Elvecruise på Rhinen og Mosel

Elvecruise på Rhinen og Mosel

Bildelig middelalderske Cochem by - turistattraksjon i popullar i Tyskland

Rhinen og Mosel via Cochem, Koblenz, Rüdesheim, Mainz til Strasbourg

Elvecruise på disse kanter er en evig klassiker. På dette cruiset seiler vi på to elver – jo flere elver jo bedre! Bli med på et helt herlig elvecruise gjennom den vakre Rhindalen. Underveis stopper vi i mange historiske byer med masser av atmosfære. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Det skjer alltid noe langs disse elvene, så det er nok å hvile øynene på underveis. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer, blir dette en herlig tur med mange opplevelser og minner. Underveis blir det mange stopp i Tyskland før vi stiger i land i Frankrike og Strasbourg.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode, franske kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert, og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Opplev Tyskland og litt av Frankrike på en og samme tur – uten stress
 • Rhinen og den flotte Rhindalen byr på natur i særklasse underveis
 • Mange flotte stopp og utflukter, for deg som vil med på noe organisert
 • Behagelig skip og komfortable omgivelser
 • Alt inkludert, til og med godt reisefølge:) (unntak er champagne og vin fra vinlisten)

Nærbilde av kjøttrett og kokk som heller saus over.
+3
+2

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Skipet vårt MS Victor Hugo

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2009 og renovert i 2019. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.Skipet kan ta 90 passasjerer, er 82 meter langt og 9,5 meter bredt.

Elvecruiseskip underveis

MS Victor Hugo

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Frankfurt og videre til Cochem

Middag

Direktefly fra Oslo om ettermiddagen til Frankfurt med Lufthansa. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet, som ligger i Cochem. Turen tar cirka en time. Om vi er på plass før innsjekk er klart, rusler vi bare litt rundt etter å ha fått satt fra oss bagasjen så lenge.

Vi finner vi oss etter hvert til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Skipet ligger til kai i Cochem.

Dag 2

Cochem - Alken - Koblenz

Frokost, lunsj og middag

Frokost om bord i Cochem, før det blir byrundtur (utfluktspakke) eller ut på egen hånd.

Helt tilbake til 800-tallet nevner kilder denne byen. Her finnes en koselig gammel bydel med middelaldertorg og spesielle bindingsverkhus og her føles virkelig historiens sus. Oppe på en høyde ligger en skikkelig borg, Reichsburg tronende over dalen. Et ordentlig ridderslott ser det ut som, med massevis av spisse tårn. Det er nesten som man hører riddernes rustninger skramle og hestene pruste for ridderduell!

Cochem er ellers en koselig by som er godt besøkt av mange grunner. Vinene i dette området er forresten både velkjente og velsmakende.

Vi er tilbake i skipet for lunsj, så seiler vi videre på Mosel mot Alken. Mosel renner gjennom Frankrike, Luxembourg og Tyskland før den munner ut i Rhinen ved Koblenz dit vi kommer neste dag.

Ved ankomst Alken er neste på agendaen besøk på et slott. Det er jo ingen mangel på verken borger eller slott langs både Mosel og Rhinen. Nå venter valgfri utflukt et av de aller eldste slottene her - Thurant (utfluktspakke). Staut og staselig står det som et historisk symbol for hele regionen. Navnet kommer fra Thuron som var et av slottene korsfarerne forsøkte seg på i Syria. Det nåværende Thurant ble påbegynt bygget på ruiner fra romerne. Disse eminente byggherrene som romerne var, ville ha noe lignende de hadde sett rundt i verden. Slottet ble etter hvert ødelagt på 1600-tallet av franskmennene. Restaurering og oppbygging tok for alvor til på 1900-tallet. Bonus er den skikkelig flotte beliggenheten med utsikt over Mosel.

Tilbake om bord i Alken venter litt underholdning etter middag mens skipet seiler mot Koblenz.

Bildelig middelalderske Cochem by - turistattraksjon i popullar i Tyskland

Cochem by day

Dag 3

Koblenz - Boppard - Rüdesheim

Frokost, lunsj og middag

Vi seiler mot Boppard og legger til kai. Boppard er på UNESCOSs verdensarvliste og bli gjerne med en av skipets verter/vertinner på en liten rusletur i historiske omgivelser. Deretter er det om bord igjen, kursen settes mot Rüdesheim.

Ferden går mot en av de aller vakreste delene av Rhinen, delen som ligger mellom Koblenz og Rüdesheim. Området kalles «Romantiske Rhinen», det sier jo litt. Elven slynger seg gjennom det vakre landskapet som er omringet av gamle ruiner, bølgende åssider dekkes av vinranker og majestetiske slott og festninger imponerer oss mens vi glir forbi. De 65 kilometerne mellom Koblenz og Rüdesheim er også UNESCO-vernet.

Underveis passerer vi også den berømte Loreleiklippen, som er over 120 meter høy. I farvannet her har det tidligere vært mange fortvilte forlis, passasjen er smal og har skjulte hindringer under vann. I dag er det imidlertid godt merket og utgjør ingen fare. Selve klippen har fått navn fra sagnet om Lorelei. Hun var, i følge legenden, en vakker kvinne, fortvilet av kjærlighetssorg, som skal ha kastet seg utfor og druknet. Hun ble så forvandlet til en vakker sirene, en skapning kjent fra gresk mytologi. En sirene er bare delvis kvinnelig, og de er beskrevet til å være de nydeligste vesener med langt, bølgete hår. Deres sang skal ha vært så forlokkende og fortryllende at den forhekset sjøfolk – med det fatale resultat at skipene gikk på grunn.

Ved ankomst Rüdesheim kan du bli med på en valgfri byrundtur (utfluktspakke) med det lille turisttoget. Det blir vinsmaking i en lokal vinkjeller, før rundturen avsluttes med et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling av mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Artige gamle saker og snurrepiperier!

Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en tur ut til Drosselgasse. Her er det liv og røre – musikk og kafeer tett i tett. De smale brosteinsdekkende gatene er kantet med vinstuer og koselige steder å sette seg ned for å se på folkelivet.

Måltidene spiser vi som vanlig om bord i hyggelig selskap.

Dag 4

Rüdesheim - Mainz

Frokost, lunsj og middag

Tidlig morgen ankommer vi Mainz som ble grunnlagt av romerne for mer enn 2000 år siden. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker.

Utforsk byen på egenhånd – eller bli med på en byrundtur (utfluktspakke) gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz. Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, ble født nettopp her. Vi besøker også det kjente museet som har to kopier av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden, før vi returnerer til skipet.

Kvelden er til for å danse, om du vil, for nå blir det galla-aften. Ikke så stivt som det høres ut som, men vi gjør litt stas på siste kvelden.

Dag 5

Strasbourg og hjemreise

Frokost

Vi ankommer siste havn på turen, og er nå i Frankrike og Strasbourg. Etter frokost sjekker vi ut av skipet og tar fatt på bussturen mot Frankfurt og flyplassen der. Turen tar cirka 2,5 timer.

Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, venter direkteflyet tilbake til Oslo om ettermiddagen. Som seg hør og bør i Tyskland, er det Lufthansa som tar oss hjemover. Vi lander på Oslo Lufthavn tidlig kveld.

Tradisjonelle bindingsverkshus i distriktet La Petite France, Strasbourg, Frankrike

Strasbourg

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Frankfurt t/r med Lufthansa
 • 4 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord til måltidene og drikke servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring