Elvecruise på Rhinen og Mosel

Elvecruise på Rhinen og Mosel

Vakker by ved elvebredden

Seil fra Basel via Strasbourg, Rüdesheim og Koblenz til Cochem

Elvecruise på disse kanter er en evig klassiker. På dette cruiset seiler vi på to elver – jo flere elver jo bedre! Og er innom tre land.

Bli med på et helt herlig elvecruise gjennom den vakre Rhindalen. Underveis stopper vi i mange historiske byer med masser av atmosfære. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Det skjer alltid noe langs disse elvene, så det er nok å hvile øynene på underveis. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer, blir dette en herlig tur med mange opplevelser og minner. Underveis blir det tre land, flere slott og den deilige regionen Alsace.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode, franske kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert, og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Opplev litt av Sveits, Tyskland og Frankrike på en og samme tur – uten stress
 • Koblenz og Cochem
 • Rhinen og den flotte Rhindalen byr på natur i særklasse underveis
 • Mange flotte stopp og utflukter, for deg som vil med på noe organisert
 • Behagelig skip og komfortable omgivelser
 • Alt inkludert, til og med godt reisefølge:) (unntak er champagne og vin fra vinlisten)

302000752 pearls of the alsace wine route 1
+16
+15

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet vårt MS Monet

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 1999 og renovert i 2007. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord.

Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Skipet kan ta 158 passasjerer, er 110 meter langt og 11 meter bredt.

MS Monet

MS Monet

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Basel, Sveits

Middag

Vi flyr med KLM som har avgang fra Oslo Lufthavn midt på dagen. Vi må en svipptur nedom Amsterdam for mellomlanding og flybytte før vi ankommer Basel, Sveits` tredje største by, tidlig kveld. Her får vi transport til skipet og sjekker inn.

Vi finner vi oss etter hvert til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.

Skipet ligger til kai i Basel over natten.

Gamlebyen i Basel med Munsterkatedralen i rød stein og Rhinen, Sveits.

Gamlebyen i Basel med Munsterkatedralen i rød stein og Rhinen

Dag 2

Basel - Breisach, Tyskland

Frokost, lunsj og middag

Frokostbuffet om bord før dagen tar til. Om du velger utfluktspakken, venter en byrundtur i Basel.

Den gamle universitetsbyen Basel har mye å tilby sine besøkende. Sveits er kjent for vakkert alpelandskap, mens storbyer som Zürich og Genève ofte nevnes først. Desto mer spennende å se seg om i landets tredje største by. Turen i dag viser oss det meste. Beliggenheten her ved Rhinen har gjort sitt til at byen alltid har vært å regne med for handel og vekst. Det er flere store firmaer som har sitt hovedkvarter her, men det er ikke grunnen til at byen trekker sine besøkende. Her er kunst, arkitektur og ikke minst ART Basel Festival et trekkplaster. Internasjonal føles den også, med strategisk beliggenhet mellom Tyskland og Frankrike. Langs elvebredden og i byens mange parker er det perfekt å rusle rundt. Det aller beste er nok gamlebyen med sin høye sjarmfaktor og vakre hus. Münsterberg, med sine smale smug fulle av små butikker, kafeer og restauranter. Münster-katedralen, med tvillingtårnene på toppen av Münsterberg, er et vakkert landemerke. Vi glemmer ikke byens rådhus som i hvert fall ikke kan kalles kjedelig. Det er rødt og fargesterkt!

Basel blir også kalt "byen med broene", siden beliggenheten tilsier så. Den historiske bydelen Grossbasel ligger på sør- og østsiden, og Kleinbasel ligger på nordsiden. Ikke nok med det, Basel har også spor etter preromerske ruiner. Denne byen har et variert repertoar, det er sikkert!

Om ettermiddagen er vi alle samlet om bord og vi seiler i retning Breisach og Tyskland. Rundt Breisach ligger området Schwarzwald, her er det flotte skoger og sterke håndverkstradisjoner. Vi balanserer mellom tre land og neste ut er Frankrike. Dette passer skipet på å markere ved å arrangere en aften med tema fra regionen Alsace. Det blir sikkert både godt og interessant for denne lille regionen er rik til tross for at den ikke er stor. Mer av denne skal vi få neste dag.

Dag 3

Breisach - Strasbourg, Frankrike

Frokost, lunsj og middag

Frokost først. Så venter en valgfri utflukt (utfluktspakke) der både slott, vin og lunsj spiller hovedrollen. Det kan vi like!

Vinruten i franske Alsace er stedet og først ankommer vi slottet som er vanskelig å uttale: Heut-Koenigsbourg. Vips så er vi tilbake til middelalderen og alt begynte på 1100-tallet. Slottet ligger fint og høyt til med godt utsyn over de grønne slettene. Og med god oversikt til eventuelle fiender med urent mel i posen. Med en gang man går over vindebroen så settes man tilbake til en annen tid. Her viser våpen, rustninger, inventar og innredning at det tas vare på. Denne delen av Europa har sine slott, jammen er de imponerende - også dette.

Etter dette fortsetter vi langs vinruten og stopper et sted som passer bedre til navnet. En vinkjeller tar oss i mot for smaking av deilige viner fra området. Tipper du kjenner litt til hvitviner fra regionen fra før. De er kjente og kjære for mange.

Om ettermiddagen skal vi oppleve mer av Frankrike, nå Strasbourg – hovedstaden i Alsace (utfluktspakke). Først en tur der vi får oversikt, så rusler vi. For denne byen er best å oppdage til fots. Strasbourg er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, Petite France med sine flotte bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan­palasset som huser tre av byens viktigste museer.

Den valgfri byrundturen byr på byens største severdigheter, både de historiske og moderne, blant annet Europaparlamentet, menneskerettighetsdomstolen og Notre-Damekatedralen. Turen avsluttes med en hyggelig spasertur gjennom den sjarmerende bydelen Petite France kjent for sine kanaler og bindingsverkshus.

Vel tilbake på skipet for middag og vi seiler mot Mannheim i løpet av natten.

Dag 4

Mannheim - Rüdesheim, Tyskland

Frokost, lunsj og middag

Vi er i Mannheim. Byen er utgangspunkt for en halvdagsutflukt (utfluktspakke) til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Vi ser Tysklands eldste universitet fra 1386 og ruinene av det tidligere så vakre Heidelberg slott, bygget av sandstein. Videre går vi til fots gjennom den gamle bydelen med sine mange vakre bygninger i barokkstil. Mange hevder at byen er Tysklands mest romantiske, det skal være usagt, men fin er den uansett!

Vi koser oss ellers om bord, spiser god mat og nyter reisen mot neste stopp som er Rüdesheim.

Etter middag er kvelden fri til å oppleve byen på egen hånd. Vi anbefaler en tur ut til Drosselgasse. Her er det liv og røre – musikk for enhver smak og kafeer tett i tett. De smale brosteinsdekkende gatene er kantet med vinstuer og koselige steder å sette seg ned for å se på folkelivet.

Dag 5

Rüdesheim - Koblenz, Tyskland

Frokost, lunsj og middag

Frokost først og i dag seiler vi og skal holde utkikk etter både kvinner og klipper.

Ferden går mot en av de aller vakreste delene av Rhinen, delen som ligger mellom Rüdesheim og Koblenz. Området kalles «Romantiske Rhinen», det sier jo litt. Elven slynger seg gjennom det vakre landskapet som er omringet av gamle ruiner, bølgende åssider dekkes av vinranker og majestetiske slott og festninger imponerer oss mens vi seiler forbi. De 65 kilometerne mellom Koblenz og Rüdesheim er også UNESCO-vernet. Underveis passerer vi også den berømte Loreleiklippen, som er over 120 meter høy. I farvannet her har det tidligere vært mange fortvilte forlis, passasjen er smal og har skjulte hindringer under vann. I dag er det imidlertid godt merket og utgjør ingen fare. Selve klippen har fått navn fra sagnet om Lorelei. Hun var, i følge legenden, en vakker kvinne, fortvilet av kjærlighetssorg, som skal ha kastet seg utfor og druknet. Hun ble så forvandlet til en vakker sirene, en skapning kjent fra gresk mytologi. En sirene er bare delvis kvinnelig, og de er beskrevet til å være de nydeligste vesener med langt, bølgete hår. Deres sang skal ha vært så forlokkende og fortryllende at den forhekset sjøfolk – med det fatale resultat at skipene gikk på grunn. Godt vi er i 2022 og kan nøye oss med å drømme litt før vi seiler videre.

Om ettermiddagen er vi i Koblenz. Her venter en valgfri byrundtur med besøk til fortet Ehrenbreitstein (utfluktspakke). Koblenz er byen som ligger der elvene Mosel og Rhinen møtes. Den har en dramatisk historie som går 2000 år tilbake i tid. Den strategiske beliggenheten skapte store tollinntekter og gjorde byen til et viktig handelssenter. Byen ble bombet under den andre verdenskrig, og mer enn 80% av gamlebyen ble lagt i ruiner, men de gamle kirkene fra middelalderen unngikk store skader, og noen av de viktigste historiske bygningene er gjenreist. Den historiske bydelen med gater, smug og minnesmerker fra middelalderen gir et godt innblikk i hvordan byen en gang må ha sett ut. En mosaikk av både kultur og historie.

Vi tar så kabelbane oppover i høyden for å besøke det flotte fortet Ehrenbreitstein. På ei klippe 120 meter over elven, ligger et av Europas største festningsverk. Herfra har vi god utsikt over både byer og daler. Her kunne ingen snike seg usett frem i landskapet uten at noen så dem fra oven... Vel tilbake på skipet seiler vi mot Pommern.

Kvelden er til for å danse, om du vil, for nå blir det galla-aften. Ikke så stivt som det høres ut som, men vi gjør litt stas på både oss selv og mannskapet denne siste kvelden.

Dag 6

Cochem og hjemreise

Frokost

Vi ankommer siste havn på turen, og er nå atter i Tyskland men i ny by: Cochem. Etter frokost sjekker vi ut av skipet, men har fortsatt litt tid før vi tar fatt på bussturen mot Frankfurt og flyplassen der. Cochem oser av historie, som de fleste byer i dette området.

Helt tilbake til 800-tallet nevner kilder denne byen. Her finnes en koselig gammel bydel med middelaldertorg og spesielle bindingsverkhus og her føles virkelig historiens sus. Oppe på en høyde ligger en skikkelig borg, Reichsburg tronende over dalen. Et ordentlig ridderslott ser det ut som, med massevis av spisse tårn. Det er nesten som man hører riddernes rustninger skramle og hestene pruste for ridderduell!

Cochem er ellers en koselig by som er godt besøkt av mange grunner. Vinene i dette området er forresten både velkjente og velsmakende. God kvalitetsvin er ingen mangelvare på disse kanter, det har disse dagene vist.

Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, venter KLM tilbake til Oslo om ettermiddagen. Vi må en tur innom Amsterdam med mellomlanding og flybytte. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er tidlig kveld.

Bildelig middelalderske Cochem by - turistattraksjon i popullar i Tyskland

Cochem

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Basel // Frankfurt - Oslo
 • 5 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord til måltidene og drikke servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring