Keukenhof

Elvecruise på Rhinen – Amsterdam til Strasbourg

Blomstercruise fra Amsterdam med Keukenhof, Nijmegen, Köln, Rüdesheim, Mannheim og Strasbourg.

Elvecruise er rett og slett den beste måten å oppleve Rhinen og den naturskjønne Rhindalen på! Cruiset begynner i vakre Amsterdam og avsluttes i Strasbourg, en by full av atmosfære. Tre land er vi innom og inntrykkene underveis er mange. Middelalderslott og borger, autentiske landsbyer hvor tiden synes å ha stått stille, glir vi sakte forbi. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer. Gammelt og nytt – hånd i hånd, med naturen som bakteppe. Det er nettopp denne miksen som gjør at elvecruise favner det meste.

Det skjer alltid noe langs Rhinen, så det er nok å hvile øynene på underveis. Høydepunktet på denne tiden av året er uten tvil besøket i den verdensberømte blomsterparken Keukenhof – et fantastisk skue. Underveis får vi med oss vakre Amsterdam, Nijmegen, Köln og Rüdesheim før vi ender seilingen i Strasbourg og Frankrike.  Dagene går fort – det er nok av tid til avslapning og sosialt samvær om bord.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord. Du velger selv om du vil ta dagene litt som de kommer å bestemme hva du gjør når skipet legger til kai, eller om du vil forhåndsbestille utfluktspakke å ha et hav av opplevelser inkludert. Bli med på elvecruise – en behagelig ferieform spekket med opplevelser.

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 18.04.2021
 • Tilgjengelighet Få ledige
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 14 990,-
 • Bestill nå

Høydepunkter, skipet og utfluktspakke

 • Opplev Nederland, Tyskland og bittelitt av Frankrike på en og samme tur – uten stress
 • Våren er en fin tid å reise på disse kanter
 • Om du vil – ikke gå glipp av Keukenhof!
 • Rhinen er en flott ferdselsåre med mye å se
 • Mange flotte stopp og utflukter
 • Helpensjon – og drikke til måltidene (unntatt champagne og viner fra vinlisten
 • Krydre med utflukter, om du vil
 • Enkeltlugar uten tillegg i pris

Skipet vårt –MS Europe

Rederi: Croisi
Byggeår: 2006, renovert 2016
Lengde: 110 meter
Antall dekk: 3
Passasjerer 180

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på det nederste dekket (her kalles kategorien hoveddekk siden den betegnelsen brukes av rederiet) har små vinduer (nærmest koøyer), lugarene på midtdekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har enda større vinduer.

Utfluktspakke Classic, forhåndskjøpes senest 65 dager før avreise: pris 2 540

 • Dag 1 Kanalbåttur Amsterdam «by night»
 • Dag 2 Amsterdam (byrundtur og besøk til en diamanthandler)
 • Dag 2 Keukenhof
 • Dag 3 Kröller Müller Museum
 • Dag 5 Rüdesheim
 • Dag 6 Heidelberg

Utfluktene er med lokalguide (engelsk, tysk, fransk) og foregår sammen med de andre passasjerene fra skipet.

 • Rüdesheim, Rhinen
Dag 1

18. april – Oslo - Amsterdam

Vi reiser fra Oslo Lufthavn midt på dagen direkte med KLM. Vi finner bussen som sørger for at vi får med oss litt av Amsterdam før vi ankommer skipet.

Vi sjekker inn på elvecruiseskipet om ettermiddagen, finner oss vel til rette og møtes for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet før middag om bord. Om kvelden er det anledning til å bli med på en guidet kanalbåttur (utfluktspakke) på kanalene som går på kryss og tvers gjennom bykjernen.

(-/-/M)

Amsterdam, en flott by
Dag 2

19. april – Deilige Amsterdam

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da det var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Etter frokost blir det byrundtur i Amsterdam (utfluktspakke). Byen har ellers noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Diamanter og Amsterdam hører sammen, og byens diamantdistrikt er velkjent.

Om ettermiddagen venter Keukenhof (utfluktspakke). Det må kunne sies å være høydepunktet på enhver tur på disse kanter. Rett og slett verdensberømt er denne blomsterparken utenfor Amsterdam. Et fantastisk skue på denne tiden av året. Parken er kunstferdig utformet med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger

Kvelden er til for å rusle i land, eller ta det med ro på skipet. Vi seiler om natten og ankommer Nijmegen.

(F/L/M)

Blomster er også kunst
Dag 3

20. april - Nijmegen - Krefeld

I dag kan du enten slappe av og ha tid til egen disposisjon i Nijmegen, eller være med på en utflukt (utfluktspakke). Turen går da til Kröller-Müller museum som ligger i hjertet av Hoge Veluwe nasjonalpark.

Museet har samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malere og impresjonister. Her finnes også en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Uansett hva du velger, er det felles lunsj om bord før skipet seiler videre mot Krefeld. Nyt en rolig ettermiddag om bord mens skipet seiler forbi byer som Wesel og Duisburg. Sent om kvelden ankommer vi Krefeld hvor skipet ligger til kai over natten.

(F/L/M)

Nijmegen
Dag 4

21. april – Krefeld – Köln – Königswinter

Tidlig om morgenen fortsetter cruiset. På vei mot Köln ser vi mange arbeidsomme lektere seile forbi på Tysklands viktigste vannvei. Underveis passerer vi Düsseldorf, hovedstaden i Nordrhein-Westfalen – Tysklands mest folkerike delstat, og middelalderbyen Zons. Vi spiser lunsj om bord før vi ankommer Köln om ettermiddagen. Kirken slapp mirakuløst unna de alliertes bomberaid under 2. verdenskrig. Å prøve det lokale ølet er nesten et «must» og ølstuene ligger tett i den gamle bydelen.

Før middag er alle tilbake om bord og cruiset fortsetter mot Königswinter og den gamle universitetsbyen Bonn, hvor selveste Ludwig van Beethoven så dagens lys en kald desemberdag i 1770. Bonn og Königswinter ligger ovenfor hverandre på hver sin side av Rhinen; Bonn på vestbredden og Königswinter på østsiden av elven. Skipet ligger til kai over natten i Königswinter.

(F/L/M)

Köln er en stilig by med katedralen av skikkelig størrelse
Dag 5

22. april– Königswinter – Rüdesheim

I dag skal vi seile gjennom det som regnes som den vakreste strekningen av Rhinen. Bølgende vinmarker, gamle borger og slott bidrar til å gi denne delen av elven tilnavnet «romantiske Rhinen». Fra soldekket ser vi kanskje Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen, og den legendariske Lorelei-klippen. I følge sagnet var Lorelei en vakker kvinne som av k jærlighetssorg kastet seg utfor klippen. Hun ble forvandlet til en sirene som trollbandt forbipasserende med sin fagre sang slik at de forliste i denne smalen delen av Rhinen. Lunsjen om bord blir en dobbel nytelse med postkortlandskapet langs elvebreddene og skipets kulinariske gleder om bord. Dette er elvecruise på sitt aller beste.

Vi ankommer Rüdesheim og går i land. Byen er kjent for deilig vin, og vinsmaking kan det bli i dag (utfluktspakke). Her besøkes også Siegfrieds mekaniske musikkinsrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling med mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret.

Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en spasertur på berømte Drosselgasse, byens brosteinsbelagte gågate, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin på en hyggelig weinstube. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste morgen.

(F/L/M)

Rüdesheim ved Rhinen
Dag 6

23. april – Rüdesheim – Mannheim

Båten kaster loss tidlig og vi seiler videre sørover på Rhinen. Vi passerer Wiesbaden, Nierstein og Worms før vi ankommer Mannheim. Etter lunsj er det valgfri utflukt til Heidelberg (utfluktspakke).

Her i romantikkens høyborg, har de funnet det tidligste beviset for mennesker i Europa. I 1907 fant de et kjeveben av «Heidelbergmannen» som er minst 500 000 år gammelt. Tysklands eldste universitet ligger også her. Det ble grunnlagt i 1386 og er meget prestisjefullt. Den gamle bydelen preges av vakker arkitektur og en hyggelig atmosfære.

Tilbake på skipet gjør vi oss klare til festmiddag etterfulgt av dans i salongen. I nattetimene legger skipet ut på siste strekning som går langs grensen mellom Tyskland og Frankrike mot Strasbourg.

(F/L/M)

Rhinen
Dag 7

24. april – Strasbourg - Oslo

Ankomst Strasbourg om morgenen. Etter frokost om bord forlater vi skipet og setter bagasjen inn i bussen som etterhvert kjører oss til flyplassen. Først blir det litt tid til egen disposisjon i koselige Strasbourg.

Så må vi forlate Frankrike og sette kursen nordover. Først til Tyskland. Kjøreturen til Frankfurt tar litt over to timer. Avreise med KLM fra Frankfurt til Oslo, med flybytte og mellomlanding i Amsterdam. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Strasbourg, Frankrike

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar på hoveddekk: kr 14 990

Pr. person i enkeltlugar på midtdekk: kr 16 630

Pr. person i enkeltlugar på øvre dekk: kr 16 860

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Amsterdam//Frankfurt-Oslo med KLM
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
6 netter på elvecruiseskip i enkeltlugar
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
All transport i følge programmet.
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukter (med mindre en utfluktspakke er forhåndskjøpt)
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Du trenger gyldig pass, helst med gyldighet seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Folkehelseinstituttets nettsider www.fhi.no har utfyllende informasjon om reisehelse.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser