Elvecruise på Loire – slott og vin

Elvecruise på Loire - slott og vin

Skipet MS Loire Princesse på elven i den grønne, frodige Loiredalen med åkre i bakgrunnen

Slott og vin i Loiredalen – for den frankofile livsnyter

Loiredalen regnes som en av Frankrikes vakreste regioner og det er en æresbevisning. Det er ikke mange landskap i Europa som kan by på så mange godbiter for kulturinteresserte, og det er kort avstand mellom severdighetene. På programmet står flere av de fantastiske slottene i Loiredalen, vinsmaking i Muscadetdistriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen, samt havnebyen Saint Nazaire. Vi starter og avslutter cruiset i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugen av Bretagne. Vi er mange som verdsetter det meste av hva dette mat- og vinlandet tilbyr. Her er mye å glede seg til!

Skipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord på MS Loire Princesse.

Høydepunkter

 • Loiredalen – ah, her er det vakkert!
 • Lekkert skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon inkludert
 • Drikkevarer inkludert (unntatt champagne og viner fra vinliste)
 • Fine utflukter, om du vil – ellers opplever du i eget tempo
 • Enkeltlugar til bruk alene
Den frodige og velstelte hagen med blomster og busker utenfor Villandryslottet i bakgrunnen
+17
+16

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet vårt – MS Loire Princesse

Byggeår: 2015

Lengde: 80 m

Passasjerer 96

Innovativt førsteklasseskip som drives frem av to hjulskovler midt på skipet. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi er gratis.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Skipet har to dekk. Lugarene på hovedekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har privat balkong. Ellers er standard den samme på lugarene.

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Nantes

Middag

Avreise fra Oslo Lufthavn grytidlig med Air France til Paris. Mellomlanding og flybytte og videre til Nantes.

Bare drøye fem mil øst for Atlanterhavet ligger Nantes, Frankrikes sjette største by, ved utløpet til elven Loire. Her venter vårt elvecruiseskip MS Loire Princess. Vi sjekker inn på skipet og samles for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Etter middag om bord kan du bli med på en kveldstur på elven Erdre (utfluktspakke), som har fått æresbetegnelsen «Frankrikes vakreste elv». Langs bredden ruver flere slott som perfekt tilpasset tilbehør til elven. Skipet ligger ved kai i Nantes over natten.

Alle måltider underveis spises om bord i MS Loire Princesse.

MS Loire Princesse

MS Loire Princesse

Dag 2

Nantes - Saint Nazaire

Frokost, lunsj og middag

Vi begynner dagen med utflukt i Nantes og området rundt (utfluktspakke). Her får dere rusle rundt i middelalderkvarteret Bouffay og se den overdådige gotiske katedralen, St. Peter og St. Paul. Deretter blir det besøk til Feydeau, som tidligere var en øy, men som nå er en del av byen. Legg spesielt merke til 1700-talls arkitekturen. Turen fortsetter til kaia og byens nyere områder, før vi besøker slottet til hertugen av Bretagne. Runde konstruksjoner med spisse tårn og vollgrav får tankene til å vandre til barske riddere og uskyldige jomfruer. Slottet slik det fremstår i dag ble bygget på 1400-tallet, opprinnelig tenkt som både bolig og militært fort. Hertuginne Anne, dronning av Frankrike to ganger siden hun var gift med både Charles VIII og Ludvig XII, fortsatte arbeidet, og i dag er slottet museum og et landemerke ved Loireelven. Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj er vi klare for nye opplevelser, og et besøk på Escal’Atlantic står for tur (utfluktspakke). Her får du et innblikk i hvordan livet var om bord på de legendariske Atlanterhavsskipene «Normandie» og «France». Hvordan var det å reise over Atlanterhavet for den som emigrerte og søkte et bedre liv i «mulighetenes land»? Historien bak og om skipene kan både ses og oppleves i form av utstillinger og levendegjøring med effekter. Utflukten fortsetter i denne ånden med besøk ved byens skipsverft, Europas største. Verftet er anerkjent verden over og dere vil få et godt innblikk i dagens skipskonstruksjon, kontra gamle dagers da «Normandie» og «France» ble bygget. For å delta på denne utflukten må du ha med passet ditt. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til St. Nazaire.

Loire-elven stiger i Massif Central-opplandsområdet i Sør-sentrale Frankrike, og flyter nord og vest i 634 miles mot Brittany, hvor den tømmes ut i Atlanterhavet. Det er den lengste elven i Frankrike. Denne delen grenser til byen Amboise.

Loire-elven, den lengste elven i Frankrike. På bildet ser man byen Amboise ved elvebredden

Dag 3

Saint Nazaire - Ancenis

Frokost, lunsj og middag

Vi tilbringer formiddagen om bord mens skipet seiler på Loireelven mot Ancenis. Nyt tiden om bord, les en bok eller følg med på det som passeres underveis.

Ancenis er utgangspunktet for vår utflukt til Muscadet (utfluktspakke) – regionen som er kjent for lette, tørre hvitviner som er perfekt følge til skalldyr. På veien passerer vi mange små, hyggelige landsbyer som viser hvor mye vinproduksjonen betyr for området. Vi besøker en vingård og får lære mer om akkurat denne vinens vei fra drue til velsmakende vin. Det viktigste er å smake på vinene – og det skal vi selvfølgelig gjøre. Turen fortsetter til Clisson, en sjarmerende middelalderby med italiensk påvirkning og stemning.

MS Loire Princess ligger til kai i Ancenis om natten.

Loire

Mat og drikke med kvalitet her

Dag 4

Ancenis - Bouchemaine

Frokost, lunsj og middag

Vi seiler mot Bouchemaine om formiddagen. Etter frokost kan du bli med til Angers, en livlig by ved elven med rik historisk og kunstnerisk arv (utfluktspakke). Tidligere var byen setet for hertugene av Anjou, ikke minst for Plantagenet – en kjent slekt i området. Slottsbesøk er en selvfølge i denne regionen, også i dag. Kong Rene av Anjou ble født på slottet i Angers på 1400-tallet. Akkurat dette slottet er av stor historisk interesse, da det er dekorert med et nesten 100 meter langt håndvevet bilde fra middelalderen, Apocalypse Tapisserie. Kunstverket oppbevares i et mørkt rom for å bevare fargene og stoffet. Fargene er derfor fortsatt godt bevart og bildene levendegjør Johannes åpenbaring.

Etter middag blir det underholdning om bord. Skipet ligger i Bouchemaine over natten.

Flott, hvitt slott med to tårn ved elvekanten i Loiredalen i Frankrike

Slottet Azay le Rideau i Loiredalen

Dag 5

Bouchamaine - Ancenis

Frokost, lunsj og middag

I dag skal vi få oppleve noen av slottene i Loiredalen, og alle gode ting er tre. Først til prakteksemplaret Château d’Azay-le-Rideau, et av de flotteste i Loiredalen. Slottet er bygget på 1500-tallet, på en liten øy midt i elven Indre, og er et av de fremste eksempler på tidlig fransk renessanse arkitektur. Påvirkningen fra Italias mestere ses tydelig på dette slottet, da målet var å forene det elegante franske med det storslagne italienske.

Vi fortsetter til Villandry hvor vi spiser lunsj. Ved slottet Villandry rusler vi rundt på egen hånd gjennom hagene. Her er det perfeksjon og planlegging bak enhver figur og ethvert bed, som igjen gir en ekstrem velfrisert og harmonisk helhet. Vi fortsetter til Rigny-Ussé og slottet Ussé. Bygget på 1400 og 1500-tallet, er det nærmest et Disneyslott av enorme dimensjoner. Det er et riktig eventyrslott og det er lett å drømme seg tilbake til en verden med prinsesser, prinser og slottsball. Det sies faktisk at Charles Perraults inspirasjon til eventyret Askepott kom fra nettopp Château d’Ussé.

Om kvelden er det tid for vår festmiddag, mens skipet setter kursen mot Nantes.

Blomster i forgrunnen av et slott i Loire

Château d'Ussé i Loire

Dag 6

Ilandstigning og hjemreise

Frokost

Etter frokost sjekker vi ut og tar farvel med mannskapet. Transport med buss til flyplassen. Flyreise fra Nantes midt på dagen med Air France, via Amsterdam. Så venter KLM til Oslo. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Nantes t/r med Air France og KLM
 • 5 netter på elvecruiseskip i enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring