Château de Villandry

Elvecruise på Loire – slott og vin

Slott og vin i Loiredalen – for den frankofile livsnyter.

Loiredalen regnes som en av Frankrikes vakreste regioner og det er en æresbevisning. Det er ikke mange landskap i Europa som kan by på så mange godbiter for kulturinteresserte, og det er kort avstand mellom severdighetene. På programmet står flere av de fantastiske slottene i Loiredalen, vinsmaking i Muscadetdistriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen, samt havnebyen Saint Nazaire. Vi starter og avslutter cruiset i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugen av Bretagne. Vi er mange som verdsetter det meste av hva dette mat- og vinlandet tilbyr. Her er mye å glede seg til!

Skipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord på MS Loire Princesse.

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 27.07.2021
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 20 390,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Loiredalen – ah, her er det vakkert!
 • Lekkert skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon inkludert
 • Drikkevarer inkludert (unntatt champagne og viner fra vinliste)
 • Fine utflukter, om du vil – ellers opplever du i eget tempo
 • Enkeltlugar til bruk alene

Skipet vårt –MS Loire Princesse (4*+)

Byggeår: 2015
Lengde: 80 m
Antall dekk: 2
Antall passasjerer: 96

Innovativt førsteklasseskip som drives frem av to hjulskovler midt på skipet. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi er gratis.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Skipet har to dekk. Lugarene på hovedekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har privat balkong. Ellers er standard den samme på lugarene.

Utfluktspakke Classic 5 utflukter (forhåndskjøpes 65 dager før avreise) pris 2 960

 • Dag 1 Kveldscruise på Erdre-elven
 • Dag 2 Byvandring i Nantes
 • Dag 2 Besøk på Escal`Atlantic sjøfartsmuseum og skipsverft
 • Dag 3 Ancenis – Muscadet med vinsmaking og Clisson
 • Dag 4 Bouchemaine – Byvandring i Angers
 • Dag 5 Bouchemaine – Slottene Azay-le-Rideau, Villandry og d`Usse (denne er inkludert selv om du ikke har utfluktspakke)

Utfluktene er med lokalguide (engelsk, tysk, fransk) og foregår sammen med de andre passasjerene fra skipet.

 • frankrike_Loire_princess
 • Frankrike_Loire_Princesse
 • Loire hage blomster Frankrike
 • Burgund Frankrike vingårder
 • Frankrike_Loire_druer
 • Frankrike_vin-mat
 • Chateau skilt Frankrike
Dag 1

27. juli - Avreise og ankomst Nantes

Avreise fra Oslo Lufthavn midt på dagen med KLM via Amsterdam. Videre med Air France. Ankomst Nantes om ettermiddagen og transfer til skipet.

Bare drøye fem mil øst for Atlanterhavet ligger Nantes, Frankrikes sjette største by, ved utløpet til elven Loire. Her venter vårt elvecruiseskip MS Loire Princess. Vi sjekker inn på skipet og samles for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Etter middag om bord kan du bli med på en kveldstur på elven Erdre (utfluktspakke), som har fått æresbetegnelsen «Frankrikes vakreste elv». Langs bredden ruver flere slott som perfekt tilpasset tilbehør til elven. Skipet ligger ved kai i Nantes over natten.

Alle måltider underveis spises om bord i MS Loire Princesse.

(-/-/M)

MS Loire Princesse
Dag 2

28. juli - Nantes - Saint Nazaire

Vi begynner dagen med utflukt i Nantes og området rundt (utfluktspakke). Her får dere rusle rundt i middelalderkvarteret Bouffay og se den overdådige gotiske katedralen, St. Peter og St. Paul. Deretter blir det besøk til Feydeau, som tidligere var en øy, men som nå er en del av byen. Legg spesielt merke til 1700-talls arkitekturen. Turen fortsetter til kaia og byens nyere områder, før vi besøker slottet til hertugen av Bretagne. Runde konstruksjoner med spisse tårn og vollgrav får tankene til å vandre til barske riddere og uskyldige jomfruer. Slottet slik det fremstår i dag ble bygget på 1400-tallet, opprinnelig tenkt som både bolig og militært fort. Hertuginne Anne, dronning av Frankrike to ganger siden hun var gift med både Charles VIII og Ludvig XII, fortsatte arbeidet, og i dag er slottet museum og et landemerke ved Loireelven. Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj er vi klare for nye opplevelser, og et besøk på Escal’Atlantic står for tur (utfluktspakke). Her får du et innblikk i hvordan livet var om bord på de legendariske Atlanterhavsskipene «Normandie» og «France». Hvordan var det å reise over Atlanterhavet for den som emigrerte og søkte et bedre liv i «mulighetenes land»? Historien bak og om skipene kan både ses og oppleves i form av utstillinger og levendegjøring med effekter. Utflukten fortsetter i denne ånden med besøk ved byens skipsverft, Europas største. Verftet er anerkjent verden over og dere vil få et godt innblikk i dagens skipskonstruksjon, kontra gamle dagers da «Normandie» og «France» ble bygget. For å delta på denne utflukten må du ha med passet ditt. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til St. Nazaire.

(F/L/M)

Dag 3

29. juli - Saint Nazaire - Ancenis

Vi tilbringer formiddagen om bord mens skipet seiler på Loireelven mot Ancenis. Nyt tiden om bord, les en bok eller følg med på det som passeres underveis.

Ancenis er utgangspunktet for vår utflukt til Muscadet (utfluktspakke) – regionen som er kjent for lette, tørre hvitviner som er perfekt følge til skalldyr. På veien passerer vi mange små, hyggelige landsbyer som viser hvor mye vinproduksjonen betyr for området. Vi besøker en vingård og får lære mer om akkurat denne vinens vei fra drue til velsmakende vin. Det viktigste er å smake på vinene – og det skal vi selvfølgelig gjøre. Turen fortsetter til Clisson, en sjarmerende middelalderby med italiensk påvirkning og stemning.

MS Loire Princess ligger til kai i Ancenis om natten.

(F/L/M)

Dag 4

30. juli - Ancenis - Bouchemaine

Vi seiler mot Bouchemaine om formiddagen. Etter frokost kan du bli med til Angers, en livlig by ved elven med rik historisk og kunstnerisk arv (utfluktspakke). Tidligere var byen setet for hertugene av Anjou, ikke minst for Plantagenet – en kjent slekt i området. Slottsbesøk er en selvfølge i denne regionen, også i dag. Kong Rene av Anjou ble født på slottet i Angers på 1400-tallet. Akkurat dette slottet er av stor historisk interesse, da det er dekorert med et nesten 100 meter langt håndvevet bilde fra middelalderen, Apocalypse Tapisserie. Kunstverket oppbevares i et mørkt rom for å bevare fargene og stoffet. Fargene er derfor fortsatt godt bevart og bildene levendegjør Johannes åpenbaring.

Etter middag blir det underholdning om bord. Skipet ligger i Bouchemaine over natten.

(F/L/M)

Dag 5

31. juli - Bouchamaine - Ancenis

I dag skal vi få oppleve noen av slottene i Loiredalen, og alle gode ting er tre. Først til prakteksemplaret Château d’Azay-le-Rideau, et av de flotteste i Loiredalen. Slottet er bygget på 1500-tallet, på en liten øy midt i elven Indre, og er et av de fremste eksempler på tidlig fransk renessanse arkitektur. Påvirkningen fra Italias mestere ses tydelig på dette slottet, da målet var å forene det elegante franske med det storslagne italienske.

Vi fortsetter til Villandry hvor vi spiser lunsj. Ved slottet Villandry rusler vi rundt på egen hånd gjennom hagene. Her er det perfeksjon og planlegging bak enhver figur og ethvert bed, som igjen gir en ekstrem velfrisert og harmonisk helhet. Vi fortsetter til Rigny-Ussé og slottet Ussé. Bygget på 1400 og 1500-tallet, er det nærmest et Disneyslott av enorme dimensjoner. Det er et riktig eventyrslott og det er lett å drømme seg tilbake til en verden med prinsesser, prinser og slottsball. Det sies faktisk at Charles Perraults inspirasjon til eventyret Askepott kom fra nettopp Château d’Ussé.

Om kvelden er det tid for vår festmiddag, mens skipet setter kursen mot Nantes.

(F/L/M)

Château d'Ussé
Dag 6

1. august - Ilandstigning og hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut og tar farvel med mannskapet. Transport med buss til flyplassen. Flyreise fra Nantes midt på dagen med Air France, via Amsterdam til Oslo. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er om ettermiddagen.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar hoveddekk: kr 20 390
Tillegg for enkeltlugar øvre dekk: 2 890

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Nantes t/r med KLM og Air France
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
5 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikkevarer (unntatt vin fra vinlisten og champagne)
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
Reise- og avbestillingsforsikring

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen, vi anbefaler at det er gyldig i seks måneder etter utreise uansett. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser