Elvecruise på Donau fra Budapest

Elvecruise på Donau fra Budapest

8. juli 2021 / 8 dager / Pris fra 19.590,-

Parlamentbygningen i Budapest

Fire land langs Donau – Ungarn, Kroatia, Romania og Serbia

Bli med på et helt herlig elvecruise! Her får du med deg hele fire land og en smakebit av to flotte hovedsteder: Beograd og Budapest. Og det til god pris i enkeltlugar. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar med utsikt som forandrer seg minutt for minutt. Dagene går med til innholdsrike utflukter eller oppdagelser i eget tempo. Legg til mye avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og veldig praktisk.

Skipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Opplev Romania, Kroatia, Serbia og Ungarn på en og samme tur – uten stress
 • Komfortable omgivelser
 • Helpensjon inkludert
 • Drikkevarer inkludert (unntatt champagne og viner fra vinliste)
 • Fine utflukter, om du vil – ellers opplever du i eget tempo
 • Enkeltlugar til bruk alene
Budapest bybilde, Ungarn

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 08.07.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 19.590,-

  Reiseleder: Irene Elisabeth Tønnessen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+18
+17

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Skipet vårt – MS L'Europe

Byggeår: 2006, renovert 2016

Lengde: 110 m

Passasjerer 170

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på det nederste dekket (her kalles kategorien hoveddekk siden den betegnelsen brukes av rederiet) har små koøyer, lugarene på midtdekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har enda større vinduer. Ellers er standard den samme på lugarene.

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Budapest

Middag

Fly fra Oslo (Lufthansa) om formiddagen til München. Flybytte og mellomlanding for ankomst Budapest om ettermiddagen. Transport fra flyplassen til skipet og innsjekk om ettermiddagen.

Vi finner oss godt til rette om bord – middagen venter. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner. Budapest svinner i det fjerne, men vi kommer tilbake og skal se mer av denne skjønnheten de siste dagene.
Alle måltider underveis spises om bord.

Byutsikt fra Budapest gjennom gule hipster-solbriller

Dag 2

Mohacs - Osijek - Beograd

Frokost, lunsj og middag

Vi seiler fortsatt, men etterhvert legger vi til. Herfra blir det en valgfri utflukt til Osijek (utfluktspakke). Skipet seiler mot Beograd så lenge.
Den kroatiske byen Osijek ligger i Slavonia, ved Drava, en av sideelvene til Donau. Vi blir kjørt med buss til den tidligere befestede, gamle bydelen, Tvrda – kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Her har mange vært innom, og både by og bygninger bærer preg av dette. En interessant miks av stilarter. Det blir tid til en liten rusletur på egen hånd, før vi returnerer til skipet. Cruiset fortsetter mot Serbia og Beograd.

Utsikt mot skipet MS L`Europe ved solnedgang

Skipet MS L`Europe

Dag 3

Beograd - Orsova

Frokost, lunsj og middag

Velkommen til Serbia! Det blir valgfri byrundtur i Beograd, Serbias hovedstad (utfluktspakke). Byen er både trivelig og severdig. Liker du kafeer, er du i rett by. De kalles tradisjonelt «kafanas» og utvalget er meget stort.
Beograd har også mange flotte severdigheter. Eksempler på dette er Titos mausoleum og Kalemegdanfestningen. Og den imponerende St. Sava-katedralen som serberne bygget på siden 1895. De mange krigene har gjort at byggingen tok sin tid. Tyskerne brukte den uferdige kirken som parkeringsplass, og først i 1985 ble arbeidet påbegynt igjen. Den ytre delen er nå ferdig og kirken er i dag blant verdens største. Det tok 40 dager å løfte den 4 000 tonn tunge kuppelen på plass. Den innvendige utsmykkingen forventes å være ferdig i om noen år. Kirken er blitt et symbol på Serbias gjenreising etter en lang og plagsom historie. Den ortodokse kirke betyr mye for serberne og utgjør en stor del av deres identitet.
Om du ikke er med på utflukt, er det transferbuss fra skipet inn til sentrum (betales på stedet).

Skipet seiler mot Orsova og Romania.

Utsikt over New Belgrade fra Kalemegdan

Utsikt over Beograd fra Kelemegdan-festningen

Dag 4

Orsova - Jernporten - Novi Sad

Frokost, lunsj og middag

Romania! I dag er det valgfri utflukt og den går til Baile Herculane (utfluktspakke). Thermalbad og spa er essensen i denne byen. Romerne var selvskrevne arkitekter og byen selv hadde sin storhetstid fra 1800-tallet opp til andre verdenskrig. Og navnet? Legenden sier at selveste Herkules badet i kildene og så at kreftene hans vokste. Kanskje var det også her han bekjempet Medusa? Legendene har mange lag.

Orsova er havnebyen som ligger der elven Cerna møter Donau.

I dag venter altså et av høydepunktene på denne turen: skipet seiler gjennom Jernporten. Dette er en hundre kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser.

Iron Gate-juvet er den største juvet på Donauelven, som ligger på grensen til Serbia og Romania. Nasjonalparker er på begge sider av elven - Djerdap på serbisk side og Poré ile de Fier på rumensk.

Jernporten

Dag 5

Novi Sad - Ilok - Vukovar - Mohacs

Frokost, lunsj og middag

Tidlig om morgenen kommer vi til Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Valgfrie utflukter venter (utfluktspakke). En til Novi Sad og Sremski Karlovci og en til Ilok.

Høyt over Donau ligger Petrovaradin-fortet, kjent som Donaus Gibraltar. Under festningen på den andre siden av Donau ligger Novi Sad, som er hovedstaden i Vojvodina. Her lever ungarer, slovaker, rumenere og naturligvis serbere side om side.

I Novi Sad underviste Einstein på universitetet og han bodde i byen med sin serbiske kone. Byen føles mer sentraleuropeisk. Her gikk grensen i mange år mellom habsburgerne og osmanerne. Hyggelige gågater og et glimt av østerriksk jugendstil. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi parlamentet og universitetet til Petrovaradin-festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau.

På vei tilbake til Novi Sad blir det et stopp i den lille vinbyen Sremski Karlovci. Her skal vi se den barokke katedralen fra 1700-tallet og en av Serbias eldste skoler. Biblioteket her har over 18 000 bøker. En fin fontene finnes også, de fire løvers fontene, heter den.

Ilok er i Kroatia og ligger på en høyde over Donau. Denne middelalderbyen er også kjent for ypperlig vin, smak av lokale produkter står på utfluktsplanen for dagen. Ellers er Ilok fullstappet av historie, vakre bygninger og kirker. Et hyggelig bekjentskap.

Alle er tilbake på skipet som ligger i Vukovar. I kveld blir det underholdning om bord og skipet vil seile mot Mohacs, Ungarn i løpet av natten.

Bybilde fra Novi Sad. Horisontalt bilde.

Bybilde fra Novi Sad

Dag 6

Mohacs - Kalocsa

Frokost, lunsj og middag

Tilbake i Ungarn og i dag tilbys to valgfrie utflukter (utfluktpakke). Den første går til Pecs som har mange vitnesbyrd fra romerne og litt fra osmanerne. En byvandring til fots tar oss blant annet til St. Peter og Paul-katedralen, en tidlig kristen nekropolis og så til Djami der vi ser det muslimske blandet med det katolske.

Om ettermiddagen tilbys en utflukt til Puszta. Her snakker vi Ungarns «ville vesten» med sine gress-sletter, buskap og hester. Her er det egne tradisjoner og konkurranser som vi kanskje til og med deltar litt i?

Tilbake på skipet blir det gallamiddag, vi pynter oss litt ekstra, spiser og koser oss som alltid. Vi seiler mot Budapest så lenge.

Ungarsk chatedral med fire tårn og blomster i Pecs

Pecs med katedralen

Dag 7

Budapest

Frokost, lunsj og middag

Vi legger til kai om morgenen. Du opplever i eget tempo eller er med på valgfrie utflukter i byen (utfluktspakke). Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. På valgfri byrundtur, ser vi blant annet Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Vi favner både Buda og Pest.

Vakre Budapest: Før 1872 var denne byen delt av Donau i to bydeler, Buda og Pest. Seks broer binder bydelene sammen.

Buda er den delen av byen hvor vi finner byens store, flotte kongelige slott. Her finnes smale, bratte, snirklete brosteinsbelagte gater. Det store kalksteinsplatået, som huser slottet, ruver nesten 200 meter over Donau og området er på UNESCOs verdenarvsliste.

Budapest har flere flotte utendørs- og innendørs spa-anlegg med svømmebasseng der vannet holder varme og deilige grader. Kjente eksempler på dette er Széchenyi (både innendørs og utendørs – et enormt anlegg) og Gellért (innendørs).

I Pest finner vi en blanding av historie og moderne liv. Vi finner museene, St. Stefanskatedralen, Parlamentet med 690 rom og stasjonsbygningen for tog – Nyugati, som er oppført i jern og glass av Eiffel-companiet. Utallige spisesteder og kafeer, parker og nydelige omgivelser, gjør Budapest til en by som mange har som favoritt.

En annen valgfri utflukt går til Gödöllő, det gamle kongelige palasset der «fiffen» gjerne samlet seg om sommeren. I kveld venter også Budapest «by night», igjen valgfritt.

Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Parlamentbygningen i Budapest

Budapest, Ungarn

Dag 8

Budapest og hjemreise

Frokost

Tidlig frokost, utsjekk og avreise.

Vi får transport ut til flyplassen der Lufthansa flyr oss hjem med avreise om formiddagen. Først til Frankfurt der det blir mellomlanding og flybytte. Ankomst Oslo Lufthavn er om ettermiddagen.

Taubane på Castle Hill. Budapest, Ungarn

Castle Hill Budapest

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Budapest t/r med Lufthansa
 • 7 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer (unntatt vin fra vinlisten og champagne)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring