Budapest

Elvecruise på Donau fra Budapest

Fire land langs Donau – Ungarn, Kroatia, Romania og Serbia

Bli med på et helt herlig elvecruise!  Her får du med deg hele fire land og en smakebit av to flotte hovedsteder: Beograd og Budapest. Og det til god pris i enkeltlugar. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar med utsikt som forandrer seg minutt for minutt. Dagene går med til innholdsrike utflukter eller oppdagelser i eget tempo. Legg til mye avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og veldig praktisk.

Skipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 08.07.2021
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 19 590,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Opplev Romania, Kroatia, Serbia og Ungarn på en og samme tur – uten stress
 • Komfortable omgivelser
 • Helpensjon inkludert
 • Drikkevarer inkludert (unntatt champagne og viner fra vinliste)
 • Fine utflukter, om du vil – ellers opplever du i eget tempo
 • Enkeltlugar til bruk alene

Skipet vårt –MS L’Europe

Byggeår: 2006, renovert 2016
Lengde: 110 m
Passasjerer 180

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på det nederste dekket (her kalles kategorien hoveddekk siden den betegnelsen brukes av rederiet) har små koøyer, lugarene på midtdekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har enda større vinduer. Ellers er standard den samme på lugarene.

Utfluktspakke Classic 10 utflukter (forhåndskjøpes 65 dager før avreise) pris 3 850

 • Dag 2 Byrundtur Osijek
 • Dag 3 Byrundtur Beograd
 • Dag 4 Hercules Spa og Orsova
 • Dag 5 Byrundtur Novi Sad og Sremski Karlovci
 • Dag 5 Byrundtur Ilok
 • Dag 6 Byrundtur Pecs
 • Dag 6 Puszta
 • Dag 7 Byrundtur Budapest
 • Dag 7 Tur til Gödöllö-slottet Budapest
 • Dag 7 Budapest by night

Utfluktene er med lokalguide (engelsk, tysk, fransk) og foregår sammen med de andre passasjerene fra skipet. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord, med forbehold om plass.

 • Jernporten, Romania, Donau
 • Serbia, Beograd
 • Novi Sad, Serbia
 • Serbia, Beograd
Dag 1

8. juli - Avreise Norge, ankomst Budapest

Fly fra Oslo (Lufthansa) om formiddagen til München. Flybytte og mellomlanding for ankomst Budapest om ettermiddagen. Transport fra flyplassen til skipet og innsjekk om ettermiddagen.

Vi finner oss godt til rette om bord – middagen venter. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner. Budapest svinner i det fjerne, men vi kommer tilbake og skal se mer av denne skjønnheten de siste dagene.

Alle måltider underveis spises om bord.

(-/-/M)

Budapest
Dag 2

9. juli - Mohacs - Osijek - Beograd

Vi seiler fortsatt, men etterhvert legger vi til. Herfra blir det en valgfri utflukt til Osijek (utfluktspakke). Skipet seiler mot Beograd så lenge.

Den kroatiske byen Osijek ligger i Slavonia, ved Drava, en av sideelvene til Donau. Vi blir kjørt med buss til den tidligere befestede, gamle bydelen, Tvrda – kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Her har mange vært innom, og både by og bygninger bærer preg av dette. En interessant miks av stilarter. Det blir tid til en liten rusletur på egen hånd, før vi returnerer til skipet. Cruiset fortsetter mot Serbia og Beograd.

(F/L/M)

Croisi og skipet MS L`Europe
Dag 3

10. juli - Beograd - Orsova

Velkommen til Serbia! Det blir valgfri byrundtur i Beograd, Serbias hovedstad (utfluktspakke). Byen er både trivelig og severdig. Liker du kafeer, er du i rett by. De kalles tradisjonelt «kafanas» og utvalget er meget stort.

Beograd har også mange flotte severdigheter. Eksempler på dette er Titos mausoleum og Kalemegdanfestningen. Og den imponerende St. Sava-katedralen som serberne bygget på siden 1895. De mange krigene har gjort at byggingen tok sin tid. Tyskerne brukte den uferdige kirken som parkeringsplass, og først i 1985 ble arbeidet påbegynt igjen. Den ytre delen er nå ferdig og kirken er i dag blant verdens største. Det tok 40 dager å løfte den 4 000 tonn tunge kuppelen på plass. Den innvendige utsmykkingen forventes å være ferdig om noen år. Kirken er blitt et symbol på Serbias gjenreising etter en lang og plagsom historie. Den ortodokse kirke betyr mye for serberne og utgjør en stor del av deres identitet.

Om du ikke er med på utflukt, er det en transferbuss fra skipet inn til sentrum (betales på stedet).

Skipet seiler mot Orsova og Romania.

(F/L/M)

Utsikten fra Kalemegdan-festningen er upåklagelig
Dag 4

11. juli - Orsova - Jernporten - Novi Sad

Romania! I dag er det valgfri utflukt og den går til Baile Herculane (utfluktspakke). Thermalbad og spa er essensen i denne byen. Romerne var selvskrevne arkitekter og byen selv hadde sin storhetstid fra 1800-tallet opp til andre verdenskrig. Og navnet? Legenden sier at selveste Herkules badet i kildene og så at kreftene hans vokste. Kanskje var det også her han bekjempet Medusa? Legendene har mange lag.

Orsova er havnebyen som ligger der elven Cerna møter Donau.

I dag venter altså et av høydepunktene på denne turen: skipet seiler gjennom Jernporten. Dette er en hundre kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser.

(F/L/M)

Å seile gjennom Jernporten er en opplevelse!
Dag 5

12. juli - Novi Sad - Ilok - Vukovar - Mohacs

Tidlig om morgenen kommer vi til Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Valgfrie utflukter venter (utfluktspakke). En til Novi Sad og Sremski Karlovci og en til Ilok.

Høyt over Donau ligger Petrovaradin-fortet, kjent som Donaus Gibraltar. Under festningen på den andre siden av Donau ligger Novi Sad, som er hovedstaden i Vojvodina. Her lever ungarer, slovaker, rumenere og naturligvis serbere side om side.
I Novi Sad underviste Einstein på universitetet og han bodde i byen med sin serbiske kone. Byen føles mer sentraleuropeisk. Her gikk grensen i mange år mellom habsburgerne og osmanerne. Hyggelige gågater og et glimt av østerriksk jugendstil. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi parlamentet og universitetet til Petrovaradin-festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau.

På vei tilbake til Novi Sad blir det et stopp i den lille vinbyen Sremski Karlovci. Her skal vi se den barokke katedralen fra 1700-tallet og en av Serbias eldste skoler. Biblioteket her har over 18 000 bøker. En fin fontene finnes også, de fire løvers fontene, heter den.

Ilok er i Kroatia og ligger på en høyde over Donau. Denne middelalderbyen er også kjent for ypperlig vin, smak av lokale produkter står på utfluktsplanen for dagen. Ellers er Ilok fullstappet av historie, vakre bygninger og kirker. Et hyggelig bekjentskap.

Alle er tilbake på skipet som ligger i Vukovar. I kveld blir det underholdning om bord og skipet vil seile mot Mohacs, Ungarn i løpet av natten.

(F/L/M)

Novi Sad
Dag 6

13. juli - Mohacs - Kalocsa

Tilbake i Ungarn og i dag tilbys to valgfrie utflukter (utfluktpakke). Den første går til Pecs som har mange vitnesbyrd fra romerne og litt fra osmanerne. En byvandring til fots tar oss blant annet til St. Peter og Paul-katedralen, en tidlig kristen nekropolis og så til Djami der vi ser det muslimske blandet med det katolske.

Om ettermiddagen tilbys en utflukt til Puszta. Her snakker vi Ungarns «ville vesten» med sine gress-sletter, buskap og hester. Her er det egne tradisjoner og konkurranser som vi kanskje til og med deltar litt i?

Tilbake på skipet blir det gallamiddag, vi pynter oss litt ekstra, spiser og koser oss som alltid. Skipet seiler mot Budapest så lenge.

(F/L/M)

Katedralen i Pecs, Ungarn
Dag 7

14. juli - Budapest

Vi legger til kai om morgenen. Du opplever i eget tempo eller er med på valgfrie utflukter i byen (utfluktspakke). Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. På valgfri byrundtur, ser vi blant annet Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Vi favner både Buda og Pest.

Vakre Budapest: Før 1872 var denne byen delt av Donau i to bydeler, Buda og Pest. Seks broer binder bydelene sammen.
Buda er den delen av byen hvor vi finner byens store, flotte kongelige slott. Her finnes smale, bratte, snirklete brosteinsbelagte gater. Det store kalksteinsplatået, som huser slottet, ruver nesten 200 meter over Donau og området er på UNESCOs verdenarvsliste.

Budapest har flere flotte utendørs- og innendørs spa-anlegg med svømmebasseng der vannet holder varme og deilige grader. Kjente eksempler på dette er Széchenyi (både innendørs og utendørs – et enormt anlegg) og Gellért (innendørs).

I Pest finner vi en blanding av historie og moderne liv. Vi finner museene, St. Stefanskatedralen, Parlamentet med 690 rom og stasjonsbygningen for tog – Nyugati, som er oppført i jern og glass av Eiffel-companiet. Utallige spisesteder og kafeer, parker og nydelige omgivelser, gjør Budapest til en by som mange har som favoritt.

En annen valgfri utflukt går til Gödöll, det gamle kongelige palasset der «fiffen» gjerne samlet seg om sommeren. I kveld venter også Budapest «by night», igjen valgfritt.

Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

(F/L/M)

Budapest
Dag 8

15. juli - Budapest og hjemreise

Etter frokost er det tid for å sjekke ut av lugarene.

Vi får transport ut til flyplassen der Lufthansa flyr oss hjem med avreise om ettermiddagen. Først til München der det blir mellomlanding og flybytte. Ankomst Oslo Lufthavn er tidlig kveld.

(F/-/-)

Budapest

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar hoveddekk: kr 19 590
Tillegg for enkeltlugar midtdekk: kr 1 670
Tillegg for enkeltlugar øvre dekk: 1 950

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Budapest t/r med Lufthansa
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
7 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikkevarer (unntatt vin fra vinlisten og champagne)
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
Reise- og avbestillingsforsikring

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen, vi anbefaler at det er gyldig i seks måneder etter utreise uansett. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser