Elvecruise på Dnepr fra Odessa til Kiev

Spennende, nytt elvecruise i Ukraina på Dnepr til god pris i enkeltlugar!

Ukraina venter! Vi gleder oss veldig til dette bekjentskapet. Historiske byer med masser av atmosfære. En reise i både tid og sted. Til vanns og til lands. For det er et digert land. Europas største, om man ser bort fra Russland. Ukraina er farger, rik kultur og en befolkning som tar gjestfrihet til et nytt nivå.

Vi begynner i Odessa. Det er en god stund siden Odessa var»stedet å være», men litt slitte kanter betyr ikke slett. Imponerende bygninger i neoklassisk stil. En stilart som vitner om fordums pomp og prakt. Spennende og sammensatt. Katarina den store grunnla en by som holdt portene åpne for alle. For alle som ville skape rikdom og et bedre liv. Resultatet ble et herlig sammensurium. Herunder folk med gresk, italiensk, russisk, fransk, tysk, ukrainsk og jødisk bakgrunn. En sprell levende havneby med operahus og dertil rik kultur. Operahuset her har bare ett større enn seg i hele Europa: La Scala i Milano.

Tilbake i tid reiser vi, som lovet. Selv vikingene holdt til her, i det de kalte Kiev-Rus. Midt i dette riket lå elva Dnepr, selve hovedferdselsåren fra Skandinavia til Konstantinopel. Vi går i fotsporene til de gamle norske vikingkongene, og vi besøker også hovedkvarteret til zaporozjekosakkene, de berømte krigerne som grunnla den moderne staten Ukraina.

Seilingen byr på en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer. Dette blir en herlig tur med mange opplevelser og minner. Dagene går med til innholdsrike utflukter og til avslapning og sosialt samvær om bord. Alle måltider fra lunsj første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en interessant tid om bord. Seilingen ender i Kiev. Hovedstaden som lever og puster historie, men er på ingen måte umoderne. En storby med skatter og hemmeligheter rundt hvert hjørne.

Merk at det å være på elvecruise i Ukraina medfører en helt annen standard enn på andre, europeiske elver. Ha et åpent sinn, forvent det uventede. Du vil få en uforglemmelig reise.

 

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter og litt om skipet

 • Ukraina til vanns og til lands – uten stress
 • Mange utflukter inkludert, suppler med flere om bord om du vil
 • Odessa, en upolert perle ved Svartehavet
 • Hovedstaden Kiev med sine flotte kirker og kupler
 • Arkitektur underveis, både storslått og mer shabby i skjønn forening
 • Mer lokale innslag i form av mindre byer
 • Kosakkshow!
 • Huleklosteret utenfor Kiev
 • Helpensjon om bord, mye inkludert
 • Soldekk om bord
 • Enkeltlugar til alle

Skipet vårt:
MS Dnieper Princess 

Rederi: Chervona Ruta
Byggeår: 1976, renovert i 2009 og 2016
Lengde: 129
Antall dekk: 4
Passasjerer: 230

Om bord er det restaurant, salong, barer, en liten suvenirbutikk og soldekk. Det er ikke heis. På denne seilasen har vi to typer lugarer. Begge kommer under kategorien standardlugar. Disse er utvendige og enkelt, men praktisk innredet. De har små bad med kombinert vask og dusj. Merk at dusjen er montert på håndvasken. De lugartypene vi har er 9–10 m². De på hoveddekk er 9 m² og de på øvre dekk er 10 m². Hoveddekk er dekk to og øvre dekk er dekk tre. Vær klar over at lugarene er av enkel standard og at de vinner ikke noen priser for innredning… Dette elvecruiset tar du for opplevelsene, ikke for komfort og luksus om bord.

Om du ønsker relevant lesestoff før turen, anbefaler vi (og Escape) Halvor Tjønns bok «Russland blir til». Tjønn er historiker og mangeårig korrespondent for Aftenposten i Russland og Ukraina.

 • Ukraina, Kiev, Saint Andrew's Church, kirke
 • Vozdvizhenska og Honcharna, gater, Kiev, Ukraina, gamlebyen
 • Ukraina, Lviv, tradisjon
 • Ukraina, Kiev, St. Michael's Golden-Domed Monastery
 • Ukraina, Kiev, Botanisk hage, elv, Dnjepr
Dag 1

24. september - Avreise Norge, ankomst Odessa med byrundtur

Fly fra Oslo om grytidlig til Wien med Austrian. Etter mellomlanding og flybytte, lander vi i Ukraina og Odessa tidlig ettermiddag.

Grensen mellom øst og vest i Europa går tvers gjennom Ukraina. Dette blir det en spennende miks av, historisk sett. Den vestlige delen unngikk i sin tid de fremadstormede mongolene, og har fått viktige impulser fra Polen og fra Østerrike. Videre var området kjent for sin rike jødiske kultur.

Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Her sjekker vi inn og finner vi oss til rette på lugaren. Det blir en lett lunsj før vi skal ut å se nærmere på Odessa. Her er flere gågater, grønne lunger og parker i tillegg det det historisk interessante.

Om en løfter litt på lagene, er det fortsatt mange glimt av storhet i Odessa. Pluss for viktig havn, Svartehavets flotte strender og en laaaang sommer med behagelig klima. Potemkintrappen, fra 1841, er et kjent mesterverk av en trapp, med en optisk illusjon som gjør slik at man ikke ser trinnene ovenfra. En pussig og artig detalj siden trappetrinnene ser helt annerledes ut om man ser ned på dem…Vi gjør oss ellers kjent med den gamle delen av byen, der de fleste monumentene og severdighetene ligger. Vi skal se det store, vakre operahuset, tegnet av Felner og Helmer – og rusle langs den vakre bulevarden Primorsky.

En liten kuriositet i Odessa er Appelsinmonumentet. I 1800 sendte innbyggerne i Odessa 3000 saftige, greske appelsiner til den russiske tsaren fordi han ikke ville bevilge penger til å bygge ut havnen som lovet. Tsaren lot seg imponere av den generøse og velsmakende gaven – Odessa var reddet. Dette ga jo selvsagt grunnlag for et eget monument!

Etter rundturen er vi tilbake på skipet og møtes til middag. Skipet ligger en natt her før vi seiler videre.

(På dette elvecruiset er noen av utfluktene inkludert. Det er også flere som kan bestilles og betales om bord. Dette vil presiseres i programmet under).

(-/-/M)

Odessa
Dag 2

25. september - Odessa - dag til egen disposisjon eller bli med på utflukt

Etter frokost er det ut på tur for å se mer av Odessa, enten i eget tempo, eller med noen av utfluktene skipet arrangerer.

Dagens valgfrie utflukter som kan bestilles om bord:

Odessa har på grunn av sin rolle som handelsby blitt Ukrainas multietniske senter, her finnes det kirker for flere religiøse retninger. I dag skal vi på en utflukt hvor vi kan ta noen av disse i nærmere øyesyn, vi kan blant annet få se transfigurasjonskatedralen – byens såkalte spirituelle perle. Det tilbys også en valgfri utflukt til Belgorod-Dnestrovsky, som ligger cirka 90 km syd-vest for Odessa. Byen ligger ved Dniester-elven og er kjent for sin imponerende festning fra 1300-tallet.

Så seiler vi. Husker du TV-programmet om Team Bachstad da de seilte på Dnepr? Nå er det vår tur! Her kan du sjekke ut hvordan det gikk med Team Bachstad i Ukraina https://tv.nrk.no/serie/team-bachstad/sesong/6/episode/5/avspiller

(F/L/M)

Dnieper Princess
Dag 3

26. september - Kherson og Dneprdeltaet

Kherson ligger i det store elvedeltaet ved munningen til Dnepr og er en av flere byer ved Dnepr som ble grunnlagt av den russiske admiral Potemkin på slutten av 1700-tallet. Navnet kjenner vi fra trappen…

I våre dager er Kherson en viktig havneby, med skipsverft for Svartehavsflåten. Etter frokost drar vi på båtutflukt i det vakre Dneprdeltaet som består av nesten to hundre øyer og har et rikt fugleliv.

(F/L/M)

I dag venter lokale møter
Dag 4

27. september - Zaporozje med kosakkene

Zaporozje strekker seg utover på begge sider av Dnepr, og midt i byen ligger den frodige Khortitsaøya som deler elven i to. På 1400- til 1500-tallet var dette området ved Dnepr et tilfluktsted for leilendinger som flyktet fra undertrykkelse i de sentrale delene av Russland. Denne folkegruppen kalte seg selv for kosakker og Khortitsaøya ble hovedbasen deres. Kosakkene sies å være født på hesteryggen i tillegg til å være dyktige og modige soldater. Gjenkjennelsesfaktor er luene, sangene og legendene. Dramatisk og romantisk på samme tid.

På byrundturen etter frokost ser vi det store damanlegget som forsyner store deler av Ukraina med kraft, vi besøker også byens kosakkmuseum. I kveld får vi et dypere innblikk i kosakk-kulturen og deres tradisjoner. Gled deg til show med en forrykende rideoppvisning. Her går det unna!

(F/L/M)

Dnepr med Kiev i bakgrunnen
Dag 5

28. september - Vi seiler

I dag tilbringer vi en avslappende dag om bord mens vi seiler nedover elven gjennom et vakkert landskap, forbi landsbyer og over store innsjøer. I løpet av dagen tilbys blant annet foredrag og leksjoner om ukrainsk kokkekunst, og landets historie og kultur.

(F/L/M)

Pechersk lavra, Kiev - Grotteklosteret
Dag 6

29. september - Kiev

I dag ankommer vi Kiev om formiddagen. Her ligger skipet til vi skal sjekke ut. Litt om hovedstaden:

Kiev ble grunnlagt på 400-tallet og er en av Europas eldste byer. Under andre verdenskrig led byen store tap, men omfattende oppbygging har gitt nytt liv til den historiske bydelen. Den fremstår i dag som en moderne storby med over tre millioner innbyggere, men også en by med vakre parker og bygninger. Kiev er delt i to fra gammelt av. Den såkalte “øvrebyen” er den eldste delen av Kiev hvor fyrstenes palasser en gang stod.

Vi skal først på en felles byrundtur, ellers er det mange andre utfluktsmuligheter fra skipet. De teller besøk i selve St. Sofia samt utendørsmuseet og Kiev «by night» med folkloreshow.

På den felles rundturen ser vi blant annet den gamle delen av byen der de fleste severdighetene ligger. Flotte kirker og katedraler har Kiev masse av. Herunder det lyseblå, pastellfargede St. Michaelsklosteret, Rastrellis vakre St. Andrewskirke og  St. Sofiakatedralen. Den er storslått, St.Sofia-katedralen med sine grønne og gylne kupler. Symbolet på Kiev som pryder mange fotografier. Byggingen ble påbegynt i 1037, i regjeringstiden til Jaroslav den vise. Katedralen står i dag på UNESCOs verdensarvliste og er spesielt kjent for sine vakre ikoner og mosaikker. Ellers ser vi operahuset og teateret, begge flotte bygninger som seg hør og bør. St. Volodymyrkatedralen hører også innunder her.

(F/L/M)

Kiev
Dag 7

30. september - Kiev, besøk i Huleklosteret

I dag skal vi på utflukt til Huleklosteret. Klosteret ligger vakkert til på en bratt skråning på vestbredden, med utsikt over Dnepr. Det ble grunnlagt av munker i 1051. Rett og slett et imponerende kompleks som er et historisk senter for ortodoks kristendom i Øst-Europa. Det består av blant annet et storslagent klokketårn, underjordiske grotter, kirker, katedraler, museer og katakomber. På 1920-tallet stengte sovjetregjeringen klosteret og først i 1992 vendte munkene tilbake. Mange hellige munker har holdt til i dette klosteret gjennom historien.

Etter lunsj om bord kan du bli med på en valgfri konsert med Ukrainas Nasjonalkor. Om du vil ut på egen hånd, kan du kanskje ta turen til Maidanplassen – hovedplassen i Kiev som vi alle kjenner fra mediene. Plassen er omringet av “Stalins kaker” – blokker, bygget på 50-60-tallet i Stalins arkitektur etter dramatiske ødeleggelser under den andre verdenskrig. Stedet ble rammet av revolusjoner i 2004 og 2013-2014.

Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag der mannskapet sørger for å underholde oss på sin måte. Rike på nye opplevelser og kunnskap om et nytt land sitter i, sammen med nye reisevenner.

(F/L/M)

Grotteklosteret
Dag 8

1. oktober - Utsjekk fra skipet og hjemreise

Frokost om bord før vi må sjekke ut fra skipet. Vi får transfer til flyplassen der vi flyr hjem med Austrian. Avreise ettermiddag og mellomlanding og flybytte i Wien. Det er begrenset antall flyvninger fra Kiev med videre forbindelse til Norge, av den grunn er det lang ventetid på flyplassen i Wien. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er sent om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS

Enkeltlugar hoveddekk: kr 13 990
Enkeltlugar øvre dekk kr 14 980

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Odessa//Kiev- Oslo med Austrian
Ta kontakt for mulighet for gjennomgående tilslutningsbilletter
Flyskatt og avgifter pr 31. januar 2019
7 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
Helpensjon fom lunsj dag 1 tom frokost siste dag (ikke drikkevarer)
Kaffe/te til måltidene
Utflukter ihht. program
All transport ifølge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter nevnt i programmet
Drikkevarer
Måltider utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Ukraina og for denne reisen. Passet bør være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise (rederiene ønsker dette). Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 60 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka en euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser