Elvecruise – Kultur og vin i Bordeaux

Elvecruise – Kultur og vin i Bordeaux

Bordeaux elvebro med katedralen St Michel

Elvecruise på de tre elvene Garonne, Dordogne og Gironde – gjennom vindistriktet Bordeaux.

Elvecruise på de tre elvene Garonne, Dordogne og Gironde – gjennom det kjente vindistriktet Bordeaux.

En tur for deg som setter pris på det gode, franske liv! Underveis oppleves vinregionen Médoc der flere av Bordeaux’ beste rødviner produseres, vinbyen Saint-Émilion og Bordeaux by som står på UNESCOs liste. På akkurat dette cruiset kan du får med deg Royan, en trivelig litt retro strandby. Den ligger ved estuaret til Gironde. Vi snakker Europas største i sitt slag, så det er ikke hverdagskost.

Ikke nok med det – både Rochefort og La Rochelle ligger i nærheten og kan nås på valgfri utflukt. Akkurat denne ruten har litt variasjon fra den seilingen vi vanligvis har hatt fra Bordeaux, alltid bra med nye innslag. Det som er ved det samme er at elvecruiseskipene fra det franske rederiet Croisi Europe er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert. Til måltidene (lunsj og middag) har vi valget mellom husets vin, øl, vann, juice samt kaffe/te.

Om du ikke bare vil nyte det gode liv ombord og gå i land i eget tempo, har du valget mellom å bestille en utfluktspakke til regionens mange høydepunkter. Valget er ditt:)

Stadig flere nordmenn oppdager og velger elvecruise som ferieform. På et elvecruise kombinerer du en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. På skipet er det alltid noe å se langs breddene av landsbyer og vakre landskap. I stedet for å reise fra hotell til hotell, kan du på et elvecruise sitte tilbakelent i dekkstolen og nyte reisen. For alle som er glade i god mat og vin – og det gjelder vel de fleste av oss – vil Frankrike og Bordeaux være tingen!

Høydepunkter

 • Bordeaux – vakker by på UNESCOs verdensarvliste
 • Kultur, mat og vin
 • Utfluktspakke viser deg enda mer
 • Koselige byer ved sjøsiden
 • Château de Roquetaillade, franske slott er lekre
Solsikker til salg på det lokala markede

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 16.04.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 7

  Priser fra: 17.890,-

  Reiseleder: Patricia Bertelsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+18
+17

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet vårt – MS Cyrano de Bergerac

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2013. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Skipet er 110 m langt og kan ta opptil 174 passasjerer.Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på midtdekk har større vinduer og lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Bordeaux

Middag

Fly fra Oslo midt på dagen med KLM. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam og ankomst Bordeaux om ettermiddagen. Transport fra flyplassen til Bordeaux og innsjekk på skipet.
Etter hvert finner vi oss til rette i lugaren, før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av besetningen. Middag og underholdning om bord. Vi seiler Vi seiler på Garonne og videre på Gironde til Pauillac.

Bordeux i solnedgangen

Bordeaux

Dag 2

Pauillac - Gironde Estuary - Royan

Frokost, lunsj og middag

Den lille byen Pauillac i Medocregionen er første havn. Pauillac ble grunnlagt av vinhandlere og sjøkapteiner og langs kaien ligger de godt bevarte husene som tidligere tilhørte overklassen.

Det blir herfra valgfri utflukt i Médocregionen (utfluktspakke), som ligger på landtungen mellom Gironde i øst og Atlanterhavet i vest. Her har noen av verdens beste rødviner blitt produsert siden 700-tallet. Det milde og fuktige klimaet, kombinert med fruktbar jord og stor ekspertise, er grunnlaget for Bordeaux-vinenes popularitet. Det finnes over 1500 vingårder i området, og av de cirka 700 millioner flaskene som produseres årlig er omtrent sytti prosent rødvin. De kjente vinslottene Lafite-Rotschild, Latour og Mouton Rothschild er noen eksempler.

Vi forlater Pauillac og seiler på elvemunningen Gironde, forbi våtmarker og de bratte klippene ved Meschers-sur-Gironde til vi når Royan. Royan (utfluktspakke) byr på både atmosfære og stemning og upåklagelig beliggenhet. Byen er også i det gode selskapet og en del av» ville d’art et d’histoire». Belle Epoque, den skjønne tiden, synes også godt her. De mange villaene fra denne storhetstiden da optimisme og fremtiden var lys – i hvert fall for de med midler. Mange av de mindre husene nede ved stranden er som tatt ut fra 1950-tallet og gir en koselig retrofølelse. I distriktet Foncillon ser vi på den spesielle kirken og hører mer om hvorfor den er så karakteristisk.

Om kvelden er det bare å finne frem danseskoene, det blir både middag og dans ombord.

Cyrano De Bergerac på vannet

MS Cyrano De Bergerac seiler

Dag 3

Royan - Rochefort - La Rochelle - Royan

Frokost, lunsj og middag

En dag ved sjøen venter (utfluktspakke). Buss først til Rochefort. Det var statsmannen Jean-Baptiste Colbert som bestemte at byen skulle være et tilfluktssted og forsvar for den franske marinen på 1600-tallet. Marinebasen holdt stand her til 1920-tallet. Det historiske sentrum har både atmosfære og mange vakre hus, der flere legendariske sjømenn og oppdagere har bodd. Vi besøker Corderie Royale som er noe så spesielt som en gammel taumaker. Nå skal vi tilbake til 1660-tallet, denne bygningen var den første industrielle i landet. De sørget for at marinen og båtene deres hadde tauene i orden. Omvisningen forteller mer om produksjon og forsyning, det ble noen meter tau på disse digre skipene.

La Rochelle er neste stopp (utfluktspakke) og lunsj spiser vi underveis. La Rochelle klinger godt og er en over 1000 år gammel sjarmør. Det som taler spesielt for den er at her er det fullspekket med historie og nydelig arkitektur. Tilnavnet La Ville Blanche (den hvite byen), sier også sitt. Navnet kommer fra de mange kalksteinsbygningene som farges av solen. Byen er rett og slett nydelig med sine utsmykninger av fantasifigurer på takene og mange fyrtårn. En stor marina er det også. En tydelig påminnelse om at også her var det sjøfart som gjaldt. Rådhuset ble bygget i 1606 og er dermed et av de eldste i landet, selv om det ble skadet i en brann i 2013.

Vel tilbake om bord blir det middag mens vi cruiser videre på Dordogne mot Libourne.

Panorama av den gamle havnen i La Rochelle, Frankrike ved solnedgang

La Rochelle

Dag 4

Libourne (Bourg) - Saint Emilion - Bordeaux

Frokost, lunsj og middag

Libourne, eller Bourg, avhengig av kaiplass, er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Saint-Émilion (utfluktspakke). Her venter en sjarmerende middelalderby omgitt av bølgende vinmarker. Saint-Émilion er bygget på en kalksteinsklippe, hvor det finnes både naturlige grotter og utgravde underjordiske ganger. Du lærer om Saint-Émilions middelalderhistorie, ser hulen til munken Émilion som grunnla byen og besøker kirken som er hugget ut av kalksteinen. Saint-Émilion er ikke bare en landsby og en hellig munk, men også navnet på et utmerket vindistrikt. Turen avsluttes naturlig nok med besøk og vinsmaking på en familiedrevet vingård.

Vi seiler videre mot Bordeaux der vi ankommer om ettermiddagen. Nå blir det utflukt Bordeaux by night (utfluktspakke), eller du kan ta inn pulsen av byen på egen hånd.

Byen deles i to av Garonne og sentrum og de fleste attraksjoner ligger på den vestlige siden av elven. I den sjarmerende gamlebyen, Vieux Bordeaux, finnes noen av Europas beste eksempler på 1700-talls arkitekturer. Bredden av Bordeaux’ rike kulturarv – fra de brede avenyene i det nyklassisistiske området, til de trange smugene i Saint-Pierre-distriktet, er imponerende. Havneområdet og den historiske delen av Port de la Lune står på UNESCOs verdensarvliste.

Vi er tilbake på skipet for middag.

Saint Emilion-kirken, Gironde, Aquitaine, Frankrike

Saint-Èmilion

Dag 5

Bordeaux - Cadillac

Frokost, lunsj og middag

Om morgenen cruiser vi videre på Garonne og får et godt mot Cadillac. Herfra blir det utflukt til Château de Roquetaillade (utfluktspakke).

Dagen handler om vakre vinslott blant frodige vinmarker og naturlig skjønnhet. Cadillac ligger i hjertet av Entre-deaux-Mers og er kjent for Hertugen av Epernons storslagne slott i tillegg til vin. Slottet har vært med i mange franske filmer og det er nesten så vi hører hestene pruste og ridderne gjøre seg klare til duell…Vi passer på å smake litt på regionens ypperlige vin.

Ettermiddagen består av seiling tilbake til Bordeaux der vi ankommer om kvelden. Siste kveld om bord er alltid viet noe litt ekstra – nå er det galla-aften. Det er ikke så stivt som det høres ut som, men vi pynter oss litt og koser oss med nydelig mat og drikke.

Dag 6

Bordeaux

Frokost, lunsj og middag

I dag kan du være med på en halvdags byrundtur i Bordeaux (utfluktspakke).

Byrundturen i Bordeaux starter først med buss og deretter utforskes den gamle bydelen til fots. Byrundturen gir et innblikk i Bordeaux’s rike kulturarv, fra de brede avenyene i det nyklassisistiske området, til de trange smugene i Saint-Pierre-distriktet. Vi ser blant annet Grand Thèâtre, selve juvelen av byens eldre arkitektur, Place de la Bourse, den kjente Pont de Pierre broen, og Cathèdrale St. Andrè, vegg i vegg med det flotte tårnet Tour Pey-Berland. Havneområdet og den historiske delen av Port de la Lune står på UNESCOs verdensarvliste.

Etter lunsj ombord kan du utforske Bordeaux videre på egen hånd. Hva med en rusletur langs den flotte Port de la Lune, bort til Place de la Bourse, se fontenen og Jardin des Lumières, med dens flotte vannspeil Miroir d`Eau? I den sjarmerende gamlebyen, Vieux Bordeaux, finnes noen av Europas beste eksempler på 1700-talls arkitekturer. Her er det mange muligheter og noe for enhver smak!

I kveld er det middag og underholdning ombord. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten så en kveldstur i land er absolutt å anbefale.

Solsikker til salg på det lokala markede

Solsikker noen?

Dag 7

Bordeaux og hjemreise

Frokost

Ilandstigning etter frokost og transport til flyplassen. Fly tilbake til Norge med KLM med avgang midt på dagen. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam. Vi beregner å lande sent om ettermiddagen.

Kafe på gaten slår ikke feil

Bordeaux

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Bordeaux- Oslo med KLM
 • 6 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikke i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring