Elvecruise – Kultur og vin i Bordeaux

Elvecruise – Kultur og vin i Bordeaux

12. april 2023 / 6 dager / Pris fra 17.990,-

Bordeaux elvebro med katedralen St Michel

Elvecruise på de tre elvene Garonne, Dordogne og Gironde – gjennom vindistriktet Bordeaux.

Elvecruise på de tre elvene Garonne, Dordogne og Gironde – gjennom det kjente vindistriktet Bordeaux.

En tur for deg som setter pris på det gode, franske liv! Underveis oppleves vinregionen Médoc der flere av Bordeaux’ beste rødviner produseres, vinbyen Saint-Émilion og Bordeaux by som står på UNESCOs liste. På akkurat dette cruiset kan du får med deg Royan, en trivelig litt retro strandby. Den ligger ved estuaret til Gironde. Vi snakker Europas største i sitt slag, så det er ikke hverdagskost.

Ikke nok med det – både Rochefort og La Rochelle ligger i nærheten og kan nås på valgfri utflukt. Akkurat denne ruten har litt variasjon fra den seilingen vi vanligvis har hatt fra Bordeaux, alltid bra med nye innslag. Det som er ved det samme er at elvecruiseskipene fra det franske rederiet Croisi Europe er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert. Til måltidene (lunsj og middag) har vi valget mellom husets vin, øl, vann, juice samt kaffe/te.

Om du ikke bare vil nyte det gode liv ombord og gå i land i eget tempo, har du valget mellom å bestille en utfluktspakke til regionens mange høydepunkter. Valget er ditt:)

Stadig flere nordmenn oppdager og velger elvecruise som ferieform. På et elvecruise kombinerer du en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. På skipet er det alltid noe å se langs breddene av landsbyer og vakre landskap. I stedet for å reise fra hotell til hotell, kan du på et elvecruise sitte tilbakelent i dekkstolen og nyte reisen. For alle som er glade i god mat og vin – og det gjelder vel de fleste av oss – vil Frankrike og Bordeaux være tingen!

Høydepunkter

 • Bordeaux – vakker by på UNESCOs verdensarvliste
 • Kultur, mat og vin
 • Grand Cru viner fra regionen
 • Utfluktspakke viser deg enda mer
 • Koselige byer ved sjøsiden
 • Château de Roquetaillade, franske slott er lekre
Solsikker til salg på det lokala markede

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 12.04.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 17.990,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+14
+13

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet vårt – MS Cyrano de Bergerac

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2013. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Skipet er 110 m langt og kan ta opptil 174 passasjerer.Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på midtdekk har større vinduer og lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Cyrano De Bergerac på vannet

Cyrano De Bergerac

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Bordeaux

Middag

Fly fra Oslo. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam og ankomst Bordeaux om ettermiddagen. Transport fra flyplassen til Bordeaux og innsjekk på skipet.
Etter hvert finner vi oss til rette i lugaren, før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av besetningen. Middag og underholdning om bord.

Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten.

Bordeux i solnedgangen

Bordeaux

Dag 2

Bordeaux - Cussac-fort-Medoc-Medoc

Frokost, lunsj og middag

Vi møtes til frokostbuffet om bord og skipet har begynt å seile mot Cussac-fort-Medoc som ligger cirka 40 kilometer nordvest for Bordeaux . Vi seiler på Garonne og videre på Gironde til Pauillac. Her venter en valgfri utflukt for å bli bedre kjent med Grand Cru vinene fra dette området (utfluktspakke).

Den lille byen Pauillac ble grunnlagt av vinhandlere og sjøkapteiner og langs kaien ligger de godt bevarte og ærverdige husene som tidligere tilhørte overklassen.

Médocregionen (utfluktspakke), ligger på landtungen mellom Gironde i øst og Atlanterhavet i vest. Her har noen av verdens beste rødviner blitt produsert så langt tilbake som til 700-tallet. Det milde og fuktige klimaet, kombinert med fruktbart jordsmonn og stor ekspertise, er grunnlaget for Bordeaux-vinenes popularitet. Det finnes over 1500 vingårder i området, og av de cirka 700 millioner flaskene som produseres årlig er omtrent sytti prosent rødvin. De kjente vinslottene Lafite-Rotschild, Latour og Mouton Rothschild er noen eksempler.

Om kvelden møtes vi til middag og det blir underholdning i tillegg. Det er alltid noe hyggelig som skjer om bord på elvecruiseskipet.

Dag 3

Cussac-fort-Medoc - Girondes munning - Blaye

Frokost, lunsj og middag

Vi spiser frokost og dagen er i gang. Nå setter vi kurs mot Blaye.

Da forlater vi Pauillac og seiler på elvemunningen Gironde, forbi våtmarker og de bratte klippene ved Meschers-sur-Gironde. Ved utløpet til Biscayabukten snur skipet og seiler tilbake oppover elven.

På 1600-tallet beordret Ludvig 14. sin fremste arkitekt, Vauban, til å bygge et citadell og festningen i Blaye for å beskytte Bordeaux by. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger strategisk til med storslagen utsikten over Gironde. Dette var den ideelle utkikksposten for å oppdage mulige inntrengere som kom sjøveien. Fra Blaye blir det valgfri utflukt (utfluktspakke) langs den pittorske klipperuten, La Route de la Corniche, som snor seg langs elven mellom Blaye og Bourg. Du passerer gamle kapteinshus, små fiskerhytter og de bemerkelsesverdige grotteboligene hugget ut i kalksteinsklippene. Det blir et stopp i den sjarmerende lille byen Bourg, som ligger nær sammenløpet av elvene Dordogne og Gironde. Retur til Blaye hvor vi besøker citadellet og beundrer panoramautsikten over elven.

Skipet ligger ved kai i Blaye over natten. Vi kan danse kvelden inn om bord, det skjer jo alltid noe hyggelig på tur.

Dag 4

Libourne (Bourg) - Saint Emilion - Bordeaux

Frokost, lunsj og middag

Libourne, eller Bourg, avhengig av kaiplass, er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Saint-Émilion (utfluktspakke). Libourne er en sjarmerende middelalderby omgitt av bølgende vinmarker. Det meste handler om vin på disse kanter.

Saint-Émilion er bygget på en kalksteinsklippe, hvor det finnes både naturlige grotter og utgravde underjordiske ganger. Du lærer om Saint-Émilions middelalderhistorie, ser hulen til munken Émilion som grunnla byen og besøker kirken som er hugget ut av kalksteinen. Saint-Émilion er ikke bare en landsby og en hellig munk, men også navnet på et utmerket vindistrikt. Turen avsluttes naturlig nok med besøk og vinsmaking på en familiedrevet vingård.

Vi er tilbake på skipet for middag. Kveldene om bord er alltid viet noe litt ekstra – nå er det galla-aften. Det er ikke så stivt som det høres ut som, men vi pynter oss litt og koser oss med nydelig mat og drikke.

Dag 5

Libourne - Bordeaux

Frokost, lunsj og middag

Vi spiser frokost og skipet seiler tilbake mot Bordeaux.

I dag kan du være med på en halvdags byrundtur i Bordeaux (utfluktspakke). Byen deles i to av Garonne og sentrum og de fleste attraksjoner ligger på den vestlige siden av elven. I den sjarmerende gamlebyen, Vieux Bordeaux, finnes noen av Europas beste eksempler på 1700-talls arkitektur. Bredden av Bordeaux’ rike kulturarv – fra de brede avenyene i det nyklassisistiske området, til de trange smugene i Saint-Pierre-distriktet, er imponerende. Havneområdet og den historiske delen av Port de la Lune står på UNESCOs verdensarvliste.

Byrundturen i Bordeaux starter først med buss og deretter utforskes den gamle bydelen til fots. Byrundturen gir et innblikk i Bordeaux’s rike kulturarv, fra de brede avenyene i det nyklassisistiske området, til de trange smugene i Saint-Pierre-distriktet. Vi ser blant annet Grand Thèâtre, selve juvelen av byens eldre arkitektur, Place de la Bourse, den kjente Pont de Pierre broen, og Cathèdrale St. Andrè, vegg i vegg med det flotte tårnet Tour Pey-Berland

Etter lunsj om bord kan du utforske Bordeaux videre på egen hånd. Hva med en rusletur langs den flotte Port de la Lune, bort til Place de la Bourse, se fontenen og Jardin des Lumières, med dens flotte vannspeil Miroir d`Eau? Her er det mange muligheter og absolutt noe for enhver smak!

Elvecruisets siste middag venter oss, og det blir underholdning i kveld også.

Dag 6

Bordeaux og hjemreise

Frokost

Ilandstigning etter frokost og transport til flyplassen. Fly tilbake til Norge.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Bordeaux- Oslo
 • 5 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikke i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring