Bordeaux

Elvecruise – Kultur og vin i Bordeaux

Elvecruise på de tre elvene Garonne, Dordogne og Gironde – gjennom det kjente vindistriktet Bordeaux.

En tur for deg som setter pris på det gode, franske liv! Underveis oppleves vinregionen Médoc der flere av Bordeaux’ beste rødviner produseres, vinbyen Saint-Émilion og Bordeaux by som står på UNESCOs liste. På akkurat dette cruiset seiler vi helt ut til Royan, en trivelig litt retro strandby. Den ligger ved estuaret til Gironde. Vi snakker Europas største i sitt slag, så det er ikke hverdagskost.

Ikke nok med det – både Rochefort og La Rochelle ligger i nærheten og kan nås på valgfri utflukt. Akkurat denne ruten har litt variasjon fra den seilingen vi vanligvis har hatt fra Bordeaux, alltid bra med nye innslag. Det som er ved det samme er at elvecruiseskipene fra det franske rederiet Croisi Europe er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert. Til måltidene (lunsj og middag) har vi valget mellom husets vin, øl, vann, juice samt kaffe/te.

Om du ikke bare vil nyte det gode liv ombord og gå i land i eget tempo, har du valget mellom å bestille en utfluktspakke til regionens mange høydepunkter. Valget er ditt:)

Stadig flere nordmenn oppdager og velger elvecruise som ferieform. På et elvecruise kombinerer du en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. På skipet er det alltid noe å se langs breddene av landsbyer og vakre landskap. I stedet for å reise fra hotell til hotell, kan du på et elvecruise sitte tilbakelent i dekkstolen og nyte reisen. For alle som er glade i god mat og vin – og det gjelder vel de fleste av oss – vil Frankrike og Bordeaux være tingen!

 

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 03.06.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 17 950,-
 • Bestill nå

Høydepunkter, skip og utfluktspakke

 • Bordeaux – vakker by på UNESCOs verdensarvliste
 • Kultur, mat og vin
 • Utfluktspakke viser deg enda mer
 • Koselige byer ved sjøsiden
 • Château de Roquetaillade, franske slott er lekre
 • Saint-Émilion – kjent for både vin og sjarm
 • Helpensjon – inkludert de fleste drikkevarer
 • Enkeltlugar uten tillegg i pris

Skipet vårt – MS Cyrano de Bergerac

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2013. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Skipet er 110 m langt og kan ta opptil 174 passasjerer.

Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på midtdekk har større vinduer og lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Utfluktspakke Classic (8 utflukter), kr 4 500. Forhåndsbestilles senest 65 dager før avreise.

 • Dag 2 Pauillac og Chateau de Medoc – vinruten (kan ikke kjøpes enkelvis ombord)
 • Dag 2 Royan
 • Dag 3 Rochefort og La Rochelle
 • Dag 4 Saintes
 • Dag 4 Talmont-sur-Gironde og Mescher-sur-Gironde
 • Dag 5 Utflukt og vinsmaking i den stemningsfulle middelalderbyen Saint-Émilion
 • Dag 5 Bli kjent med Bordeaux by night
 • Dag 6 Roquetaillade slottet og Cadillac – rett og slett lekkert!

For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide sammen med de andre gjestene på cruiset.

 • Frankrike_Bordeau_Château de la Roquetaillade
 • Chateau skilt Frankrike
 • Frankrike_Saintes_Saint-Eutrope-Basilika
Dag 1

3. juni - Avreise Norge, ankomst Bordeaux

Fly fra Oslo midt på dagen til Bordeaux med KLM. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam underveis. Transport fra flyplassen til skipet, der vi sjekker inn. Etterhvert finner vi oss til rette i lugaren, før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av besetningen. Middag og underholdning om bord. Vi seiler til Pauillac

(-/-/M)

Bordeaux by
Dag 2

4. juni - Pauillac - Gironde Estuary - Royan

Den lille byen Pauillac i Medocregionen er første havn. Pauillac ble grunnlagt av vinhandlere og sjøkapteiner og langs kaien ligger de godt bevarte husene som tidligere tilhørte overklassen.

Det blir herfra valgfri utflukt i Médocregionen (utfluktspakke), som ligger på landtungen mellom Gironde i øst og Atlanterhavet i vest. Her har noen av verdens beste rødviner blitt produsert siden 700-tallet. Det milde og fuktige klimaet, kombinert med fruktbar jord og stor ekspertise, er grunnlaget for Bordeaux-vinenes popularitet. Det finnes over 1500 vingårder i området, og av de cirka 700 millioner flaskene som produseres årlig er omtrent sytti prosent rødvin. De kjente vinslottene Lafite-Rotschild, Latour og Mouton Rothschild er noen eksempler.

Vi forlater Pauillac og seiler på elvemunningen Gironde, forbi våtmarker og de bratte klippene ved Meschers-sur-Gironde til vi når Royan. Royan (utfluktspakke) byr på både atmosfære og stemning og upåklagelig beliggenhet. Byen er også i det gode selskapet og en del av» ville d’art et d’histoire».  Belle Epoque, den skjønne tiden, synes også godt her. De mange villaene fra denne storhetstiden da optimisme og fremtiden var lys – i hvert fall for de med midler. Mange av de mindre husene nede ved stranden er som tatt ut fra 1950-tallet og gir en koselig retrofølelse. I distriktet Foncillon ser vi på den spesielle kirken og hører mer om hvorfor den er så karakteristisk. 

Om kvelden er det bare å finne frem danseskoene, det blir både middag og dans i kveld.

(F/L/M)

Cyrano de Bergerac
Dag 3

5. juni - Royan - Rochefort - La Rochelle - Royan

En dag ved sjøen venter (utfluktspakke). Buss først til Rochefort. Det var statsmannen Jean-Baptiste Colbert som bestemte at byen skulle være et tilfluktssted og forsvar for den franske marinen på 1600-tallet. Marinebasen holdt stand her til 1920-tallet. Det historiske sentrum har både atmosfære og mange vakre hus, der flere legendariske sjømenn og oppdagere har bodd. Vi besøker Corderie Royale som er noe så spesielt som en gammel taumaker. Nå skal vi tilbake til 1660-tallet, denne bygningen var den første industrielle i landet. De sørget for at marinen og båtene deres hadde tauene i orden. Omvisningen forteller mer om produksjon og forsyning, det ble noen meter tau på disse digre skipene.

La Rochelle er neste stopp (utfluktspakke) og lunsj spiser vi på veien. La Rochelle klinger godt og er en over 1000 år gammel sjarmør. Det som taler spesielt for den er at her er det fullspekket med historie og nydelig arkitektur. Tilnavnet La Ville Blanche (den hvite byen), sier også sitt. Navnet kommer fra de mange kalksteinsbygningene som farges av solen. Byen er rett og slett nydelig med sine utsmykninger av fantasifigurer på takene og mange fyrtårn. En stor marina er det også. En tydelig påminnelse om at også her var det sjøfart som gjaldt. Rådhuset ble bygget i 1606 og er dermed et av de eldste i landet, selv om det ble skadet i en brann i 2013.

Vel tilbake om bord blir det middag og underholdning.

(F/L/M)

La Rochelle
Dag 4

6. juni - Royan - Saintes - Meschers-sur-Gironde - Libourne

I dag har du mulighet til et besøk i Saintes (utfluktspakke). Historie er en gjenganger i franske byer og Saintes er intet unntak. Her har romerne etterlatt seg et stort teater, et av de best bevarte på Atlanterhavskysten. Det sier sitt om hvor viktig byen var. 15 000 tilskuere benket seg en gang her for å heie og bue på gladiatorkamper med ville dyr.

Tilbake til nyere tid når vi besøker Saint-Eutrope basilikaen som er et prakteksemplar i romansk stil. Her er Unesco beskytter og dermed er den et av byens mest imponerende byggverk.

Om ettermiddagen kan du bli med til Talmont-sur-Gironde og Meschers-sur-Gironde. Igjen ser vi eksempler på småby som ligger ved sjøen med tonnevis av sjarm. Her er brosteinsbelagte gater, smale smug og nydelige småhus. De koselige gatene er fulle av butikker der det selges alt og ingenting – mye lokalt håndverk av svært god kvalitet.

Meschers-sur-Gironde byr på vill natur. De bratte klippene beundres på tur ved grottene. Vel tilbake om bord, seiler vi oppover Dordogne til vi ankommer Libourne. 

(F/L/M)

Basilika Saint Eutrope i Saintes
Dag 5

7. juni - Libourne (Bourg) - Saint Emilion - Bordeaux

Libourne, eller Bourg, avhengig av kaiplass, er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Saint-Émilion (utfluktspakke). Her venter en sjarmerende middelalderby omgitt av bølgende vinmarker. Saint-Émilion er bygget på en kalksteinsklippe, hvor det finnes både naturlige grotter og utgravde underjordiske ganger. Du lærer om Saint-Émilions middelalderhistorie, ser hulen til munken Émilion som grunnla byen og besøker kirken som er hugget ut av kalksteinen. Saint-Émilion er ikke bare en landsby og en hellig munk, men også navnet på et utmerket vindistrikt. Turen avsluttes naturlig nok med besøk og vinsmaking på en familiedrevet vingård.

Skipet seiler til Bordeaux der vi ankommer om ettermiddagen. Nå blir det utflukt Bordeaux by night (utfluktspakke), eller du kan ta inn pulsen av byen på egen hånd.

Byen deles i to av Garonne og sentrum  og de fleste attraksjoner ligger på den vestlige siden av elven. I den sjarmerende gamlebyen, Vieux Bordeaux, finnes noen av Europas beste eksempler på 1700-talls arkitekturer. Bredden av Bordeaux’ rike kulturarv – fra de brede avenyene i det nyklassisistiske området, til de trange smugene i Saint-Pierre-distriktet, er imponerende. Havneområdet og den historiske delen av Port de la Lune står på UNESCOs verdensarvliste.

Vi er tilbake på skipet for middag.

(F/L/M)

Saint Emilion Frankrike
Dag 6

8. juni - Bordeaux - Cadillac - Bordeaux

Om morgenen cruiser vi mot Cadillac. Herfra blir det utflukt til Château de Roquetaillade (utfluktspakke).

Dagen handler om vakre vinslott blant frodige vinmarker og naturlig skjønnhet. Cadillac ligger i hjertet av Entre-deaux-Mers og er kjent for Hertugen av Epernons storslagne slott i tillegg til vin. Slottet har vært med i mange franske filmer og det er nesten så vi hører hestene pruste og ridderne gjøre seg klare til duell…Vi passer på å smake litt på regionens ypperlige vin.

Ettermiddagen består av seiling tilbake til Bordeaux der vi ankommer om kvelden. Siste kveld om bord er alltid viet noe litt ekstra – nå er det galla-aften. Det er ikke så stivt som det høres ut som, men vi pynter oss litt og koser oss med nydelig mat og drikke.

(F/L/M)

Frankrike og slott er en god kombinasjon - her la Roquetaillade
Dag 7

9. juni - Bordeaux og hjemreise

Ilandstigning etter frokost og transport til flyplassen. Fly tilbake til Norge med KLM. Mellomlanding og flybytte underveis. Vi beregner å lande sent om ettermiddagen.

(F/-/-)

Bordeaux

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar nedre dekk: kr 17 950

Tillegg pr. person i enkeltlugar midtdekk: kr 1 600
Tillegg pr. person i  enkeltlugar øvre dekk: kr 1 840

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Bordeaux- Oslo med KLM
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
6 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikke i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukter (med mindre utfluktspakke som må forhåndskjøpes)
Tips (se info under)
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Vi anbefaler at passet er gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Anbefalt beløp til besetningen om bord på skipet er cirka 50 euro pr. person, og cirka en euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser