Bordeaux

Elvecruise – Kultur og vin i Bordeaux

Elvecruise på de tre elvene Garonne, Dordogne og Gironde – gjennom det kjente vindistriktet Bordeaux.

Underveis oppleves vinregionen Médoc der flere av Bordeaux’ beste rødviner produseres, citadellet i Blaye, vinbyen Saint-Émilion og Bordeaux by som står på UNESCOs liste. En tur for deg som setter pris på det gode, franske liv! Elvecruisebåtene fra det franske rederiet Croisi Europe er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert. Til måltidene (lunsj og middag) har vi valget mellom husets vin, øl, vann, juice samt kaffe/te.

Om du ikke bare vil nyte det gode liv ombord og gå i land i eget tempo, har du valget mellom å bestille en utfluktspakke til regionens mange høydepunkter. Valget er ditt:)

Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Derfor er alle lugarene utvendige, og restauranten og salongen om bord har store vinduer. Helpensjon med tilhørende drikke er inkludert.

Stadig flere nordmenn oppdager og velger elvecruise som ferieform. På et elvecruise kombinerer du en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. På skipet er det alltid noe å se langs breddene av landsbyer og vakre landskap. I stedet for å reise fra hotell til hotell, kan du på et elvecruise sitte tilbakelent i dekkstolen og nyte reisen. For alle som er glade i god mat og vin – og det gjelder vel de fleste av oss – vil Frankrike og Bordeaux være tingen!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Bordeaux – vakker by på UNESCOs verdensarvliste
 • Kultur, mat og vin
 • Saint-Emilion – kjent for sin vin og sjarm
 • Helpensjon – inkludert drikkevarer
 • Enkeltlugar uten tillegg i pris

Skipet vårt – MS Cyrano de Bergerac

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2013. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Skipet er 110 m langt og kan ta 174 passasjerer.

Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på midtdekk har større vinduer og lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

 • Frankrike_Bordeau_Château de la Roquetaillade
Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles innen 30 dager før avreise. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet. Reiseleder blir med om de fleste i gruppen vår skal med.

Utfluktspakke Classic, kr 2 750:

 • Utflukt til vinregionen Medoc der vi også ser vinslottene Lafite-Rothscild, Latour og Mouton Rothscild
 • Utflukt langs Route de la Corniche og til citadellet i Blaye.
 • Roquetaillade slottet og Cadillac – rett og slett lekkert!
 • Utflukt og vinsmaking i den stemningsfulle middelalderbyen Saint-Émilion
 • Bli kjent med Bordeaux
Dag 1

10. mai - Avreise Norge, ankomst Bordeaux

Fly fra Oslo grytidlig til Bordeaux med KLM. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam underveis. Transport fra flyplassen til skipet, der vi får sjekke inn om ettermiddagen. Etterhvert finner vi oss til rette i lugaren, før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av besetningen. Middag og underholdning om bord. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten.

(-/-/M)

Bordeaux er en trivelig by
Dag 2

11. mai - Bordeaux - Pauillac

Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi seiler på Garonne og Gironde og legger til kai i den lille byen Pauillac i Medocregionen midt på dagen. Pauillac ble grunnlagt av vinhandlere og sjøkapteiner og langs kaien ligger de godt bevarte husene som tidligere tilhørte overklassen.

Det blir deretter valgfri utflukt i Médocregionen, som ligger på landtungen mellom Gironde i øst og Atlanterhavet i vest. Her har noen av verdens beste rødviner blitt produsert siden 700-tallet. Det milde og fuktige klimaet, kombinert med fruktbar jord og stor ekspertise, er grunnlaget for Bordeaux-vinenes popularitet. Det finnes over 1500 vingårder i området, og av de cirka 700 millioner flaskene som produseres årlig er omtrent sytti prosent rødvin. De kjente vinslottene Lafite-Rotschild, Latour og Mouton Rothschild er noen eksempler.

Skipet ligger ved kai i Pauillac over natten.

(F/L/M)

Cyrano de Bergerac
Dag 3

12. mai - Pauillac - Gironde Esturay - Blaye

Vi forlater Pauillac og seiler på elvemunningen Gironde, forbi våtmarker og de bratte klippene ved Meschers-sur-Gironde. Ved utløpet til Biscayabukten snur skipet og seiler tilbake oppover elven til vi ankommer Blaye. På 1600-tallet beordret Ludvig 14. sin fremste arkitekt, Vauban, til å bygge et citadell og festningen i Blaye for å beskytte Bordeaux by. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger strategisk til med storslagen utsikten over Gironde. Dette var den ideelle utkikksposten for å oppdage mulige inntrengere som kom sjøveien.

Fra Blaye er det valgfri utflukt for å oppleve mer.  En av dem går langs den pittoreske klipperuten, La Route de la Corniche, som snor seg langs elven mellom Blaye og Bourg. Du passerer gamle kapteinshus, små fiskerhytter og de bemerkelsesverdige grotteboligene hugget ut i kalksteinsklippene. Det blir et stopp i den sjarmerende lille byen Bourg, som ligger nær sammenløpet av elvene  Dordogne og Gironde. Retur til Blaye hvor du besøker citadellet og beundrer panoramautsikten over elven. Skipet ligger ved kai i Blaye over natten.

(F/L/M)

Cyrano de Bergerac ved Libourne
Dag 4

13. mai - Blaye - Libourne (Bourg) - Saint Emilion

Seilasen fortsetter om morgenen oppover Dordogne-eleven til Libourne, som vi ankommer etter frokost. Dette er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Saint-Émilion, en sjarmerende middelalderby omgitt av bølgende vinmarker. Saint-Émilion er bygget på en kalksteinsklippe, hvor det finnes både naturlige grotter og utgravde underjordiske ganger. Du lærer om Saint-Émilions middelalderhistorie, ser hulen til munken Émilion som grunnla byen og besøker kirken som er hugget ut av kalksteinen. Saint-Émilion er ikke bare en landsby og en hellig munk, men også navnet på et utmerket vindistrikt. Turen avsluttes naturlig nok med besøk og vinsmaking på en familiedrevet vingård. Skipet blir liggende i Libourne til neste dag.  Kveldens middag etterfølges av underholdning av mannskapet.

(F/L/M)

Saint Emilion Frankrike
Dag 5

14. mai - Libourne/Bourg - Cadillac

Om morgenen cruiser vi mot Cadillac. Herfra blir det utflukt til Château de Roquetaillade, dersom denne er forhåndsbestilt.

Uansett skal dagen handle om vakre vinslott blant frodige vinmarker og naturlig skjønnhet. Cadillac ligger i hjertet av Entre-deaux-Mers og er kjent for Hertugen av Epernons storslagne slott i tillegg til vin. Vel tilbake er kvelden til egen disposisjon – og felles middag på kvelden.

(F/L/M)

Rødt er godt:)
Dag 6

15 mai - Cadillac - Bordeaux

I dag seiler vi tilbake til Bordeaux der vi ankommer tidlig ettermiddag. Nå blir det utflukt for den som skal med på det – ellers tar du bare tar inn pulsen av byen på egen hånd.

Byen deles i to av Garonne og sentrum  og de fleste attraksjoner ligger på den vestlige siden av elven. I den sjarmerende gamlebyen, Vieux Bordeaux, finnes noen av Europas beste eksempler på 1700-talls arkitekturer. Bredden av Bordeaux’ rike kulturarv – fra de brede avenyene i det nyklassisistiske området, til de trange smugene i Saint-Pierre-distriktet, er imponerende. Havneområdet og den historiske delen av Port de la Lune står på UNESCOs verdensarvliste. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten. 

(F/L/M)

Bordeaux by
Dag 7

16. mai - Bordeaux-Oslo

Ilandstigning etter frokost og etter hvert transport til flyplassen. Fly tilbake til Norge med KLM. Mellomlanding og flybytte underveis. Vi beregner å lande sent om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar hoveddekk: kr 16 990
Pr. person i enkeltlugar midtdekk: kr 18 380
Pr. person i  enkeltlugar øvre dekk: kr 18 660

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Bordeaux- Oslo med KLM
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 13. september 2018
6 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikke i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukter (med mindre utfluktspakke forhåndskjøpes)
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig i minst tre måneder etter hjemreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser