Venezia

Elvecruise Italia

Vi seiler på elven Po fra Venezia til Mantova. Med Parma og Verona.

Dette elvecruiset er spekket med italienske høydepunkter. Italia leverer alltid, både på estetikk og smaker. Vi skal innom noen av Italias vakreste byer, på disse kanter er det mange av dem. Kunst, romantikk, teater, broer og balkong fra Shakespeare – variasjon blir det. Det er heller ingen overdrivelse å si at maten på disse kanter holder skyhøy kvalitet. Underveis får du en dose av det meste av det beste.

Vi begynner med audiens. Hos dronningen – Venezia.  Bygget på 120 små sandøyer i lagunen, er byens uvurderlige bygninger tilsynelatende dømt til undergang. Kanskje det er derfor atmosfæren er preget av melankoli bak den åpenbare skjønnheten. Napoleon kalte Markusplassen «verdens vakreste salong». Dogepalasset med Sukkenes bro ble bygget i det 10. århundre og er sammen med Rialtobroen Venezias mest kjente landemerker. Markusplassen er også kjent som verdens dyreste sted å nyte en kopp kaffe. Uansett pris, på Café Florian speidet selveste Casanova etter nye erobringer.

Italia + elvecruise blir bra! Her kombineres en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. Miljøet er hyggelig og uformelt, og det er lett å møte nye reisevenner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Derfor er alle lugarene utvendige, og restauranten og salongen om bord har store vinduer.

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 08.08.2021
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 18 650,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Byvandring i Venezia med Markusplassen, Dogepalasset, Sukkenes bro og Rialtobroen
 • Utflukt til øyene Murano og Burano med sine sukkertøyfargede hus og vakre glasskunst
 • Mantova, en av Nord-Italias mest romantiske og kunstneriske byer
 • Besøk en ekte fiolinmaker, som lager de berømte stradivariusfiolinene
 • Vakre Parma, hvor parmaskinken og parmesanosten kommer fra
 • Se Veronas berømte amfiteater og balkongen hvor Romeo deklarerte sin kjærlighet til Julie
 • Alt inkludert, til og med godt reisefølge:)

MS Michelangelo (4*)
Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2000 og totalrenovert i 2017. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Båten er 110 m lang og kan ta 154 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Utfluktspakke Classic (forhåndskjøpes senest 65 dager før avreise) pris: 4 880

 • Dag 2 Venezia: Markusplassen & Dogepalasset
 • Dag 2 Venezia: Murano & Burano
 • Dag 3 Porto Levante: Byrundtur i Vicenza
 • Dag 4 Rovigo: Byrundtur i Verona
 • Dag 5 Mantova: Byrundtur i Mantova
 • Dag 6 Mantova: Cremona & Parma inkl lunsj

Utfluktene er med lokalguide (engelsk, tysk, fransk) og foregår sammen med de andre passasjerene fra skipet. Vi anbefaler å bestille på forhånd da rederiet ikke selger utfluktene enkeltvis om bord for denne avgangen.

 • Venezia_Veneto_Italia
 • Burano, Venezia, Veneto, Italia
 • Venezia_Veneto_Italia
 • Italia restaurant mat
 • Burano, Venezia, Veneto, Italia
 • Burano, Venezia, Veneto, Italia
 • Venezia Michelangelo Croisi
 • Venezia_Veneto_Italia
 • Burano, Venezia, Veneto, Italia
 • Burano, Venezia, Veneto, Italia
 • Venezia_Veneto_Italia
 • Burano, Venezia, Veneto, Italia
 • Venezia_Italia_Veneto
 • Pizza Italia
Dag 1

8. august – Oslo Lufthavn - Venezia

Vi flyr fra Oslo Lufthavn om formiddagen med Lufthansa via Frankfurt. Mellomlanding og flybytte før vi lander på flyplassen i Venezia. Transport fra flyplassen til skipet. Vi sjekker inn om ettermiddagen, finner oss godt til rette om bord og nyter en velkomstcocktail før middag. Skipet ligger til kai i Venezia over natten.

Middag om bord.

(-/-/M)

 

 

 

Klar ferdig nyyyt Italia
Dag 2

9. august - Venezia / Murano og Burano

Etter frokost skal vi se oss om i vakre Venezia til fots (husk gode sko!) (utfluktspakke). Vi begynner som seg hør og bør på Markusplassen hvor vi beundrer Markuskirkens vakre fasade. Kirken daterer helt tilbake til år 832. Turen fortsetter til Dogepalasset, hjem til Venezias regjering fra det 9. århundre og frem til republikkens fall i 1797. Etter en brann i 1577, ble palasset bygget opp igjen i gotisk stil med skinnende hvit stein fra Ischia og rosa marmor fra Verona. Her er det mye å la seg imponere over!

Om ettermiddagen venter et fargerikt eventyr på øyene Murano og Burano (utfluktspakke). Vi ser de sukkertøyfargede husene som virkelig er som en vitamininnsprøyting for sansene! Murano er viden kjent for sin glassproduksjon. Venezia ønsket ikke å ha store ovner i byen på grunn av brannfare, så glasskunstnerne i byen flyttet ut til Murano-øya i 1291. Vi får oppleve en glasskunstner på nært hold her på øya, og det blir mulighet for å kjøpe med seg vakker glasskunst hjem. Burano er kjent for håndarbeid som blonder og kniplinger i tillegg til de fargerike husene. Disse fasadene forplikter, her kan man ikke male husene sine i en hvilken som helst farge uten å søke godkjenning. Skipet ligger i Venezia over natten, og vi spiser middag om bord.

(F/L/M)

Knallfarger på husene i Burano
Dag 3

10. august - Chioggia med utflukt til Vicenza, Porto Viro - Rovigo

Vi seier til Chioggia. I dag står Vicenza på menyen, og etter frokost er det tid for nye opplevelser her (utfluktspakke). Vicenza byr på nydelige italienske landskap, kunst, mat og vin. De vakreste bygningene i byen ligger rundt Piazza dei Signori; Basilica Palladiana, Torre Bissara, Palazzo del Capitaniato, Palazzo del Monte di Pietà og San Vicenzo. Her kan du også ta inn den vakre fasaden til Teatro Olimpico, som åpnet i 1585, og inneholder den eldste scenen som fortsatt er intakt. Teateret var det siste designet av den italiensk renessanse arkitekten Andrea Palladio, og er oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder sammen med flere av hans andre bygninger.

Vi går om bord skipet igjen i Porto Viro og seiler mot Rovigo. De som ikke er med på utflukten får transport til Porto Viro

Felles middag på skipet om kvelden.

(F/L/M)

Chioggia
Dag 4

11. august - Rovigo - Torretta med utflukt til Verona

Vi seiler mot Torretta.

Etter en deilig frokost om bord kan du bli med på en spennende tur til Verona (utfluktspakke). Byen ligger vakkert til ved Adige-elvens løp. Verona er et enestående eksempel på en by som har utviklet seg gjennom to tusen år og har klart å bevare sine gamle bygninger og festningsmurer som en harmonisk del av en moderne storby.

Verona regnes som Nord-Italias vakreste by etter Venezia, og kom i 2000 med på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her elsket Romeo og Julie hverandre, med tragisk utfall for dem begge, og vi får se balkongen hvor Julie sto da Romeo deklarerte sin kjærlighet til henne. Vi rusler videre til Arena di Verona, verdens tredje største romerske amfiteater og kjent for opera- og ballettforestillingene som blir oppført her om sommeren. Teateret er 50 år eldre enn Romas Colosseum, bygget av den lokale, rosa marmoren og hadde i sin storhets tid plass til 20 000 mennesker. Merk at i juli og august er amfiteateret stengt for besøkende, vi tar da turen til de nydelige Giusti Gardens.

Felles middag på skipet om kvelden.

(F/L/M)

En av verdens mest berømte operascener - Arena di Verona
Dag 5

12. august - Valdaro - Mantova

Vi seiler til Mantova.

Mantova puster historie –  2000 år før Kristus reiser vi tilbake til. Beliggenheten langs bredden av elva Mincio og tidligere en etruskisk by. Mantova var dikteren Vergils fødeby, kanskje byens mest berømte innbygger.

Selv om Mantova ikke er kjent for så mange, er det en av de meste romantiske og kunstneriske byene i Nord-Italia. Bli med på en byrundtur i denne vakre byen (utfluktspakke). Vi besøker Palazzo Ducale. Dette er kjent for freskene i Camera degli Sposi og byr på Andrea Mantegnas vakre kunstverk  til Gonzaga-familien.  Vi fortsetter deretter til sentrum, hvor vi ser det imponerende hertugpalasset, Rotonda di san Lorenzo og Sant’Andrea basilikaen.

Ettermiddagen kan du tilbringe om bord. Er du bilinteressert, kan du også bli med på en utflukt til Ferrari-museet i Modena (ikke en del av utfluktspakken). Museet fokuserer på Enzo Ferraris liv og arbeid. Ferrari var grunnleggeren av sportsbilmerket ved samme navn. Museo Enzo Ferrari er derfor mer enn bare et vanlig museum. Besøkende får beundre de fantastiske bilene som er utstilt i den 2500 m2 store hovedpaviljongen samt se et spektakulært audiovisuelt show som viser den magiske historien om Enzo Ferraris liv.

Felles middag på skipet om kvelden.

Skipet ligger til kai i Mantova over natten.

(F/L/M)

Historiske Mantova fra sjøsiden
Dag 6

13. august - Mantova - med utflukt til Cremona og Parma

Buss og guidet byrundtur i Cremona (utfluktspakke), en rolig liten provinsby med lange tradisjoner for fiolinbygging. Her bodde den kjente fiolinmakeren Antonio Stradivari, som laget de berømte stradivariusfiolinene. Vi skal besøke verkstedet til en av dagens fiolinmakere.

Cremona kan skryte av å ha den vakreste middelalderplassen i Nord-Italia, Piazza del Comune med tårnet Torrazzo, 112 meter høyt med en åttekantet gotisk lanterne. Dette skal være Italias høyeste tårn! Katedralen Duomo er et mesterstykke i romansk arkitektur.

Vi fortsetter så til Polesine Parmense, hvor vi besøker Fratelli Spigaroli. Her får vi se hvor de lager den berømte Culatello-skinken og Parmigiani-osten, og naturligvis må vi smake litt. Culatello har sin historie tilbake til 1500-tallet og blir regnet for å være Italias mest eksklusive skinke.

Etter lunsj står Parma for tur. Parma er en av Italias mest velstående byer og berømt for sin parmaskinke, sin smakfulle parmesanost, flotte kirker og romanske skulpturer. Her besøker vi Battistero – dåpskapellet i rosa marmor, oppført i perioden 1196-1216, som inneholder noen fantastiske fresker som representerer Kristus liv. Katedralens kuppel har også noen fresker helt utenom det vanlige.

Skipet ligger til kai i Mantova over natten, så kanskje frister det med en tur i land på egen hånd? Vi spiser middag om bord, se frem til festaften!

(F/L/M)

Cremona - Stradivarius-fiolinens hjemby
Dag 7

14. august- Hjemreise

Det blir frokostbuffet om bord før vi sjekker ut fra lugarene og får transfer til flyplassen. Vi flyr fra Verona om ettermiddagen med Air Dolomiti. Mellomlanding i München før Lufthansa tar oss til Oslo Lufthavn. Ankomst tidlig kveld.

Takk for turen og på gjensyn!

(F/-/-)

Arrivederci Venezia!

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar på hoveddekk : 18 650
Tillegg for øvre dekk: 1 680

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program der mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Venezia// Verona – Oslo med Lufthansa og Air Dolomiti
6 netter på elvecruiseskip i enkeltlugar
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukter (med mindre det forhåndsbestilles)
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Du trenger gyldig pass som gyldig legitimasjon. Vi anbefaler gyldighet på seks måneder. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Rederiet krever din passkopi grunnet at skipet ligger i Venezia – send kopi så snart som mulig etter bestilling til
post@carpe-diem.no eller i post til Carpe Diem, Postboks 6288 Etterstad, 0603 Oslo.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka sju euro  pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

VAKSINASJON
Det er per i dag ingen obligatoriske vaksinasjoner for denne reisen. Vi anbefaler likevel at du tar kontakt med fastlege for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Folkehelseinstituttets nettsider www.fhi.no har utfyllende informasjon om
reisehelse.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser