Elvecruise i Italia

Elvecruise i Italia

11. august 2023 / 7 dager / Pris fra 17.280,-

Vakre Venezia i solnedgang

Vi seiler mellom Venezia og Mantova

Dette elvecruiset er spekket med italienske høydepunkter. Italia leverer alltid, både på estetikk og smaker. Vi skal innom noen av Italias vakreste byer, på disse kanter er det mange av dem. Kunst, romantikk, teater, broer og balkong fra Shakespeare – variasjon blir det. Det er heller ingen overdrivelse å si at maten på disse kanter holder skyhøy kvalitet. Underveis får du en dose av det meste av det beste.

Vi begynner eller avslutter med audiens. Hos dronningen – Venezia. Bygget på 120 små sandøyer i lagunen, er byens uvurderlige bygninger tilsynelatende dømt til undergang. Kanskje det er derfor atmosfæren er preget av melankoli bak den åpenbare skjønnheten. Napoleon kalte Markusplassen «verdens vakreste salong». Dogepalasset med Sukkenes bro ble bygget i det 10. århundre og er sammen med Rialtobroen Venezias mest kjente landemerker. Markusplassen er også kjent som verdens dyreste sted å nyte en kopp kaffe. Uansett pris, på Café Florian speidet selveste Casanova etter nye erobringer.

Italia + elvecruise blir bra! Her kombineres en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. Miljøet er hyggelig og uformelt, og det er lett å møte nye reisevenner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Derfor er alle lugarene utvendige, og restauranten og salongen om bord har store vinduer.

Vi seiler ikke på selve Po men på kanalen Tartaro – Canalbianco – Po di Levante, som oftest bare omtalt som Canalbianco.

Høydepunkter

 • Mantova, en av Nord-Italias mest romantiske og kunstneriske byer
 • Byvandring i Venezia med Markusplassen, Dogepalasset, Sukkenes bro og Rialtobroen
 • Utflukt til øyene Murano og Burano med sine sukkertøyfargede hus og vakre glasskunst
 • Besøk en ekte fiolinmaker, som lager de berømte stradivariusfiolinene
 • Vakre Parma, hvor parmaskinken og parmesanosten kommer fra
 • Se Veronas berømte amfiteater og balkongen hvor Romeo deklarerte sin kjærlighet til Julie
 • Alt inkludert, til og med godt reisefølge:) (unntak er champagne og vin fra vinlisten)
Burano kanalscene, Italia

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 11.08.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 17.280,-

  Reiseleder: Anne Marthe Barfod

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+26
+25

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet vårt – MS Michelangelo

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2000 og totalrenovert i 2017. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Båten er 110 m lang og kan ta 154 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Elvecruisebåten MS Michelangelo ligger i solskinn i havnen på elven Po

Elvecruisebåten MS Michelangelo ligger til havn

Dag 1

Oslo Lufthavn - Italia, Mantova

Middag

Vi flyr fra Oslo Lufthavn. Ankomst Italia.

Transport fra flyplassen til skipet og innsjekk. Vi finner oss godt til rette om bord og nyter en velkomstcocktail før middag. Skipet ligger til kai over natten i Mantova. Middag om bord, alle måltider spises om bord i skipet. Et rolig og fint cruise i kanalene venter oss de neste dagene.

En solnedgang man ikke glemmer med det første

En solnedgang man ikke glemmer med det første

Dag 2

Mantova med utflukt til Cremona

Frokost, lunsj og middag

Vi starter dagen med frokost om bord før vi kan bli med på en guidet byrundtur i Cremona (utfluktspakke), en rolig liten provinsby med lange tradisjoner for fiolinbygging. Her bodde den kjente fiolinmakeren Antonio Stradivari, som laget de berømte stradivariusfiolinene. Vi skal besøke verkstedet til en av dagens fiolinmakere.
Cremona kan skryte av å ha den vakreste middelalderplassen i Nord-Italia, Piazza del Comune med tårnet Torrazzo, 112 meter høyt med en åttekantet gotisk lanterne. Dette skal være Italias høyeste tårn! Katedralen Duomo er et mesterstykke i romansk arkitektur.

Vi fortsetter så til Polesine Parmense, hvor vi besøker Fratelli Spigaroli. Her får vi se hvor de lager den berømte Culatello-skinken og Parmigiani-osten, og naturligvis må vi smake litt. Culatello har sin historie tilbake til 1500-tallet og blir regnet for å være Italias mest eksklusive skinke.

Skipet ligger til kai i Mantova over natten, så kanskje frister det med en tur i land på egen hånd? Vi spiser middag om bord.

Dag 3

Mantova, utflukt til Verona

Frokost, lunsj og middag

Mantova puster historie – 2000 år før Kristus sier sitt. Beliggenheten langs bredden av elva Mincio og tidligere en etruskisk by. Mantova var dikteren Vergils fødeby, kanskje byens mest berømte innbygger. Selv om Mantova ikke er kjent for så mange, er det en av de meste romantiske og kunstneriske byene i Nord-Italia. Dagens utflukt fortsetter på temaet romantikk i høyeste grad: Verona.

For etter frokosten om bord kan du bli med på en spennende tur til Verona (utfluktspakke). Byen ligger vakkert til ved Adige-elvens løp, og vi ankommer via Porto Palio. Verona er et enestående eksempel på en by som har utviklet seg gjennom to tusen år og har klart å bevare sine gamle bygninger og festningsmurer som en harmonisk del av en moderne storby.

Verona regnes som Nord-Italias vakreste by etter Venezia, og kom i 2000 med på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her elsket Romeo og Julie hverandre, med tragisk utfall for dem begge, og vi får se balkongen hvor Julie sto da Romeo deklarerte sin kjærlighet til henne. Vi rusler videre til Arena di Verona, verdens tredje største romerske amfiteater og kjent for opera- og ballettforestillingene som blir oppført her om sommeren. Teateret er 50 år eldre enn Romas Colosseum, bygget av den lokale, rosa marmoren og hadde i sin storhets tid plass til 20 000 mennesker. Merk at i juli og august er amfiteateret stengt for besøkende, vi da tar turen til de nydelige Giusti Gardens.

Ettermiddagen kan du tilbringe om bord, mens vi seiler mot Rovigo i rolig tempo. Er du bilinteressert, kan du også bli med på en utflukt til Ferrari-museet i Modena (ikke en del av utfluktspakken). Museet fokuserer på Enzo Ferraris liv og arbeid. Ferrari var grunnleggeren av sportsbilmerket ved samme navn. Museo Enzo Ferrari er derfor mer enn bare et vanlig museum. Besøkende får beundre de fantastiske bilene som er utstilt i den 2500 m2 store hovedpaviljongen samt se et spektakulært audiovisuelt show som viser den magiske historien om Enzo Ferraris liv.

Skipet ligger til kai i Valdaro om natten. Vi spiser middag om bord.

Dag 4

Valdaro - Mantova - Rovigo

Frokost, lunsj og middag

Frokost om bord. Vi er fortsatt i Mantova, nå venter mer av byen for deg som vil. Bli med på en byrundtur i denne vakre byen (utfluktspakke).

Vi besøker Palazzo Ducale, hvor Gonzaga familien bodde fra 1328 til 1707. Palasset består av omkring 500 rom med et areal på ca 34,000 m². Et av de flotteste rommene vi får se er Brudekammeret, som er dekorert med fresker og oljemalerier av Andrea Mategna. Vi fortsetter deretter til sentrum, hvor vi ser det imponerende hertugpalasset, Rotonda di San Lorenzo og Sant’Andrea basilikaen.

Vi går om bord skipet igjen i Ostiglia og tilbringer ettermiddagen om bord mens skipet seiler mot Rovigo.

Dag 5

Porto Viro - Chioggia - Venezia

Frokost, lunsj og middag

Dagen i dag starter rolig, skipet seiler hele formiddagen. Etter lunsj er det tid for nye opplevelser i universitetsbyen Padova (utfluktspakke). Padova er kjent for sine arkader som gjør det til en fornøyelse å spasere her. Berømte kunstnere har dekorert byens kirker med vakre fresker og malerier. Maleren, skulptøren og arkitekten Giotto (1237 - 1337) gav flere av sine mesterverk til byen. Vi starter med en byrundtur med buss før vi besøker basilikaen hvor vi finner Saint Antoines hvelv. Utenfor basilikaen kan du også beundre Donatellos bronsestatue fra 1500-tallet. Dette kunstverket har hatt en stor innflytelse på skulptører i den italienske renessansen. Vi rusler videre til fots til Pazza del Erbe og Piazza dei Frutti hvor det er bugnende markeder med sesongens frukt og grønt. Etter å ha beundret Palazzo della Ragione fra utsiden samt Torre dell'Orologio med sin astronomiske klokke fra 1344, blir det litt tid til å rusle rundt i denne sjarmerende byen på egen hånd.

Mens vi har vært i Padova, har skipet seilt videre til Chioggia, og vi går om bord igjen her. Nå starter seilasen mot vår reises «gran finale»; Venezia. Vi gjør oppmerksom på at skipet ikke har lov til å ha passasjerer om bord på havstrekningen mellom Porto Viro og Chioggia, slik at de som ikke er på utflukt vil bli kjørt i buss på denne strekningen.

Middag ombord. Vi ankommer så Venezia om kvelden, så ta gjerne en tur i land på egenhånd for å få en liten forsmak av denne sagnomsuste byen.

Dag 6

Venezia / Murano og Burano

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi se oss om i vakre Venezia til fots (husk gode sko!) (utfluktspakke).

Vi begynner som seg hør og bør på Markusplassen hvor vi beundrer Markuskirkens vakre fasade. Kirken daterer helt tilbake til år 832. Turen fortsetter til Dogepalasset, hjem til Venezias regjering fra det 9. århundre og frem til republikkens fall i 1797. Etter en brann i 1577, ble palasset bygget opp igjen i gotisk stil med skinnende hvit stein fra Ischia og rosa marmor fra Verona. Her er det mye å la seg imponere over!

Om ettermiddagen venter et fargerikt eventyr på øyene Murano og Burano (utfluktspakke). Vi ser de sukkertøyfargede husene som virkelig er som en vitamininnsprøyting for sansene! Murano er viden kjent for sin glassproduksjon. Venezia ønsket ikke å ha store ovner i byen på grunn av brannfare, så glasskunstnerne i byen flyttet ut til Murano-øya i 1291. Vi får oppleve en glasskunstner på nært hold her på øya, og det blir mulighet for å kjøpe med seg vakker glasskunst hjem. Burano er kjent for håndarbeid som blonder og kniplinger i tillegg til de fargerike husene. Disse fasadene forplikter, her kan man ikke male husene sine i en hvilken som helst farge uten å søke godkjenning.

Skipet ligger i Venezia over natten, og vi nyter vår siste middag om bord.

Dag 7

Hjemreise

Frokost

Det blir frokostbuffet om bord før vi sjekker ut fra lugarene og får transfer til flyplassen for hjemreisen til Norge.

Takk for turen og på gjensyn!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Venezia//Linate – Oslo med Lufthansa
 • 6 netter på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring