Elvecruise i Italia

Elvecruise i Italia

Vakre Venezia i solnedgang

Vi seiler fra Venezia til Mantova

Dette elvecruiset er spekket med italienske høydepunkter. Italia leverer alltid, både på estetikk og smaker. Vi skal innom noen av Italias vakreste byer, på disse kanter er det mange av dem. Kunst, romantikk, teater, broer og balkong fra Shakespeare – variasjon blir det. Det er heller ingen overdrivelse å si at maten på disse kanter holder skyhøy kvalitet. Underveis får du en dose av det meste av det beste.

Vi begynner med audiens. Hos dronningen – Venezia. Bygget på 120 små sandøyer i lagunen, er byens uvurderlige bygninger tilsynelatende dømt til undergang. Kanskje det er derfor atmosfæren er preget av melankoli bak den åpenbare skjønnheten. Napoleon kalte Markusplassen «verdens vakreste salong». Dogepalasset med Sukkenes bro ble bygget i det 10. århundre og er sammen med Rialtobroen Venezias mest kjente landemerker. Markusplassen er også kjent som verdens dyreste sted å nyte en kopp kaffe. Uansett pris, på Café Florian speidet selveste Casanova etter nye erobringer.

Italia + elvecruise blir bra! Her kombineres en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. Miljøet er hyggelig og uformelt, og det er lett å møte nye reisevenner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Derfor er alle lugarene utvendige, og restauranten og salongen om bord har store vinduer.

Vi seiler ikke på selve Po men på kanalen Tartaro – Canalbianco – Po di Levante, som oftest bare omtalt som Canalbianco.

Høydepunkter

 • Mantova, en av Nord-Italias mest romantiske og kunstneriske byer
 • Byvandring i Venezia med Markusplassen, Dogepalasset, Sukkenes bro og Rialtobroen
 • Utflukt til øyene Murano og Burano med sine sukkertøyfargede hus og vakre glasskunst
 • Besøk en ekte fiolinmaker, som lager de berømte stradivariusfiolinene
 • Vakre Parma, hvor parmaskinken og parmesanosten kommer fra
 • Se Veronas berømte amfiteater og balkongen hvor Romeo deklarerte sin kjærlighet til Julie
 • Alt inkludert, til og med godt reisefølge:) (unntak er champagne og vin fra vinlisten)
Burano kanalscene, Italia

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 12.07.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 7

  Priser fra: 18.540,-

  Reiseleder: Dag Eivind Husebye

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+26
+25

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet vårt – MS Michelangelo

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2000 og totalrenovert i 2017. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Båten er 110 m lang og kan ta 154 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Dag 1

Oslo Lufthavn - Italia

Middag

Vi flyr fra Oslo Lufthavn med Lufthansa. Mellomlanding og flybytte i Frankfurt før vi lander på flyplassen i Venezia. Transport fra flyplassen til skipet. Vi sjekker inn, finner oss godt til rette om bord og nyter en velkomstcocktail før middag. Skipet ligger til kai i Venezia over natten.

Middag om bord.

En solnedgang man ikke glemmer med det første

En solnedgang man ikke glemmer med det første

Dag 2

Venezia / Murano og Burano

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi se oss om i vakre Venezia til fots (husk gode sko!) (utfluktspakke). Vi begynner som seg hør og bør på Markusplassen hvor vi beundrer Markuskirkens vakre fasade. Kirken daterer helt tilbake til år 832. Turen fortsetter til Dogepalasset, hjem til Venezias regjering fra det 9. århundre og frem til republikkens fall i 1797. Etter en brann i 1577, ble palasset bygget opp igjen i gotisk stil med skinnende hvit stein fra Ischia og rosa marmor fra Verona. Her er det mye å la seg imponere over!

Om ettermiddagen venter et fargerikt eventyr på øyene Murano og Burano (utfluktspakke). Vi ser de sukkertøyfargede husene som virkelig er som en vitamininnsprøyting for sansene! Murano er viden kjent for sin glassproduksjon. Venezia ønsket ikke å ha store ovner i byen på grunn av brannfare, så glasskunstnerne i byen flyttet ut til Murano-øya i 1291. Vi får oppleve en glasskunstner på nært hold her på øya, og det blir mulighet for å kjøpe med seg vakker glasskunst hjem. Burano er kjent for håndarbeid som blonder og kniplinger i tillegg til de fargerike husene. Disse fasadene forplikter, her kan man ikke male husene sine i en hvilken som helst farge uten å søke godkjenning. Skipet ligger i Venezia over natten, og vi nyter middag om bord.

Hus i en fargerik italiensk by Burano nær Venezia, Italia

Fargerike Burano nær Venezia

Dag 3

Chioggia med utflukt til Vicenza, Porto Viro - Rovigo

Frokost, lunsj og middag

Vi seiler til Chioggia. I dag står Vicenza på menyen, og etter frokost er det tid for nye opplevelser her (utfluktspakke). Vicenza byr på nydelige italienske landskap, kunst, mat og vin. De vakreste bygningene i byen ligger rundt Piazza dei Signori; Basilica Palladiana, Torre Bissara, Palazzo del Capitaniato, Palazzo del Monte di Pietà og San Vicenzo. Her kan du også ta inn den vakre fasaden til Teatro Olimpico, som åpnet i 1585, og inneholder den eldste scenen som fortsatt er intakt. Teateret var det siste designet av den italiensk renessanse arkitekten Andrea Palladio, og er oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder sammen med flere av hans andre bygninger.

Vi går om bord skipet igjen i Porto Viro og seiler mot Rovigo. De som ikke er med på utflukten får transport til Porto Viro

Felles middag på skipet om kvelden mens vi seiler mot Rovigo.

Chioggia by i en venetiansk lagune, vannkanal og kirke. Veneto, Italia, Europa

Chioggia, Italia

Dag 4

Rovigo - Torretta med utflukt til Verona

Frokost, lunsj og middag

Vi seiler mot Torretta.

Etter en deilig frokost om bord kan du bli med på en spennende tur til Verona (utfluktspakke). Byen ligger vakkert til ved Adige-elvens løp. Verona er et enestående eksempel på en by som har utviklet seg gjennom to tusen år og har klart å bevare sine gamle bygninger og festningsmurer som en harmonisk del av en moderne storby.

Verona regnes som Nord-Italias vakreste by etter Venezia, og kom i 2000 med på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her elsket Romeo og Julie hverandre, med tragisk utfall for dem begge, og vi får se balkongen hvor Julie sto da Romeo deklarerte sin kjærlighet til henne. Vi rusler videre til Arena di Verona, verdens tredje største romerske amfiteater og kjent for opera- og ballettforestillingene som blir oppført her om sommeren. Teateret er 50 år eldre enn Romas Colosseum, bygget av den lokale, rosa marmoren og hadde i sin storhets tid plass til 20 000 mennesker. Merk at i juli og august er amfiteateret stengt for besøkende, vi tar da turen til de nydelige Giusti Gardens.

Felles middag på skipet om kvelden.

Gamle amfiteater arena di verona i italia som colosseum med nattlys og kveldsblå himmel

Veronas mest kjente teater

Dag 5

Valdaro - Mantova

Frokost, lunsj og middag

Vi seiler til Mantova.

Mantova puster historie – 2000 år før Kristus reiser vi tilbake til. Beliggenheten langs bredden av elva Mincio og tidligere en etruskisk by. Mantova var dikteren Vergils fødeby, kanskje byens mest berømte innbygger.

Selv om Mantova ikke er kjent for så mange, er det en av de meste romantiske og kunstneriske byene i Nord-Italia. Bli med på en byrundtur i denne vakre byen (utfluktspakke). Vi besøker Palazzo Ducale. Dette er kjent for freskene i Camera degli Sposi og byr på Andrea Mantegnas vakre kunstverk til Gonzaga-familien. Vi fortsetter deretter til sentrum, hvor vi ser det imponerende hertugpalasset, Rotonda di san Lorenzo og Sant’Andrea basilikaen.

Ettermiddagen kan du tilbringe om bord, eller ta en tur på egen hånd i Mantova.

Er du bilinteressert, kan du også bli med på en utflukt til Ferrari-museet i Modena (ikke en del av utfluktspakken). Museet fokuserer på Enzo Ferraris liv og arbeid. Ferrari var grunnleggeren av sportsbilmerket ved samme navn. Museo Enzo Ferrari er derfor mer enn bare et vanlig museum. Besøkende får beundre de fantastiske bilene som er utstilt i den 2500 m2 store hovedpaviljongen samt se et spektakulært audiovisuelt show som viser den magiske historien om Enzo Ferraris liv.

Felles middag på skipet om kvelden.

Skipet ligger til kai i Mantova over natten.

Unesco verdensarvby.

Historiske Mantova fra sjøsiden

Dag 6

Mantova med utflukt til Cremona og Parma

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost er det klart for buss og guidet byrundtur i Cremona (utfluktspakke), en rolig liten provinsby med lange tradisjoner for fiolinbygging. Her bodde den kjente fiolinmakeren Antonio Stradivari, som laget de berømte stradivariusfiolinene. Vi skal besøke verkstedet til en av dagens fiolinmakere.

Cremona kan skryte av å ha den vakreste middelalderplassen i Nord-Italia, Piazza del Comune med tårnet Torrazzo, 112 meter høyt med en åttekantet gotisk lanterne. Dette skal være Italias høyeste tårn! Katedralen Duomo er et mesterstykke i romansk arkitektur.

Vi fortsetter så til Polesine Parmense, hvor vi besøker Fratelli Spigaroli. Her får vi se hvor de lager den berømte Culatello-skinken og Parmigiani-osten, og naturligvis må vi smake litt. Culatello har sin historie tilbake til 1500-tallet og blir regnet for å være Italias mest eksklusive skinke.

Etter lunsj står Parma for tur. Parma er en av Italias mest velstående byer og berømt for sin parmaskinke, sin smakfulle parmesanost, flotte kirker og romanske skulpturer. Her besøker vi Battistero – dåpskapellet i rosa marmor, oppført i perioden 1196-1216, som inneholder noen fantastiske fresker som representerer Kristus liv. Katedralens kuppel har også noen fresker helt utenom det vanlige.

Skipet ligger til kai i Mantova over natten, så kanskje frister det med en tur i land på egen hånd?

Vi spiser middag om bord, se frem til festaften!

portrett av moden fiolinprodusent mens han testet fiolinene på laboratoriet hans

Omhyggelig håndverk

Dag 7

Hjemreise

Frokost

Det blir frokostbuffet om bord før vi sjekker ut fra lugarene og får transfer til flyplassen. Vi flyr fra Milano (Linate) og etter mellomlanding og flybytte i Frankfurt ankommer vi Oslo Lufthavn tidlig kveld.

Takk for turen og på gjensyn!

Utsmykket gondol gjennom kanalen

Utsmykket gondol gjennom kanalen

Italiensk by Cremona i en provins i Lombardia.

Katedralen i Cremona

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Venezia//Verona – Oslo med Lufthansa
 • 6 netter på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring