Elvecruise fra Normandie til Paris

Langs vakre Seinen med besøk i Honfleur, Rouen og Paris – uten tillegg for enkeltlugar.

En mer behagelig høstferie skal du lete lenge etter. Elvecruiseskipet tar deg fra kystperlen Honfleur, via koselige Rouen og storslagne Versailles, om du vil. Her er alt tilrettelagt. All mat og drikke er inkludert, bortsett fra champagne og vin fra vinlisten. Det eneste du skal konsentrere deg om på turen er å nyte landskap, mat, drikke og hyggelig selskap.

Fra Normandie til Paris smyger Seinen seg gjennom et vakkert og variert landskap før den munner ut i Den engelske kanal. Om dagen hygger vi oss og slapper av på det store soldekket, nyter elven og landskapet eller er på utflukt i land – elvecruise er en perfekt form for avslappende, men likevel kulturell ferie med god mat og drikke. Elvecruiseskipene fra det franske rederiet Croisi Europe er komfortable og nettopp kjent for sitt gode kjøkken.

Stopp underveis inkluderer den flotte middelalderbyen Rouen hvor Jeanne d’Arc ble brent på bålet i 1431. Du velger selv om du vil ta dagene litt som de kommer å bestemme hva du gjør når skipet legger til kai, eller om du vil forhåndsbestille utfluktspakke og ha et hav av opplevelser inkludert. Cruiset ender i metropolen Paris, en av verdens vakreste byer med alle sine severdigheter. Det er lite som er så storslått som denne franske stilsikre byen.

Bli med på elvecruise – en behagelig ferieform spekket med opplevelser og til en knallgod pris!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Normandie – et flott område å oppleve langs kysten
 • Utfluktspakke eller ikke, valget er ditt
 • Kunsterbyen Honfleur er sjarm i massevis
 • Rouen med historie og Jeanne d`Arc
 • Paris!!!
 • Fantastiske Verseilles (for de som velger utfluktspakken)
 • Enkeltlugar uten tillegg
 • Helpensjon og all drikke inkludert (unntatt vin og champagne fra vinlisten)
 • Normandie

Utflukter og informasjon om skipet

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles innen 30 dager før avreise. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det kan være mulig å kjøpe utflukter enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet. Reiseleder er med på utfluktene om de fleste gjestene booker pakken.

Utfluktspakke (inkl Versailles) kr 2 480 bestilles senest 30 dager før avreise

 • Byvandring Honfleur
 • Utflukt til Côte Fleurie
 • Byrundtur i Rouen
 • Utflukt langs Route des Abbeys
 • Storslagne Versailles – der pomp og prakt bare er fornavnet
 • Byrundtur i fantastiske Paris (se Eiffeltårnet, Notre Dame, Trimfbuen, Champs-Elysees – topplisten!)

Skipet vårt: MS Botticelli
Vår hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc, air condition (også i fellesområdene), hårføner, satellitt-TV og safe. Det er Wi-Fi i fellesområdene.

Byggeår: 2004, renovert 2016.
Lengde: 110 meter
Antall passasjerer: 149

Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Skipet har to dekk. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Dag 1

14. oktober– Avreise og ankomst Paris, til Honfleur

Vi flyr med Air France direkte til Paris, Charles de Gaulle.

Busstransport til havnen og vårt elvecruiseskip i Honfleur, cirka 2,5 time unna. Byen var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet, og er kjent for tradisjonelle bygninger som omringer havnen. Monet og Coubert satt ofte og malte husfasadene nede ved havnen. Den gotiske Saint Catherine-kirken er oppført i tre og er omringet av koselige, små gater. Om kvelden spiser vi felles middag og lar oss underholde av mannskapet om bord etter at de har presentert seg for oss.

(-/-/M)

Vakre Honfleur
Dag 2

15. oktober - Honfleur

Etter frokostbuffeten skal vi bli bedre kjent med Honfleur. Om du har valgt utfluktspakke, blir det en guidet tur. Hvis ikke, rusle rundt på egen hånd.

Det er cirka tusen år siden vikingene kom til Honfleur og historien lever videre i Normandie. «Las traces des Vikings» vikingenes fotspor er en del av områdets identitet. Store kunstnere og komponister som Picasso, Debussy og Stravinskij lot seg inspirere og sjarmere i idylliske Honfleur. Etter turen er vi tilbake på skipet og spiser lunsj.

Om ettermiddagen er det en ny, valgfri utflukt. Fleur betyr blomst på fransk, og etter lunsj drar du ut på tur til Blomsterkysten og de fasjonable badebyene Trouville og Deauville. Strendene er flere hundre meter brede, mange kilometer lange og tidevannsforskjellen er opptil åtte meter. Langs kysten domineres arkitekturen av vakre bindingsverkshus som ruver ut mot havet. Det blir også stopp og prøvesmaking på et destilleri der det lokale eplebrennevinet Calvados produseres.

Vi seiler, dog avhengig av tidevannet. Middag om kvelden blir det helt sikkert.

Ved munningen til Seinen seiler vi under Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens lengste bro da den ble åpnet i 1995.

(F/L/M)

Honfleur
Dag 3

16. oktober - Honfleur - Caudebec-en-Caux - Duclair - Rouen

I Normandie finner vi mange stedsnavn med skandinavisk bakgrunn, Caudebec kommer fra det danske ordet «kald bekk». Etter frokost er det valgfri utflukt langs Routes des Abbeyes. Den går gjennom et område med klynger av klosterkirker. Saint Pierre-kirken regnes som en av de flotteste eksempler på normannisk arkitektur og den er 1100 år gammel. Cruiset fortsetter til Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie.

Byen ble da en gang beseiret av vikingene, men er mest kjent som byen der Jeanne d`Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Etter ankomst Rouen om ettermiddagen, er det litt tid til å rusle rundt i eget tempo. Tilbake til skipet for middag.

(F/L/M)

Katedralen i Rouen
Dag 4

17. oktober – Rouen

I dag ser vi oss om i Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie, enten på guidet tur eller på egen hånd. Vikingene har selvsagt vært innom her, men mest kjent er Rouen som byen der Jeanne d`Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Byen i dag viser frem en blanding av gotiske bygninger og bindingsverkshus som medvirker til en tiltalende bykjerne. Rouens historiske, gamle bydel der vi ser den store, gotiske katedralen og stedet der Jeanne d`Arc led martyrdøden som 19-åring.

Tilbake til skipet for middag og underholdning mens vi seiler videre.

(F/L/M)

Bugnende markeder hører med når man er i Frankrike
Dag 5

18. oktober – Rouen - Poissy - Paris

Frokostbuffet om bord mens vi seiler mot Paris.

Snart legger vi til der utgangspunktet for dagens valgfrie utflukt til Versailles går fra. Slottet til solkongen Ludvig XIV. er med sin voldsomme størrelse og overdådige utforming og utsmykning, den franske barokkens hovedverk. Det glitrer, skinner og stråler overalt i palasset – det enkle var ikke det beste for solkongen. Hagene og parkene er uendelige og velmanikyrerte, rett og slett en storslått opplevelse. Etter endt utflukt, drar vi tilbake til skipet som har forflyttet seg til Poissy. Poissy med sin gamle bro, og hvor det langs bredden av Seinen er et spesielt vakkert landskap. Også Sainte Honorine og Chatou er viktige historiske steder på disse kanter.

Vi fortsetter mot Paris, men først passerer vi den nesten futuristiske forstaden La Defense. Dette er Frankrikes finanssentrum og et av verdens største forretningsdistrikter. Vi ankommer selveste Paris om kvelden og spiser middag. Skipet ligger i Paris i to netter. Metrostoppet Bir Hakeim er bare fem minutters gange fra skipet, her kan du lett komme deg videre til kjente og ukjente kriker og kroker av Paris. (med forbehold om endret kaiplass).

Siden skipet vanligvis ligger sentralt til ved bredden, kan det være nyttig å vite at elven har to bredder og det sier mye om en pariser hvilken side som foretrekkes. Venstre side er øremerket kreativitet og kunstnere, sammen med livsnytere av rang. Her vanket i sin tid Picasso, Matisse, Sartre og også Hemingway, så arven er det ikke noe å si på. Høyre side er den største, mest velstående og med brede avenyer. Her råder penger, business og effektivitet.

Middag om bord.

(F/L/M)

Paris og Seinen
Dag 6

19. oktober - Paris

Yes, dette er jo en av verdens flotteste byer. Enten skal du på utflukt, ellers tar du deg rundt i nærområdet eller med metroen.

Bygninger, monumenter og broer nesten stråler om kapp – ingen tvil om at denne byen har stil og eleganse! Det tok pariserne lang tid å venne seg til det som kanskje er det fremste symbolet på byen – Eiffeltårnet. De fleste syntes det var vulgært med en så gigantisk stålkonstruksjon og var ikke enige i arkitekt Eiffels visjon om det nesten 325 meter høye tårnet. Staselig og stilig er det i hvert fall. Best utsikt og bilder får du fra Trocadero, som er ca. 7 min gange fra tårnet. På vår valgfrie byrundtur titter vi også opp på den stolte Triumfbuen, der alle de flotte, brede avenyene, også Champs Elysees springer ut fra. Det er vitterlig den mest kjente gaten i byen, men her møter vi nok ingen lokale. Det er turistenes mekka for shopping, men her finnes ingen koselige, lokale spisesteder eller butikker. Vi passerer også katedralen Notre Dame som dessverre hadde en fatal brann for ikke så lenge siden. Dette massive, gotiske mesterverket som ble påbegynt på 1100-tallet og er hovedsetet for det romersk-katolske erkebispedømme Paris, må uansett nevnes i bybildet. Det er ingen tvil om at Paris har mye å se, vi får samle inntrykkene i dag for så å reise tilbake for mer senere.

Planer for kvelden er å seile sakte rundt og se «Paris by night» Merk at dette er avhengig av vannstanden.

(F/L/M)

Eiffeltårnet
Dag 7

20. oktober – Hjemreise fra Paris

Frokostbuffet om bord før vi må sjekke ut av lugaren å sette ut bagasjen der vi avtaler med reiseleder. Vi tar dagen med ro etter eget velbefinnende før vi felles samles i bussen midt på dagen.

Flyavgangen vår er om kvelden, så da er planene å utnytte tiden med litt shopping eller bare tid til egne sysler. Bussen tar oss et sted (bagasjen ligger i bussen) der vi enten kan shoppe eller rusle rundt. Akkurat hvor det blir, tar vi i løpet av cruiset. Vi samles så til felles avreise ved 17-tiden for avreise mot flyplassen. Air France har avgang om kvelden og beregnet ankomst Oslo Lufthavn er sent på kvelden.

(F/-/-)

Rouen har mye sjarm å by på

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar på hoveddekk: kr 12 660
Tillegg for øvre dekk: kr 1 450

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo- Paris t/r med Air France
Air France har ingen samarbeid om gjennomgående tilslutningsbilletter i Norge
Flyskatt og avgifter pr 18. juli 2019
6 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 til frokost dag 7
Drikke i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
Alle utflukter og entreer ihht. program
All transport ifølge program
Lokale guider ved evt utflukter
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Du trenger gyldig pass som gyldig legitimasjon. Vi anbefaler uansett at passet har en gyldighet på seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VAKSINASJON
Det er per i dag ingen obligatoriske vaksinasjoner for denne reisen. Vi anbefaler likevel at du tar kontakt med fastlege for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Folkehelseinstituttet www.fhi.no har utfyllende informasjon om
reisehelse.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser