Elvecruise på Elben og Vltava - fra Praha

Elvecruise på Elben og Vltava - fra Praha

23. august 2023 / 7 dager / Pris fra 23.840,-

Karlsbroen i Praha, Tsjekkia.

Vi seiler til og fra praktbyen Praha, ser mange slott og vakre naturområder

Dette elvecruiset er en nyhet hos oss som vi tror at dere elvecruise-entusiaster vil like. Liker du vakre byer med imponerende slott og arkitektur? Steder der historie og nåtid flettes i hop? Da er du på rett sted her i Sentral-Europa. Med Elben og Vltava som utgangspunkt er det vi kommer se underveis ganske så storslått. Borger, slott og festninger sender tankene tilbake flere hundre år. Historisk bakteppe på det meste. Denne seilingen går til og fra Praha, som alltid må tas i betraktning når Europas flotteste byer kommer opp for kåring. Men det er samtidig flott natur, som langs Vltava til Stechovice, der et grønt eventyrlandskap åpner seg. Böhmen har en broket tilhørighet, historisk sett. Men det er spennende med kongeslekt og habsburgere som har satt sine spor.

Som alltid på elvecruise kan du ta turen i egen takt og tone, eller velge utfluktspakken som åpner for mer. Som en tur til vakre Dresden. Dresden er eleganse satt i moderne system, med en skjønn silhuett. Fullstendig ødeleggelse under den andre verdenskrig, nå gjenoppstått i omhyggelig restaurert stand.

I august satser vi på gode sommertemperaturer og kombinerer en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. Miljøet er hyggelig og uformelt, og det er lett å møte nye reisevenner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Derfor er alle lugarene utvendige, og restauranten og salongen om bord har store vinduer.

Høydepunkter

 • Elvecruise i et vakkert område med mange innslag
 • Praha med sin vakre gamleby, og lange historie
 • Dresden - også en nydelig by (om du velger utfluktspakken)
 • Stechovice og Melnik, ikke så kjent men utrolig sjarmerende
 • Slott og vakre bygninger i massevis underveis
 • Alt inkludert, til og med godt reisefølge:) (unntak er champagne og vin fra vinlisten)
Tallerken med anrettet mat og bestikk ved siden av

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 23.08.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 7

  Priser fra: 23.840,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+19
+18

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet vårt – MS Elbe Princess II (premium)

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2016. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Skipet er 95,4 m langt og kan ta 77 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har store vinduer, lugarene på øvre dekk har fransk balkong som kan åpnes . Utover dette er lugarene identiske.

MS Elbe Princesse

MS Elbe Princesse

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Praha og innsjekk

Middag

Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Praha.

Transport fra flyplassen til skipet og innsjekk. Vi finner oss etter hvert godt til rette om bord og nyter en velkomstcocktail der mannskapet som skal være med oss disse dagene presenterer seg. Det er snart tid for vår velkomstmiddag første kveld om bord. Alle måltider spiser vi på skipet, om ikke annet er opplyst, og mannskapet sørger for at vi har alt vi trenger underveis. Og mer til.

Skipet ligger til kai over natten i Praha.

Dag 2

Praha - Stechovice

Frokost, lunsj og middag

Vår første morgen om bord tilbringes mens vi seiler på Vltava til Stechovice. Omgivelsene synes fredelige til tider. Selve Stechovice var en gang kjent for gullgruver, men nå er det mer håndverk. Det lages tradisjonelle leirkrukker og keramikk.

Om ettermiddagen er det valgfri utflukt (utfluktspakke) til Konopiste slott. Et av Tsjekkias flotteste festningspalass har også en nydelig beliggenhet. Vi må tilbake til 1200-tallet da det ble oppført, og senere fullt renovert på 1700-tallet. Nå er vi på habsburger-mark, slottet ble brukt som base for jakt. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa og også Latin-Amerika. Deres spor finner vi mange steder og det er stort sett ganske så overdådige boliger og tilholdssteder. Konopiste er intet unntak, dekorasjoner og interiør imponerer. Det samme gjør samlingen av våpen og rustninger fra middelalderen som en gang tilhørte erkehertug Franz Ferdinand av Østerrike som bodde her. Mange husker sikkert navnet fra skuddene i Sarajevo i 1914 da han og kona Sophie ble drept. Skuddene som utløste første verdenskrig.

Om bord i skipet igjen venter en kveld med god middag og underholdning.

Historisk middelalderslott Konopiste i Tsjekkia (sentral Böhmen, nær Praha)

Konopiste slott i Tsjekkia

Dag 3

Stechovice - Slapy

Frokost, lunsj og middag

I dag seiler vi langs den vakre elven Vltava til Slapy-reservoaret. Vi følger den buktende elven som på hver side er kantet med grønne åser og naturområder. Til tider skimter vi et slott eller to. Disse landskapene er typisk for Böhmen-regionen som vi befinner oss i. Typisk nok er slike naturområder populære utfluktsmål for byboerne i Praha. Her ute er det ingen mangel på aktiviteter til vanns og på land, i tillegg til mange muligheter for rekreasjon i frisk luft.

Vi seiler tilbake mot Praha om ettermiddagen og spiser middag ombord.

Tallerken med anrettet mat og bestikk ved siden av

Alltid deilig mat om bord hos Crosi

Dag 4

Sukk... vakre Praha

Frokost, lunsj og middag

Morgenstund gir gull i munn, sies det. Denne morgenen venter i hvert fall Praha og litt gylne innslag blir det. Byen er på ingen måte uberørt, her flokkes både besøkende og byboere om plassen. Men den er uansett et skue. Gå på egen hånd eller bli med på utflukt (utfluktspakke). Praha = brostein, så husk gode sko.

Vi går i de smale brosteinsbelagte gatene i dagens bybilde. Det er en ren fornøyelse å rusle rundt i gamlebyen, Stare Mesto, med sitt nettverk av trange gater og velholdte hus med barokkfasader. Mellom det 65 meter høye Kruttårnet (Prasna Brana) i øst, til Karlsbroen i vest, ligger det et utall av kapeller, museer, markeder og gallerier. Det jødiske kvarteret, Josefov, er et must å få med seg. Fra 1100-tallet og frem til 1781 var dette den jødiske gettoen, det eneste stedet de kunne oppholde seg. Videre ser vi det gamle rådhuset med den astronomiske klokken tydelig plassert. Klokken er er av de eldste og ganske så omfattende av sitt slag. Vi skal tilbake til 1400-tallet. Den består av tre komponenter: Den astronomiske urskiven som viser posisjonen til sol og måne. Apostlenenes vandring viser figurer av disse og tredje komponent viser en kalenderskive med medaljonger som står for månedene. Hver time er det "show" og mange møter opp for å se!

En annen bygning som viser seg frem er den gotiske kirken med de mange spisse spirene "Our lady before Ty`n". Praha huser en av Europas, om ikke verdens, mest kjente (og mest folksomme) broer, Karlsbroen. Et kjent landemerke som opprinnelig ble bygget allerede på 1100-tallet, men ødelagt av flom og gjenoppbygget på midten av 1300-tallet. Broen var et viktig bindeledd mellom slottene og gamlebyen. Vi tar en pause, hviler beina en stakket stund og drar tilbake til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen venter mer av byen, nå med fokus på slott (utfluktspakke). Turen går først til Praha-slottet, verdens største middelalderslott som ligger perfekt til på en liten høyde over byen. Her har de til og med et klosterbryggeri som har mottatt mange utmerkelser for ølet sitt. Men vi skal bli kjent med hele dette området som består av palasser, kirker og klostre som klynger seg sammen på vakkert vis med fine vyer. St. Vitus-katedralen er setet for erkebiskopen og landets viktigste kirke. Gotisk og ruvende, regnes den også til toppsjiktet blant alle gotiske katedraler uansett sted. Det er ikke så viktig med rangeringer, men da vet vi at akkurat denne katedralen er å regne med. Det gamle kongepalasset og Golden Lane - navngitt etter alle gullsmedene som fantes her på 1600-tallet.

Vel tilbake om bord etter mange timer i denne skatten av en by, venter middag og underholdning med tradisjonelt tema.

Dag 5

Melnik

Frokost, lunsj og middag

Denne morgenen seiler vi til Melnik ved sammenløpet til Elben. Elben er den nest største elven i Tyskland, etter Rhinen. Ta livet med ro, kikk på utsikten og plutselig har timene gått og det er tid for lunsj om bord.

Etter dette venter ny utflukt (utfluktspakke). Et nytt slott skal beundres, denne gang Nelahozeves og det huset der den kjente tsjekkiske komponisten Antonín Dvořák ble født. Vi skal her besøke et av de aller vakreste renessanseslottene i Böhmen. Her har hele 23 ulike böhmiske dronninger og prinsesser holdt hus. I elegant italiensk stil med innfløkt stukkatur og veggmalerier med motiver fra Det gamle testamentet og gresk mytologi. Her finnes også en privat samling av malerier og møbler. Dette tilhører adelsfamilien Lobkowicz, den eldste og mest noble av dem alle. Verkene teller flere av de mest kjente kunstnerne som både Rubens og Velazquez. Vi får et innblikk i hvordan livet og livsstilen var for de priviligerte på denne tiden under barokken. Mot slutten av turen smaker vi viner fra slottets vingård.

Slottsområdet her er også fødestedet til Antonín Dvořák. Vi besøker huset der han ble født og vil oppdage mer av hans liv og komponisttilværelse. Mannen som ga oss "New World Symphony", som ble til i USA på slutten av 1800-tallet. Hjemlengselen til gamlelandet og hans inspirasjon fra afroamerikanske og den amerikanske urbefolkningen ga symfonien en helt spesiell følelse og klang som traff veldig mange.

Om kvelden tilbringer vi nok en trivelig kveld om bord i skipet. Middag og sosialt samvær er tingen.

Dag 6

Melnik - Dresden - Praha

Frokost, lunsj og middag

I dag venter Tyskland og en ny by (utfluktspakke).

Dresden er en helt nydelig, estetisk vakker by. Den kalles ikke «Tysklands Firenze» for ingenting. Dresden er virkelig et underverk av en by, til tross for at den ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig. Omhyggelig restaurert og bygget opp igjen. Visuelt vakker, fullspekket av kunst og kultur. Før bombingen var den omtalt som en av Europas flotteste byer. Den er intet mindre i dag. Frauenkirche er symbolet for å reise seg igjen etter brutaliteten som herjet. Det tok mange år å få den ferdig. Semper-operaen er et av landets mest kjente bygninger. Altstadt, gamlebyen, setter tonen.

I Neustadt er kontrastene spennende. Her er det både bohemsk, kult og kunstnerisk. Vintage og hipster- kreativitet er en interessant motsats til Altstadt med sine ærverdige bygninger. Vi som er på utflukt, spiser lunsj her i Dresden. Etter dette blir det videre sightseeing og guidet tur inne i slottet som var residensen til hertugene og kongene av Sachsen. "Det grønne hvelvet" er et museum som inneholder den største kolleksjonen av skatter i hele Europa. Og skal være et av de eldste museer i verden. Historie i massevis sammen med flotte gjenstander. Her kan vi si at det er gull alt som glimrer!

Buss tilbake til Praha og skipet vårt for middag. Siden dette er cruisets siste kveld, gjør vi litt stas på mannskapet (og oss selv). Vår galla-aften kaller vi det. Da pynter den som vil seg litt ekstra, og så har vi nok en hyggelig kveld sammen om bord.

Dag 7

Hjemreise

Frokost

Det blir frokostbuffet om bord før vi sjekker ut fra lugarene og får transfer til flyplassen for hjemreisen til Norge.

Takk for turen og på gjensyn!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Praha t/r
 • 6 netter på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring