Elvecruise på Donau fra Wien

Elvecruise på Donau fra Wien

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 21. mars 2023 / 5 dager / Pris fra 14.990,-

Parlamentbygningen i Budapest

Tre land langs Donau – Østerrike, Slovakia og Ungarn og tre hovedsteder.

Bli med på et helt herlig elvecruise med MS Vivaldi! Her får du med deg tre ulike land og en smakebit av tre stilige hovedsteder: Wien, Bratislava og Budapest. Og det til god pris i enkeltlugar. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar med utsikt som forandrer seg minutt for minutt. Dagene går med til innholdsrike utflukter eller oppdagelser i eget tempo. Legg til mye avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og veldig praktisk.

Elvecruiset går langs livsnerven Donau – Europas nest lengste elv (2800 km) og den eneste av de store elvene som renner fra vest mot øst. Donaus historie og naturskjønne omgivelser oppleves best på et elvecruise i sakte tempo. Tenk å tøffe langsomt langs elven, med variert landskap underveis og nevnte hovedsteder!

Skipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Opplev tre land på en og samme tur – kort cruise, men uten stress
 • Hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest
 • Lekkert skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon og alle utflukter inkludert på denne avgangen
 • Drikkevarer inkludert (unntatt champagne og viner fra vinlist
 • Enkeltlugar uten tillegg
Byutsikt fra Budapest gjennom gule hipster-solbriller

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 21.03.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 5

  Priser fra: 14.990,-

  Reiseleder: Vegard Emil Pettersen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 14.11.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 5

  Priser fra: 14.990,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+19
+18

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Skipet vårt – MS Vivaldi

Byggeår: 2009

Lengde: 110 m

Passasjerer 176

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til Croisi Europe er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongene og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på hoveddekk (det nederste dekket på dette skipet) har små vinduer (koøyer), lugarene på midtdekk har større vinduer, mens de på øvre dekk har vinduer som kan åpnes og fransk balkong. Utover dette er standarden den samme på alle lugarene.

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Wien

Middag

Fly fra Oslo til Wien med Lufthansa via München. Vi får transfer fra flyplassen til skipet der vi sjekker inn.

Vi finner oss godt til rette om bord – så blir det en presentasjon av mannskapet og vertskapet om bord på seilingen langs Donau. Middagen om kvelden blir den første av flere gode måltider ombord.

Om ettermiddagen kan du utforske Wien litt på egen hånd. Skipet ligger til kai i Wien over natten.

Luftfoto over hustakene i Wien fra Nord-tårnet på St. Stephen's Cathedral, inkludert katedralens berømte utsmykkede, fargerike tak laget av 230 000 glaserte fliser, Østerrike

Wiens skyline sett fra taket på Stefansdomen

Dag 2

Wien

Frokost, lunsj og middag

Frokost om bord.

Wien kan selvfølgelig oppleves i eget tempo, men det blir en guidet tur både formiddag og ettermiddag.

Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemmer rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser, dette var en gang habsburgernes by, og arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa og også Latin-Amerika. Wien er en utømmelig kilde for vakker arkitektur og interessant historie. Hofburgpalasset hører til blant dette og er en arv fra habsburgerne. Her bevises det at luksus og dekadense var noe denne slekten virkelig hadde sansen for! Overdådighet blir nesten et forsiktig ord. I dag er dette setet for presidenten i Østerrike, og her finnes også deilige parker og rekreasjonsområder.

Noe helt annet er Hundert-wasserhuset, som med sin fargerike, ekspresjonistiske fasade lyser opp nabolaget. Ikke glem den enorme Stefanskatedralen som troner i midten av sentrum eller det vakre operahuset der forestillingene inne ses på storskjerm ute om sommeren.

Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. Mozart bodde her de siste ti år av sitt liv og komponerte noe av sine mest kjente verk her: Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten. For musikkinteresserte vil Wien uansett være et mekka: Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte alle her i byen og dette har selvsagt satt sine spor.

Ettermiddagens tur følger også i kjente spor. Vi skal "backstage" på Konzerthaus som er vertskap for byens symfoni-orkester, kammer-orkesteret, Wiener Singakademie og Klangforum Wien. Etter turen tar vi oss tid til å ta en kaffe og kake. Det hører også med i Wien.

Kvelden bringer en god middag om bord på skipet med inspirasjon fra Østerrike og smaker herfra. Mens skipet seiler videre mot neste land og neste hovedstad, kan du få svingt deg i dans om bord.

Dag 3

Budapest

Frokost, lunsj og middag

Du opplever i eget tempo eller er med på guidet utflukt formiddag og ettermiddag. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. På valgfri byrundtur, ser vi blant annet Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Vi favner både Buda og Pest.

Buda er den delen av byen hvor vi finner byens store, flotte kongelige slott. Her finnes smale, bratte, snirklete brosteinsbelagte gater. Det store kalksteinsplatået, som huser slottet, ruver nesten 200 meter over Donau og området er selvsagt på UNESCOs verdenarvsliste.

Budapest har flere flotte utendørs- og innendørs spa-anlegg med svømmebasseng der vannet holder varme og deilige grader.

I Pest finner vi en blanding av historie og moderne liv. Vi finner museene, St. Stefanskatedralen, Parlamentet med 690 rom og stasjonsbygningen for tog – Nyugati, som er oppført i jern og glass av Eiffel-companiet. Utallige spisesteder og kafeer, parker og nydelige omgivelser, gjør Budapest til en by som mange har som favoritt.

Ettermiddagen byr på besøk i markedshallen som er en helt nydelig bygning fra 1800-tallet. På slutten av besøket blir det smaksprøver på lokale produkter.

Vi seiler mot Bratislava og om kvelden blir det middag om bord med tema fra Ungarn.

Dag 4

Bratislava

Frokost, lunsj og middag

Velkommen til Slovakia! Før ankomst Bratislava skal vi gjennom Gabcikovo-slusene som er noen av de største sluseanleggene langs Donau! Vi passerer også våtmarksområder som har rik flora og fauna.

Så Bratislava: Helt vest i Slovakia finner vi denne forholdsvis nye hovedstaden, etter at Slovakia ble opprettet som selvstendig stat i 1993. Byen er delt av Donau, og har en salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Bratislava slott troner over Donau og byr på en flott utsikt. Herfra kan man i helt klart vær se både til Østerrike og Ungarn. Byen har en sjarmerende og spennende gamleby, med kafeer og pastellfargede rokokko-bygninger og brosteinsbelagte smale gater der kafelivet er tydelig tilstede. Ellers i byen får vi øye på litt av den noe karakteristiske kommunistiske byggestilen også – det er denne miksen mellom ulike stiler som gjør Bratislava så interessant og sjarmerende.

Skipets besetning gjør litt ekstra ære på oss i kveld, det er galla-aften! Det er ikke så stivt som det høres ut, men vi pynter oss litt ekstra og kokkene gjør seg ekstra flid med maten.

Vi seiler tilbake til Wien i løpet av natten.

Dag 5

Wien og hjemreise

Frokost

Etter frokost er det tid for å sjekke ut av lugarene. Vi får litt tid før det er transfer til flyplassen hvor vi setter kursen hjemover med Lufthansa. Mellomlanding og flybytte før vi er tilbake etter et finfint elvecruise i 3 land.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo- Wien - Oslo
 • 4 overnattinger (5 dager) om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer (unntatt vin fra vinlisten og champagne)
 • All transport og utflukter ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring