Elvecruise på Donau fra Passau

Elvecruise på Donau fra Passau

Parlamentbygningen i Budapest

Tre land langs Donau – Tyskland, Østerrike og Ungarn

Bli med på et helt herlig elvecruise med MS France! Her får du med deg tre ulike land og en smakebit av tre stilige byer: Passau, Wien og Budapest. Og det til god pris i enkeltlugar. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar med utsikt som forandrer seg minutt for minutt. Dagene går med til innholdsrike utflukter eller oppdagelser i eget tempo. Legg til mye avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og veldig praktisk.

Elvecruiset går langs livsnerven Donau – Europas nest lengste elv (2800 km) og den eneste av de store elvene som renner fra vest mot øst. Donaus historie og naturskjønne omgivelser oppleves best på et elvecruise i sakte tempo. Tenk å tøffe langsomt langs elven, med variert landskap underveis og nevnte hovedsteder!

Skipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig. Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Opplev tre land på en og samme tur – uten stress
 • Hovedstedene Wien og Budapest
 • Fint skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon inkludert
 • Enkeltlugar uten tillegg
Byutsikt fra Budapest gjennom gule hipster-solbriller

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 28.06.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 6

  Priser fra: 16.990,-

  Reiseleder: Cathrine Asbjørnrød

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+23
+22

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet vårt – MS France

Byggeår: 2001 (renovert år 2016)

Lengde: 110 m

Passasjerer 159

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på hoveddekk har vinduer, mens lugarene på øvre dekk har enda større vinduer. Ellers er standard den samme på lugarene.

MS Douce France på seilas på Rhinen

MS France

Dag 1

Avreise Norge, ankomst München, til Passau

Middag

Fly fra Oslo midt på dagen - Lufthansa til Mûnchen. Transport fra flyplassen til skipet som ligger i Passau tar cirka 2,5 timer og vi sjekker inn. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Byen er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum. Etter de store brannene på 1600-tallet, bygde italienske arkitekter Passau opp igjen og byen er fremdeles preget av italiensk arkitektur. Landemerke er den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel.

Vi finner oss godt til rette om bord – middagen venter og en presentasjon av mannskapet og vertskapet om bord på seilingen langs Donau. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner. Passau svinner i det fjerne, mens vi seiler mot den vakre regionen Engelhartszell.

Passau-skyline under solnedgang, Bayern, Tyskland.

Passau.

Dag 2

Passau - Wien med Melk og Dürnstein

Frokost, lunsj og middag

Vi spiser frokost og det er tid for å oppleve mer. Nå blir det valgfri utflukt (utfluktspakke). Melk viser oss en barokk praktbygning – benediktinerklosteret fra 1089. Klosteret er magnetisk både for troende og ikke troende der det troner over Donau i sin skinnende gul-hvite prakt. Praktfullt er det også innvendig med fresker i taket, marmor og gull samt hundrevis av skinninnbundne bøker med gullskrift, sirlig stablet.

Så seiler vi mot Dürnstein, den hyggelige byen som ligger vakkert til i Wachau-dalen. Her rusler vi rundt sammen med en av skipets verter/vertinner.

På disse kanter finnes også ruinene av Burg Dürnstein, der kong Richard Løvehjerte satt i fangenskap på slutten av 1100-tallet. Løvehjerte var en modig og fryktløs kriger som fikk dette tilnavnet av den grunn. Som tenåring utfordret han sin far, kongen, i et opprør, og var senere selvskreven til å lede det tredje korstoget mot Jerusalem. Han ble utnevnt av paven selv, og utkjempet mange slag mot sin motpart, Saladin.

I Dürnstein finner vi også et kloster som ikke bare har en flott beliggenhet, men som også er ubeskrivelig vakkert i fargekombinasjonene gult, hvitt og blått. Dette klosteret har garantert det fineste barokke klokketårnet i Østerrike – i en malerisk fargepalett i hvitt og lyseblått.

Vi seiler mot Wien. Etter ankomst blir det etter hvert en valgfri utflukt (utfluktspakke) der vi ser denne flotte byen "by night".

Dag 3

Wien!

Frokost, lunsj og middag

Wien kan oppleves i eget tempo, men har du utfluktspakke, blir det både by og slott på samme gang.

Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemme rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser, dette var en gang habsburgernes by, og arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa og også Latin-Amerika. Deres spor finner vi blant annet på Schönbrunn Slott, som dog ligger utenfor selve bykjernen (utfluktspakke) Wien er en utømmelig kilde for vakker arkitektur og interessant historie. Hofburgpalasset hører blant dette og er en arv fra habsburgerne. Her bevises det at luksus og dekadense var noe denne slekten virkelig hadde sansen for! Overdådighet blir nesten et forsiktig ord. I dag er dette setet for presidenten i Østerrike, og her finnes også deilige parker og rekreasjonsområder.

Noe helt annet er Hundert-wasserhuset, som med sin fargerike, ekspresjonistiske fasade lyser opp nabolaget. Ikke glem den enorme Stefanskatedralen som troner i midten av sentrum eller det vakre operahuset der forestillingene inne ses på storskjerm ute om sommeren.

Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. Mozart bodde her de siste ti år av sitt liv og komponerte noe av sine mest kjente verk her: Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten. For musikkinteresserte vil Wien uansett være et mekka: Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte alle her i byen og dette har selvsagt satt sine spor.

Skipets besetning gjør litt ekstra ære på oss i kveld, det er galla-aften. Det er ikke så stivt som det høres ut, men vi pynter oss litt ekstra og kokkene gjør seg ekstra flid med maten.

Dag 4

Esztergom - Budapest

Frokost, lunsj og middag

Så var vi i Ungarn! I dag har du tid på egen hånd i en av Ungarns eldste byer, Esztergom. Nasjonens første konge, Stefan, ble født her helt tilbake i år 975. Den kongelige arven varte lenge, og byen har også vært senter for den romerske-katolske kirken i Ungarn i over tusen år. Med disse ord i minne, er det historie overalt. Den massive basilikaen er landets største der den ruver fra Castle Hill. Målene er 114 meter lang og 47 meter bred og den midte kuppelen er hele 72 meter høy.

Med beliggenheten her ved Donau, er det en trivelig by å bli nærmere kjent med i eget tempo.

Vi seiler mot hovedstaden Budapest, legger til kai og spiser middag. Om kvelden er det en valgfri utflukt (utfluktspakke) "Budapest by night".

Dag 5

Budapest

Frokost, lunsj og middag

Du opplever i eget tempo eller er med på valgfrie utflukter (utfluktspakke). Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. På valgfri byrundtur, ser vi blant annet Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Vi favner både Buda og Pest.

Buda er den delen av byen hvor vi finner byens store, flotte kongelige slott. Her finnes smale, bratte, snirklete brosteinsbelagte gater. Det store kalksteinsplatået, som huser slottet, ruver nesten 200 meter over Donau og området er selvsagt på UNESCOs verdenarvsliste.

Budapest har flere flotte utendørs- og innendørs spa-anlegg med svømmebasseng der vannet holder varme og deilige grader.

I Pest finner vi en blanding av historie og moderne liv. Vi finner museene, St. Stefanskatedralen, Parlamentet med 690 rom og stasjonsbygningen for tog – Nyugati, som er oppført i jern og glass av Eiffel-companiet. Utallige spisesteder og kafeer, parker og nydelige omgivelser, gjør Budapest til en by som mange har som favoritt. Om kvelden er det valgfri utflukt i byen (utfluktspakke) der vi opplever et forrykende folkloreshow med dans og musikk.

Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Dag 6

Budapest og hjemreise

Frokost

Etter frokost er det tid for å sjekke ut av lugarene. Vi har ikke avreise før mot kvelden, det er mulig å ha bagasjen om bord før vi blir hentet av bussen. Du har store deler av dagen til å oppdage mer av Budapest. Det er en by det er lett å rusle rundt i, reiseleder vil også gi forslag eller organisere noe felles for den som vil. Byens mange kafeer med et enormt utvalg fristelser er nesten umulig å overse…

Vi får transport ut til flyplassen der direkteflyet til Norwegian flyr oss hjem med ankomst like før midnatt.

Taubane på Castle Hill. Budapest, Ungarn

Castle Hill Budapest

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo- München//Budapest - Oslo med Lufthansa og Norwegian
 • 5 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer (unntatt vin fra vinlisten og champagne)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring