Elvecruise Andalucía fra Sevilla

Elvecruise Andalucía fra Sevilla

22. desember 2021 / 6 dager / Pris fra 14.990,-

Båter langs elven Gualdalquivir i Sevilla.

På Guadalquivir -med Cádiz, Jerez og Córdoba

Det er lenge siden vi har hatt elvecruise på disse kanter, så nå er det på høy tid! Julecruiset finner sted der lidenskap, pasjon, flamenco og tyrefekting har sitt opphav – i Andalucía. I denne delen av Spania er fargene sterkere, flamencotakten klappes og trampes raskere og mer bastant, og fiestaene er større og mer høylytte enn i resten av landet. Her leves og feires livet til fulle, ute på de smale, brosteinsbelagte gatene, på plazaene i skyggen under sitrustrærne og på de mange barene og restaurantene som finnes overalt. Vi bor komfortabelt og spiser godt om bord i rederiet Croisis MS La Belle de Cadix, navngitt etter en av byene vi besøker.

På et elvecruise kombinerer du en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. Velger du utfluktspakken, åpner det seg mange muligheter for å se og lære mer. Det er også mulig å rusle rundt på egen hånd der skipet legger til kai.

Og temperaturen er garantert mer behagelig enn i Norge - gjennomsnitt i desember er rundt 16 grader:)

Høydepunkter

 • Kos deg om bord i skipet mens nye byer venter
 • Mange flotte stopp og valgfrie utflukter - du kan fint rusle rundt på egen hånd også
 • Stemningsfull midnattsmesse i El Puerto de Santa Maria
 • Alt inkludert (utenom vin og champagne fra vinlisten)
 • Lokalkjent, spansktalende reiseleder
 • Enkeltlugar uten tillegg
Kvinne danser Flamenco.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 22.12.2021

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 6

  Priser fra: 14.990,-

  Reiseleder: Vegard Emil Pettersen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+5
+4

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet vårt La Belle de Cadix

Rederi: Croisi

Renovert: 2010

Lengde: 110 meter

Antall dekk: 3

Passasjerer 176

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til Croisi Europe er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på det nederste dekket (her kalles kategorien hoveddekk siden den betegnelsen brukes av rederiet) har små vinduer (nærmest koøyer), lugarene på midtdekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har enda større vinduer. Se bildene under.

Dag 1

Oslo - Málaga, videre til Sevilla

Middag

Vi reiser fra Oslo Lufthavn grytidlig med SAS sitt direktefly. Carpe Diem er på flyplassen ved oppmøtet og hjelper til med innsjekk ved behov.

Ved ankomst Málaga, møter reiseleder Vegard oss. Sammen finner vi bussen som tar oss til Sevilla der skipet ligger. Det tar cirka 2,5 timer å kjøre.

Vi sjekker inn på elvecruiseskipet om ettermiddagen, finner oss vel til rette og møtes for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet før middag om bord.

Spanske fliser nærbilde. Malaga by.

Dag 2

Sevilla - Cádiz

Frokost, lunsj og middag

Etter en deilig frokost, er det på tide å se nærmere på denne sammensatte byen som er Andalucías hovedstad og Spanias 4. største by, beliggende ved elven Guadalquivir. Valgfri byrundtur venter (utfluktspakke) for å nyte stemningen, den ruvende og vakre katedralen, Alzacarpalasset med de velfriserte hagene samt de brosteinsbelagte snirklete smugene rundt barrio Santa Cruz. Sevilla er et herlig sammensurium med arv fra innbyggerne og nasjonalitetene som har vært her, romerne og maurerne i særdeleshet.

Katedralen, Europas største gotiske byggverk, ble startet bygget på 1100-tallet, opprinnelig satt opp som en stor moské. I dag er «La Giralda», den nesten 104 m høye minareten, forvandlet til klokketårnet for en av Europas største og desidert flotteste katedraler. Nok et høydepunkt er Alcazar-palasset som maurerne bygget med pomp og prakt. I dag er det en nytelse å rusle rundt blant de flotte hagene å beundre arabernes stolthet – flisleggingen i de flotteste farger, mønstre og nyanser. De var heller ikke fremmede for å bruke gylne nyanser av gull og bladgull.

I 1929, som i nyere tid 1992, var byen vertskap for Verdensutstillingen. I 1929 ble den nydelige Plaza de España konstruert, sammen med den grønne lungen Parque Santa Luisa. Den er enorm og en botanisk fryd med variert beplanting. Benker er plassert ved fontener, dammer og paviljonger, det er et deilig sted for byboerne å slappe av i skyggen av de mange trærne.

Etter å ha sett oss omkring i Sevilla, er vi tilbake på skipet for lunsj mens vi seiler rolig av gårde til neste havn, Cádiz.

Dag 3

Cádiz - El Puerto de Santa Maria

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost venter en valgfri tur rundt i Cádiz (utfluktspakke) Beliggenheten er på en halvøy, og byen er omgitt av vann på nesten alle kanter. En viktig havneby, også historisk sett. Både fønikere, romere og maurere brukte havnen som igjen fikk et oppsving etter Columbus` oppdagelse av Amerika. Byen ble også raidet av Sir Francis Drake og motstod et angrep fra Napoleons hær. Landets første grunnlov ble signert her i 1812.

Den gamle delen av byen er unektelig sjarmerende, pastellfargede hus blandet med mauriske tårn og spir. De smale, labyrintiske gatene fører ut i vakre, små, åpne plazaer. Katedralens gylne kuppel ruver høyt over hvite småhus. Etter byrundtur drar vi tilbake til skipet for lunsj.

Ferden fortsetter videre til El Puerto de Santa Maria, en liten sjarmerende liten by ved Guadalquivir, sammen med nabobyen Sanlucar de Barrameda. Her venter et valgfritt besøk (utfluktspakke) til en ekte, spansk bodega. Ja takk, spansk skinke, ost og kanskje en aldri så liten skvett med byens berømte tørre sherry, manzanilla?

Vel tilbake om bord der vår kjøkkensjef inviterer på julemiddag med tilhørende drikke inkludert – og nei, det blir verken ribbe eller pinnekjøtt. Utover kvelden er det mulig å delta på midnattsmesse i El Puerto de Santa Maria, dette reserveres på skipet med forbehold om plass og hvor skipet legger til kai.

Cadiz

Cadiz

Dag 4

El Puerto de Santa Maria - Jerez - Sevilla

Frokost, lunsj og middag

Frokost om bord. Etterpå venter en valgfri rundtur (utfluktspakke) i Jerez, en by der både flamenco, sherry og hesteridning står i høysetet. Her holdes en 2 ukers flamenco-festival årlig, den aller viktigste i verden med dans, musikk og fremførelser i verdensklasse. Hestene fra Jerez og Andalucía trenes spesielt i dressur og dans og er elegante som få. Jerez er en by med lange tradisjoner.

Byen selv viser stolt frem mauriske bygninger og brede gater der palmer og jacarandatrær står side om side. Vi er tilbake på skipet til lunsj og seiler videre langs elven. Vi er på vei til Sevilla og kvelden byr på en galla-aften. Det er kapteinens middag og stemningen stiger i takt med den deilige maten - denne festaftenen er alltid hyggelig.

Dag 5

Sevilla (valgfri utflukt til Córdoba)

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost blir det valgfri utflukt (utfluktspakke) til Córdoba. Turen er inkludert lunsj. Er du ikke med på turen, blir det lunsj om bord.

Grunnlagt av romerne og strategisk viktig beliggenhet på det høyest navigerbare punktet på Guadalquivir, har byens historie dreiet seg rundt handel. Tidligere var dette selveste hovedstaden til det store mauriske riket Al Andalus. I den tiden begynte arbeidet med en enorm moské, som den gang ble det største av alle islamske byggverk. Vi teller hundrevis av søyler og lar oss imponere av utsmykkingen med rød jaspis, granitt og utsøkt marmor. Denne moskéen/katedralen fører oss tilbake til 1001 natt og sultanens rike. Stemningen er eksotisk og arkitekturen er fantastisk. Da maurernes tid var forbi og kirker ble planlagt og bygget over hele området, ble heldigvis ikke denne storslagne moskeen revet slik som så mange andre. I stedet bestemte man seg for å påbegynne byggingen av en kirke i samsvar med moskeen. Derfor kan vi i dag se både moskeen og kirken i ett – et utrolig skue.

Nabolaget «La Juderia» er en riktig labyrint av bratte, trange gater med pittoreske plazaer. Dette kvarteret stammer fra middelalderen og var en gang der den jødiske befolkningen holdt hus. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før ettermiddagen er fri til å oppleve mer av Córdobas sjarm og flotte arkitektur. Kanskje en café con leche på en koselig kafe, kombinert med å se på livet i gatene? Eller shopping? Så busser vi tilbake til skipet som ligger i Sevilla.

Siste kvelden om bord byr på nok en velsmakende middag.

Dag 6

Sevilla, Málaga og hjemreise

Frokost

Etter frokost om bord forlater vi skipet og sjekker ut. Det er transfer til flyplassen i Málaga der reiseleder er med inn og hjelper til, men ikke følger med flyet.

SAS sitt direktefly har avreise om ettermiddagen og ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Málaga t/r med SAS
 • 5 netter på elvecruiseskip i enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Elvecruise er populært