Elvecruise Andalucía fra Sevilla

Elvecruise Andalucía fra Sevilla

3. november 2022 / 6 dager / Pris fra 18.990,-

Båter langs elven Gualdalquivir i Sevilla.

På Guadalquivir - med stopp i et knippe fine byer

Det er lenge siden vi har hatt elvecruise på disse kanter, så nå er det på høy tid! Cruiset finner sted der lidenskap, pasjon, flamenco og tyrefekting har sitt opphav – i Andalucía. I denne delen av Spania er fargene sterkere, flamencotakten klappes og trampes raskere og mer bastant, og fiestaene er større og mer høylytte enn i resten av landet. Her leves og feires livet til fulle, ute på de smale, brosteinsbelagte gatene, på plazaene i skyggen under sitrustrærne og på de mange barene og restaurantene som finnes overalt. Vi bor komfortabelt og spiser godt om bord i rederiet Croisis MS La Belle de Cadix, navngitt etter en av byene vi besøker.

På et elvecruise kombinerer du en avslappende ferie om bord med spennende opplevelser på land. Det er også mulig å rusle rundt på egen hånd der skipet legger til kai. På avgangen i november er utfluktene i hovedsak inkludert.

Og temperaturen på den tiden er garantert mer behagelig enn i Norge - gjennomsnitt i november er rundt 16 grader:) Om sommeren er det garantert godt og varmt.

Høydepunkter

 • Kos deg om bord i skipet mens nye byer venter
 • Mange flotte stopp og utflukter - du kan fint rusle rundt på egen hånd også
 • De ulike avgangene har ulike reiseruter
 • Cadiz og mye tid i Sevilla
 • Utfluktene er inkludert
 • Alt inkludert (utenom vin og champagne fra vinlisten)
 • Enkeltlugar uten tillegg
Kvinne danser Flamenco.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 03.11.2022

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 6

  Priser fra: 18.990,-

  Reiseleder: Vegard Emil Pettersen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+5
+4

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet vårt MS La Belle de Cadix

Rederi: Croisi

Renovert: 2010

Lengde: 110 meter

Antall dekk: 3

Passasjerer 176

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til Croisi Europe er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på det nederste dekket (her kalles kategorien hoveddekk siden den betegnelsen brukes av rederiet) har små vinduer (nærmest koøyer), lugarene på midtdekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har enda større vinduer. Se bildene under.

Dag 1

Oslo - Málaga, videre til Sevilla

Middag

Vi reiser fra Oslo Lufthavn til Málaga grytidlig med SAS sitt direktefly. Etter bagasjeutlevering finner vi bussen som tar oss til Sevilla der skipet ligger. Det tar cirka 2,5 timer å kjøre.

Vi sjekker inn på elvecruiseskipet om ettermiddagen, finner oss vel til rette og møtes for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet før middag om bord.

Spanske fliser nærbilde. Malaga by.

Dag 2

Sevilla - Cádiz

Frokost, lunsj og middag

Etter en deilig frokost, er det på tide å se nærmere på denne sammensatte byen som er Andalucías hovedstad og Spanias 4. største by, beliggende ved elven Guadalquivir. Byrundtur til fots venter for å nyte stemningen, den ruvende og vakre katedralen, Alzacarpalasset med de velfriserte hagene samt de brosteinsbelagte snirklete smugene rundt barrio Santa Cruz. Sevilla er et herlig sammensurium med arv fra innbyggerne og nasjonalitetene som har vært her, romerne og maurerne i særdeleshet.

Katedralen, Europas største gotiske byggverk, ble startet bygget på 1100-tallet, opprinnelig satt opp som en stor moské. I dag er «La Giralda», den nesten 104 m høye minareten, forvandlet til klokketårnet for en av Europas største og desidert flotteste katedraler. Nok et høydepunkt i byen, som vi ikke er innom i dag, er Alcazar-palasset som maurerne bygget med pomp og prakt. I dag er det en nytelse å rusle rundt blant de flotte hagene å beundre arabernes stolthet – flisleggingen i de flotteste farger, mønstre og nyanser. De var heller ikke fremmede for å bruke gylne nyanser av gull og bladgull.

I 1929, som i nyere tid 1992, var byen vertskap for Verdensutstillingen. I 1929 ble den nydelige Plaza de España konstruert, sammen med den grønne lungen Parque Santa Luisa. Den er enorm og en botanisk fryd med variert beplanting. Benker er plassert ved fontener, dammer og paviljonger, det er et deilig sted for byboerne å slappe av i skyggen av de mange trærne.

Etter å ha sett oss omkring i Sevilla, er vi tilbake på skipet for lunsj mens vi seiler rolig av gårde til neste havn, Cádiz hvor vi ankommer om kvelden. Vi kommer til å passere Doñana nasjonalpark der utallige fugler er innom på "rutene" sine mellom Europa og Afrika.

Dag 3

Cádiz - Pueblos Blancos Vejer de la Frontera og Conil de la Frontera

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost venter en tur rundt i Cádiz. Beliggenheten er på en halvøy, og byen er omgitt av vann på nesten alle kanter. En viktig havneby, også historisk sett. Både fønikere, romere og maurere brukte havnen som igjen fikk et oppsving etter Columbus` oppdagelse av Amerika. Byen ble også raidet av Sir Francis Drake og motstod et angrep fra Napoleons hær. Landets første grunnlov ble signert her i 1812.

Den gamle delen av byen er unektelig sjarmerende, pastellfargede hus blandet med mauriske tårn og spir. De smale, labyrintiske gatene fører ut i vakre, små, åpne plazaer. Katedralens gylne kuppel ruver høyt over hvite småhus. Etter byrundtur drar vi tilbake til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen skal vi beundre hvite landsbyer, og hva er vakrere enn disse? Vejer de la Frontera er i hvert fall i toppsjiktet på skjønnhetsskalaen. Conil de la Frontera likeså, den ligger ved kysten og fargene blandes enda bedre! Etter flotte, hvite byer skal vi smake på noe typisk spansk: churros dyppet i sjokolade. Mmmm, veldig godt!

Ferden fortsetter videre til El Puerto de Santa Maria, en liten sjarmerende liten by ved Guadalquivir, sammen med nabobyen Sanlucar de Barrameda.

I kveld blir det også skikkelig spansk tema ved middagen og da hører forrykende flamenco med.

Dag 4

El Puerto de Santa Maria - Isla Minima

Frokost, lunsj og middag

Frokost om bord. Vi befinner oss i nærheten av Jerez, da må vi smake på noen av godsakene de produserer med stolthet. Turen til fots går til en spansk bodega. Ja takk til spansk skinke, ost og kanskje en aldri så liten skvett med byens berømte tørre sherry, manzanilla?

Vi er tilbake på skipet til lunsj og seiler videre langs elven mot Isla Minima. Om ettermiddagen besøker vi en typisk hacienda som ligger ved elvebredden. Her har de opprinnelig avlet okser. På 1940-tallet slo familien Escobar seg ned her og grunnla Finca Isla Minima. Stedet var perfekt for oppdrett av ville okser og hester. Hesteoppdrett og ridning har også en lang tradisjon her i Andalucía.

Etter besøket er vi tilbake om bord og seiler mot Sevilla

Dag 5

Sevilla eller valgfri utflukt til Granada og Alhambra

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi se mer av Sevilla. Eller du kan bli med på valgfri utflukt til Granada og Alhambra (forhåndsbestilles).

Blir du i Sevilla, skal vi besøke Palacio de las Dueñas, et vakkert palass bygget på 1400-tallet i både gotisk og maurisk stil. I likhet med andre flotte palass, er det både flere bygninger, åpen uteplass mellom og flotte hager. Vi får en omvisning i vakre omgivelser. Mange av rommene og salene viser bilder av lange tradisjoner på disse kanter, uten sammenligning for øvrig: tyrefekting og flamenco.

Siste kvelden blir vår galla-aften. Det er kapteinens middag og stemningen stiger i takt med den deilige maten - denne festaftenen er alltid en hyggelig avslutning på en fin tur!

Ekstra tillegg

+6
+5

Dag 6

Sevilla, Málaga og hjemreise

Frokost

Etter tidlig frokost om bord sjekker vi ut og forlater skipet. Det er transfer til flyplassen i Málaga der vi skal fly hjem med SAS midt på dagen. Mellomlanding og flybytte i København. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Málaga t/r
 • Netter på elvecruiseskip i enkeltlugar i henhold til program
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Carpe Diem møter på flyplassen i Málaga
 • NB! Rederiet trenger passdetaljer, send oss din passkopi i god tid til post@carpe-diem.no

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring