Ekspedisjonscruise Nordvestpassasjen Hurtigruten – med Island og Grønland

Nordvestpassasjen – oppdagere, polarhelter og nå Carpe Diem!

Å reise gjennom Nordvestpassasjen er bare for de aller mest eventyrlystne av oss. Vi snakker med store ord. Det blir monumentalt – en episk sjøreise. Vår egen Roald Amundsen var først ute i 1903. Carpe Diem kommer 117 år senere. Nå har du en helt enestående mulighet til å bli en del av polarhistorien – i hvert fall følge i store, historiske fotefar.

Reisen starter på Island, nærmere bestemt i Reykjavik. Fortsetter til magiske Grønland. Hvor isfjellene vil gi deg adrenalin-kick og indre ro. Samtidig. Isfjorden ved Ilulissat. Her er det faktisk lov å si: OMG! Fire mil tettpakket med flytende is og isfjell. Inniblant, i råkene, prustende hvaler. Du kommer aldri til å glemme det. Vi lover. Hovedstaden Nuuk. Bitteliten, men så utrolig fargerik. Håndverk, design og god mat. Grønland vil garantert overraske deg. Her går modernitet og tradisjoner hånd i hånd. Gjestfriheten og fargene på husene. Naturen. Det er lett å bli forelsket. Ingen tvil om det. Så til høydepunktet – ekspedisjonen gjennom Nordvestpassasjen. Vi er ærlige. Ingen av oss i Carpe Diem har vært der. I likhet med de aller fleste på denne kloden. Men vi tror at det er sant. Det de sier de som HAR vært der.
Ikonisk. Ekstraordinært. «Blown away». Så øde. Så fjernt fra alt. Isbjørn. Hvalross. Et EVENTYR!!

Bli med Carpe Diem og Hurtigruten og finn din indre oppdager i Amundsens fotefar. Vi kan garantere at dette er (og muligens forblir) den mest unike reisen i Carpe Diems historie. Antarktis er stort, men det er en enklere og mer tilgjengelig ekspedisjon. Nordvestpassasjen er et av planetens minst besøkte steder. Veldig, veldig få mennesker kan, når livet skal oppsummeres, fortelle at: Joda, Nordvestpassasjen. Der har jeg vært!

 • JUBILEUMSTUR
 • Enkeltlugar/rom TIL KNALLGOD PRIS

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Carpe Diems mest unike reise noensinne!

"Roald Amundsen var først ute i 1903. Carpe Diem kommer 117 år senere."

Carpe Diem

Vi kan nesten ikke tro det!

Vi kan nesten ikke tro det! Denne legendariske reisen har vært på ønskelisten vår siden Hurtigruten startet sine ekspedisjonscruise gjennom Nordvestpassasjen. Nå. Endelig klaffet det. Akkurat i tide til Carpe Diems 20-års jubileum. Hurtigruten har kun tre ekspedisjoner i året gjennom Nordvestpassasjen, og det kan gå år til neste gang vi får tilsvarende mulighet. Dette er på ingen måte dagligdags, verken for Hurtigruten eller Carpe Diem. Per nå er vi faktisk den eneste turoperatøren i Norge som tilbyr gruppetur og enkeltlugar. Det er vi ekstremt stolte av. Vi er også skikkelig stolte av å ha Hurtigruten som nær samarbeidspartner. Det er ingen overdrivelse å si at vi er forholdsvis gira om dagen, vi som sitter på kontoret på Helsfyr. Til og med hun som trives best i varmen og som synes sjøreiser ikke er det helt store. Hun er hekta nå. På Hurtigruten, Nordvestpassasjen og Grønland.

Så et litt merkelig utsagn: Ekspedisjonscruiset er dyrt – skikkelig dyrt – (det absolutt største og villeste Carpe Diem noen gang har satt igang av en reise), men det er samtidig en knakende god pris! Her trenger du kanskje en liten forklaring…
Alle som kjenner til cruise- og ekspedisjonsreiser vet at enkeltlugarene stort sett koster det samme som prisen for to som deler en lugar. Dobbel pris med andre ord. Men slik er det slettes ikke på «vårt» ekspedisjonscruise. Tar man prisen i twin-lugar som finnes på Hurtigrutens hjemmesider, legger til fly tur-retur, hotellovernattinger og transfer, for så å sammenligne med prisen vi kan tilby i enkeltlugar (inkludert reiseleder), så er det bare et «lite» tillegg. Milevis fra «dobbel pris». Så ja, det koster flesk, men er samtidig «knallbillig»!

Høydepunkter

 • Enkeltlugar til knallpris!
 • Reykjavik som kjapp oppvarming
 • MS Fram i ny drakt etter restaurering våren 2020
 • Magiske, fargerike Grønland, med opplevelser som gir adrenalin-kick og indre ro. Samtidig.
 • Isbjørn, hvalross… med ganske stor sikkerhet på nært hold
 • Naturopplevelser du vil huske resten av livet
 • I Roald Amundsens historiske fotefar – gjennom Nordvestpassasjen. Episk. Ekstraordinært.
 • Følelsen av å være eventyrer på oppdagelsesferd i uberørte villmark
 • Edmonton, Alberta som avslutning – en by på full fart fremover
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem og Hurtigruten!

MS FRAM

Byggeår: 2007
Skal renoveres og oppgraderes våren 2020 – perfekt timing!
Skipsverft: Fincantieri, Italia
Passasjerkapasitet: 318 (200 i Antarktis)
Lengde: 140 m
Skipsbredde: 23,6 m

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin tid og resultatet av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner – også i polområdene.

Les mer om MS Fram

 

MS Fram
Vår polarhelt Roald Amundsen

Første gjennomseiling av Nordvestpassasjen

Sommeren 1903 seilte Amundsen fra Oslo med Gjøa. Ekspedisjonen hadde to mål: Hovedmålet var jordmagnetiske målinger, observasjoner ved den magnetiske nordpol og lokalisering av denne. Det andre målet var å finne Nordvestpassasjen som engelskmennene hadde lett etter i 400 år. Første del av programmet ble gjennomført under et 23-måneders opphold i Gjøahavn på King William Island. Her studerte Amundsen inuittenes levesett, og et stort etnografisk materiale ble samlet inn. Våren 1905 dro Gjøa videre og kom gjennom passasjen i august 1906.

kilde: Norsk Polarhistorie

Vi anbefaler å se filmen om Amundsen for å sette deg i «riktig modus» 😊

Dag 1

13. august - Avreise Norge, ankomst Reykjavik og Island

Avreise fra Norge om ettermiddagen med Icelandairs direktefly til Reykjavik. Ankomst samme ettermiddag. Vi får transfer til hotellet sentralt i Reykjavik der vi skal være en natt.

I Reykjavik tar islendingene alltid varmt imot deg. Europas nordligste hovedstad er et veksthus for designere, musikere og filmskapere. Energien i byen er til å ta og føle på, og spesielt i sommermånedene. Islendingene er opptatt av å ta vare på språk og tradisjoner i tillegg til å være innovative. Det kommer til syne på mange måter. For eksempel at cafeer heter kaffibarinn. Det er noe trivelig over det!

En liten oversikt over byen, hva vi rekker å få med oss er begrenset:

Den gamle bydelen med lave trehus og avslappende atmosfære, som ligger rundt innsjøen Tjörnin, en fredfull plett som ofte besøkes av ulike fuglearter. Torget Austurvöllur har en statue av Jon Sigurdsson, som ledet an i Islands selvstendighet fra Danmark. Det er moderne bygninger som Rådhuset og Althingi, som opprinnelig holdt til på Thingvellir. Katedralen, havnen og nasjonalmuseet er også sentrale landemerker.

Vi går til ro og lader opp til eventyret som venter oss i morgen.

(-/-/-)

Reykjavik
Dag 2

14. august - Reykjavik og innsjekk på MS Fram

Frokost på hotellet før vi sjekker ut og får transfer mot havna. Her sjekker vi inn på Hurtigrutens MS Fram som skal være vårt hjem og flytende hotell de neste dagene. Om bord har vi helpensjon og kan glede oss til mange gode opplevelser. Akkurat slik det skal være!

Vi gjør oppmerksom på at teksten og programmet er i sin helhet tatt fra Hurtigrutens nettsider. Dette gjelder helt til vi går i land i Edmonton etter endt ekspedisjonscruise. Det vil også være anledning til å melde seg på utflukter som arrangeres i land underveis på cruiset. Noen utflukter er inkludert og forklares i programmet. Priser og en oversikt over andre utflukter vil sendes ut via oss før avreise. Disse utfluktene vil også kunne bookes om bord, med forbehold om ledige plasser.

(F/-/M)

Klar for EVENTYR 😍
Dag 3 - 4

15. - 16. august - Danmarkstredet, til sjøs

Vikingene som migrerte fra Island til Sør-Grønland for rundt 1000 år siden, krysset Danmarkstredet. Mens vi krysser det samme stredet gir vi deg informasjon og forbereder deg på det kommende eventyret. Hør hva ekspedisjonsteamet vårt har å si, besøk vitenskapssenteret, slapp av med en bok, ta en tur i badstuen og boblebadet, eller bli kjent med andre oppdagelsesreisende om bord.

(F/L/M)

Dag 5

17. august - Prins Christians sund - fjell, isbreer og isfjell

Prins Christians sund skiller Grønland fra Sammisoq og øygruppen Cape Farewell. Vi vil seile gjennom denne smale kanalen og komme tett på naturen, så sant foholdene tillater det. Sundet er rundt 100 km langt og på noen steder bare 500 meter bredt. Er kanalen blokkert med is, seiler vi rundt Nunap Isua (Cape Farewell)

(F/L/M)

 

Prins Christians Sund
Dag 6

18. august - Kvanefjord

Kvanefjord er en 48 kilometer lang fjord på Grønlands vestkyst. Vi vil tilbringe dagen med å utforske denne fantastiske fjorden.

PS fra Carpe Diem! Er det værmessig mulig, så anbefales en kajakktur blant isfjell på det VARMESTE. Det er en av de råeste opplevelsene jeg har hatt, noensinne! hilsen Wenche T. – Carpe Diem

(F/L/M)

DETTE ER MAGISK!!!
Dag 7

19. august - Nuuk, Grønlands hovedstad

Nuuk ble grunnlagt i 1728 og er den eldste byen på Grønland. Nuuk betyr halvøy og byen har fått dette navnet fordi den ligger nær et av verdens mest spektakulære fjordsystemer. I dag er Nuuk et sted hvor gamle og nye tradisjoner møtes, fra pittoreske gamle bygninger i «Kolonihaven» til moderne kontorbygninger.

Inkludert aktivitet:
Busstur og museumsbesøk (1 – 2 t)
Besøk Nasjonalmuseet på Grønland. Se utstillinger som tar for seg Grønlands historie de siste 4500 år; fra de første kulturene i steinalderen til bosettingen fra Skandinavia, Thulekulturens ankomst og den gradvise overgangen til dagens morderne Grønland.

(F/L/M)

Vakre, fargerike Nuuk - der design og modernitet går hånd i hånd med gamle tradisjoner Foto: Elia Locardi - Visit Greenland
Dag 8

20. august - Sisimiut

Sisimiut ligger 40 km nord for Polarsirkelen. Byen er moderne, samtidig som de historiske tradisjonene holdes i hevd. Bli med på land og utforsk byen. Besøk det lille museet, ta en fottur i åsene eller kjøp lokalt kunsthåndverk.

Inkludert aktivitet:
Kajakkdemonstering og museumsbesøk (1-2t)

Det var inuittene på Grønland som først oppfant kajakken. Nå kan du få bli med på en tradisjonell kajakk-demonstrasjon, og se med egne øyne hvordan en grønlender gjør en eskomorulle. Vi skal også besøke Sisimit museet. Her får du innblikk i den lokale kulturhistorien, og se utstillinger fra byens og de nærliggende områdenes forskjellige historieperioder

(F/L/M)

Vakre Sisimiut ned fantastiske turmuligheter Foto: Andreas Kalvig Anderson
Dag 9

21. august - Ilulissat

Ilulissat iligger i det fantastiske landskapet ved IIulissat Isfjord, som er med på UNESCOs verdensarvliste. Like utenfor byen munner fjorden ut. Her kan du ofte se store isfjell som har støtt på land. Disse kommer fra en av de mest produktive isbreene på den nordlige halvkule, Jakobshavnbreen. Isfjellene tar seg ned den 40 km lange fjorden før de kommer inn i Diskobukta.

Inkludert aktivitet:
På tur til isfjordene (2 t)

Hører du hvordan isen knaker i det fjerne? Ta en nærmere titt på de vakre isfjellene i isfjorden Ilulissat. Du vil ganske sikkert føle at verden går saktere når du står i nærheten av disse frosne gigantene. Bli med oss på en fottur til dette stedet på UNESCOs verdensarvliste.

(F/L/M)

Isfjorden ved Ilulissat tok pusten fra Wenche på Carpe Diem. Den inkluderte utflukten i dag er en liten vandretur til akkurat der Wenche står på bildet.
Dag 10

22. august - Labradorsjøen, kryssing av Davisstredet

Davidsstredet er oppkalt etter den engelske oppdageren John Davis. Han ledet tre ekspedisjoner i området mellom 1585 og 1587. Davis var den første som ble oppmerksom på mulighetene for seljakt og hvalfangst her. Han påviste også at fiske etter torsk i Newfoundland strakk seg så langt nord.

(F/L/M)

Sjansen er absolutt til stede for at vi får se hval når vi krysser Labradorsjøen.
Dag 11

23. august - Sam Ford Fjord, østkysten av Baffinøya

Sam Ford Fjord ligger på østkysten av Baffinøya. Fjorden er kjent for sine isbreer og granittklipper. Disse stiger bratt fra kysten til høyder opptil 1500 meter over havet.

(F/L/M)

Dag 12 - 18

24. - 30. august - Hjertet av Nordvestpassasjen

Vi tar sikte på å seile inn i hjertet av Nordvestpassasjen. Den første registerte ekspedisjonen her ble ledet av John Cabot i 1497. De mest berømte forsøkene var James Cooks mislykkede seilas i 1776 og den forferdelige Franklin-ekspedisjonen i 1845. Den første vellykkede ekspedisjonen ble utført av Roald Amundsen i årene 1903 til 1906.

Isforholdene varierer fra år til år. Vi tar sikte på å vise deg noen av disse stedene:

Pond Inlet, ‘Mittimatalik’ på Inuktitut, er et tradisjonelt Inuit-samfunn omgitt av fjell, isbreer, fjorder, isgrotter, jordpyramider og drivende isfjell.

Dundas Harbour er en forlatt bosetting på sørkysten av Devonøya. Her er det en gammel leir etter The Royal Canadian Mounted Police, og flere arkeologiske ruiner og funn. Bli med i land og se det hele på nært hold.

Radstock Bay domineres av det svært synlige Caswell Tower. På toppen er det en fantastisk utsikt. Kystlinjen er ideell for turer til et historisk inuit-område.

Beechey Island er kjent for den fatale Franklin-ekspedisjonen. To skip seilte inn i passasjen i 1845, men ble aldri sett igjen. Det er kjent at Franklin-ekspedisjonen overvintret på Beechey Island fra 1845 til 1846.

Fort Ross er et handelssted som ble etablert i 1937. Her finnes to små hytter som vedlikeholdes av den kanadiske kystvakten.
Gjøa Haven hyller Roald Amundsen som overvintret her fra 1903. Han hadde kontakt med det lokale Netsilik Inuit-folket og lærte mye om overlevelse og ferdsel i polare områder.

Under hele reisen vil vi seile gjennom fantastiske sund, omgitt av spektakulær natur. Forhåpentligvis er det nok is, slik av du kan være på utkikk etter dyreliv hele tiden.

(F/L/M)

 

Der ytterst få mennesker har satt sin fot - der kan du befinne deg i august 2020.
Dag 19

31. august - Cambridge Bay, Victoriaøya

På Inuinnaqtun kalles byen “Iqaluktuuttiaq», som betyr «god fiskeplass». Enorme røyer er fisket i nærheten. Området har rikelig med sel, gjess, moskus og reinsdyr. Her ender eventyret vårt med MS Fram og Hurtigruten – men vi skal til Edmonton et par netter.

De planene er slett ikke dumme, for Edmonton, Alberta, er en by som er vant til å huse oppdagere til og fra både ruter til sjøs, og de som skal videre til Jasper National Park. På tide å finne frem de mer urbane faktene nå, det kan bli tøft etter alt vi har opplevd på ekspedisjonen!

Reiseleder organiserer noe felles for deg som vil, dette gjelder også måltider.

(F/-/-)

Dag 20

1. september - Edmonton - dag til egen disposisjon

Edmonton er Albertas nest største by etter Calgary. Vintersport og friluftsaktiviteter gjelder i høyeste grad her, men ikke nå tidlig i september. Da er som regel temperaturene som en norsk høst. Kanskje du bare vil slappe av å gå på kafe? Shoppe? Gå på museum?

Byen er i vekst, og da skjer ting. For lokale og besøkende er det i dag matscenen som har blitt en snakkis. Om sommeren er de vertskap for mange matfestivaler. Byen er levende og bærer preg av nærhet til natur.

Bytrikken byr på sjarm i tillegg til transport over North Saskatchewan River. Trikkene ble brukt frem til 1950-tallet, i dag er det som å være i et lite museum!

River Valley Park er byens grønne lunge, og den er ikke liten…. Mer enn 160 kilometer med stier passer perfekt for frisk luft og vakre vyer. Gatekunst ser man også, spesielt i Old Strathcona i nærheten av Whyte Avenue.

Shopping – joda, det går fint. Et av Nord-Amerikas største shopping malls er West Edmonton Mall. Men det finnes flust av mindre, lokale, trivelige butikker om du frykter de store sentrene.

Litt utenfor byen byr Muttart Conservatory på digre glasspyramider fylt med vakre vekster. Her er det ofte utstillinger med ulike temaer.

Levende museer er også noe å like. På slutten av 1890-tallet var det mange ukrainere som bodde i Edmonton, og et utendørsmuseum viser mer.

(F/-/-)

Edmonton
Dag 21

2. september - Edmonton og hjemreise

Dagen til egen disposisjon til vi får transfer ut til flyplassen. Icelandair flyr oss hjem tidlig kveld.

Med oss på hjemreisen har vi unike minner som vil være med oss resten av livet.

(F/-/-)

Nydelig ❤️
Dag 22

3. september - Ankomst Norge

Mellomlanding og flybytte i Reykjavik. Ankomst Oslo Lufthavn er midt på dagen.

(-/-/-)

Praktisk informasjon

Her finner du nyttig informasjon om ekspedisjonscruise Nordvestpassasjen MS Fram

Praktisk informasjon FINNER DU HER

Medisinsk egenerklæring

I samsvar med IAATO og Hurtigruten AS krav, må alle som reiser til Antarktis, Nordvestpassasjen, Nord-Øst Grønland, Russland, Sør-Georgia eller alle reiser over Atlanterhavet fylle ut en konfidensiell medisinsk erklæring, på grunn av den avsidesliggende beliggenheten til disse områdene. (Skjemaet vil ligge på din Min Side etter bestilling av turen).
Legeattesten må ikke fylles ut av legen tidligere enn 8 uker før avreisedato. Skjemaet skal leveres personlig til skipets lege rett etter innsjekking. Du kan bli nektet å reise dersom del 3 av helseerklæringen ikke er godkjent av lege. Skipets lege og Kaptein forbeholder seg retten til å nekte gjester ombordstigning dersom de ikke er helsemessig i stand til å være med

 

Dekksplan MS Fram når oppgradert

Det er kun mulig å velge lugarkategori ved bestilling, ikke lugarnummer.

 

 

 

Forbehold om endringer i reiserute og utflukter

Hvert ekspedisjonscruise er unikt. Alle reiseruter og utflukter er provisoriske og væravhengige, da vær, sjø og isforhold kan påvirke reiseruten. Utflukter kan også være avhengig av min/maks antall deltagere. Hurtigruten AS forbeholder seg retten til å endre reiseruten og innholdet i utflukter uten forvarsel.

Priser og betingelser

PRIS

Pr. person i enkeltrom Reykjavik/valgt lugar til bruk alene/enkeltrom Edmonton:

Kategori I Innvendig lugar: kr 148 630

Kategori N Polar utvendig: kr 179 590

Kategori U Arctic Superior: 189 950

Kategori F Arctic Superior: 198 910

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Reykjavik//Edmonton – Oslo med Icelandair
Ved avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 22. oktober 2019
1 natt på hotell i Reykjavik inkl frokost i enkeltrom
2 netter på hotell i Edmonton inkl. frokost i enkeltrom
17 netter ombord på Hurtigrutens Fram i valgt enkeltlugar
En natt på fly
Helpensjon om bord på MS Fram, te og kaffe
Foredrag ombord
All transport ifølge program
Lokale guider samt ekspedisjonsteam ombord
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Tillegg for Saga Premium med Icelandair kr 18 980 (les mer om Saga Premium her)
Eta-innreise (pt 7 CAD) til Canada ordnes og betales individuelt, se mer under pass og visum
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumfaktura på kr 25 000,- pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 13. mai 2020. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
OBS! Vær oppmerksom på strengere betalings- og avbestillingsvilkår på denne turen enn våre generelle vilkår.
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 190 dager før avreise: kr 750
Fra 189 til 95 dager før avreise: 25% av reisens pris
Fra 94 til 65 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 64 til 0 dager før avreise, eller no-show: ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum (elektronisk) Canada.  Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Carpe Diem trenger en kopi av førstesiden i passet du skal benytte på turen tilsendt etter bestilling. Dette er viktig for Hurtigruten og gjøres med én gang. Du kan sende det på e-post til post@carpe-diem.no, eller i vanlig post. Mer informasjon fås ved bestilling. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Vær veldig oppmerksom når du søker  ETA – bruk korrekte sider. Det er alltid mange falske i omløp som tar seg godt betalt og kanskje til og med ikke utsteder det de skal:

Søk og les mer om ETA til Canada her:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.htmlhttps://www.canada.ca/en.html 

Søk her:

https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en

VAKSINER
Vi anbefaler at du sjekker nettsidene til Folkehelseinstituttet www.fhi.no eller kontakter din fastlege for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser