Ekspedisjonscruise med Hurtigruten i Antarktis

Ekspedisjonscruise med Hurtigruten i Antarktis

Antarktis med Hurtigruten.

Med opphold i Buenos Aires før- og etter.

Ønskereprise til Antarktis! For ja, dette er virkelig en "once in a lifetime"- tur blant mektige isfjell og et fantastisk rikt og ikke minst, artig dyreliv. Dette er en av de lengste ekspedisjonene som Hurtigruten har i Antarktis og på dette cruiset forsøker vi å seile sør for den sørlige polarsirkel for å nå den vanligvis isolerte og fantastisk vakre bukten Marguerite Bay. Har du ikke lagt din elsk på pingviner ennå, sier du? Det kommer.

Det finnes heldigvis fortsatt steder i verden som er uberørte. Der sommeren er hvit, magisk og øde - rett og slett ubeskrivelig vakker. Noe unikt, noe helt annerledes og noe som bergtar deg underveis og gjør noe med deg. Du går i fotspor der ikke mange har gått før deg, tankene går til de store oppdagelsesreisende som har trosset elementene og kjempet seg frem. Forskjellen er at du befinner deg om bord i komfortable omgivelser på MS Roald Amundsen sammen med andre ekspedisjonsglade. Det blir både varmt, sosialt og hyggelig underveis på skipet - og ingen mangel på deilig mat og drikke. Det blir også en aldri så liten smak av storbylivet, med et stopp i selveste Buenos Aires både før og etter ekspedisjonen.

Møtet med den mektige naturen og det rike dyrelivet blir høydepunkter du aldri vil glemme. Og tro ikke at naturen bare er hvit. Snø og isfjell kommer i mange sjatteringer, kontrastene til knallblå himmel og havet bidrar til et fargespill som kameraet ditt vil elske. Møtet med de lubne, lekne selene setter spor, og et stort høydepunkt blir å følge Antarktis` pingviner i sitt eget element. Snakk om stilige sjarmører som får frem smilet hos alle! Bli med på et ekte eventyr med Carpe Diem og Hurtigruten!

Høydepunkter

 • Som urbant alibi: Argentina med hovedstaden Buenos Aires
 • Tangoshow!
 • Valgfri utflukt til en estancia eller mer av Buenos Aires
 • Ushuaia, verdens sørligste by - "Verdens ende"
 • Fargene og landskapene i Antarktis - ubeskrivelig vakkert og spennende
 • En storslagen naturopplevelse av dimensjoner i ett med elementene
 • Følelsen av å være en eventyrer på oppdagelsesferd
Antarktis med Hurtigruten.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 26.01.2023

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 23

  Priser fra: 126.950,-

  Reiseleder: Wenche Samuelsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+20
+19

MS ROALD AMUNDSEN

Byggeår: 2019

Skipsverft: Kleven Yards

Passasjerkapasitet: 528 (500 i Antarktis)

Lengde: 140 m

Skipsbredde: 23,6 m

Førsteklasses skip som har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Alle lugarene er utvendige.

XT-lugarene ligger på dekk 7 og 8 og har balkong. De er romslige lugarer i ulike størrelser, balkong, noen med sovesofa, TV, vannkoker, te og kaffe. Størrelse: 15 – 19 m2

RR-lugarene ligger på dekk 4 og 5. Flertallet er på 20 kvadratmeter, med fleksible sengeløsninger, noen med sovesofa og TV. Størrelse: 19 – 23 m2

MS Roald Amundsen på vannet

MS Roald Amundsen

Program

Dag 1

Avreise Oslo

Avreise fra Norge med Lufthansa. Mellomlanding og flybytte i Frankfurt.

Dag 2

Ankomst Buenos Aires

Etter reisen er det godt å lande på argentinsk jord på flyplassen i Ezeiza utenfor Buenos Aires. Vi ankommer tidlig om morgenen.

Litt informasjon om byen følger, vi skal snart ut å se oss om for å få bli litt kjent og få oversikt over de mest kjente bygningene og nabolagene. Vi busser og tar litt til fots, samt spiser lunsj enten i Puerto Madero eller i Palermo.

Byen er stor og har enorm variasjon. Avenida 9 de Julio er en av de aller bredeste "gatene" i verden med sine 18 kjørefelt. Så har vi obelisken som ligger på Plaza de la Republica og ruver flott mellom Avenida Corrientes og 9 de Julio. Av bygninger kan nevnes ærverdige Teatro Colón, som også er operahuset.

Buenos Aires består av mange ulike nabolag der alle har sitt særpreg. San Telmo-området som skjuler mange skatter og tradisjonelt håndverk. Her er myriader av smågater og smug i hele nabolaget. Her er stadig noe vakkert, interessant og masser av gode fotomotiv.

Nabolaget Palermo ligger en liten tur unna med den effektive t-banen om man ferdes på egen hånd (subte). I Palermo Soho og Palermo Hollywood regjerer fashionistas og fintfolk, blandet med litt bohemsk og kunstnerisk preg. Shoppingen og lokale designere bidrar til et fargerikt bybilde. Det florerer av lekre, men koselige kafeer og restauranter og husene er malt i friske farger. Siste natten, etter ekspedisjonen, bor vi i dette nabolaget.

Recoleta regnes til det fineste og dyreste nabolaget. Mange nevner sammenligning med vakre Paris og noen likheter er det. Stort og åpent med parker, avenyer, flotte monumenter og boutiques. Det er et lite paradoks at noe av det mest kjente som ligger der er en kirkegård. Ikke hvilken som helst, Cementerio de la Recoleta er et mesterverk av mausoleer og statuer og graven til Evita er den de fleste flokker til.

Maradonas bydel, det tidligere fattige arbeiderstrøket Boca, er veldig annerledes og har en en helt annet stemning enn i Recoleta og Palermo. Knallfarger på husene og en livlig atmosfære!

Argentina er viden kjent for nydelig kjøtt, vin (Malbec) og iskrem. Blant annet. Lomo er biff på sitt beste! Asado er grill du drømmer om, og ikke mange gjør dette så bra som argentinerne. Om noen. For deg som liker det søte, vil iskremen slå deg i bakken. Og har du ikke hørt om eller smakt "dulce de leche" kan du glede deg. Her smaksettes det desserter, iskremen og spises på brød. Nyyydelig.

Buenos Aires er også tango, disse sjelfulle tonene og den smektende dansen som Buenos Aires er så kjent for. Mange kommer hit for å starte transformeringen fra stiv nordmann til dramatisk porteño/porteña (mann/kvinne), som de innfødte i Buenos Aires kalles. For den som ønsker å praktisere ferdigheter finnes det utallige muligheter på såkalte ”milongas” – små intime klubber hvor folk møtes for å danse. Vi skal sjekke ut tango og show i morgen, og kanskje får du en svingom med proffene dersom du vil.

Om kvelden denne dagen skal vi ut å spise på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

INKLUDERTE MÅLTIDER PÅ DENNE TUREN I HENHOLD TIL PROGRAM: det er kun 3 lunsjer (dag 3 , 20 og 21 som IKKE er inkludert)

Dag 3

Buenos Aires eller ut på landet? Tangoshow med middag

Frokost først. I dag blir du bedre kjent i Buenos Aires eller blir med på en valgfri utflukt som er heltypisk for Argentina på en estancia.

Uansett om du har funnet din indre gaucho eller blitt kjent med Buenos Aires på ditt vis, skal vi på middag og tangoshow i kveld på La Ventana. DET hører med og blir både stemningsfullt og velsmakende. En perfekt kombinasjon. Noe så elegant, smektende og dramatisk som tango må vi bare få med oss.

Ekstra tillegg

Dag 4

Buenos Aires - Ushuaia og innsjekk

Vi sjekker ut av hotellet og skal videre sørover med fly til Ushuaia.

Vi gjør oppmerksom på at tekst og innhold i programmet under i sin helhet er kopiert fra Hurtigrutens nettsider og ikke er utarbeidet av Carpe Diem.

Med beliggenhet på den sørlige tuppen av Sør-Amerikas fastland, har havnebyen tatt tilnavnet «Verdens ende». Her venter MS Roald Amundsen, klar for å begynne sjøreisen din enda lenger sør. Over de neste to ukene vil du se at av alle mulige steder i verden, er vinneren av tittelen «Verdens ende», uten tvil Antarktis.

Når du har kommet om bord i skipet, vil det være en obligatorisk sikkerhetsbriefing, etterfulgt av en velkomstseremoni med ekspedisjonsteamet. Skipet vil også sette seil inn i Beagle-kanalen. Etter at du har hatt noe tid til å slappe av og finne deg til rette i lugaren, blir det velkomstmiddag for alle om bord, og en skål for en spennende ekspedisjon sammen.

Dag 5 - 6

Drakestredet, vi nærmer oss Antarktis

Nå er det ikke lenge igjen til du er i Antarktis, men først er det tid for å teste sjøbeina når vi krysser Drakestredet, oppkalt etter den kjente engelske sjømannen Sir Francis Drake. Drake oppdaget dette farvannet ved et uhell da sterke vinder blåste et av skipene hans ut av kurs. Den første skildrede sjøreisen her fant sted 40 år senere da den nederlandske sjøfareren William Schouten seilte ruten i 1616.

I løpet av disse to dagene til sjøs vil ekspedisjonsteamet forberede deg for oppholdet ditt i uberørt natur. Ønsker du å vite hvordan du kan gjøre besøket ditt trygt for miljøet? Ekspedisjonsteamet vil lære deg alt du trenger å vite, og introdusere deg for viktige IAATO-forskrifter som er der for å beskytte deg og disse sårbare habitatene. Deretter vil de starte det inspirerende programmet av foredrag i vitenskapssenteret. Temaene blir holdt av en rekke eksperter som utstyrer deg med nøkkelinformasjon om Antarktis’ historie av oppdagelsesreisende, fra Shackleton til Scott til Amundsen, om kontinentets mangfoldige dyreliv og det raskt endrende landskapet. De vil også vise deg hvordan du kan bli involvert i vitenskapsprosjekter som observerer dyrelivet i Antarktis, og bidra til å samle inn data for pågående vitenskapelig forskning.

Det vil være godt med tid til å nyte en rekke deilige måltider i skipets tre restauranter. Gjestene våre skryter ofte av maten vi serverer om bord. Og hvis du skulle ønske å brenne av de ekstra kaloriene, kan du gjøre dette i treningsfasilitetene våre innendørs eller utendørs, i det endeløse bassenget eller i badstuen. Joggere kan opprettholde løpetreningen på løpebanen utendørs med selskap av sjøfugler som noen ganger følger skipet.

Dag 7 - 17

Vi utforsker sør for den sørlige polarsirkel

Antarktis skuffer aldri. Det er et sted for å oppleve ren og skjær forundring og glede. Du vil se utover havet som er fullt av intrikate isfjell, som en evigvarende horisont med uberørte hvite iskanter og snødekte fjell som strekker seg ut foran deg. På himmelen og i vannkanten kan du se stormfugl, snipe, havhest, kvalfugl og mange andre sjøfugler. Med alt dette på menyen, kan det hende at selv de ti dagene vi tilbringer her ikke føles som nok.

Det mest spennende vil kanskje være det første møtet med de store pingvinkoloniene under en av de mange landingene. Eller hva med å se hval som svømmer fritt i eget habitat fra skipet, eller hvis du er riktig heldig – mens du er ute i de små explorer-båtene eller i en kajakk som en del av en valgfri aktivitet. Uansett hvilke dyr vi er heldige å få se, er vi nøye med å følge de tydelige IAATO-retningslinjene til enhver tid. Du vil se at vi lever og ånder for bærekraft, og er stolte over å ha det lavest mulige CO2-fotavtrykket av alle ekspedisjonscruise til Antarktis.

Om sommeren i Antarktis gjør nye ruter gjennom sjøisen det ofte mulig å seile enda lenger sør, og innenfor den sørlige polarsirkel. Vi håper det skjer. MS Roald Amundsen med sitt forsterkede PC6 is-skrog vil forsøke å nå Marguerite Bay og utforske øyene på veien. Bukten ble først oppdaget av den franske oppdagelsesreisende Jean-Baptiste Charcot tidlig i det 20. århundre, og romantikeren oppkalte bukten etter kona si. Hvis været og sjøen er i vår favør, kan det være mulig å besøke en av de få forskningsstasjonene, og også adeliepingvin-kolonier man vanligvis ikke ser på de nordligere delene av halvøya. Uansett hvor vi er og når vi er der, vil ekspedisjonsteamet gi deg nøkkelinformasjon om dyrelivet og landskapet for å gjøre opplevelsen enda mer levende. Og det vil selvfølgelig være både inkluderte landinger og iscruise, i tillegg til valgfrie aktiviteter tilgjengelig

Dag 18 - 19

Drakestredet og retur til varmere farvann

Den spennende utforskningen av Antarktis måtte komme til veis ende. Selv etter ti dager har du kun pirket på overflaten av alt som kan oppleves her. Det er rett og slett bare toppen av isfjellet!

Det er godt mulig at du har et virvlende kaleidoskop av fine minner og ny kunnskap i hodet. Hvis du lengter etter naturen i Antarktis kan du begynne å sortere gjennom de utallige bildene og videoene du har tatt for å gjenskape følelsen av det hele. Uten landingene du har blitt vant med, kan det hende du har litt ekstra adrenalin å svette ut i trimrommet og badstuen. Hvis det er vanskelig å koble av, kan et par avslappende behandlinger i velværespaet være akkurat det du trenger.

Dag 20

Ushuaia - Buenos Aires

Estimert ankomsttid er kl. 08.00

Det kan være at det er vemodig å komme tilbake til Ushuaia igjen. Du har opplevd en reise de fleste kun drømmer om. Men tiden har kommet for å forlate Antarktis, skipet, mannskapet og ekspedisjonsteamet, og ta farvel med med-oppdagelsesreisende som har vært som en familie på dette eventyret av en reise. Vi håper at ekspedisjonen med Hurtigruten har endret hvordan du ser på bærekraftige oppdagelsesreiser. Dine personlige opplevelser av Antarktis og den vitenskapelige innsikten du har fått, er uvurderlige verktøy for å hjelpe oss alle med å gjøre det vi kan for å beskytte det. Antarktis trenger ambassadører. Antarktis trenger deg!

Etter ilandstigning får vi transfer til hotellet vårt som ligger i Palermo. Om kvelden skal vi sammenfatte denne utrolige turen, lande (om mulig) og spise vår siste middag sammen på en lokal restaurant i Palermo - i gangavstand fra hotellet. For en reise vi har vært på! Og fortsatt har vi to netter igjen i Buenos Aires!

Vi håper denne ekspedisjonen har gjort noe med deg og ditt syn på bærekraft. Den vitenskapelige innsikten gjennom ekspedisjonsteamet ombord har kanskje bidratt til at nettopp du er blitt en viktig ambassadør for Antarktis?

Dag 21

Buenos Aires, dag til egen disposisjon

Buenos Aires for dine føtter, opplev på egen hånd eller sammen med reiseleder som gjerne organiserer noe. Vi møtes til felles middag denne siste kvelden.

Kvinnebroen, designet av Santiago Calatrava, om natten i Puerto Madero, Buenos Aires, Argentina

The Puente de la Mujer (Kvinnebroen) i Buenos Aires

Dag 22

Buenos Aires, hjemreise

Etter frokost har du formiddagen til egen benyttelse for å se mer av flotte Buenos Aires og Palermo eller andre nabolag. Reiseleder organiserer gjerne noe i dag også.

Om ettermiddagen får vi transfer ut til Ezeiza og flyplassen der Lufthansa flyr oss nordover. Flybytte og mellomlanding i Frankfurt.

Dag 23

Ankomst Norge

Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er om ettermiddagen, norsk tid.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT:

 • Fly Oslo - Buenos Aires t/r
 • Fly Buenos Aires / Ushuaia t/r (charterfly via Hurtigruten)
 • 4 netter på hotell i inkl. frokost i enkeltrom i Buenos Aires
 • 16 netter om bord på Hurtigrutens MS Roald Amundsen i valgt enkeltlugar
 • Helpensjon om bord inkludert drikke. Te og kaffe.
 • WiFi ombord (kan være bgrenset tilgang i enkelte områder)
 • Ekspedisjonsteamets foredrag og tilgang til vitenskapssenter
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider samt ekspedisjonsteam om bord
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Bagasjeservice
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
 • Valgfrie behandlinger på skipets velværeområde
 • Tips