Ekspedisjonscruise til Alaska med Hurtigruten og Carpe Diem

Alaska + Canada + Hurtigruten + Carpe Diem – gjør klar for en mektig drømmereise!

Vi kan nesten ikke tro det! Endelig! Dette ekspedisjonscruiset har vært på ønskelisten vår lenge, og nå ENDELIG kan vi tilby våre gjester 20 enkeltlugarer til en MEGET GOD PRIS. Per nå er vi faktisk den eneste turoperatøren i Norge som tilbyr gruppetur og enkeltlugar til Alaska med Hurtigruten i 2020. Det er vi stolte av. Vi er også stolte av å ha Hurtigruten som vår samarbeidspartner.

For: Ja, vi elsker Hurtigruten av så mange grunner. Den er ikke bare Norges fremste ambassadør, den viser oss sjøveien til resten av verden. Og nå har du altså sjansen til å få med deg både Canada og Alaska! Mye av Alaska, ja takk, for denne delen av USA er noe for seg selv. Villmarken kaller virkelig på en. På tide å finne frem din indre Lars Monsen og bruke store ord. EPISK.  Dyrelivet er mektig, rikt og nært. Majestetiske, grasiøse hvaler glir gjennom vannet. Heldigvis for oss at de må opp for å puste, da står vannspruten til værs! Litt mer lumske spekkhoggere, men ingen smågutter de heller. Lekne delfiner får alltid frem smilet. På land er det bjørnen som bestemmer, her er flust av denne kjempen. De er også ofte å se i vannet, sprellende fersk Alaska-laks er en av livrettene til bamse.

Ikke glem uberørt natur. Nasjonalparkene her er større enn land andre steder, og isbreene ruver og brer seg godt utover i terrenget. Snødekte fjellkjeder, speilblanke fjorder og grønne, tette skoger. Naturen er trekkplaster så det holder. Det er mer.  Alaska er også western, gullfeber, russiske aner, lokal kunst og innbyggere med integritet og tradisjoner. Totempælene vi ser underveis, forteller og symboliserer urbefolkningens slekthistorier og minner.

Det blir også en aldri så liten smak av storbylivet, med stopp i Vancouver før og etter ekspedisjonscruiset. Vi kan ikke tenke oss en større kontrast til villmark. Vancouver er en av de byene du umiddelbart elsker. Skikkelig koselig i seg selv, men det er omgivelsene som får frem wow-faktoren.

Møtet med den mektige naturen og det rike dyrelivet blir høydepunkter du aldri vil glemme. Bli med på et ekte eventyr med Carpe Diem og Hurtigruten!

 

 

 

 • JUBILEUMSTUR
 • Enkeltlugar/rom TIL KNALLGOD PRIS

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 16.05.2020
 • Tilgjengelighet Fullt
 • Dager 18 dager
 • Priser fra 63 530,-
 • Kontakt oss

Høydepunkter

 • Enkeltlugar til knallpris!
 • Vancouver som oppvarming og avslutning – du vil falle pladask
 • MS Roald Amundsen – et splitter nytt skip med banebrytende skandinavisk design
 • Det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi
 • Masse dyreliv! Kan dog ikke loves, men basert på erfaring – hval, spekkhoggere, delfiner, bjørner…
 • En storslagen naturopplevelse  i ett med elementene
 • Følelsen av å være en eventyrer på oppdagelsesferd i uberørte villmark
 • Alaska er mer variert enn mange tror – gled deg til spennende ilandstigninger
 • Gullfeber og western i hovedstaden Juneau
 • Urbefolkningens historie og symboler
 • Og…. et lite stykke Norge i Petersburg, helt sant!
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem og Hurtigruten!

MS ROALD AMUNDSEN

Byggeår: 2019
Skipsverft: Kleven Yards
Passasjerkapasitet: 530 (500 i Antarktis)
Lengde: 140 m
Skipsbredde: 23,6 m

I 2019 ble Hurtigrutens nyeste tilskudd til flåten klar. MS Roald Amundsen er preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det er det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer om MS Roald Amundsen

Alle lugarene er utvendige.

XT-kugarene ligger på de to øvre dekkene (dekk 7 og 8) og har balkong. De er romslige lugarer i ulike størrelser, balkong, noen med sovesofa, TV, vannkoker, te og kaffe. Størrelse: 15 – 19 m2

RR-lugarene ligger på dekk 4 og 5. Flertallet er på 20 kvadratmeter, med fleksible sengeløsninger, noen med sovesofa og TV. Størrelse: 19 – 23 m2

Dag 1

16. mai - Avreise Oslo / ankomst Vancouver

Avreise fra Norge om ettermiddagen med Icelandair, flybytte i Reykjavik. Tidsforskjellen gjør at vi lander i Canada, Vancouver samme kveld. Vi er i British Colombia! Her møtes vi på flyplassen og får transfer til hotellet vi skal være en natt. Med sentral beliggenhet nær Robson Square og Downtown, så den som ikke er sliten etter reisen kan ta en liten kveldstur. Middag organiseres av reiseleder for den som vil, og blir kanskje på hotellet?

En smakebit av Vancouver før vi er tilbake her ved endt ekspedisjonscruise. Vancouver er en sånn by som er lett å falle helt pladask for. Den har egentlig fått det meste utdelt fra naturens side. Det er tett skog, flotte strender, det er fjell, det er superkoselige bydeler med masse stemning og det innbys til utendørsaktiviteter året rundt. For kanadierne er sporty så det holder. Det sykles, vandres, svømmes, skøytes og gås på ski. Helt forståelig når de har absolutt alt innenfor rekkevidde. Vi rekker ikke overalt, men kjekt å ha oversikten uansett! Cruisehavna er både hvit og lekker der den ligger lagelig til for storbesøk av diverse cruiseskip.

Gastown: Denne gamle bydelen er et virrvarr av smale gater og lave mursteinshus. Dette er området for spisesteder i særklasse. Den største severdigheten i Gastown er dampklokken som ble bygget over en dampventil i bakken.  Hvert 15. minutt spilles en liten trall og klokken drives på dampen fra rørene under asfalten.

Main Street: Litt hipster-orientert mellom Vancouver og østsiden, med lokale ølsteder og rimelige kafeer
Yaletown: Det «hippe», unge nabolaget med mange trivelige restauranter og kafeer
West End: Her finner vi Stanley Park, en diger park med nydelige vekster og grøntområder. Og populære «gay village» på Davie Street
Kitsilano: Strand og koselige små hus
Fairview – Granville Island med markedet ligger i nærheten av Granville Bridge. Små båter tar deg ut til markedet.
Chinatown: Den nest største i Nord-Amerika, ligger nær Gastown
Olympic Village: I 2010 var Canada vertskap for vinterlekene, det husker mang en sportsinteressert nordmann.

Og ikke glem opp i fjellene der man finner Capilano Suspension Bridge, en 140 meter lang hengebru som går over det 70 meter dype juvet Lynn Canyon og Capilano River. Et mektig syn! Her er også helt nydelige og frodige omgivelser, hele 30 mål stor tropisk regnskog. En nærmest svever over tretoppene på flere hengebroer underveis.

Litt høyere opp ligger Grouse Mountains, som synes godt fra byen i klart vær. Om bord i kabelbanen på Nord-Amerikas lengste skyride, er det ikke til å undre seg over at utsikten er imponerende over 1200 meter over Vancouver. Denne byen er verdt å legge seg på minnet.

Vi går til ro og lader opp til eventyret som venter.

(-/-/-)

Downtown Vancouver
Dag

17. mai - Vancouver og innsjekk på MS Roald Amundsen

Frokost på hotellet før vi har litt tid på egen hånd, sjekker ut og setter kursen mot havna. Her sjekker vi inn på Hurtigrutens MS Roald Amundsen som skal være vårt hjem og flytende hotell de neste dagene. Om bord har vi helpensjon og kan glede oss til mange gode opplevelser. Akkurat slik det skal være! 17. mai, historisk sus og Roald Amundsen. Kan det bli bedre?

Vi gjør oppmerksom på at teksten og programmet under er i sin helhet tatt fra Hurtigrutens nettsider. Dette gjelder helt til vi går i land i Vancouver etter endt ekspedisjonscruise. Det vil også være anledning til å melde seg på utflukter som arrangeres i land underveis på cruiset. Priser og en oversikt over dette vil sendes ut via oss før avreise. Disse utfluktene vil også kunne bookes om bord, med forbehold om ledige plasser.

(F/-/M)

 

MS Roald Amundsen
Dag 3

18. mai - Til sjøs - Gjennom British Columbia

Vi seiler nordover mot Alaska gjennom de smale, svingete kanalene i Canadas indre passasje. Vær på utkikk etter delfiner, niser, spekkhoggere og hval som ofte frekventerer dette skjermede området. Bli med ekspedisjonsteamet på spennende foredrag, bruk tid på å slappe av om bord, eller bli kjent med andre reisende.

(F/L/M)

Sjansen er god for å få en eller flere slike opplevelser underveis
Dag 4

19. mai - Ketchikan, AK - inngangsporten til Alaska

Ketchikan er kjent som verdens laksesentrum, og er en by omgitt av ruvende fjell. Fargerike hus på stylter fra gullalderen ligger på rad og rekke langs elva. Byen er hjemsted for en av de største kolleksjonene med stående totempåler, og har sterke bånd til Tlingit-kulturen.

(F/L/M)

Ketchikan - here we come!
Dag 5

20. mai - Sitka - byen med mange historier

Sitka ligger i vakre omgivelser blant snødekte fjell, små øyer, et rikt dyreliv og til og med en vulkan i nærheten. Stedet var tidligere sentrum i det russiske Alaska, og har historiske gater med en russisk katedral og utsmykkede totempåler.

(F/L/M)

Vi befinner oss i brunbjørnens rike
Dag 6

21. mai - Haines - kunst i villmarken

Haines er omgitt av isbreer og fjell, og har vært hjemstedet til Chilkat Tlingit-folket i århundrer før europeiske handelsmenn kom på slutten av 1800-tallet, etterfulgt av gullalderen. Nå er den lille byen kjent for sitt kunstnersamfunn, og er et sted med mange historier og skjulte overraskelser.

(F/L/M)

Chilkoot Lake, Haines
Dag 7

22. mai - Fjorder i Alaska - Tracy Arm- og Endicott Arm

Tracy og Endicott Arm-fjordene har et frodig grønt landskap blant ruvende klipper og spektakulære, dype daler. Studer de intrikate formene til isfjellene i vannet som har kalvet fra de taggete og klare blå isbreene i enden av fjordene mens vi seiler i disse flotte omgivelsene.

(F/L/M)

Tracy Arm Fjord
Dag 8

23. mai - Juneau - en aura av gullfeber.

Juneau er hovedstaden i Alaska, og har en aura av gullfeber med sine gamle «saloons», historiske hoteller og rester av gullgruver i fjellene og dalene. En rekke turstier tar deg fra de travle gatene i byen til villmarken på noen få minutter – en kontrast som er typisk for Alaska.

(F/L/M)

Mendenhall Glacier rett utenfor Juneau, Alaskas hovedstad
Dag 9

24. mai - I Tlingitenes land - Icy Strait Point

Icy Strait Point gir et glimt av livet til de innfødte i området. Husene er dekorert med intrikate utskjæringer, og totempåler viser historiene til klanene. Her finner du også hyggelige kafeer, butikker og museer som er verdt et besøk.

(F/L/M)

 

Ørn i farta
Dag 10

25. mai - Et lite stykke Norge i Alaska

Petersburg blir ofte kalt «Little Norway», og er en lite besøkt fiskerlandsby med en tydelig norsk arv, omgivelser som vil ta pusten fra deg og et rikt liv i havet. Innbyggerne er stolte av sine skandinaviske røtter, og feirer til og med norske høytider. Hjertet i det litte stedet er Sons of Norway Hall.

(F/L/M)

Petersburg, "Little-Norway"
Dag 11

26. mai - Wrangell - Alaskas sjel

Wrangell er en av de eldste byene i Alaska og har blitt styrt av fire forskjellige nasjoner – Tlingit, Russland, Storbritannia og USA. En rekke helleristninger på stranda og mosekledde totempåler er påminnelser om områdets rike historie.

(F/L/M)

MS Roald Amundsen - Foto: Karsten Bidstrup / Hurtigruten
Dag 12

27. mai - Misty Fjords National Monument - uberørt villmark

Misty Fjords National Monument er det største villmarksområdet i sørøst-Alaska, og er et område med tett, eviggrønn regnskog, granittklipper med dramatiske fossefall, elver i fjellet, våtmarker langs kysten og ofte tåke som ligger over buktene. Stedet representerer virkelig Alaskas sjel, og innbyr til fred og ro.

(F/L/M)

WOW-faktoren er høy på denne reisen
Dag 13

28. mai - Prince Rupert - grensebyen

Prince Rupert er inngangsporten til den enorme villmarken på British Columbias nordlige kyst, og var en travel by ved begynnelsen av 1900-tallet, med en stor havn og en jernbanestasjon. I dag er dette en søvnig provinsby med fascinerende historier, villmark rett ved dørstokken og et vakkert kystområde.

(F/L/M)

Gammel hermetikkfabrikk ved Prince Rupert, British Columbia, Canada
Dag 14

29. mai - Butedale, BC, den indre passasjen

Dette blir en dag hvor vi utforsker de smale kanalene i den canadiske indre passasjen. På Prince Island er det spøkelsesbyer, forlatte hermetikkfabrikker og fossefall som dukker opp fra nærmest intet. Du kan glede deg til så se en rekke dyr, fra ørn som sirkulerer over oss, til sel som hviler på den steinete kysten.

(F/L/M)

Butedale - "litt" på halv-åtte...
Dag 15

30. mai - Alert Bay

First Nations – vokterne av den indre passasjen.

Alert Bays Kwakwaka’wakw-samfunn holder til i en vakker landsby på den nordlige spissen av Vancouver Island. Se de rikt utsmykkede totempålene, maleriene, utskjæringene og de seremonielle maskene i det lokale museet. Vi ser også etter dyreliv blant øyene i området.

(F/L/M)

Vancouver False Creek
Dag 16

31. mai - Vancouver

Reisen avsluttes når vi kommer tilbake til urbane Vancouver. Etter at du sjekker ut av skipet blir du kjørt til hotellet for en overnatting til i denne vakre byen ved fjellene.

Reiseleder organiserer gjerne bespisning for den som vil med.

(F/-/-)

Du trenger ikke reise veldig langt fra Vancouver for å få heftige naturopplevelser...
Dag 17

1. juni - Vancouver og hjemreise

Vancouver med litt tid på egen hånd før vi busses ut til flyplassen. Icelandair har avgang om kvelden. Mellomlanding og flybytte i Reykjavik.

(F/-/-)

Vi drar hjem med uforglemmelige minner i bagasjen
Dag 18

2. juni - Ankomst Norge

Beregnet ankomst er om ettermiddagen.

(-/-/-)

Praktisk informasjon

Her finner du nyttig informasjon om ekspedisjonscruise og  livet om bord MS Roald Amundsen.

Hva er inkludert fra Hurtigruten

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter skapt for å få mest mulig ut av stedet du besøker, og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

Komfort om bord:

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvan i alle restaurantene)
 • Fredheim restaurant – måltider inkludert
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • I tillegg til frokost, lunsj og middag tilbys noe å spise tidlig om morgenen og ettermiddagssnack
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs gym og løpebane
 • Gym, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

 

MS Roald Amundsen
Dekksplan MS Roald Amundsen

Det er kun mulig å velge lugarkategori ved bestilling, ikke lugarnummer.

Forbehold om endringer i reiserute og utflukter

Hvert ekspedisjonscruise er unikt. Alle reiseruter og utflukter er provisoriske og væravhengige, da vær, sjø og isforhold kan påvirke reiseruten. Utflukter kan også være avhengig av min/maks antall deltagere. Hurtigruten AS forbeholder seg retten til å endre reiseruten og innholdet i utflukter uten forvarsel

Priser og betingelser

PRIS

Pr. person i enkeltrom Vancouver/valgt lugar til bruk alene (alle lugarer er utvendige):

Kategori RR Polar utvendig lugar – kr 63 530

(lugarene ligger på dekk 4 eller 5, er fra 19 – 23 m2)

Kategori XT Arctic superior lugar med balkong – kr 74 990

(lugarene ligger på dekk 7 eller 8, er 15 – 19 m2 )

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Vancouver – Oslo med Icelandair
Ved avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 21. oktober 2019
2 netter på hotell i Vancouver inkl. frokost i enkeltrom (ved ankomst og ved avreise)
14 netter ombord på Hurtigrutens MS Roald Amundsen i valgt enkeltlugar
To netter på fly
Helpensjon om bord på MS Roald Amundsen, te og kaffe
Foredrag ombord
All transport ifølge program
Lokale guider samt ekspedisjonsteam ombord
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Esta-innreise til USA (pt USD 14) og Eta-innreise (pt 7 CAD) til Canada ordnes og betales individuelt, se mer under pass og visum
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
Valgfrie utflukter i små grupper med ekspedisjonsteamet, som kajakkpadling (tilgjengelighet basert på værforhold og sikkerhet)
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumfaktura på kr 17 000,- pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 16. februar 2020. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
OBS! Vær oppmerksom på strengere betalings- og avbestillingsvilkår på denne turen enn våre generelle vilkår.
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 130 dager før avreise: kr 750
Fra 129 til 95 dager før avreise: 25% av reisens pris
Fra 94 til 65 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 64 til 0 dager før avreise, eller no-show: ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum (elektronisk) til både USA og Canada.  Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Carpe Diem trenger en kopi av førstesiden i passet du skal benytte på turen tilsendt etter bestilling. Dette er viktig for Hurtigruten og gjøres med én gang. Du kan sende det på e-post til post@carpe-diem.no, eller i vanlig post. Mer informasjon fås ved bestilling. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Vær veldig oppmerksom når du søker om ESTA og ETA – bruk korrekte sider. Det er alltid mange falske i omløp som tar seg godt betalt og kanskje til og med ikke utsteder det de skal:

Søk ESTA til USA her (du må også laste opp din passkopi underveis):

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Søk og les mer om ETA til Canada her:

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/apply.htmlhttps://www.canada.ca/en.html 

Søk her:

https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome?lang=en

VAKSINER
Vi anbefaler at du sjekker nettsidene til Folkehelseinstituttet www.fhi.no eller kontakter din fastlege for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser