Ecuador og Galapagos

Ecuador og Galapagos - endelig tilbake hos Carpe Diem!

Marine Iguana som soler seg på Espanola Island (Hood), Galapagos

Fra Andesfjellene via Amazonas til Galapagos

Endelig er et av verdens mest ikoniske reisemål tilbake hos Carpe Diem! Og SOM vi gleder oss til å vise deg dette eventyret av et land! Visst er Galapagos med sitt dyre- og planteliv det ikke finnes maken til på denne jord, selve kjendisen på turen. MEN Ecuadors fastland ligger hakk i hæl hva gjelder eventyr og magi.

Sør-Amerika i miniatyr er hva du får når du besøker Ecuador. Her byr vi på fargebonanza, både i by og landsbygd. Spektakulær natur med mektige Andesfjell og vulkaner, og irrgrønn, frodig jungel i Amazonas. Sjarmerende byer med kolonialstil. Et etnisk mangfold og ikke minst en urbefolkning med tradisjoner og ritualer vi skal bli bedre kjent med.

Eventyret avsluttes på Galapagos. Mye kan skrives og mye kan sies om disse øyene, men ingenting kan forberede deg på møtene med et dyreliv, bokstavelig talt, ut av en annen verden.

Høydepunkter

 • Et av verdens mest ikoniske reisemål!
 • Galapagos - ingen over ingen ved siden
 • Quito, hovedstaden som byr på høydepunkter, også bokstavelig
 • Markedet i Otavalo, Sør-Amerikas største
 • Leve jungellivet i Amazonas - hele tre netter
 • Puyo, Baños og Riobamba - små, hyggelige byer som skal besøkes
20180907 104837 kopi

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 17.11.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 16

  Priser fra: 52.490,-

  Reiseleder: Ingrid Marie Sørhus

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+46
+45

Program

14 frokoster, 11 lunsjer og 12 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo Lufthavn, ankomst Quito

Middag

Cirka 2500 moh

Avreise med KLM fra Oslo Lufthavn til Amsterdam tidlig om morgenen, flybytte og ankomst Quito rundt middagstid samme dag, lokal tid. Vi reiser direkte til hotellet som ligger 30 minutter fra Otavalo. Reisen tar cirka to timer, så vi ankommer tidlig kveld. Etter innsjekk er vi klare for vår første middag sammen i Ecuador. Dagen og reisen har vært lang, så sengen er antagelig det som frister mest etter middagen. Det er bare å glede seg til det som kommer de to neste ukene. Ecuador er et fyrverkeri av farger, natur, mennesker og opplevelser! Og litt merkelige matretter, slik som "cuy" - eller marsvin som vi sier på norsk.

Dag 2

Otavalo-området og vulkan

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi ut på tur. Vi (med sjåfør) klatrer opp mot Cotacachi-vulkanen men stopper før vi er helt på toppen. På vei opp finner vi en vakker innsjø, Cuicocha-innsjøen, i et tre kilometer stort krater som er et resultat av et utbrudd for 3100 år siden. Vulkanen har ligget i dvale siden da. Asken fra utbruddet har gjort området kjent for sin næringsrike jord. Hele området rundt Otavalo har slik næringsrik jord, ikke bare fra Cotacachi-utbruddet men også fra andre vulkanutbrudd i nærheten. Vi får en nydelig utsikt over innsjøen, vi vandrer i cirka en time langs kraterkanten for å se på livet her oppe. Kanskje møter vi på noen lamaer?

På vei tilbake til hotellet kan vi stoppe innom den lille byen som deler navn med vulkanen. Gårsdagens lange reise sitter nok fortsatt litt i kroppen. Vi har derfor valgt et hotell/en hacienda hvor forholdene ligger til rette for avslapning med spa. Har du behov for det, så er det nå anledning til å flate ut, og gjøre deg klar til aktive og innholdsrike dager som kommer rett rundt hjørnet. Dagens lunsj er inkludert på haciendaen.

Skulle du derimot være full av energi, så er det mulig å besøke Condorparken og/eller Peguche, en lokal landsby, som begge ligger 15-20 minutters kjøring fra Otavalo.

Kveldens middag på haciendaen vil neppe mangle samtaletemaer etter dagens mange og fargerike inntrykk.

Dag 3

Markedsdag - Midten av verden - Quito

Frokost, lunsj og middag

2850 moh

Etter frokost og utsjekk er det Otavalo, Sør-Amerikas største marked som står på programmet. Kun en halvtimes kjøretur fra haciendaen vår. Urbefolkningen på disse trakter har vært vevere og håndverkere siden før inkaenes tid. Tradisjoner og kunnskap har gått i arv. Det er stolthet. Det er kultur. Det er selve livet.

Antagelig blir du overveldet av inntrykk idet du stiger inn på Plaza de los Ponchos. Her er det nemlig livat! Ponchoer i alle regnbuens farger, laget av alpakka, lama eller sau. Merk at ikke alt kommer fra Ecuador. Noe er importert fra andre land i Sør-Amerika. Og er det billig billig er det nok ikke alpakka. Men fint, og stort sett god kvalitet, det er det. Det er langt fra bare ponchoer her. Billedvev, tepper, skjerf, belter, gensere, statuer, smykker, blomster, kurver, drakter, hatter - you name it! Så er det frukt- og grønnsaksmarkedet, for ikke å glemme dyremarkedet. Det er lørdag i dag. Selveste dagen. Den travleste, når alle boder og markeder er åpne. Et salig spetakkel i mange akter. Men du og du hvor moro det er å oppleve dette.

Etter vårt besøk på markedet forlater vi Otavalo og kjører et par timer i retning Quito, men vi gjør en avstikker før vi kommer til hovedstaden. Vi skal nemlig en tur innom verdens midtpunkt, "Middle of the world" - "La Mitad del Mundo". Midt mellom verdens sørlige- og nordlige halvkuler og Ecuadors mest besøkte sted. Det er reist et monument for å hylle landets unike plassering på jordkloden, og vi får også med oss et museumsbesøk i Intiñan site museum.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant.

Vi fortsetter reisen cirka 45 minutter til Quito og "El Panecillo". Eller nærmere: "Virgen del Panecillo". Oversatt blir dette jomfruen av brødbiten ... intet mindre! En 45 meter høy madonnafigur med vinger troner på en vulkansk topp sentralt i Quito. Det er det perfekte sted å få det første overblikket over hovedstaden i alle himmelretninger.

Quito befinner seg hele 2850 meter over havet. Det er bare La Paz i Bolivia som ligger høyere over havet av verdens hovedsteder. Det er såpass høyt at de fleste kjenner det på kroppen. Gå, ikke løpe og inntak av vann er gode forholdsregler. Alkohol frarådes til man er akklimatisert.

Tilbake til selve byen. Quito med sine cirka to millioner innbyggere, beliggende ved foten av Pichincha-vulkanen, har det største og best bevarte historiske sentrum i Latin-Amerika. Her oser det av fordums prakt med sin koloniale arkitektur, plazaer og blomstrende balkonger. Pastellfarger og heftigere farger. I en salig miks. Og klostrene, kirkene! San Francisco, Santo Domingo, La Compañia de Jesús. Her trenger man slettes ikke være religiøs for å bli bergtatt av utsmykking og storhet. "Baroque school" it is. En miks av spansk, italiensk, maurisk, flamsk og urfolkskunst. I morgen får du oppleve og lære mer. Men nå er det klart for innsjekk på vårt flotte hotell.

Vel ankommet og innrettet på hotellet er det tid for middag. Vi kommer oss til kveldens restaurant og nyter god mat og drikke mens praten går livlig om verdens midte og en hovedstad som om et par dager sannsynligvis vil være din nye favoritt.

+4
+3

Dag 4

Quito historiske sentrum og høyt til værs, 4000 moh!

Frokost, lunsj og middag

2850 moh Quito sentrum / cirka 4000 moh på toppen av Telefericoen

Etter en forhåpentligvis god natts søvn og frokost er vi klare for å bli bedre kjent med det historiske sentrum i Quito. La Ronda Street, Compañia, La Catedral, Plaza Grande, San Francisco ... er alle navn og steder du skal bli bedre kjent med i løpet av dagen. Vi stikker også innom et lokalt marked. Kanskje blir det smaksprøver. De lokale smoothiene og juicene er nemlig himmelsk gode. Og om du lurte, selvfølgelig er Quito på UNESCOs verdensarvliste. Grunnlagt på 1500-tallet på ruinene av en inkaby. Ødelagt i jordskjelvet i 1917, men allikevel altså innehaver av det best bevarte historiske sentrum i Latin-Amerika.

Etter en cirka tre timers "bli-kjent-vandring" i Quito er vi klare for nye høydepunkt, bokstavelig talt. Vi kjører buss fra sentrum og helt inntil foten av Pichincha-vulkanen. Turen tar cirka 30 minutter. Vi befinner oss nå på 3117 moh. Vi entrer Quitos berømte Teleferico (gondol) og vipps så befinner vi oss på 3945 moh idet vi stiger ut fra gondolvognen. Vi satser på at været er med oss slik at du får oppleve en spinnvill utsikt over Quito langt der nede og Avenida de los Volcanes, vulkaner som perler på en snor, der bak i horisonten.

Rusler vi litt oppover så passerer vi 4000 moh og du kan benytte muligheten til å prøve svinghusken og ta et skrytebilde her fra oven. HER finner du bilder og videoer hvor du ser hva som venter deg.

Vi tilbringer cirka en time oppe i høyden før vi tar gondolen ned igjen. Tilbake til sentrum er vi klare for mer utsikt. Det blir liksom aldri nok av den slags. Dagens lunsj skal nemlig nytes på Vista Hermosa. Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme endringer i restaurantvalg, men planen er altså en utsiktslunsj fra denne restauranten i dag. Velbekomme!

Ettermiddagen er på egen hånd. Tips: gå gatelangs i det historiske sentrum. Stikk innom kafeer og markeder. Prøv kakao med ost. Snålt, men skikkelig godt. Prøv deg på noen spanske gloser. Det blir garantert godt mottatt av de lokale. Rett og slett kos deg!

Om kvelden samles vi igjen til middag på hotellet.

Dag 5

Quito, kolibri og Amazonas-bassenget

Frokost, lunsj og middag

cirka 4000 moh på høyeste punkt i Andesfjellene

Etter frokost takker vi farvel til Quito og tar med oss varme, fargerike minner på vei mot jungelen og Amazonas-bassenget.

Vi kjører østover i cirka fem-seks timer. Klatrer oppover Andesfjellene og bikker 4000 moh før vi starter nedstigningen mot Amazonas-bassenget. Vi gjør en stopp på veien etter cirka to timers kjøring når vi når Papallacta. Her skal vi besøke et kolibrireservat. Disse nydelige, verdens minste, fuglene med praktfulle, metallglinsende fjær og et langt, tynt nebb. En svimlende kroppsvekt på mellom 1,5 og 19 gram! De flakser med vingene i en hastighet på rundt 75 slag i sekundet. Ja, du leste riktig. Og hjerteslagene ligger på cirka 1000 slag per minutt. En helt unik skapning som suger nektar stående foran blomstene, mens vingene slår i rasende takt. Snurr film og kjør den i slow motion. Fascinerende.

Vi fortsetter reisen en times tid til vi når Baeza. Her skal vi spise lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter reisen mot jungelen. Etter cirka to og en halv times kjøring er vi fremme i Punta Ahuano. En liten havneby langs Napoelven. Nå begynner jungeleventyret!

Transfer til jungel-lodgen foregår i en kanolignende båt. Det er ikke lange biten, men eksotisk, det er det.

Vel fremme på lodgen sjekker vi inn og finner oss til rette i vårt hjem de kommende tre nettene. Er du klar for jungeleventyr? I tilfelle, er det allerede i kveld mulighet for en opsjonell nattevandring for å utforske hva som skjuler seg i dypet av jungelen.

Middag på lodgen om kvelden. En helt ny verden venter på deg i morgen.

Dag 6

Amazonas og jungel!

Frokost, lunsj og middag

Antagelig er det ikke så ofte du har våknet opp i jungelen. Så vær våken og oppmerksom. På lyder. Dyr. Lukter. Naturen. Fargene. Lyset og stemningen. Få med deg alle detaljer. Ta det med deg videre i livet og vit at du var her.

Etter frokost er det igjen klart for båttur, før vi begir oss ut på en to-tre timers vandretur til skogs for å se og lære om lokal flora og fauna. Vi skal også besøke et hjelpesenter for å rehabilitere ville dyr i regnskogen, slik at de til slutt kan komme tilbake i sin naturlige habitat.

Mange inntrykk på formiddagen gjør nok at vi er gode og sultne når vi kommer tilbake til lodgen for lunsj.

Om ettermiddagen skal vi besøke en kichwa-familie i Ahuano. Kichwafolket er urbefolkning som stammer fra Amazonasområdet. Innen kichwa-folket finnes det forskjellige etniske grupper. Vi skal lære om vaner og tradisjoner. Mat- og huslige teknikker, som for eksempel å lage "chicha", en alkoholholdig tradisjonell drikk som stammer fra Amazonas. Vi får innblikk i ritualer og kanskje får vi også demonstrert hvordan blåserøret brukes til jakt.

Det å arrangere møter med lokale familier og grupper av reisende er å sjonglere på en tynn egg. Noen ganger blir det turistifisert og kleint. Andre ganger fint og ekte. Det er viktig å huske på som besøkende at vi har et åpent sinn og viser interesse og respekt for liv som leves helt annerledes enn våre liv. Da blir det som oftest fine møter selv om settingen er litt unaturlig.

Igjen mette av inntrykk etter en innholdsrik dag skal vi selvfølgelig også bli mette i magen. Klart for dagens middag på lodgen.

Dag 7

Amazonas

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost er vi igjen klare for en dag i jungelen. Mer vandring. Mer elvelangs. Lære om fuglearter og insekter. Om medisinske planter og om trær. Det er også tid til å nyte livet til fulle på lodgen vår.

Lunsj og middag på lodgen.

Dag 8

Amazonas - Puyo - Baños - Riobamba

Frokost, lunsj og middag

Puyo 950 moh / Baños 1820 moh / Riobamba 2754 moh

Etter frokost og innholdsrike dager i jungelen er tiden kommet for å fortsette vår reise i Ecuador. Dagens mål er Riobamba, hovedstaden i Chimborazo-provinsen og hjertet av Ecuador, og cirka fem timers kjøring fra jungelen vår. Men før vi kommer dit og du skal få vite mer om byen, skal vi oppleve ganske mye underveis.

Første stopp er etter cirka to timer når vi når Puyo. Her skal vi besøke et verksted som har spesialisert seg på å jobbe med balsatre. Nordmenns forhold til balsatre går sannsynligvis gjennom Thor Heyerdal og Kon Tiki, men i dag skal du altså få lære mer om tretypen og hva den kan utrette.

Vi fortsetter langs "Route of the Waterfalls". Her finner vi fossene "Manto de la Novia" og "Pailón del Diablo", begge omgitt av grønn og frodig vegetasjon. Dersom tiden tillater det og interessen er der, så er det mulig med en kort vandretur for å oppleve sistnevnte fra en imponerende hengebru.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant i Rio Verde, et kvarter fra neste stopp i Baños. Her ved foten av Tungurahua-vulkanen ligger byen som går under navnet "Gateway to the Amazon". Byen er ikke stor med sine rundt 20.000 innbyggere. Den ligger i en grønn oase med skog, kløfter, varme kilder og elver. Det er en by spesielt de unge valfarter til. De som liker aktive ferier. Vandring, rafting, klatring, sykling, ridning. Eller sverger til slaraffenliv duppende i varme kilder. Sannsynligvis begge deler.

Vi tar turen gjennom byen sammen med vår lokale guide, og vi skal selvfølgelig smake på "melocha". Laget av sukkerør og ved hjelp av en "artig" teknikk (sjekk HER). Søtt og godt, men pass på tennene. Turen går også innom en tagua workshop. Tagua er en form for vegetabilsk elfenben som er høstet fra elfenbenpalmer. Det blir spennende å se hva de lager av denne, for oss nordmenn, ukjente råvaren.

Siste etappe på dagens reise gjenstår. Etter cirka en times kjøring er vi fremme i Riobamba.

Riobamba, byen med cirka 150.000 innbyggere, beliggende med Chimborazo-vulkanen tronende foran seg, er en riktig sjarmør av en by i Andesfjellene. Den er kjent som "Sultanen av Andes". Rett og slett fordi den ligger på toppen av en stor slette omringet av mektige snødekte fjelltopper (for det meste vulkaner).

Chimborazo er en inaktiv vulkan og Ecuadors høyeste fjell med sine 6263moh. Står du på toppen av dette fjellet er du så langt fra jordens indre og så nær solen det er mulig å komme på denne jord, selv om fjellet ikke i seg selv er verdens høyeste. Hvordan er dette mulig, lurer du nå? Svaret får du når du kommer til Riobamba, om ikke før.

Chimborazo er også stedet "hieleros de Chimborazo", ismennene, dro for å hogge ut isblokker fra breen, for så å frakte isen på muldyr til Riobamba for å selge den. Den aller siste "hielero", Baltazar Ushca (79 år) finnes det mange videoer av på YouTube. HER er en av dem.

Tilbake til Riobamba. Byen har en av de største konsentrasjonene av urfolk i Ecuador. De livnærer seg hovedsakelig med landbruk, men også ved eksport av tekstiler, håndverk, lærprodukter, øl og meieriprodukter.

Vi får med oss en kort panoramatur i byen før vi sjekker inn på vår hacienda for natten. Her spiser vi også kveldens middag.

Dag 9

Riobamba - gårdsbesøk - Guayaquil

Frokost, lunsj og middag

Vi sjekker ut fra haciendaen etter frokost og setter snuten mot Guayaquil. En kjøretur på fem-seks timer.

Vi skal ærlig innrømme at dagens plan egentlig var en spektakulær togtur, nemlig "Nariz del Diablo". Ingeniørkunst på høyt plan. Status per i dag er dessverre at toget ikke er i drift grunnet corona og det er også politikk innblandet her. MEN! Dersom toget starter sin ferd ned hårnålsvingene igjen før Carpe Diem melder sin ankomst, så lover vi at vi skal gjøre alt vi kan for å få togturen inn på programmet.

Etter å ha kjørt i cirka tre og en halv time gjør vi en stopp på en kakao- og bananfarm. Her spiser vi også dagens lunsj.

Vi ankommer Guayaquil om ettermiddagen. Her får vi først en panoramatur slik at vi får et raskt overblikk over byen, før vi sjekker inn på hotellet. Deretter er det en guidet tur på apostelens hester i bydelen "las Peñas". Den absolutt mest sjarmerende bydelen med sine originale og fargerike trehus. Guayaquil er for øvrig Ecuadors største by med over to millioner innbyggere og den viktigste handelsbyen, beliggende ved elvemunningen som materialiserer seg i Stillehavet litt lenger sør.

Her er det sommer hele året, med en temperatur mellom cirka 21 og 32 grader. Det er nødvendig med en overnatting i Guayaquil både på vei til og fra Galapagos. Dette skyldes flytidene.

Vi spiser middag på hotellet og gjør oss klare til å forlate fastlands-Ecuador. Nye eventyr venter i morgen. GALAPAGOS! Og DET er virkelig virkelig et EVENTYR!

22 guayaquil

Guayaquil

Dag 10

Guayaquil - Galapagos og kjempeskilpadder

Frokost, lunsj og middag

Frokost og utsjekk før vi kjører ut til flyplassen. Flytidene er ikke fastsatt i skrivende stund. En cirka to timers flytur venter oss før vi lander på en av de 19 øyene som utgjør et av verdens desidert mest ikoniske reisemål. Galapagos here we come!

Knappe 1000 km vest for Ecuadors fastland ligger Galapagosøyene, også kjent som "Las Islas encantadas" - De forheksede øyene. Øygruppen ble oppdaget i 1535 og underlagt Ecuador i 1832. Knapt 25.000 mennesker bor på øygruppen som har et så unikt økosystem og har en så spesiell miks av faktorer at det er et laboratorium for evolusjonen når det gjelder planter og dyrearter. Her finner du planter og dyr som ikke dukker opp andre steder i verden enn akkurat her.

Selveste Charles Darwin besøkte øyene i 1835 og her fikk han inspirasjon til å utvikle teorien om det naturlig utvalg. Boken "Origin of Species" vil alltid forbli forbundet med Galapagosøyene. Oppsummert: Vi kan love at det du kommer til å se og oppleve her vil ha "once in a lifetime"-vibber over seg.

Vi lander på Isla Baltra, en mini mini øy, som egentlig bare er flyplassen. Vi tar båt over til Santa Cruz. Øygruppens nest største øy. Øyas hovedstad er Puerto Ayora og dette er det mest urbane stedet i hele øygruppen. Uten at det akkurat betyr store folkeansamlinger.

Før vi når hovedstaden passerer vi "Highlands", de høyereliggende områdene på øya som rager 854 moh. Dette er en perfekt habitat for gigantskilpaddene. Og disse gigantiske skapningene skal vi hilse på før vi spiser lunsj og fortsetter mot hovedstaden.

Etter ankomst Puerto Ayora og innsjekk på hotellet, rusler vi innom Charles Darwin Research Station, hvis misjon er følgende: "The mission of the Charles Darwin Foundation and its Research Station is to provide knowledge and assistance through scientific research and complementary action to ensure the conservation of the environment and biodiversity in the Galapagos Archipelago."

Middag på hotellet om kvelden.

Dag 11

Plaza Sur og Punta Carrion

Frokost og lunsj

Etter frokost gjør vi oss klare til vår første ekspedisjon på Galapagos. Dagens første mål er Plaza Sur. En ikke altfor lang båttur til en bitteliten øy på østsiden av Santa Cruz. Nærmest et steinkast fra landsiden på øya vi bor på. Det er lett å tenke idet du ser øya at her kan det vel neppe være mye å se. En øy du får overblikk over med et sveivende øyekast. Men, når vi kommer nærmere. Da våkner øya til liv. Bokstavelig talt. Antagelig må du gå sikksakk mellom sjøløvene når vi går i land. Sjøløvene er nok ikke like interessert i deg som du i dem, der de ligger lettere henslengt og varmer seg i solen. En liten rundløype på denne øya vil gi deg møter med iguaner (type land), lavaøgler, ymse måkevarianter, marin-iguaner, fregattfugler (de som stjeler både mat og reirmateriale fra andre sjøfugler og som våker over deg dersom du befinner deg i en båt på disse trakter), for ikke å glemme kjendisen "blue footed boobies". Fuglen med de lyseblå føttene, ligner på havsulen både i utseende og oppførsel. Så har vi ternene og pelikanene. Hai, piggrokke, havskilpadder. Joda, første ekspedisjonsdag kommer ikke til å skuffe, uansett hvor mange av disse skapningene vi møter på.

Lunsj om bord på båten.

Litt snorkling og bading gjør seg godt etter dagens ekspedisjon. Og hvem vet, kanskje møter du på sjøløver under havoverflaten også.

Ettermiddagen på egen hånd. Vi spiser middag sammen i kveld også, men dette måltidet er ikke inkludert.

Dag 12

Seymour og Bachas eller Mosquera

Frokost og lunsj

Vi repeterer gårsdagen. Vi velger bare en annen øy og andre snorkle/badesteder. Kanskje får vi med oss flamingoer også i dag. Lunsj om bord på båten.

Øyene vi besøker disse to dagene kan endres, det samme gjelder snorkle/badestedene. Uansett, du møter på de unike dyrene uansett hvor vi går i land.

Ettermiddagen på egen hånd. Det er små, koselig butikker, restauranter og kafeer i Puerto Ayora, så her er det bare å utforske.

Middagen spiser vi sammen om du vil, men den er ikke inkludert i dag.

Dag 13

Dag på egen hånd - hurra!

Frokost og middag

Dette er stas! En dag på Galapagos hvor du kan gjøre akkurat som du vil. Det er uendelige muligheter til utflukter. Sjekk med reiseleder i forkant i forhold til hva du har mest lyst til. Mer dyr. Mer sjøliv. Eller kanskje bare flate ut på hotellet og slikke de siste solstrålene i ferien. Valget er ditt.

Men et lite tips med på veien. Ta turen ned til havnen i Puerto Ayora på morgenkvisten. En mini-mini fiskebod møter deg. Kanskje står to lokale damer og sløyer fisk. Du ser en hund mellom dem. Ivrig ventende på godsaker. Så kommer du nærmere. SE! Det var ikke en hund, men en sjøløve som står og tripper sulten og ivrig mellom de to damene. Rett bak sjøløven og damene venter fem pelikaner utålmodig på "leftovers". Ja, så er det noen marin-iguaner som svimer rundt midt i torgaktiviteten. Litt usikker på hva de venter på. Surrealistisk. Du trenger altså ikke dra til havs for å få magiske opplevelser på Galapagos. Det holder lenge med å besøke fisketorget.

Middag og siste kveld på Galapagos for denne gang. Vi er helt helt sikker på at du har fått minner for livet. Et besøk på Galapagos berører alle, og ønsket om å komme tilbake melder seg lenge før flyet letter fra flyplassen på Isla Baltra.

Dag 14

Galapagos - Guayaquil

Frokost og middag

Frokost og utsjekk. Deretter, ganske sikkert, et ufrivillig farvel med Galapagos for denne gang, før flyet letter. To timer senere lander vi på fastlandet og får et gjensyn med Guayaquil. Resten av dagen på egen hånd.

Farvelmiddag på en lokal restaurant om kvelden.

Dag 15

Guayaquil - Oslo

Frokost

Etter frokost har du hele dagen på egen hånd i Guayaquil. Utsjekk fra hotellet tidlig, men bagasjen oppbevares på hotellet til vi reiser til flyplassen om ettermiddagen.

Avgang om kvelden med KLM retning Amsterdam.

Dag 16

Hjemreise

Mellomlanding i Amsterdam og ankomst Oslo lufthavn om ettermiddagen.

Tusen takk for turen. Ta vare på deg selv og minnene!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Quito//Guayaquil-Oslo med KLM
 • Innenriksfly tur/retur Guayaquil - Galapagos
 • 14 netters innkvartering inkl frokost
 • Lunsjer og middager i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips
 • Drikkevarer