Drømmereise til Jordan

Drømmereise til Jordan

Gettyimages 510861422 Jordan Kamel Wadi Rum

Jordan er et fargesprakende eventyr

Det lille landet med det enorme mangfoldet – Jordan byr på mange herlige naturopplevelser og en gjestfri befolkning som er stolte av det vakre landet sitt. Gled deg til å være vektløs og flyte som en kork i det supersalte Dødehavet. Som motsats til det våte element, oppleves den mektige ørkenen Wadi Rum med et fargespill av en annen verden. Den er nærmest uvirkelig vakker, omringet av høye sandsteinsfjell som glitrer og endrer farge ettersom solen flytter seg.

Hovedrollen i Jordan spilles allikevel av Petra. Den rød-rosa sandsteinsbyen er nabateernes ubestridte mesterverk. Med rike detaljer tryllet de frem denne kulturskatten av en by som plutselig åpenbarer seg etter en vandring gjennom den lange, smale fjellsprekken Al-Siq. Det storslåtte, ruvende, rosa skattekammeret er av de synene du aldri glemmer. At Petra regnes som et av verdens sju nye underverk er en selvfølge. Det er umulig å ikke la seg fascinere av fargene i fjellet og det nabateerne fikk til for rundt 1700 år siden.
Det er utvilsomt mange grunner til å besøke Jordan – fra ørken til Dødehavet til Rødehavet. Jordans eneste, lille kyststripe i form av badebyen Aqaba ligger ved Rødehavet og frister med koraller og fisk som ligner Nemo. De siste dagene slapper vi av her.

Jordan er et kaleidoskop av farger og variasjon som vi gleder oss til å vise deg.

Høydepunkter

 • Flyt som en kork i Dødehavet!
 • Ubeskrivelige Petra
 • Wadi Rums ørkenlandskap – overnatt i beduintelt
 • Nydelige jordanske smaker
 • Avslappende dager med sol og bad i Aqaba
 • Unik gjestfrihet og middag hos en lokal familie
 • Jordan er mye mer variert enn du kanskje tror
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
Getty Images 484942606 Jordan 1

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 17.11.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 9

  Priser fra: 21.680,-

  Reiseleder: Carl Olsson

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+20
+19

Program

8 frokoster, 3 lunsjer og 6 middager inkludert

Dag 1

Oslo Lufthavn - Amman, Jordan

Vi flyr med Turkish Airlines fra Oslo Lufthavn med avgang midt på dagen. Etter mellomlanding og flybytte i Istanbul, beregner vi å lande i Amman om kvelden. Vi kjøres til hotellet der vi tar kvelden og skal se mer av Amman neste dag.

Dag 2

Amman, Madaba, Nebo, Dødehavet

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi ut og ta en liten titt på Jordans moderne og historiske hovedstad – Amman. Selve byen er bygget på flere fjell, og som storbyer flest, er den delt. Den vestre siden er moderne, trendy og tilfredsstiller unge, velutdannede og velstående jordanere. Den østre siden viser en mindre vestlig side, med en stor palestinsk befolkning og et annet bybilde. Det har bodd folk i Amman-området i tusenvis av år. I sentrum av byen ser vi det romerske teateret som rommet 6000 personer. Vi ser også citadellet, festningen, herfra har vi en flott utsikt over byen.

Reisen fortsetter til Madaba, som ligger rundt 30 km. fra Ammam. Madaba er en historisk by som er nevnt i Bibelen, men er i dag mest kjent for den unike mosaikken som finnes her. Inne i den gresk-ortodoks basilikaen St. George, åpenbarer det seg et kart på gulvet datert fra 500-tallet e. Kr. Kartet forestiller Palestina med Jerusalem og Nil-deltaet. Det er meget detaljert og stort, opprinnelig var det 21 x 7 meter. Over to millioner fargerike biter ble brukt til kartet, hentet lokalt. Det er også andre flotte mosaikker i Madaba.

Vi fortsetter i historisk modus og kommer frem til Mount Nebo. Det var her Moses skal ha stått og skuet utover det forjettede land, dit han selv aldri kom. Det var det siste stedet Moses ble sett i live og derfor regnes Mount Nebo som det stedet han døde. Utsikten er upåklagelig, på en klar dag kan vi se Jerusalem, Betlehem og Jeriko.

Saltsjøen, eller Dødehavet, er jordens lavest beliggende punkt, 400 meter under havoverflaten. Den kullsvarte leiren ved bredden sies å ha helende og forskjønnende egenskaper – det er bare å smøre på. Og hva er vel en tur hit uten et bad i det salte (over 30 %), mineralrike vannet? Og det er helt sant, du flyter som en kork! Ta gjerne med lesestoff, men pass på så du ikke får vann i munnen. Det er ikke å anbefale… Vi sjekker så inn på hotellet ved Dødehavet og spiser felles middag.

Dag 3

Dødehavet, Dana Village, Petra

Frokost, lunsj og middag

I dag sjekker vi ut fra hotellet ved jordens laveste punkt og setter kursen videre. Vi skal først til Jordans største naturreservat med stor variasjon i landskapet. Fra trekledte høyder til sanddyner, og fra steinete raviner til store sletter. Så ut på tur! Vi begir oss ut på en vandretur. Stien følger dalen og vi passerer grønne terrasser, før vi kommer til fjellet Rummana. En herlig vandring i et vakkert område, vi går en times tid. Her er også diverse håndverksboder som vi sjekker ut. Lokalt håndverk er alltid kjekt å se. Vi får lunsjbokser underveis.

Vi fortsetter deretter reisen og er snart i selveste Petra. Felles middag om kvelden og denne blir «the local way». Vi spiser hos en lokal familie i Wadi Musa. Både godt og hyggelig.

Dag 4

Petra!

Frokost og middag

Etter frokost er det tid for et av de store høydepunktene på turen til Jordan. Petra. Nabateerne bygget Petra på 200-tallet og absolutt alt er hogget ut i det rød-rosa sandsteinsfjellet. Palass, templer, graver og lagringsrom ble til som et resultat av skikkelig håndverk og utsmykning. Petra var et viktig stopp på handelsrutene mellom Damaskus og Arabia og nabateerne var langt fremme når det gjaldt ingeniørkunst, jern- og kobberproduksjon og ikke minst arbeid med stein. Sandsteinen her inneholder mineraler som igjen gir bygningene og omgivelsene en regnbuefarget palett: Rødt, rosa, grønt, gult og grått. Sjatteringene er nydelige og varierende – det er bare moder natur som kan få til et slikt mesterverk – og nabateerne visste å utnytte det.

Vi ankommer Petra gjennom en 1200 meter lang såkalt siq, som er en revne eller sprekk i fjellet. Det føles nesten som å være en oppdagelsesreisende på disse kanter, nesten som Indiana Jones. Visste du at kulissene til åpningsscenen i filmen «Indiana Jones og det siste korstog» ble filmet her? Akkurat når du tror at det ikke er noen ende på siqen, som blir smalere og smalere – åpenbarer det seg noe rent ut spektakulært: skattekammeret. Og dette er bare begynnelsen. Videre fortsetter vi innover i Petra hvor det er hundrevis av bygninger hugget inn i fjellet. Pass på å ha nok minne i kameraet denne dagen! Minner for livet – det blir det i hvert fall, garantert.

Vi reiser tilbake til hotellet og det blir felles middag ute på restaurant om kvelden.

Dag 5

Ørkenlandskap ulikt noe annet -Wadi Rum

Frokost, lunsj og middag

I dag venter Wadi Rum. En wadi er en dal eller et tørt elveleie, og her i Wadi Rum er det nesten like stort fargespekter som i Petra. En ørken er ikke bare gul sand og endeløse dyner så langt øyet ser. Oppdageren T.E. Lawrence, Lawrence of Arabia, gjorde området kjent utenfor landets grenser. Selve filmen, med Peter O`Toole i hovedrollen ble faktisk spilt inn her, det samme ble blant annet en av Star Wars-filmene, The Martian od sist Dune fra 2021. Det er ikke så rart, for Wadi Rum føles litt utenomjordisk. Her er det både fargerikt, levende og øde på en gang. Alt dikteres av sollyset, fargene er utrolig foranderlige.

En ørken må oppdages og ikke bare ses. Vi skal derfor ut på en motorisert safari med pick-ups hvor vi sitter på tilpassede benker på lasteplanet, slik de gjør her. I førersetet er ørkenens voktere, beduinene, som er våre guider. Underveis får tar vi en lunsjrast.

Det blir en spennende natt, hvor vi overnatter i en beduinleir i Wadi Rum. Før det blir søvn skal det spises en ekte beduinmiddag, tilberedt av vårt beduinvertskap. Det å sitte rundt bålet under en stjerneklar himmel, prate med nye reisevenner og kikke utover ørkenen er en oppdagelsesreisende verdig og et spesielt minne å ta med seg.

+8
+7

Dag 6

Wadi Rum til Aqaba

Frokost og middag

Etter frokost setter vi kursen mot Jordans eneste kyststripe som finnes ved badebyen Aqaba. Vi sjekker inn på hotellet. Her skal vi slappe av og fordøye inntrykkene etter reisen. Siden Aqaba ligger ved Rødehavet som er fullt av undervannsliv – koraller og massevis av fargerike fisker, sier det seg selv at snorkling (og dykking) er tingen.

Hotellet har selvsagt superbe basseng og strand, så her er det bare å få av seg turtøyet, hoppe i badebukse eller bikini og slappe av. Det er mulig å bli med på valgfrie utflukter, blant annet en båttur ut til et fargesprakende korallrev med mye liv og røre under vann. Dette bestilles og organiseres på plass og er ikke inkludert i programmet.

Reiseleder vil også hjelpe til med å legge til rette for ønskede aktiviteter for deg. Uansett hva du velger å gjøre disse dagene – kos deg og nyt Aqaba og Rødehavet! Felles middag om kvelden.

Getty Images 915229528 Jordan Aqaba hav

Dag 7

Dag til egen disposisjon i Aqaba

Frokost

Gjør det du ønsker! Slapp av på hotellet eller bli med på f.eks en båttur med snorkling.

Dag 8

Morgenen til egen disposisjon i Aqaba - Amman

Frokost og middag

Vi nyter enda en fridag på stranden i dag, rommene har vi frem til vi reiser til flyplassen i natt.

Dag 9

Avreise Amman - til Norge

Frokost

Vi reiser noen minutter til flyplassen i Aqaba. Turkish har avgang på natten og mellomlander i Istanbul, hvor vi bytter fly. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er om morgenen, lokal tid.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Amman t/r med Turkish Airlines
 • 6 netter på mellomklassehoteller med frokost (med forbehold om endringer av hotell/camp til tilsvarende standard)
 • 1 natt i beduinleir (telt med gode fasiliteter)
 • Måltider i henhold til program
 • Gruppevisum til Jordan ved ankomst (vi trenger passkopi fra deg etter bestilling)
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter i Aqaba
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer til måltidene
 • Tips