Drømmeferie på Hawaii

Nå er drømmereisen her – bli med til Hawaii!

Er det et reisemål som har vært etterspurt her hos Carpe Diem, så er det Hawaii. Nå er`n på plass, dere! Med reiseleder Anne Bisgaard ved roret, er det ingen tvil om at disse plassene kommer til å selges før vi får sagt «aloha». Det er viktig for oss, og vi vet det er viktig for deg å lage unike reiser med de beste, lokale opplevelsene. Og siden Anne har bodd på Hawaii i mange år og stadig reist tilbake på besøk, er det nettopp det som venter. Hun vet hvor dere finner det beste av det beste, og hun har den lokalkunnskapen som kreves for å gi deg en herlig drømmeferie. I tillegg sprudler hun av entusiasme og glede! Bli dus med Honolulu, Waikiki, Oahu, Kauai, Kona og Maui underveis. Snorkling, strandliv og rib er noen av høydepunktene.

Hawaii er for mange rett og slett synonymt med paradis. Det er ingen dårlig beskrivelse. Langt, langt unna hverdagen. Øygruppen ligger for seg selv i Stillehavet og stod definitivt langt fremme når frodighet, farger, flora og fauna ble delt ut. Her er et vell av mange, unike, endemiske planter. Vulkaner, fjell, pudderstrender, korallrev og et turkistblått Stillehav, der bølgene til tider når høyder som samler verdens beste surfere. Hula-hula, ukulele, leis og luaus supplerer i tradisjonell stil. Det handler i høyeste grad om store naturopplevelser. Naturen har vært meget gavmild med Hawaii. Vakrere kan det vel ikke bli?

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Fire ulike og unike øyer: Oahu, Kauai, Big Island og Maui
 • Historiens sus i Honolulu med Pearl Harbour, Arizona Memorial
 • Øyrundtur på deler av Oahu med vakre vyer
 • Waikiki Beach – say no more!
 • Naturens vidunderlige omgivelser og alle grønnfarger på Kauai
 • Delfiner, om vi er heldige…
 • Hawaii, Big Island, med den aktive vulkanen Kilauea
 • Full fart med Captain Zodiac RIB og så snorkling
 • Hvalsafari, kryss fingrene for at vi ser disse ærverdige, grasiøse kjempene gli gjennom vannet
 • God balanse mellom program og egentid – og Anne sørger for å holde alle i aktivitet som ønsker det
 • Ekstra utflukter organiseres på plass for den som vil få med seg enda mer
 • Reiseleder Anne Bisgaard som kjenner Hawaii som få andre
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
 • Beach of Kauai, Hawaii, strand, USA
 • Traditional Hawaiian Dance, Luau, hula, Hawaii, USA, dans
 • Aerial landscape view of Honopu Arch at Na Pali coastline, Hawaii, Kauai, USA
 • Kalalau Trail, Hawaii, Kauai, USA
 • Surfebrett, USA, Hawaii, Maui
 • Tourists Swimming, Sunbathing on Waikiki Beach, Honolulu, Oahu, Hawaii., USA
 • Sunrise at Waikiki Beach, USA, Hawaii, Oahu
 • Street sign on Kalakaua Avenue, Honolulu, Hawaii, USA
 • USA, Hawaii, Oahu, Waikiki Beach, Honolulu
 • USA, surf, strand, Honolulu, Waikiki Beach, Hawaii
 • Arizona Memorial Pearl Harbor Hawaii, USA, Oahu
 • Trail to Diamond Head Crater, Oahu, Hawaii, USA
 • Waterfall on Road to Hana, USA, Hawaii, Maui
 • Waimea Canyon, Kauai, USA, Hawaii
 • Spouting Horn blow hole, Kauai, Hawaii, USA
 • Humpback Flukes in Kona Sunset, Big Island, Hawaii, USA, hval
 • Kauai, Hawaii, USA, surfing
 • Green Gecko Lizard on Bird of Paradise Flower, Kauai, Hawaii, dyr, blomst, USA
 • Kālua Pig - Maui, Hawaii, USA
 • Aerial view of volcanic rock Kauai, Hawaii, USA
 • Helicopter Aerial Scenic Na Pali Coast of Kauai, Hawaii, USA
 • Haleakalā national park sunrise Hawaii, USA, Maui
 • Kaanapali Beach on West Shore of Maui Hawaii at Sunset, USA
 • Hawaiian Gift Shop in Lahaina, Maui, USA, Hawaii
Dag 1

14. februar - Ankomst Hawaii og Honolulu

Med avreise fra Norge en tidlig morgen med KLM, ankommer vi Hawaiis hovedstad Honolulu allerede samme kveld. Siden vi forflytter oss på andre siden av kloden, blir det mellomlanding og flybytte i Amsterdam og LA og turen fortsetter med Delta Airlines. Det krysses en del tidssoner kan man si. Det skal bli godt å komme til hotellet og slappe av etter en laaaang reise.

Det er like så godt å orientere seg litt om hvor på øyene vi befinner oss disse første dagene. Honolulu ligger på Oahu som er den mest folkerike av øyene, selv om den ikke er det største i areal.

(-/-/-)

 

 

Honolulu og Waikiki Beach
Dag 2

15. februar - Waikiki Beach

Du behøver ikke å være så opptatt av eller glad i strender for å ha hørt om Waikiki Beach. Faktaopplysning – det er en av verdens mest kjente strender…. Nabolaget som en gang i tiden huset de rike og berømte her på Hawaii, har i dag plass til alle. Her er barer og restauranter i hopetall og shoppingen likeså. Det råder utvilsomt en avslappet stemning uansett og livet leves langs strendene som er naturlig fokus. Vi rusler en tur i nabolaget sammen med Anne før vi slapper av på stranden noen timer og tar en dukkert.

Royal Hawaiian Hotel er en institusjon som vi skal besøke nærmere kvelden. Dette sagnomsuste rosa hotellet ”The Pink Lady” er det nest eldste i Waikiki, bygget i 1929. Her kan vi nyte den tradisjonelle drinken Mai Tai, mens vi ser på at solen går ned i Stillehavet. Derfra går vi bort til restauranten Duke’s som er oppkalt etter den mest berømte surferen noen gang, Duke Kahanamoku.

(-/-/M)

Waikiki Beach
Dag 3

16. februar - Historiske Honoulu

Det er ingen tvil om at historien og det som skjedde her, har farget og påvirket vår verden. En viktig del av det som skjedde akkurat her skal vi bli bedre kjent med i dag. Turen til Pearl Harbor og Arizona Memorial, det hvite minnesmerket som er bygget over der vraket av USS Arizona gikk ned med over 1000 amerikanere som ble drept i det japanerne bombet Pearl Harbour.  Vi skal også se den historiske delen av Honolulu med det kongelige palasset Iolani Palace, State Capital, huset til guvernøren, Kawaiahao- kirken og statuen av King Kamehameha I som samlet hele Hawaii til ett kongerike. På vei tilbake til hotellet går turen oppom Punchbowl National Memorial Cemetary of the Pacific. Dette er et verdig sted i vakre, naturskjønne omgivelser der man minnes de mange liv som har blitt ofre for krig

Vi drar så tilbake til hotellet og har ettermiddagen fri til egen disposisjon. Om kvelden møtes vi til middag og velger oss Cinnamons. Det er et lite stykke å gå, men settingen og maten gjør opp for det. Mange lokale liker seg godt her og det er ingen ulempe akkurat.

(-/-/M)

Pearl Harbor
Dag 4

17. februar - Øyrundtur på Oahu

Oahu er den tredje største øya på Hawaii og naturlig nok er det mye å se på denne mangfoldige øya. Da er det ut på tur for å se mer!

Vi skal først til Diamond Head-krateret, derfra videre gjennom det elegante boligområdet Kahala. Så venter Hanauma Bay, Halona Blowhole, Sandy Beach og mye mer langs denne delen av kysten. Videre skal vi innom et buddhistisk tempel og vi skal oppleve fantastisk natur på den vindfulle siden av øya. Pali Lookout er utvilsomt et perfekt punkt å oppleve naturens små underverk, utsikt, klipper og vegetasjon imponerer her på dette historiske stedet der kong Kamehameha 1 erobret Oahu i 1795. Lunsjen tar vi underveis og det blir barbeque – deilig.

Det er vinter og sjansen er stor for at ”the surf is up” på nordsiden. Bølgene kan komme opp i 7-8 meter på denne tiden av året. Vi skal også gjennom ananasplantasjer, og det blir et stopp på Dole ananasplantasje for å ta denne meget velsmakende frukten nærmere i øyesyn.

Middag på kvelden.

(-/L/M)

Waimanalo Beach
Dag 5

18. februar - Øyhopping til Kauai, Waimea Canyon og Spouting Horn

Vi forlater Oahu og flyr til neste øy som er Kauai. Dette er både den eldste og den fjerde største øya. Kauai er grønnere enn grønnest og har en fantastisk regnskog og et naturlig mangfold. Vi skal til Lihue, der det er lett å finne hvilepulsen. Her er mye å se, naturen har igjen mye å vise oss.

Vi har nevnt Hawaiis storslåtte natur og nå skal vi straks se enda mer som kanskje vil overraske: Waimea Canyon. Waimea betyr «rødt vann» og viser til fargespillet som viser seg i denne imponerende canyonen. Omtrent 16 kilometer lang og 900 meter dyp er et et vitnesbyrd om at naturen alltid skaper mesterverk av ulike typer. Med den røde, mineralrike jorden mot klippene som blandes med vegetasjon og flere fossefall, er det et syn!

Om det skulle være noen tvil, så er Hawaii i høyeste grad levende under jorden og vannet. Noe som kommer til syne når vi besøker Spouting Horn – der naturlige hull i lavasteinene sørger for at vannet blåses rett til værs flere meter opp i været.

(-/-/-)

Waimea Canyon, Kauai
Dag 6

19. februar - Kauai - dag til egen disposisjon

Anne gir forslag til hva du kan gjøre om du ikke bare vil ta livet med ro i dag.

(F/-/-)

Surfe i dag?
Dag 7

20. februar - Øyhopping til Hawaii (Big Island), vulkaner og lavalandskap

Vi forlater grønne, naturlige Kauai og flyr over til neste øy. Vår tredje øy heter forunderlig nok Hawaii, men kalles ofte Big Island. Som den største og yngste øya, er det såklart mye å gjøre og se her også. Den vokser fremdeles for her er det vulkaner som sørger for vekst. Dette er en fascinerende øy og den har så mange klimasoner, at variasjon er livets krydder.

Vår base de neste dagene er Kailua Kona, eller bare Kona som mange sier.  Kona er også en liten by med mange små butikker, barer og restauranter. Men før vi kommer dit, skal vi på tur i en nasjonalpark.

Volcanoes National Park er et av de stedene på jorden som får deg til å tenke at kloden vår er jammen satt sammen på mange måter. Og at den lever og er temperamentsfull. Det er ikke vanskelig å tenke seg til hvordan man før i tiden følte at man måtte blidgjøre gudene i form av diverse ofringer eller ritualer. En av verdens mest aktive vulkaner, Kilauea, finner vi her i tillegg til Mauna Loa. Mauna Loa regnes som verdens største vulkan og er over 4000 meter høy. Den dekker faktisk halvparten av øya.

Her i parken besøker vi også Jaggar Museum og andre forklarende ting som lærer oss mer om hvorfor og hvordan Moder Jord oppfører seg som hun gjør.

(F/L/-)

Volcanoes National Park, Kilauea
Dag 8

21. februar - Dag til egen disposisjon

Anne gir såklart forslag til hva du kan gjøre. Sol, strand, shopping og avslapning?

Eller kanskje se litt av det historiske gamle Kailua? Feriestedet Hulihee Place ble brukt av de hawaiianske kongelige, og du kan besøke Mokuakaua-kirken. Det siste stedet kong Kamhehameha I bodde før han døde, var der hvor hotellet King Kamehameha ligger i dag. Det sies derfor at det spøker på hotellet, og at kong Kamahameha’s soldater fremdeles vokter området…

Om kvelden spiser vi felles middag.

(F/-/M)

Livet under vann er spennende og fargerikt
Dag 9

22. februar - Captain Zodiac RIB-tur

Vi tar det litt rolig om morgenen, men så braker det løs! Vi skal ut med en RIB langs kysten. Den 24 fot lange båten tar oss med nært inntil land og vi har mulighet for å se blant annet havskilpadder, delfiner og hval underveis. Dette er eneste måten å komme til den nydelige Kealakekua- bukta, hvor Kaptein Cook ankom da han oppdaget Hawaii. Her får vi anledning til å svømme og snorkle i et fredet område (om forholdene tillater det). Det myldrer av fargerike, tropiske fisk og koraller.  På vei tilbake undersøker vi bukter, huler og lavatunneler mens vi lærer mer om øyas geologi.

Felles middag om kvelden.

(F/snacks/M)

Det er ikke påbudt å ha på redningsvest i USA, men vi gjør oppmerksom på at redningsvester er tilgjengelig for alle og vi oppfordrer selvfølgelig til å bruke vest om bord i båt.
Dag 10

23. februar - Øyhopping til Maui

Vi flyr til vår neste øy, Maui. ”Maui no ka oi” betyr Maui er best og kanskje synes vi også det etter hvert? Det er den nest største øya på Hawaii og er fullspekket med variert natur, strender og et eldorado for utendørsaktiviteter for eventyrlystne. Fra flyplassen i Kahului kjører vi mot Kaanapalistranden.

I nærheten finnes forresten Iao Valley. Det er frodig vegetasjon med ulike sjatteringer av grønt. Dette området er et botanisk underverk og hjem til et stort antall endemiske og andre vakre vekster. I tillegg har dalen en kjendis som stikker seg ut og som alle gjenkjenner: Iao Needle, den grønnkledde «nålen» som er over 300 meter høy. Dette er et skikkelig landemerke på Maui. Lahaina er en historisk liten by som var hovedstad på Hawaii i noen tiår på 1800-tallet. Her er mye å oppdage og lære om svunne tider, i tillegg til at det i dag er en moderne by full av kunstgallerier, koselige kafeer og spisesteder. Lahaina er lett å komme seg til med rutebuss så kanskje det blir en tur?

Her på Maui bor vi på hotell på Kaanapalistranden, en skikkelig favorittstrand. Til og med på disse kanter regnes den som et lite stykke paradis. Middagen tar vi på Hula Grill i Kaanapali. Her serveres deilig sjømat.

(F/-/M)

Iao Needle, Maui
Dag 11

24. februar - Dag til egen disposisjon, eventuelt Haleakala Sunrise med tidlig, tidlig avgang

Den som ønsker å slappe av på stranden eller gjøre noe annet, kan gjøre det. Anne gir også forslag om hva du kan gjøre.

Vi har også et alternativ (ikke inkl.) som du kan bestille på plass om du ønsker: Det er luksus å ha tid til å nyte en vakker soloppgang (med værforbehold, selvsagt) i en travel hverdag. Vi skal opp på vulkanen Haleakala som ruver over 3000 moh. Kryss fingre og tær for en fantastisk seanse, uansett blir det en vakker tur med god stemning.

(-/-/M)

 

Magisk soloppgang på Haleakala
Dag 12

25. februar - Hvalsafari med Trilogy

Opplevelsene står i kø, og i dag skal vi oppleve noe stort, bokstavelig talt – håper vi. Vi skal på hvalsafari! Hver vinter trekker hvalen fra Alaska til Hawaii for å føde. Hva er vel mer perfekt enn en dag ute på havet med luft i luggen og frisk sjøluft om bord på en katamaran? Vi har vår egen båt.

Vi speider etter denne giganten og håper å få se dem leke i sjøen. En utrolig opplevelse å få se disse gigantiske dyrene på nært hold! Fingrene krysses som bare det. Om bord finnes diverse moderne utstyr som gjør at vi kan høre hvalene også – de har jo en fantastisk sang.

(-/L/-)

 

Kanskje, kanskje...får du oppleve dette...
Dag 13

26. februar - Dag til egen disposisjon

Tipper stranden kaller på deg? Opp til deg! Eller kanskje en tur til Hana som Anne organiserer?

De som ønsker å være med på en tur til Hana (ikke inkl.) er hjertelig velkommen! Veien til Hana er beryktet. Den er svingete, til tider er det bratt ned på  sidene, men det er verdt det. Etterpå kvalifiserer man seg til å kjøpe T-skjorte hvor det står  ”I survived the road to Hana”. Vi blir hentet på hotellet om morgenen og kommer tilbake tidlig på kvelden. Vi utforsker hemmelighetene til den tropiske skjønnheten – Mauis Hana kyst. Vi reiser gjennom den gamle sukkermølle-byen Paia, langs den nydelige kysten og forbi kjente windsurfing- strender. Vi fortsetter videre til Kaumahina State Park, utsiktspunktet Kaena valley og Pua’a Ka’a Wainapanapa State Park og Wailua Falls. Vi kjører over smale broer og gjennom bratte svinger til Hana. Lokalguiden tar oss med til Kipahulu hvor vi får oppdage Ohe’o elven og de syv hellige badekulpene. Her kan vi ta en dukkert hvis været tillater det. Det sies at dette er en av de mest minneverdige og vakre kjøreturer vi noen gang kommer til å få oppleve.

Om kvelden samles vi til felles middag.

(-/-/M)

Slappe av på denne stranden i dag?
Dag 14

27. februar - Luau!

Dagen er fri til egne opplevelser.

Om kvelden møtes vi til noe helt spesielt og noe man må få med seg: en ekte hawaiiansk luau! Vi er med på «Old Lahaina Luau”. Her får vi tradisjonell mat, vi får se hvordan Kalua-grisen blir stekt i en imu, egentlig bare et hull i bakken, og vi skal få se et fantastisk show med tradisjonell musikk og dans. Vi lærer hvordan huladansen forteller en historie og om den hawaiianske kulturen. Blant annet får vi kanskje høre om Madame Pele? Det er hun som sies å stå for alle vulkanutbruddene…

(-/-/luau)

 

I kveld blir det lokal og tradisjonsrik Luau-fest
Dag 15

28. februar - Dag til egen disposisjon - hjemreise

Det er fortsatt tid til å nyte livet på Hawaii og fortrenge at det er februar i Norge. Nyt timene! Etterhvert nærmer avreisen seg ubønnhørlig og turen går ut til flyplassen i Kahului.

Her venter Delta Airlines med avgang om kvelden. På tide å forflytte seg litt i ulike tidssoner. Først flyr vi til Seattle for mellomlanding og flybytte.

 

Dag 16

1. mars - Seattle - Amsterdam

Delta flyr oss fra vestkysten av USA og etterhvert over dammen til Amsterdam.

Dag 17

2. mars - Amsterdam - Oslo

Siste strekning etter mellomlanding og flybytte. KLM får oss hjem til Norge og beregnet landing på Oslo Lufthavn er midt på dagen.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom: kr 56 950
Tillegg for enkeltrom: kr 14 800

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Honolulu//Kahului-Oslo med KLM og Delta
Ved avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt for tilbud
Innenriksfly mellom øyene (tre flyvninger)
Flyskatt og avgifter pr. 9. mai 2017
14 netter på mellomklassehoteller,  (to netter på fly hjemreisen) frokost inkludert noen av dagene i følge programmet
5 frokoster
3 lunsjer og 1 snackslunsj med drikke
9 middager hvorav en er Luau
Tips på inkluderte måltider
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
ESTA – innreise til USA (14 USD pt.)
Bagasje på innenlandsflyene på Hawaii. Betales av hver enkelt ved innsjekk.
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips utover inkluderte måltider (vær oppmerksom på at det på Hawaii og i USA er en helt annen kultur i forhold til tips. Det forventes av guider, sjåfører, hoteller og på restauranter)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum til USA som søkes elektronisk på nett i god tid før avreise. Søk ESTA her: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Du kan velge norsk som språk men svarene må være på engelsk og navn være nøyaktig som i passet. Vær obs på norske bokstaver som æ, ø og å som blir ae, oe og aa.  Vær også nøye på å bruke korrekt link. ESTA betales med kredittkort når du søker, pt. 14 USD. Opplysninger om reisens innhold (fly, hotell) finner du på Min Side.

Carpe Diem trenger også din passkopi tilsendt i god før tid før avreise, da passinformasjon på alle deltakere må legges inn i forhold til flybilletter til USA. Vår samarbeidspartner på Hawaii trenger også dette for å bestille innenlands flybilletter. Send gjerne inn rett etter bestilling.

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise.  Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet og ESTA er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om trykkfeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (USD) pr. 23. juni 2017. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser