Det gode liv i Italia, Slovenia og Kroatia

En perle av en tur med tre unike land- Italia, Slovenia og Kroatia.

Her nytes det gode liv fra start til slutt. Venetiansk atmosfære langs gondolenes snirklete veier i Venezia og sprudlende proseccodråper hos en gjestfri vinbonde i Valdobbiadene. La vita er virkelig bella i Italia, men så er også tilfelle i Slovenia og minihovedstaden Ljubljana – et skikkelig sjarmtroll av et land hvor du får oppleve både byliv og en ualminnelig vakker natur. Kroatias Istria, byr på alt som er godt – for ganen og øyet. Og alle land nytes i sakte tempo. Turen har vært veldig populær og det er det mange grunner til.

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Venezia – tettpakket med kulturskatter
 • Treviso «lille Venezia»
 • Conegliano og Valdobbiadene med sin perlende prosecco og bølgende vinmarker
 • Ljubljana, av reiselivsmagasinet Reiselyst kåret til Europas vakreste og mest undervurderte by
 • Bled-innsjøen, et av Slovenias «must see»
 • Sjarmerende Porec og Rovinj
 • Istria – Kroatias matfat
 • Tid til å nyte det gode liv
 • Reiseleder Sonja – lokal, kunnskapsrik, superblid og hyggelig

 

 • Porec, Kroatia
 • Porec, Kroatia
 • Venezia_Italia_Veneto
Dag 1

24. april - Oslo - Venezia - Treviso

Vi reiser fra Oslo på formiddagen direkte med Norwegian, og ankommer Marco Polo flyplass i Venezia på ettermiddagen. Bussen kjører oss til vårt hotell i Treviso hvor vi skal være i tre netter. Treviso kalles ofte for  ”lille Venezia”. Gamlebyen oser av sjarm, med kanaler, vannmøller, gamle fiskerhus og husfasader dekorert med frescomalerier. Etter ankomst tar vi en tur og ser nærmere på sjarm og severdigheter i Treviso og vi spiser velkomstmiddag i byen.

(-/-/M)

 

Dag 2

25. april - Venezia

Etter frokost skal vi besøke henne – Venezia. Vi tar toget inn og går over Rialtobroen mot Markuskirken.

Det finnes bare en av Venezia. Bygget på 120 små sandøyer i lagunen, er byens uvurderlige bygninger tilsynelatende dømt til undergang. Kanskje det er derfor atmosfæren er preget av melankoli. San Markusplassen. Napoleon kalte piazzaen «verdens vakreste salong» og han hadde rett. Markuskirken, kampanilen og Dogepalasset rammer inn piazzaen som en varm stue. Dogepalasset med sukkenes bro ble bygget i det 10. århundre og er sammen med Rialtobroen Venezias mest kjente landemerker.

Markusplassen er også kjent som verdens dyreste sted å nyte en kopp kaffe. Uansett pris, på Cafe Florian speidet selveste Casanova etter nye erobringer.  Lord Byron, Charles Dickens, Marcel Proust, Rousseau, Stravinsky – for å nevne et knippe – satt og enten spritet opp sine allerede velutviklede hjerner med koffein, eller ned med vin.

Ettermiddagen er på egen hånd og det finnes mulighet for en gondolferd med en syngende gondolier. Dette er en herlig (dog dyr!) opplevelse. Byen har 425 mannlige og én kvinnelig gondolfører. Kvinnen har skapt en revolusjon i machomiljøet. Det er også helt perfekt å bare rusle rundt og ta inn byens stemning, sitte på kafe eller kanskje shoppe?

Vi spiser middag i byen før vi tar toget tilbake til Treviso.

(F/-/M)

Venezia
Dag 3

26. april - Conegliano og Valdobbiadene - Prosecco-vinruten!

I dag blir det en sprudlende dag i proseccoens spor. En  dag for nytelse av områdets gylne dråper. Prosecco er navnet på druen den musserende vinen lages av. Den foredlede druen tappes i to grader av bobler, den litt daffe frizzante og den mer fresende spumante. Det sies den smaker som Bris, hvis champagne er Farris. Litt mer behagelig og litt mindre pompøs.

Etter ankomst til den lille byen Conegliano, nyter vi et glass med områdets stolthet og vi rusler ellers rundt på egen hånd. I Prosecco-byen ligger også Italias første vinskole, Scuola Enologica, som ble grunnlagt i 1876. Den ærverdige skolen har 1200 elever.
Vi fortsetter langs vår vinvei og besøker en familiedrevet vingård. Klart det blir smaking og også med litt å bite i attåt. Etter en sprudlende og oppfriskende dag, reiser vi tilbake til hotellet i Treviso.

(F/L/-)

Dag 4

27. april - Treviso - Trieste - Ljubljana

Etter frokost venter et nytt land! Men først stikker vi en tur innom Castello de Roncade. Slottet som er bygget i vakker renessansestil på ruinene fra en borg helt tilbake til 900-tallet. Dagens bygning er fra 1500-tallet og ligger malerisk til omkranset av  eldgamle magnoliatrær. Familien som eier slottet er vinprodusenter, og vi får en omvisning på slottet og i hagen. Og som seg hør og bør får vi smake litt på de lokale spesialiteter. Som ellers i Italia er det kvalitet på kaloriene vi får i oss…

Vi fortsetter til Trieste, en by som er helt omgitt av Slovenia og som nesten ikke har tilhørighet til resten av Italia der den ligger for seg selv mot øst. Trieste er virkelig en annerledes by i den forstand at her har Østerrike og habsburgerne hatt innflytelse på utformingen av byen. På 1300-tallet ga byens innbyggere seg selv til hertug Leopold III, etter å ha ligget i krig med Venezia i lang tid. Fra midten av 1800-tallet til 1918 var byen en del av Østerrike-Ungarn og var et yndet sted for kunstnere og forfattere. James Joyce frekventerte Trieste på begynnelsen av 1900-tallet. Vi får en kort byrundtur og etter dette er det tid på egen hånd til å rusle rundt litt. Så fortsetter vi til Slovenias hovedstad, Ljubljana, der vi skal være i tre netter. Felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Dag 5

28. april - Bledsjøen - vandring i Vindgar-ravinen

Slovenia er utenfor manges reiseradar og det er helt ufortjent. Bli overrasket! Det er grønt, frodig og slovenerne er aktive og liker å bruke naturen og ta vare på den. Med ruvende fjell, dype daler, elver og innsjøer så knallblå eller grønne som om de nesten har smaragder eller safirer under vannflaten. Så som innsjøen Bled som vi skal besøke i dag. Et perfekt område både for rekreasjon og aktivitet.  Noen av kaloriene fra tidligere dager skal forsvinne litt i dag.

Ta med gode sko, vi skal på vandring i ravinen Vintgar som ligger ved innsjøen. Selve ravinen er 1,6 km lang og vær forberedt på en herlig vandring med kameraet klart til knips. Ravinen er gravd ut av elven Radovna og er 150 meter dyp inne i fjellene. Vi får sandwicher å spise underveis, som vi har kjøpt med på turen. Etterpå blir det tid på egen hånd til å ta det med ro og bare nyte naturen. (cirka 2 timers vandring, lett til moderat). Tilbake til Ljubljana og middag på egen hånd i kveld. Reiseleder foreslår felles bespisning for den som ønsker.

(F/sandwich/-)

 

Bledsjøen, Slovenia
Dag 6

29. april - Ljubljana

Hovedstaden er ikke så stor, ikke fullt 300 000 innbyggere. I 2014 feiret den 2000 års jubileum. Noen sammenligner den med Praha og selv om det er en æresbevisning i seg selv, er Ljubljana helt enkelt enestående på egen hånd. Perfekt by for å rusle rundt i da det ikke er lange avstander og store deler av sentrum er bilfritt. Magasinet Reiselyst kåret i 2015 byen til Europas vakreste og mest undervurderte by. Vår rundtur begynner med å ta turen opp til Castle Hill for å få en super utsikt over byen. Vakttårnet stammer fra 1500-tallet. Mellom Castle Hill og elven Ljubljanica er gamlebyen.

Den gamle bydelen er brosteinsbelagt og har mange små torg hvor du kan gå rundt i eget tempo og myse på både omgivelsene og folk. Kafeer og restauranter i fleng, her er det rett og slett hyggelig å være. Noen minutter fra gamlebyen finner vi Prešernov Trg som er hovedtorget der «alt» skjer. Her finnes en statue av nasjonalpoeten France Prešeren. Like ved ligger broen Tromostovje (Triple Bridge) som finnes på mange postkort, og det med god grunn. Vi kommer ikke utenom ett navn når vi snakker om Ljubljana: superarkitekten Jože Plečnik. På 1900-tallet ble det etter hans briljante ideer bygget og endret mye i hovedstaden og han er hyllet for sitt bidrag til utformingen av byen. Selve broen fikk to gangbroer på hver sin side og ble konstruert slik at man kunne gå ned den poppel-dekkede elvebredden.Ljubljanas symbol er den mytiske dragen, og en annen av broene her heter nettopp Dragebroen.

Etter byvandringen vil bli tid til å gå rundt i byen på egen hånd. Middag på egen hånd, reiseleder foreslår sted for den som ønsker å være med.

(F/-/-)

Ljubljana
Dag 7

30. april - Ljubljana - Groznjan - Porec

Nytt land venter – Kroatia er tredje og siste land! Før vi ankommer Porec der vi skal bo de siste nettene av reisen, stopper vi i Groznjan. Nå befinner vi oss i det som ofte kalles Istrias Toscana, med andre ord er det vakker natur, god stemning og med en rik matkultur. Vin, ost, olivenolje, urter og trøfler, Kroatias kjøkken er en perfekt blanding av nabolandet Italias kulinariske lekkerbiskener og noe særegent som dufter himmelsk. En kokekunst som er en sjarmerende blanding av noe overdådig og uhyre enkelt.

Groznjan er både middelalderby og kunstnerby. Ikke nok med at det bor mange anerkjente og blivende kunstnere her, byen er full av koselige gallerier og atelier. Musikk er også kunst, om sommeren er det festivaler og mye som skjer. Jazz og klassisk er det man kan høre mest av. Den historiske arven er det heller ikke noe å si på. Byen er kantet med gamle kirker, fort og palasser.

Turen fortsetter til en koselig vingård som ligger litt utenfor Groznjan. Her blir det en lett lunsj med litt lokalprodusert vin til, før vi er fremme i Porec sent om ettermiddagen. Middagen spises på hotellet.

(F/L/M)

Dag 8

1. mai - Porec

Porec er en livlig og sjarmerende by som i sin tid ble grunnlagt av romerne. Hovedgaten har fortsatt det samme navnet etter 2000 år, Decumanus, og er full av liv og shoppingmuligheter. Etter frokost begir vi oss ut på en liten byvandring og besøker samtidig basilikaen i byen som er UNESCO-vernet. Den første basilikaen her ble bygget på 400-tallet og har fortsatt gulvmosaikken delvis bevart. Dagens basilika ble bygget av biskop Eufrasius på 500-tallet. Mosaikkene fra den tiden er helt unike og deres like finnes kun i Ravenna i Italia.

Ettermiddagen er til egen disposisjon. Reiseleder gir forslag til hva du/dere kan gjøre. Det er mange fine grøntområder sør eller nord for gamlebyen om du ikke vil rusle rundt eller slappe av på hotellet. Middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

Rovinj
Dag 9

2. mai - Båttur til Rovinj

Båttur! I dag tar vi ut på tur og får litt vind i håret og får beundret Istrias kyst fra sjøsiden. Vakre øyer, bukter med turkisblått hav, underlige klippeformasjoner og rev dominerer kysten. Fra båt er utsikten mot land upåklagelig og med det vakre, klare Adriaterhavet er det heller ikke noe å si på kulissene.

Vi skal på sightseeing og byvandring i vakre Rovinj. Venetianske bygninger danner en mur ut mot havet for å hindre senmiddelalderens grusomme raid. I dag er det langt mellom inntrengerne og innbyggerne er vennligstilte mot alle besøkende 🙂 Denne byen med en varm atmosfære og en helt spesiell arkitektonisk sjarm, har en eldgammel historie.

Santa Eufemia er skytshelgen i byen og en bronsestatue står lengst inn i kirkerommet. Sarkofagen til helgenen åpnes hvert år den 16. september. Eufemia var en kristen kvinne som ble torturert av romerne i datidens Konstantinopel og som ved et mirakel endte i Rovinj.

Gamlebyen er sjarmerende med mange kunstgallerier, små kafeer og barer og restauranter.
Det blir en lett lunsj underveis ved havnen, før vi seiler tilbake til Porec. Ettermiddagen er fri til å slappe av – vi møtes igjen til middag på hotellet.

(F/L/M)

Rovinj, Istria
Dag 10

3. mai - Porec - fridag

Dagen er til egen disposisjon. Reiseleder gir gjerne forslag til hva du kan benytte dagen til om du ikke bare vil ta det helt med ro. En mulighet er at reiseleder tar med gruppen på vandretur langs sjøen. Vi kan ta med noe å spise slik at det blir piknik-lunsj underveis. Og om været er godt og varmt og du har lyst på en dukkert, kan du bade i Zelena Laguna noen kilometer utenfor byen.

Vi møtes alle til felles middag i Porecs gamleby.

(F/-/M)

Dag 11

4. mai - Porec - Pula - Oslo

Morgentimene på egen hånd, før vi sjekker ut og reiser til Pula for å se oss om der før hjemreisen. På turen i dag blir vi fulgt av en av Sonjas engelsktalende kolleger. Byen Pula het engang noe så flott som: ”Colonia Lulia Pollentia Herkulanum”. Majestetiske romerske ruiner forteller sitt om at Pula fortjente navnet. Under keiserne Titus, Flavius og Vespansianus fikk byen splitter nytt amfiteater, flere templer og en stor arena. I det 19. århundre ble Pula igjen en viktig by. Beliggenheten helt sør på Istria-halvøya gjorde at den ble Østerrike- Ungarns viktigste krigshavn.

Vi avslutter denne ferien med en avskjedsmiddag før Norwegianflyet tar oss hjem til Norge. Vi lander sent på kvelden på Oslo Lufthavn.

(F/-/M)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 690
Enkeltromstillegg: kr 3 350

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Venezia//Pula-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 10. september 2018
3 netter på mellomklassehotell i Treviso inkl. frokost
3 netter på mellomklassehotell i Ljubljana inkl. frokost
4 netter på mellomklassehotell i Porec inkl. frokost
4 lunsjer
8 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem møter ved ankomst Venezia og er med på hele turen til avreise fra Pula
Lokale guider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske borgere trenger ikke visum for denne reisen. Passet må være gyldig under hele reisen. Dersom du ikke er norsk statsborger – ta kontakt med de respektive ambassader/konsulater for veiledning. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 24. september 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser