Cruise i det sørlige Karibien med Celebrity Edge

Cruise i det sørlige Karibien med Celebrity Edge

Flamingoer som står nær sjøen på en strand i Aruba.

Grand Cayman, Cartagena, Aruba, Curacao og Bahamas

Ship o`hoi! Nå blir det cruise i Karibien og det med et skikkelig nytt og lekkert skip - Celebrity Edge. Det er her betegnelsen "flytende by" kommer til sin rett og her mangler du ingenting. Står cruise på ønskelisten din, er det nå du skal slå til. Det er slett ikke sikkert at du vil forlate Celebrity Edge. Flotte cruiseskip har den evnen. Her skal det skjemmes bort, koses og nytes. Med mange netter om bord, velger du selv. Vil du slappe av og ta dagen som den kommer - gjør så. Vil du benytte deg av de utallige tilbud for aktivitet om bord - ingen problem. Det er rett og slett ikke mulig å kjede seg. Er du ikke sikker på hva du vil? Da vil noen av de dyktige i besetningen om bord eller vår reiseleder kunne bidra.

Vi må heller ikke glemme stoppene. En kimser ikke av Karibien. Fargerikt, lekent, varmt og rytmer som får en til å tine opp. Grand Cayman med Seven Mile Beach er stranden over alle strender i Karibien... ABC-øyene ved A og C som er Aruba og Curacao. Der byene ønsker oss velkommen ikledd nydelige pastelltoner og lekre bygninger. Om vi tar med C, men utenfor øykategorien, kommer vi til Cartagena. Hun er intet mindre enn Colombias fargesprakende dronning. Til sist Bahamas med Nassau. Bahamas klinger også godt, så her stopper vi gjerne!

Det er enkeltrom på hotellet i Fort Lauderdale og enkeltlugar med balkong på skipet - dette er ikke vanlig kost på cruise. Vi har to lugarkategorier til bruk alene, les mer lenger ned.

Høydepunkter

 • Celebrity Edge, et nytt og flott prisvinnende skip i Celebrity-familien
 • Colombia! Aruba! Curacao! Caymans! Bahamas!
 • Balkonglugarer med lavt singeltillegg
 • Kvalitet og personlig service med Celebrity cruises
 • En natt i Fort Lauderdale før vi kaster loss
Celebrity Edge

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 22.01.2023

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 14

  Priser fra: 55.990,-

  Reiseleder: Ann Reksten

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+22
+21

Program

12 frokoster, 11 lunsjer og 11 middager inkludert

Celebrity Cruises / Celebrity Edge

Celebrity Cruises er en del av Royal Carribean Group og Celebrity Edge er det første skipet ut i EDGE-klassen.

Fakta:

Antall dekk: 14

Bredde: 36 meter

Bruttotonnasje: 129 500

Dybde: 8,2 meter

I trafikk fra: desember 2018

Lengde: 306 meter

Passasjerkapasitet: 2918/ 1320 ansatte

Dag 1

Avreise Oslo

Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Fort Lauderdale. Vi får en kort transfer fra flyplassen til hotellet der vi skal overnatte en natt.

Florida er jo "The Sunshine State". Og Fort Lauderdale er en perfekt forsmak på det som venter i Karibien, dog i en større skala. Byen har en lekker strandpromenade full av ulike spisesteder, kafeer og butikker. Palmene passer perfekt inn i bildet og vannveiene er varierte. Strendene er fine i seg selv, men Fort Lauderdale har finurlige vannveier og kanaler litt som Venezia. Havnen, der yachtene gjerne ligger og soler seg i finværet, viser at det er en boltreplass for båtliv i alle varianter. Las Olas Boulevard byr på alt man trenger i pastellfargede omgivelser. Vi får en smakebit i kveld. Reiseleder organiserer middag for de som vil. I morgen er det tid for cruise!

Dag 2

Vi mønstrer på

Frokost, lunsj og middag

Etter en rolig morgen med frokost, har vi litt tid til egne sysler. Så sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Fort Lauderdales travle cruisehavn, Port Everglades, hvor skipet venter. Vel om bord nyter vi en sen lunsj og finner oss til rette i lugaren som skal være vårt hjem de neste dagene. Klokken 16 kaster skipet loss og eventyret begynner. Før middag inviterer reiselederen til velkomstmøte og en drink i en av skipets hyggelige barer. Vi spiser middag sammen på bordene som vi har fast på turen.

Dag 3

Til sjøs

Frokost, lunsj og middag

Første dagen på vårt deilige karibiske eventyr tilbringer vi til sjøs. Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, i buffeten eller á la carte-restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys om bord. Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs eller krokket på gressplenen. Her blir det ikke lett å finne et kjedelig øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese ei god bok, er det fritt frem. Lunsj og middag spiser vi sammen, om du vil.

Dag 4

George Town, Grand Cayman – Caymanøyene

Frokost, lunsj og middag

Vi ankommer kl 07.00 og seiler kl 16.00

Tidlig på morgenen ankommer vi Grand Cayman. På grunn av korallrevet som omslutter øya kan ikke skipet legge til kai, og transport mellom skipet og George Town foregår med småbåter, kalt tendere, som går i skytteltrafikk hele dagen frem til skipet seiler.

Grand Cayman er den største av de tre øyene som tilhører Cayman Islands. Da Christofer Columbus oppdaget Cayman-øyene i 1503, kalte han dem Las Tortugas (skilpaddene) på grunn av alle skilpaddene han så i farvannet rundt øyene.

I dag er Grand Cayman først og fremst kjent som et skatteparadis og har mer enn 500 banker. Den mest populære turistattraksjonen er Seven Mile Beach – og med god grunn. Her er sanden finkornet og vannet klart og rolig – perfekt for snorkling og andre vannaktiviteter.

Grand Cayman har mer å by på enn strender og luksushoteller. I George Towns historiske sentrum, mellom pastellfargede hus og Fort George som ble bygget av britene i 1780-årene, ligger Cayman Islands National Museum. Museet ligger i en av øyas eldste bygninger, som tidligere har vært både fengsel, dansehall og postkontor.

Utforsk Grand Cayman på egenhånd, eller meld deg på en av utfluktene som arrangeres av skipet. Du kan blant annet velge mellom svømmetur blant rokker i Stingray City, nærkontakt med delfiner, besøk på en skilpaddefarm, seiltur og golf.

Dag 5

Til sjøs

Frokost, lunsj og middag

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har sikkert gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Magic Carpet, bar og tenderstasjon på dagtid-Sjømatrestaurant på kveldstid

Magic Carpet, bar og tenderstasjon på dagtid- restaurant på kveldstid

Dag 6

Cartagena, Colombia

Frokost, lunsj og middag

Vi ankommer kl 07.00 og seiler kl 15.30

Cartagena de Indias...

Hun er glovarm, fargefull, leken og minst like nydelig som forventet. Enhver dør er et kunstverk, enhver hus-fasade med små balkonger lokker kameraet opp av veska. Bittesmå taxier prøver å komme seg rundt innenfor bymurene, men det er smalt og kronglete. Alle er på vei overalt, fortauene har bare plass til en og en. Tempoet er allikevel karibisk og avslappende, her stresses det ikke. Utenfor de trygge bymurene føles det åpne merkelig stort og annerledes. Cartagena er to ulike byer – innenfor og utenfor murene. Utenfor leves et annet liv, uten magi, og det er slett ikke bare pent. Slik er realitetene også midt i dette eventyret.

Og det er innenfor bymurene hun lever med en skjønnhet og en sjel som ingen kan overgå. Cartagena var strategisk viktig når transport av gull og andre rikdommer nordover til Spania skulle skipes og dermed utsatt for begjæret til alskens sjørøvere og andre inntrengere. Løsningen var solide bymurer og massive festninger, noe som fortsatt preger byen, og som klarte å holde de aller fleste på avstand. Men innenfor er det en herlig blanding av syrlige, lekre sukkertøy av noen bygninger. Det er gult, det er knallrosa, det er turkis, det er syrlig grønt og det er mykere pastellfarger. Snakk om eksplosjon av farger! Og en salig blanding av alle slags mennesker - virkelig multikulturelt. Og nesten alle bygninger har en fantastisk dør, en luftig patio og en karakteristisk balkong i tre. Byen innenfor murene ses best til fots.Skipet ligger ved kai i Cartagena hele dagen. Det går skyttelbusser mellom skipet og gamlebyen som man kan ta for noen få dollar. Opplev den sjarmerende gamle bydelen på egen hånd, eller delta på en av utfluktene fra skipet som inkluderer byrundtur med hest og vogn, byvandring, utflukt til La Popa-klosteret og besøk i Gullmuseet.

+5
+4

Dag 7

Oranjestad, Aruba

Frokost, lunsj og middag

Skipet ankommer kl 16.30 og seiler kl 18.00 dagen etter

Geografisk befinner vi oss på De nederlandske antillene, eller ABC-øyene som de også kalles. De består av Aruba, Bonaire og Curacao. Disse øyene ligger utenfor orkanbeltet og er like vakre under vann som over.
Som den minste, men desidert mest besøkte av ABC-øyene, venter Aruba på å vise deg en stor bit av et strandparadis. Vannet er helt fantastisk klart og sikten er vanligvis helt eksepsjonell. Det er vannet og strendene som først og fremst får frem superlativene. Undervannslivet er rikt og variert, og venter på deg. En stor del av Aruba er beskyttet nasjonalpark. Klimaet er tørt, landskapet er flatt og nærmest ørkenaktig med enorme kaktuser. Aruba er ikke som andre karibiske øyer, men er i en kategori helt for seg selv.

Østkysten av Aruba, derimot, består av mange spennende grotter med trolsk stemning og naturlig skjønnhet.

Hovedstaden Oranjestad er en moderne, liten havneby bygget i nederlandsk kolonistil. Her er brede gater og massevis av små, koselige butikker. En miks mellom gammelt og nytt blander seg med det kommersielle og pastellfargede bygninger. Og med en liten touch av Nederland, såklart.

Dag 8

Oranjestad, Aruba

Frokost, lunsj og middag

Mer Aruba venter og vi kan ikke tenke oss at du blir lei av denne karibiske perlen. Kanskje vil du bli med på utflukter arrangert av mannskapet, eller utforske mer på egenhånd eller sammen med reiseleder? Uansett er dagen i solen din!

Vi seiler videre klokken 18.00 i dag, og spiser middag sammen om bord.

Dag 9

Willemstad, Curaçao

Frokost, lunsj og middag

Vi ankommer kl 07.00 og seiler kl 18.00

C`en i ABC-øyene: Curacao er den største og mest folkerike, og det er ikke langt til kysten av Sør-Amerika og Venezuela, kun 60 kilometer.

Tenk deg et Amsterdam i miniatyr, der forskjellen er at bygningene er malt i knallfarger. Turkis, grønt, blått og pastellrosa blandes med lekker arkitektur og koselig stemning. Det gjør unektelig noe med humøret! Dette er Willemstad, Curacaos hjerte og hovedstad. Willemstad er delt i to: Punda og Otrobanda. Den gangen nederlenderne erobret øya fra spanjolene, bygde de et fort og valgte Punda som base. Arven er smale, men rette gater - orden og reda. I Otrobanda ligger utallige, små, livlige restauranter og kafeer. Her er det en labyrint av sjarmerende gater og smug, helt annerledes enn Punda. Bydelene knyttes sammen av en pongtong-bro, en flytebro over bukta. Flere ganger om dagen svinges denne til side slik at cruise- og tankskip kan passere.

Det er ikke mangel på utflukter å velge mellom her heller! Hva frister mest i dag?

Fargerike bygg skaper god stemning

Willemstad, Curaçao.

Dag 10

Til sjøs

Frokost, lunsj og middag

Vi seiler tilbake mot Florida. Det er fortsatt mye å oppdage om bord! Dersom du er av den litt mer rastløse typen, kan skipets velutstyrte treningssenter få ut litt lopper av blodet. Her kan du være med på yoga- eller spinningtimer – eller ta treningen i eget tempo. Det fins også badstue om bord, hvis du føler for å svette litt ekstra… Disse dagene er til bare for å sole, nyte og slappe totalt av.

Dag 11

Til sjøs

Frokost, lunsj og middag

Cruiset nærmer seg slutten. Bruk de siste sjødagene til å fordøye alle inntrykkene fra cruiset og de interessante havnene vi har besøkt. Før ankomst Florida skal vi innom Bahamas!

Dag 12

Nassau - Bahamas

Frokost, lunsj og middag

Vi ankommer kl 09.00 og seiler kl 17.00

Bahamas! Mer enn 700 øyer som består av lekre strender, nydelig vann og fargerikt tilbehør. Akkurat sånn det skal være i Karibien. Som kontrast til øyene er hovedstaden Nassau den eneste byen å snakke om. Dolphin Cay er et av de største habitat for marineliv og pattedyr. Delfiner, såklart og sjøløver. Pirater har plyndret og herjet i Karibien i eldre dager, og Fort Fincastle fra slutten av 1700-tallet skulle stoppe dem. Hovedstaden har mye å by på for historeinteresserte og matglade besøkende.

Dag 13

Fort Lauderdale og ilandstigning

Frokost

Vi ankommer kl 07.00

Tidlig om morgenen legger skipet atter til kai i Fort Lauderdale og cruiset vårt er ved veis ende. Vi sier ha det bra til skipet og besetningen og får snart transfer til flyplassen. Januar i Karibien eller Norge - valget er sannsynligvis enkelt. Alle gode ting har en ende, så nordover må vi enten vi vil eller ikke... Flyet har avreise om ettermiddagen.

Dag 14

Ankomst Norge

Vi lander i kalde Oslo på formiddagen lokal tid, solbrune og med masse påfyll av d-vitamin. Takk for turen!

PS! Fikk du med deg vår reisekafé på Facebook om cruiset den 10.mars? Ingrid fra Carpe Diem og cruiseekspert Ivar fra Escape snakker om turen, havnene og skipet i videoen under 👇

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT:

 • Fly Oslo–Miami eller Fort Lauderdale i økonomiklasse t/r
 • Innsjekket bagasje
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Tips til transfersjåfør + transferrepresentant, samt personalet på skipet
 • Transport mellom flyplass, skip og hotell
 • 1 natt på hotell i Fort Lauderdale med frokost
 • 11 netters cruise i valgt lugar
 • Samtlige måltider i skipets hoved- og buffetrestauranter
 • Classic drikkepakke (denne inneholder et godt utvalg drikkevarer servert i glass på drikke som koster opptil 9 USD). Denne pakken gir også opp til 15% rabatt på flasker med vin
 • Wifi om bord på skipet
 • Samtlige show og det meste av underholdning
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • ESTA til USA USD 14 per person. Dette søkes om individuelt på nett minimum 72 timer før avreise. Lenke til offisiell side for ESTA - ikke bruk andre sider enn dette.
 • Tips til bagasjehandler, på utflukter i regi av skipet og til andre som utfører personlig service på forespørsel
 • Utflukter i regi av rederiet
 • Måltider i skipets spesialrestauranter
 • Avbestillings- og reiseforsikring