Cruise i Karibien med Royal Caribbean Cruise Lines

Cruise på et av verdens største cruiseskip Allure of the Seas! Med stopp på Bahamas, Cozumel og Costa Maya. To netter i Miami først.

Ship o`hoi! Nå blir det cruise i Karibien med et av verdens største cruiseskip. Det er her betegnelsen «flytende by» kommer til sin rett og virkelig er en dekkende beskrivelse. Står cruise på ønskelisten din, er det nå du skal slå til. Det er enkeltrom på hotellet i Miami og enkeltlugar med balkong på skipet – dette er ikke vanlig kost på cruise.

Når vi først har to netter i Miami med super beliggenhet, så begynner det riktig så bra. Miami Beach er eklektisk og eksotisk. Med karibiske, vuggende rytmer, sol, salsa og shopping. Her leves livet langs den langstrakte, hvite stranden og i gatene. Art Deco-distriktet i South Beach er sukkertøykulørt, elegant og med fullstendig fantastisk arkitektur. Vi bor midt i smørøyet.

Når vi sjekker inn på Allure of the Seas, er det ikke sikkert du vil sjekke ut igjen. Flotte cruiseskip har den evnen. Her skal det skjemmes bort, koses og nytes. Med syv netter om bord, velger du selv. Vil du slappe av og ta dagen som den kommer – gjør så. Vil du benytte deg av de utallige tilbud for aktivitet om bord – ingen problem. Det er rett og slett ikke mulig å kjede seg. Er du ikke sikker på hva du vil? Da har reiseleder svaret – du finner knapt noen som vet og kan så mye om cruise som Ivar.

Vi må heller ikke glemme stoppene. En kimser ikke av Karibien. Fargerikt, lekent, varmt og rytmer som får en til å tine opp. Bahamas med Nassau og den private øya, CocoCay, setter standard for utallige tilbud den dagen vi ligger der. Mexico og Cozumel på Yucatan er et eldorado for undervannsliv. Snorkel og dykkemaske er de beste følgesvenner for å oppdage fisker i alle regnbuens farger og alle størrelser. Costa Maya, på grensen mot Belize, er en egen øy for cruisegjester. Veien er ikke så lang til det mer «ekte» heller herfra.

På dette cruiset reiser vi sammen med andre norske gjester fra Escape Travel. Reiseleder og cruiseekspert Ivar sørger for at alle får det optimalt! Ship o`hoi!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/ 

 

 

 • Balkonglugar alene til knallgod pris

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • To netter i enkeltrom på hotell i Miami med gangavstand til alt
 • Se Miami i eget tempo, eller bli med på valgfri utflukt å se enda mer
 • Sju netter på Allure of the Seas i balkonglugar – til bruk alene
 • Et av verdens beste rederier står bak cruiset
 • Opplev den ultimate sol og bad-destinasjonen CocoCay på Bahamas
 • Dykkerparadiset Cozumel i Mexico
 • Få nærkontakt med mayakulturen på Costa Maya
 • Bahamas med Nassau
 • Enkeltlugar med balkong til alle!
 • Direktefly fra Oslo til Miami t/r med SAS
 • Godt reisefølge
 • Reiseleder og sjarmør Ivar som har verdens beste humør (vi lyver ikke) og som er cruiseeksperten over alle cruiseeksperter

 

 • Superior Oceanview Stateroom with Balcony Cat. D
Dag 1

29. november - Avreise Norge, ankomst Miami

Vi reiser fra Oslo om morgenen, og kommer til Miami om ettermiddagen. Her møter vi guiden vår som følger oss til hotellet. Pakk ut, slapp av, sjekk ut nærområdet eller ta en forfriskende dukkert i bassenget.

Vi bor på Fariwind Hotel som ligger rett ved verdenskjente Ocean Drive med sine mange barer og restauranter. Like i nærheten av hotellet finner du et stort utvalg av butikker og stranden er bare to kvartaler unna. Super beliggenhet!

De som ønsker kan bli med vår reiseleder for en felles middag. Velkommen til «The Sunshine State»!

(-/-/-)

Dag 2

30. november - Miami, shopping, sol og bad - eller frivillig utflukt

I dag skal vi få oppleve Miami enten i egen takt eller på utflukt! Utflukten beskrives senere i programmet (kr 998). Reiseleder vil ta dere med ut å spise frokost (ikke inkl.)

Miami ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet og er i dag et av USAs mest berømte badesteder og byer. Miami Beach er egentlig en egen øy adskilt fra resten av Miami av en bukt, med flere broer over til fastlandet. De fleste kjendiser med litt selvrespekt frekventerer Miami minst én gang i løpet av året, hvor de slapper av på byens mange luksushoteller og sørger for å bli sett på byens hotte klubber.

Miami er også MYE mer enn glatte kjendiser og dyre hoteller. Byen i seg selv er ekstremt internasjonal og har en stor andel latinamerikanere og eksilcubanere. Det merkes i byens rike og varierte restaurantbilde og kulturliv.

Vi kan trygt si at Miami Beach er eklektisk og eksotisk. Med karibiske, vuggende rytmer, sol, salsa og shopping, leves livet langs den langstrakte, hvite stranden og i gatene. Art Deco-distriktet i South Beach er sukkertøykulørt, elegant og med fullstendig classy arkitektur. De «tøffe» gutta cruiser opp og ned paradegaten Ocean Drive i blanke glis. Rap og hip-hop fra høyttalerne deres fyller lufta, mens solen senker seg. Ocean Drive er nerven og der folkelivet og trafikken finnes til fulle. Stille er det ikke, dog en turistfelle, prisene er høye. Du betaler for det å sitte å ta en drink eller en matbit midt i der alt skjer…

South Beach er jammen en salig blanding og her er det mye å hvile øynene på. Se og bli sett er parolen for noen. Vrikke nedover gata i minimal string gull-bikini – helt ok her. Men det er også en god blanding av unge, voksne og barnefamilier – alle trives her.

Shoppingglade vil garantert finne påfyll. Collins og Washington fører inn til Lincoln Road Mall ved 17th Street. Her er utvalget veldig bra. Mange spisesteder er det også, men her er det litt Victorias Secret, Sephora, Gap, Aldo og mer kostbare merker ligger langs Collins. Det er masse restauranter og kafeer overalt i ulike prisklasser. Her finnes noe for alle.

Art Deco-distriktet med alle de pastellfargede bygningene ligger på rad og rekke langs Ocean og Collins, perfekte fotomotiv. Fasadene speiler seg nesten i strandpromenaden som strekker seg langt av gårde og stranden er så hvit og myk som vi kan tenke oss. Stranden strekker seg laaangt av gårde. Det er få steder det er så herlig å gå, sykle eller jogge langs stranden eller langs promenaden

(-/-/-)

Art Deco-distriktet og Ocean Drive i Miami
Dag 3

1. desember - Innsjekk på Allure of the Seas og cruiset starter

Etter en rolig morgen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Fort Lauderdales cruisehavn, Port Everglades, hvor Allure of the Seas venter. Vel om bord nyter vi en sen lunsj og finner oss til rette i lugaren som skal være vårt hjem de neste 7 dagene. Klokken 16.30 kaster skipet loss, og eventyret begynner!

Før middag inviterer reiselederen til velkomstmøte og en drink i en av skipets hyggelige barer.

Det er mulig å bestille drikkepakke om bord, reiseleder informerer mer om dette. Det er også mulig å forhåndsbestille.

(-/-/M)

RCCLs Allure of the Seas, et av verdens største skip
Dag 4

2. desember - Bahamas, Nassau

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 18.00.

Bahamas! Mer enn 700 øyer som består av lekre strender, nydelig vann og fargerikt tilbehør. Akkurat sånn det skal være i Karibien. Som kontrast til øyene er hovedstaden Nassau den eneste byen å snakke om. Dolphin Cay er et av de største habitat for marineliv og pattedyr. Delfiner, såklart og sjøløver. Pirater har plyndret og herjet i Karibien i eldre dager, og Fort Fincastle fra slutten av 1700-tallet skulle stoppe dem.

De fleste som reiser til Bahamas, reiser enten for å bade og sole seg på et av de store hotellene, eller for å være i Nassau noen timer mens cruiseskipet de kommer med ligger i havn på dagsbesøk. Hovedstaden har mye å by på for historeinteresserte og matglade besøkende. Her er noen tips til ting du bør få med deg mens du er byen.

Paradisøya utenfor Nassau ligger en halvtimes rask gange fra bysentrum, og er forbundet med «fastlandet», New Providence, med to store broer. Hvis du liker store luksuriøse hoteller, må du ta turen ut hit for å oppleve Atlantis Paradise, som er et av Karibias største hotellkompleks. Foruten Atlantis Paradise, er Paradise Island hjemsted for flere gigantiske vannparker, shopping-gater i pastellfarger og et kjempestort kasino i terrakottastil.

Du kommer ikke utenom konkylier når du besøker Bahamas. Ikke bare serveres skalldyret i alle tenkelige former på restauranter, barer og fastfood-sjapper. De tomme, fine konkylieskjellene selges overalt i Nassau for et par dollar eller det dobbelte, avhengig av tidspunkt på døgnet og hvor god du er til å prute.

Barmannen på hotell Towne lover gratis Bahama Mama til alle som klarer å lage godkjent lyd i konkylien som ligger på bardisken, og påstår at oddsen for at en person utenfra skal klare å knekke koden er dårlig.

Restaurantene i Nassau tar seg generelt godt betalt. Ønsker du å spise noe rimeligere, og samtidig få en følelse av det lokale livet, ta turen til fiskemarkedet Potterś Cay, under broen som går over til Paradise Island. Her ligger småsjappene på rekke og rad langs vannkanten, der fiskebåtene kommer inn og leverer ferske varer hver morgen.

Den nederste delen av Nassau er en fargesprakende rapsodi av gamle kolonihus og nyere liksom-kolonihus, fylt med butikker, barer og restauranter og cruisebåturister.

Beveger du deg to-tre kvartaler innover og oppover, blir det mindre pastellfarger, og færre turister å se.

Det rosa regjeringsbygget ligger kun fem raske minutters gange oppover i åsen. Rett nedenfor, og parallelt med regjeringsbygget, går en gate med påfallende fargerike hus og skilt. Blant de mest iøyenfallende bygningene er Chillin’ Conch Shack, hvor du kan spise konkylieburger og diverse andre konkylieretter på verandaen.

(F/L/M)

Land i sikte!
Dag 5

3. desember - Perfect day at Cococay, Bahamas

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 17.00. NÅ snakker vi sol og bad!

CocoCay er et privat reisemål på Bahamas, eksklusivt for Royal Caribbean gjester. Denne ferieøya vil forandre synet ditt på hva som er mulig å oppleve i løpet av en dag! Her er det drømmestrender, den ultimate badeopplevelsen og den villeste fornøyelsesparken – på én og samme øy. Alt som er inkludert om bord er også inkludert på øya. Har du drikkepakke om bord, gjelder denne også i land.

Her finner du blant annet:

Coco Beach Club
Har du lyst på en perfekt avslappende dag på CocoCay? På Coco Beach Club kan du reservere din egen «overwater cabana», med hengekøye over vannet, vannsklie og egen privat butler slik at du har alt du trenger for noen timer med luksus. Her kan du finne roen, mens resten av familien prøver seg på mer actionfylte opplevelser. Hva mer kan du ønske deg?

(åpner desember 2019. Kostnad tilkommer)

Thrill Waterpark
I Thrill Waterpark finner du blant annet Nord-Amerikas høyeste vannsklie, en zipline på nesten en halv kilometer og utallige bassenger. Her er det bare å hoppe i det! (kostnad tilkommer)

South Beach
South Beach er for deg som liker å holde deg i aktivitet: Volleyball, basketball, fotball, SUP (stand up paddle), kajakk med glassbunn og ikke minst «zorbing» i en oppblåsbar zorb-ball. Her kan du også delta på ulike fitness-timer. (inngang inkludert)

Chill Island
Det er også mulig å ha en fredelig dag på CocoCay. Uberørt, krystallklart tropisk vann og hvit deilig sandstrand er alltid innen rekkevidde. Og midt på stranden finner du Chill Grill – hvor du kan nyte herlig BBQ-mat. (inkludert)

Oasis Lagoon
Ved Karibiens største ferskvannsbasseng – Oasis Lagoon – kan du tilbringe tid med familien, nyte en cocktail med venner eller en kald Coco Loco i Swim-up baren, før du tar en svømmetur til en av de tre øyene. (inngang inkludert)

Harbourside Dining
Her får du servert herlig taco med guacamole, kylling rett fra grillen, eller hva med en saftig burger? Avslutt måltidet med nybakte brownies og kaker eller frisk frukt. (inkludert)

(F/L/M)

CocoCay er en skikkelig amerikansk opplevelse :-)
Dag 6

4. desember - Til sjøs

En behagelig gynging har sikkert gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa. Er du av den som liker aktiviteter er det nok å finne på! Her er det alt fra bingo og forelesninger til zip lines og klatrevegger.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Dette er dagen å gå på oppdagelsesferd på dette fantastiske skipet.

(F/L/M)

Plenty av muligheter om bord til å pleie kropp og sjel, shoppe, spise og bli underholdt. Kjedelig blir det i alle fall ikke :-)
Dag 7

5. desember - Cozumel, Mexico

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 17.00.

Cozumel ligger like utenfor kysten av Yucatan-halvøya. Øya var tidligere et hellig valfartssted for mayaindianerne, men da de spanske conquistadorene smittet de innfødte med kopper ble indianerne nesten utryddet.

Cozumel lå i en søvnig dvale fra sjørøvertiden på 1700-tallet og fram til 1960-tallet, da korallrevet utenfor øya ble kjent for å være et av verdens beste dykkeparadiser. Siden den gang har turismen vokst, men selv om Cozumel kan friste med vakre strender, den sjarmerende byen San Miguel og noen interessante mayaruiner, er undervannslivet og det eventyrlige korallrevet fremdeles øyas største attraksjon.

Cozumel har noe for alle, og vi har hele dagen på å oppleve dette karibiske paradiset. Ta en tur på stranden, drikk margaritas i en av de livlige barene i San Miguel, eller la deg friste av lokale suvenirer. Skipet tilbyr snorkle- og dykketurer, utflukt til mayaruinen ved San Gervasio, seiltur med katamaran, ridetur på stranden og dypvannsfiske, men også utflukter til fastlandet – blant annet til mayaruinene i Tulum og turistbyen Cancun. Fergeturen mellom Cozumel og Playa del Carmen på fastlandet tar bare cirka 45 minutter hver vei.

(F/L/M)

Cozumel, Mexico
Dag 8

6. desember - Costa Maya, Mexico

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 17.00.

Halvøya Costa Maya er et sjarmerende reisemål på grensen til Belize. Ettersom turismen fortsatt er i startfasen, har Costa Maya spesialisert seg på å ta imot cruisegjester. Allerede i havnen i byen Mahahual, hvor skipet legger til, ligger det en liten shoppingby og et basseng hvis du trenger å avkjøle deg litt. Vil du oppleve mer av det «ekte» Costa Maya, kan du dra til en av de mange maya-ruinene fra 350-tallet e.Kr.

Costa Maya har også gode muligheter for dykking og snorkling. Et utfluktstips er også Mayan Pavillion Park. Her er det blant mye annet et håndverkssentrum med mayakunst, gode tradisjonelle restauranter, saltvannsbasseng, amfiteater og fantastisk shopping.

I cruiseområdet er det tilrettelagt med utallige barer, restauranter og butikker. Her kan du også svømme med delfiner! En liten busstur unna kommer du til et lite bysentrum, hvor restaurantene og barene ligger i kø på stranden.

(F/L/M)

Fargerike Costa Maya
Dag 9

7. desember - Til sjøs

I dag er dagen til å oppleve alt du ikke har rukket til nå, og det kan vi love deg, det er faktisk en hel del. Besøk de fantastiske butikkene i skipets egen handlegate, ta en deilig lunsj på en av skipets mange spisesteder, les en god bok i skipets egen park, eller ta en dukkert – det er mange bassenger å velge imellom.

(F/L/M)

Underholdningen på skipet er i en klasse for seg. Ifølge reiseleder Ivar er det Broadwayklasse :-)
Dag 10

8. desember - Ankomst Fort Lauderdale og hjemreise

Om morgenen legger skipet til kai i Fort Lauderdale, og vi tar farvel og går i land rundt kl. 09.00. På havnen venter bussen som skal ta oss med tilbake til flyplassen i Miami hvor vi begynner vår hjemreise direkte til Oslo. Forhåpentligvis med fantastiske minner i bagasjen!

(F/-/-)

Dag 11

9. desember - Ankomst Oslo

Vi ankommer Oslo tidlig om morgenen og takker for en flott tur sammen.

Allure of the Seas

 • Tonnasje: 220.000
 • Lengde: 362 meter
 • Passasjerkapasitet: 6296
 • Mannskap: 2.384
 • Byggeår/Renovert: 2010
 • Registreringsland: Bahamas

Allure of the Seas er et av verdens største cruiseskip og tilhører Oasis-skipsklassen sammen med Oasis of the Seas, Harmony of the Seas og Symphony of the Seas. De fire Oasis-skipene er banebrytende og nyskapende på mange områder.

Skipets 18 dekk tilbyr mange banebrytende fasiliteter og en rekke aktiviteter – mor deg med alt fra skøyteløping til klatring eller ta en behandling i skipets spa-avdeling. Allure of the Seas har mange ulike restauranter å velge mellom og det er aldri langt til nærmeste spisested. Om bord Allure of Det finnes også blant annet et stort utendørs vannteater med spektakulære show, utendørsområdene Boardwalk og Central Park med ekte trær og planter, promenadegaten Royal Promenade med butikker, puber og kafeer, baren Rising Tide Bar som beveger seg mellom tre dekk, Zip-Line i ni dekks høyde, H2O Zone vannpark, fire basseng og 10 boblebad, det første strandbassenget til havs, surfesimulatorer, verdens første karusell til sjøs, 24 ulike spisealternativer – for å nevne noe. Allure of the Seas er skipet som har ALT!

Fasiliteter om bord

 • Sol og bad
 • Hovedbasseng
 • Fritthengende boblebasseng
 • FlowRider
 • H2OZone (vannland)
 • Solarium (bassengområde for voksne)
 • Boblebad

Mat og drikke

Hovedrestaurant

 • Windjammer Café (bufférestaurant)
 • Ben & Jerry’s iskrembar
 • Café Latte-tudes
 • Café Promenade
 • Champagnebar
 • Chops Grille (steakhouse)
 • Jade Restaurant (asiatisk)
 • Johnny Rockets (hamburgerrestaurant)
 • Portofino Restaurant (italiensk)
 • Roomservice
 • Schooner Bar
 • Central park (park med kafé etc.)

Fornøyelser og underholdning

 • Casino Royale
 • Kino
 • Nattklubb
 • Teater
 • Spillarkade
 • Viking Crown Lounge
 • Boleros Lounge
 • Aquatheater (utendørs amfiteater)
 • Karusell Entertainment Place (barer og underholdning)
 • Rising tide bar

Aktiviteter

 • Basketballbane
 • Boksering
 • Spa
 • Fitnessenter
 • Golfsimulator
 • Skøytebane
 • Klatrevegg
 • Løpebane
 • Minigolfbane
 • Sportsdekk
 • Zip-Line

Øvrig

 • Kunstauksjoner
 • Kapell
 • Konferansesenter
 • Bibliotek
 • Royal Promenade (shoppinggate)
Utflukt fra Miami Beach (forhåndsbestilles)

Det meste av Miami

I løpet av denne turen, vil vi få oppleve South Beach, art deco-distriktet og se noen av millionærenes herskapshus. Miamis berømte South Beach er en arkitektonisk skattkiste takket være de 800 eksemplene på art deco-bygninger du finner her. De ble bygget i årene etter en voldsom orkan raserte byen i 1926. Distriktet har en lengde på bare en kvadratmil, hvor noen av de mest luksuriøse bygningene har en utsikt over stranden og hovedgaten Ocean Drive.

Byturen inkluderer også de berømte Wynwood Walls og designdistriktet. Viden kjent for sine mange fargerike veggmalerier, Wynwood har på kun et par år blitt en av byens mest kjente områder. Dette er et utendørs museum som viser verk fra noen av verdens mest kjente gatekunstnere. Og perfekt fotomotiv.

De omkringliggende gatene har blitt konvertert til varehus, boliger, bryggerier og trendy kunstgallerier. Hit kommer de hippe og trendy for å finne skatter i nabolagets elegante klesbutikker. Her bugner det også av moderne bistroer og kveldsåpne barer. Designdistriktet er kjent for sin elegante og moderne arkitektur, eksklusive interiørbutikker og kunstgallerier.

Turen vil også gå til Little Havana og Calle Ocho. Little Havana er Miamis cubanske hjerte, med latinamerikanske kunstgallerier og travle restauranter. Kafeer med flotte vinduer som selger cubansk kaffe og sigarer. På Calle Ocho (SW 8th Street) diskuterer lokalbefolkningen politikk over et slag domino i Maximo Gomez park, også kalt Domino Park av lokalbefolkningen. Det historiske Tower Theatre viser cubanske filmer, mens områdets klubber spiller latinsk musikk.

Før vi reiser tilbake til hotellet, skal vi innom Brickell Avenue og Miami Downtown. I Miami Downtown ligger Miamis epicenter, fullpakket med skinnende skyskrapere, med storslagen utsikt over bukta.

Dette var stedet for en av Miamis tidligste internasjonale attraksjoner, Henry Flaglers Royal Palm Hotel, som åpnet i 1897 langs bredden av Miami River. Downtown Miami var hjemmet til Miamis første utviklingsboom i 1910 og 1920-tallet, med Flagler Street i kjernen. Frihetstårnet var inngangspunktet for cubanske flyktninger som ankom i Miami i 1959.

I dag har Downtown Miami’s befolkning doblet seg på mindre enn 10 år, og de nye innbyggerne har brakt med seg nye restauranter, barer, butikker, parker og museer i verdensklasse. Brickell er byens finanssenter, med glitrende forretnings- og boligtårn.

(Reiseplanen kan forandre seg i forhold til trafikken og er opp til reiseguiden).

Pris for denne utflukten er kr. 990,-. Det er ikke lunsj inkludert.

Priser og betingelser

PRIS

Pr person i enkeltrom Miami og balkonglugar på skipet: 29 490

Balkonglugar:
Dette er en standard lugar med balkong, som har havutsikt. Lugaren har to senger som kan gjøres om til dobbeltseng. Lugaren inneholder også sitteområde, privat balkong, bad, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe. Størrelse på lugaren ca: 18 m2, balkong ca 5 m2. De ligger på dekk 12 og 14.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Miami t/r med SAS
Ta kontakt for mulighet for gjennomgående tilslutningsbilletter
Flyskatt og avgifter pr 8. mai
2 netter på hotell i Miami i enkeltrom
7 netter om bord i Allure of the Seas i beskrevet balkonglugar
Tips (unntatt til portere (bærere) på hotellet i Miami
Samtlige måltider i skipets hoved- og buffetrestauranter
Samtlige show og det meste av underholdning
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem / Escape som møter på flyplassen i Miami etter immigrasjon og bagasjehenting

HVA ER IKKE INKLUDERT
Drikkevarer (utover vann, kaffe, te og juice i skipets buffetrestauranter)
ESTA til USA USD 14 per person. Dette søkes om individuelt på nett minimum 72 timer før avreise, vær nøye med å bruke riktig nettadresse:
Søk ESTA her 
Utflukt i Miami
Måltider i Miami
Utflukter i regi av rederiet (bestilles og betales om bord eller på nett når du mottar innlogging til bestillingen din fra rederiet gjennom oss)
Skipets spesialrestauranter
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 3500 pr. person (merk at beløpet her er høyere enn på de fleste av våre turer). Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ESTA for innreise og transitt USA for denne reisen. Søkes ved link over eller her: (vær oppmerksom på sider som ikke er offisielle og som «hjelper» deg mot et stort tillegg. Prisen er pt. 14 USD og betales med kredittkort i prosessen. Vær veldig nøye på å fylle ut alt helt korrekt!

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Passkopi må sendes enten pr mail eller post til Carpe Diem i god tid før avreise. Vi trenger dette for flybillettene inn til USA.

TIPS
Tips er frivillig, men forventet i store deler av verden. Reiseleder tar opp om det er noe i forhold til dette, på skipet er det inkludert.

VIKTIG INFORMASJON OM DETTE CRUISET
Cruise er meget godt tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at det kan bli ilandstigning med eksterne båter, og du må være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Du må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker du andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Du vil før avreise få innlogging fra rederiet for å legge inn personopplysninger og hente ut billettene til cruiset derfra.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser