Costa Rica

Costa Rica på lokalt vis

Rufous-tailed brummende fugl, med utspredte halefjær, nærmer seg en blomst

Pura Vida! Costa Rica – et naturparadis

Vår nye tur til Costa Rica er et fullspekket reiseeventyr fullt av kontraster og opplevelser. I områder litt utenfor allfarvei. En reise der vi kommer tett under huden på natur, regnskog, økoturisme og dyreliv. Noen land får til alt, Costa Rica er beviset på det. Hit flokker bohemen, adrenalinelskeren og oss i Carpe Diem som egentlig bare elsker alt som er vakkert, lokalt og nært. Som gjerne vil oppleve dyreliv til lands og til vanns. Og er nysgjerrige på hvordan det egentlig er å bo her. Å ja, vi bor også en natt på homestay for å få følelsen.

Det er mye natur på Costa Rica. Nasjonalparker er det ingen mangel på, store deler av landet består av områder som må bevares og forvaltes. Når du har en fot ved Atlanterhavet og den andre ved Stillehavet, har du lov til å være stolt. Vi blir kjent med den minste nasjonalparken av dem alle, Manuel Antonio. Men lite blir til stort når naturen har vært så gavmild med farger og dyreliv. Dovendyrene koser seg i trærne i sin vante slow motion livsstil. Fugler i alle regnbuens farger bryter stillheten og hvite sandstrender står i perfekt kontrast til turkisblått hav, fosser og tett regnskog.

Landet er lite, men naturkreftene store. Den aktive vulkanen Irazú vitner om dette. Fjellbyen Turrialba byr på helt annet fokus. Her fylles dagene glatt med gårdsbesøk, matlaging med lokale råvarer og overnatting hjemme hos de gjestfrie costaricanerne. Lokalt og nært, akkurat slik det skal være.

Herfra går turen videre til Stillehavet hvor spektakulære nasjonalparker, hvalsafari og vakre solnedganger venter. Costa Rica inviterer oss til pura vida. Bli med, slapp av og nyt turen i godt selskap!

Høydepunkter

 • En fantastisk natur og et fantastisk dyreliv!
 • En reise litt utenfor opptråkkede stier
 • Vulkan og frodig regnskog
 • Kaffe og sjokolade, Costa Rica har begge deler og vi tester og lærer
 • Kokkelering på lodgen sammen med vertsfamilien samme sted
En fargerik rødøyet trefrosk (Agalychnis callidryas) som sitter langs en vinrank i tropiske omgivelser.
+33
+32

På Costa Rica står bærekraft alltid i fokus

Costa Rica er et foregangsland innen økoturisme og har hatt fokus på miljø, resirkulering, planting av trær og bærekraft i mange år. Med sine mange nasjonalparker, sitt rike biologiske mangfold og varierte klimasoner, er det en selvfølge for både styresmakter og innbyggere å ta vare på de unike ressursene de har. Når vi reiser på lokalt vis, bidrar vi til å beholde tradisjoner og godt håndverk. Samtidig støttes lokalbefolkningen.

Program

11 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Avreise og ankomst

Avreise med Lufthansa om formiddagen fra Oslo Lufthavn. Mellomlanding og flybytte i Frankfurt, før landing San Jose, Costa Rica tidlig kveld (lokal tid). Vi blir hentet på flyplassen kjørt til et hotell like i nærheten av flyplassen, her blir vi en natt før vi skal ut på eventyr!

en foss som stikker gjennom den tykke skogen

Foss i skogen

Dag 2

Aktiv vulkan og økologisk gård

Frokost og lunsj

Vi forlater storbyen til fordel for de grønnkledde fjellene. På veien besøker vi den aktive vulkanen Irazú (3 432 moh.) og vandrer langs kraterkanten for å oppleve de geologiske underverkene på nært hold. Bussen kjører oss helt opp til krateret på over 3 000 moh. så det er flatt og behagelig vandring. Vi fortsetter til fjellbyen Santa Cruz i Turrialba hvor vi skal bo de tre neste nettene.

Før innsjekk på lodgen besøker vi Blanco & Negro, en imponerende gård som drives av to sjarmerende søstre. Her får vi servert en nydelig lunsj med spennende råvarer fra deres økologiske paradis. Tipper det blir både nye smaker og inspirasjon til egen kokkelering etter dette besøket.

Dag 3

Historiske Guayabo og lokal kokkelering

Frokost og lunsj

Etter en god frokost med en fantastisk utsikt nedover dalen og den aktive vulkanen Turrialba kjører vi til den lille landsbyen Guayabo hvor vi finner Costa Ricas aller viktigste arkeologiske funn. Her er synlig bosetting etter urbefolkningen som vitner om et avansert samfunn lenge før Columbus og spanjolene kom til «Den nye verden». Dette er regelrett et stort utendørs museum og vi går på gode stier gjennom tåkeskog og en fantastisk fauna sammen med lokal guide som entusiastisk forteller om stedet og dets viktige historie.

Etter besøket på arkeologiske Guayabo kjører vi til Le Chaudron hvor vi skal få møte en særdeles innovativ og dyktig «Tica» som lager europeiske oster på farens gamle melkegård. Her får vi høre Maritza sin imponerende historie samt en kjapp omvisning i ostehuset før vi nyter en fantastisk lunsj, hvor deilige oster med passende viner naturligvis er en del av menyen.

utsikt over vulkanen Turrialba fra Nortico Cocoa farm

Turrialbavulkanen

Dag 4

Aquiares - et samfunn tuftet på kaffe

Frokost, lunsj og middag

I Aquiares blir vi tatt imot som hedersgjester i hovedhuset hvor frokost og nybrent kaffe venter. Costa Rica er verdenskjent for sin kvalitetskaffe og vi blir tatt med på en reise i kaffens verden hvor vi lærer alt fra historien til dyrking og kvalitetssikring til det som på folkemunne blir omtalt som «grano de oro» (gullkorn). Dagen avslutter med en såkalt «coffee cupping» som er en kaffesmaking hvor en sammenligner en rekke ferdig tilberedte kopper med kaffe, for å kunne peke ut smaksegenskaper ved de forskjellige.

Plantasjen ligger utrolig flott til med flere fossefall og utsikt over fjell og skog. Dette er i høy grad en kulturell dag, ikke bare kaffe. Husk badetøy!

Tilbake på lodgen blir det tid til litt avslapping før vertskapet inviterer oss med på kokkekurs med lokale råvarer. Sammen lager vi en treretters middag. Vertskapet er et ektepar som eier og driver lodgen vi bor på. Fruen er kjent kokk og holder ofte kokkekurs. De har et stort kjøkken hvor alle får ta del i matlagingen. Vi gleder oss!

Dag 5

Kortreiste og lokale opplevelser i Turrialba

Frokost, lunsj og middag

Vi starter dagen med et besøk på Nortico Cacao Farm som drives av en norsk/costarikansk familie som bor i Turrialba. Her vil vertskapet ta imot oss og fortelle om kakaodyrking og historien til frukten som blir omtalt som «Gudenes Føde». Etter en vandring på gården blant kakaotrær og andre eksotiske frukter og planter avslutter vi med å få lage vår egen sjokolade av de beste råvarer – en ekte «fra jord til bord» opplevelse!

Fra Nortico Cacao Farm fortsetter vi til den lille landsbyen Mollejones hvor vertsfamiliene venter på oss. Her blir vi plassert to og to i hvert vårt hjem, hvor vi deler rom. På kvelden er vi invitert til felles middag og kulturkveld på skolen.

Dag 6

Den costaricanske tåkeskogen

Frokost og middag

Etter frokost forlater vi vertsfamiliene våre og forlater Turrialba og den costaricanske landsbygda. Vi krysser The Continental Divide (det store amerikanske vannskille) og følger den panamerikanske hovedveien, som starter i Alaska i nord og ender opp helt sør i Argentina. Den fantastisk flotte og sagnomsuste fuglen quetzal er svært aktiv på denne tiden av året, vi tar derfor en natt i tåkeskogen i håp om å få sett denne svært populære fuglen og andre fargerike arter. Costa Rica har jo et vell av disse, så det er bare å følge med! En blir litt hekta på dette, og i morgen blir det enda mer!

Felles middag om kvelden.

Quetzal i fri utfoldelse i Costa Rica.

Ser vi deg quetzal?

Dag 7

Fra mer "birding" i tåkeskogen til Stillehavet

Frokost

Sammen med lokal guide starter vi tidlig for en morgen med fugletitting. «Birding» er svært polulært i Costa Rica og landet er en av verdens mest populære reisemål for fugleentusiaster. Når du vandrer i den tropiske skogen like etter soloppgang og hører og ser alle de fantastiske fugleartene så vil du fort skjønne hvorfor. Det er virkelig en flott opplevelse. Vi blir i tåkeskogen denne formiddagen og det blir tid til vandring og «birding» både før og etter frokost. Utsjekk fra hotellet midt på dagen og vi fortsetter vestover - helt ned til Stillehavet hvor vi skal være i fem netter.

Dag 8

Manuel Antonio Nasjonalpark

Frokost

Manuel Antonio er en liten nasjonalpark bestående av kystregnskog og et stort havområde. Den er kjent for sine utrolig flotte strender og mange turstier. Til tross for sitt lille areal lever det over 100 ulike pattedyr og over 180 fuglearter i nasjonalparken. Pakk badetøy i dagstursekken og bli med på en flott dag på turstier langs kritthvite strender og i kystregnskog som er hjem til både apekatter, dovendyr og eksotiske fugler.

Dag 9

Dominical ved Stillehavet

Frokost

Dominical er en liten surfe-by med en fantastisk kystlinje. Surfebrett-utleie, yogastudioer og økologiske restauranter ligger tett i tett, og her er enkelt å finne roen. Nasjonalparken Marino Ballena ligger like ved og er absolutt verdt et besøk da det er hvalsesong når vi er her. Det er også mulig å ta en fottur inn i regnskogen for å bade i ferskvann og fantastiske fossefall, med Nauyaca Waterfalls som de mest kjente. I tillegg kan dere velge blant vannsportaktiviteter som surfing, dykking, snorkling, hvalsafari, kajakk, hesteridning på stranden etc. Dagen er din! Utflukter bestilles og betales på plass, reiseleder hjelper til med å organisere.

Dag 10

Dominical - dagen til egen disposisjon

Frokost

Om du ikke vil ta dagen med ro, finnes det mye å finne på. Reiseleder hjelper til å organisere. Det samme med måltider. Nyt dagen!

Dag 11

Dominical - dagen til egen disposisjon

Frokost og middag

I dag er siste hele dagen, bruk den til det du ønsker. Reiseleder hjelper til!

Om kvelden blir det felles middag for hyggelig oppsummeringer og samtaler rundt alt vi har opplevd her på Costa Rica.

En strand ved solnedgang med uttrykket "pura vida" skrevet i sanden

Pura vida

Dag 12

Tilbake til San Jose og hjemreise

Frokost

Vi sjekker ut av hotellet kl. 12 og starter på returen tilbake til hovedstaden San José. På kjøreturen til flyplassen passerer vi elven Tárcoles. Her stopper vi for å se på de enorme krokodillene som har funnet sitt naturlig habitat under broen – imponerende!

Vi stopper for en matbit på veien ut til flyplassen (ikke inkl.). Lufthansa har avreise om kvelden og mellomlanding samt flybytte blir i Frankfurt.

Alligator i Everglades.

Krokodille (illustrasjonsbilde)

Dag 13

Ankomst Norge

Ankomst Oslo Lufthavn er om kvelden (vår tid).

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Costa Rica – Oslo med Lufthansa
 • 11 netter på mellomklassehoteller inkl en natt på homestay (her deler vi to og to). Frokost inkludert hver dag
 • Måltider iht. til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Utflukter som ikke er en del av programmet
 • Drikkevarer
 • Tips