Costa Rica på lokalt vis

Pura Vida! Costa Rica – naturparadiset vel utenfor turistløypa med lokalkjent reiseleder.

Vår nye tur til Costa Rica er et fullspekket reiseeventyr fullt av kontraster og opplevelser. I områder litt utenfor allfarvei. En reise der vi kommer tett under huden på natur, regnskog, økoturisme og dyreliv. Noen land får til alt, Costa Rica er beviset på det. Hit flokker bohemen, adrenalinelskeren og oss i Carpe Diem som egentlig bare elsker alt som er vakkert, lokalt og nært.  Som gjerne vil oppleve dyreliv til lands og til vanns. Og er nysgjerrige på hvordan det egentlig er å bo her. Å ja, vi bor også en natt på homestay for å få følelsen.

Det er mye natur på Costa Rica. Nasjonalparker er det ingen mangel på, store deler av landet består av områder som må bevares og forvaltes. Når du har en fot ved Atlanterhavet og den andre ved Stillehavet, har du lov til å være stolt. Vi blir kjent med den minste nasjonalparken av dem alle, Manuel Antonio. Men lite blir til stort når naturen har vært så gavmild med farger og dyreliv. Dovendyrene koser seg i trærne i sin vante slow motion livsstil. Fugler i alle regnbuens farger bryter stillheten og hvite sandstrender står i perfekt kontrast til turkistblått hav, fosser og tett regnskog.

Landet er lite, men naturkreftene store. Den aktive vulkanen Irazú og varme kilder i utkanten av hovedstaden San José vitner om dette. Fjellbyen Turrialba byr på helt annet fokus. Her fylles dagene glatt med gårdsbesøk, matlaging med lokale råvarer og overnatting hjemme hos de gjestfrie costaricanerne. Lokalt og nært, akkurat slik det skal være.

Herfra går turen videre til Stillehavet hvor spektakulære nasjonalparker, hvalsafari og vakre solnedganger venter. Costa Rica inviterer oss til pura vida. Bli med, slapp av og nyt turen i godt selskap!

 

 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 12.09.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 29 980,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • En fantastisk natur og et fantastisk dyreliv!
 • En reise litt utenfor opptråkkede stier
 • Vulkan og varme kilder
 • Viktig historie og et glimt av arkeologi i Guayabo
 • Kokkelering på lodgen sammen med vertsfamilien samme sted
 • Kjent og kjær på manges reiserute – Manuel Antonio nasjonalpark har det meste på stell
 • Kaffe og sjokolade, Costa Rica har begge deler og vi tester og lærer
 • En natt på homestay gir enda mer lokal følelse
 • Lokalkjent reiseleder som bor på Costa Rica
 • Godt reisefølge og selskap er alltid inkludert på Carpe Diems reiser 🙂
Dag 1

12. september- Avreise og ankomst

Avreise med Lufthansa om formiddagen fra Oslo Lufthavn. Mellomlanding og flybytte i Frankfurt, før landing San Jose, Costa Rica tidlig kveld (lokal tid). Vi blir hentet på flyplassen kjørt til et hotell like i nærheten av flyplassen, her blir vi en natt før vi skal ut på eventyr!

(-/-/-)

Costa Rica byr på en fantastisk fauna - foto: Alex Arias
Dag 2

13. september - Aktiv vulkan og varme kilder

Vi forlater storbyen til fordel for de grønnkledde fjellene. På veien besøker vi den aktive vulkanen Irazú (3 432 moh.) og vandrer langs kraterkanten for å oppleve de geologiske underverkene på nært hold. Bussen kjører oss helt opp til krateret på over 3 000 moh. så det er flat og behagelig vandring. Vi fortsetter til Orosi hvor fly-trette kropper får bade i naturlige varme kilder. Hacienda Orosi er et fantastisk anlegg med flere varme kilder, hager og stier. Vi spiser lunsj her og nyter en lat ettermiddag før turen går videre til fjellbyen Turrialba hvor vi skal bo de neste tre nettene.

(F/L/-)

Hacienda Orosi, et paradis for fly-trette kropper - foto: Elin Engelsvoll
Dag 3

14. september - Historiske Guayabo og lokal kokkelering

Etter en god frokost med en fantastisk utsikt nedover dalen og den aktive vulkanen Turrialba kjører vi til den lille landsbyen Guayabo hvor vi finner Costa Ricas aller viktigste arkeologiske funn. Her er synlig bosetting etter urbefolkningen som vitner om et avansert samfunn lenge før Columbus og spanjolene kom til «Den nye verden». Dette er regelrett et stort utendørs museum og vi går på gode stier gjennom tåkeskog og en fantastisk fauna sammen med lokal guide som entusiastisk forteller om stedet og dets viktige historie.
Etter besøket på arkeologiske Guayabo kjører vi til en lokal restaurant hvor dere kan få selvfisket ørret til lunsj eller velge blant et vell av andre lokale delikatesser.

Tilbake på lodgen hvor vi bor, også kalt Guayabo, blir det tid til litt avslapping før vertskapet inviterer oss med på kokkekurs med lokal råvarer. Sammen lager vi en 3-retters middag. Vi tar med oss urter fra hagen med på kjøkkenet. Vertskapet er et ektepar som eier og driver lodgen vi bor på. Fruen er kjent kokk og holder ofte kokkekurs. De har et stort kjøkken hvor alle får ta del i matlagingen og lærer mens de lager maten. Resultatet blir dagens treretters middag og et glass vin som er inkludert.

(F/L/M)

Vulkanen Turrialba
Dag 4

15. september - Aquiares - et samfunn tuftet på kaffe

I Aquiares blir vi tatt imot som hedersgjester i hovedhuset hvor frokost og nybrent kaffe venter. Costa Rica er verdenskjent for sin kvalitetskaffe og vi blir tatt med på en reise i kaffens verden hvor vi lærer alt fra historien til dyrking og kvalitetssikring til det som på folkemunne blir omtalt som «grano de oro» (gullkorn). Dagen avslutter med en såkalt «coffee cupping» som er en kaffesmaking hvor en sammenligner en rekke ferdig tilberedte kopper med kaffe, for å kunne peke ut smaksegenskaper ved de forskjellige.

Plantasjen ligger utrolig flott til med flere fossefall og utsikt over fjell og skog. Dette er i høy grad en kulturell dag, ikke bare kaffe. Husk badetøy!

(F/L/-)

 

Her blir vi tatt imot som hedersgjester - frokost og nybrent kaffe venter
Dag 5

16. september - Kortreiste og lokale opplevelser i Turrialba

Vi starter dagen med et besøk på Nortico Cacao Farm som eies og drives av en norsk/costarikansk familie som bor i Turrialba. Her vil vertskapet ta imot oss og fortelle om kakaodyrking og historien til frukten som blir omtalt som «mat til Gudene». Etter en vandring på gården blant kakaotrær og andre eksotiske frukter avslutter vi med å få lage vår egen sjokolade av de beste råvarer – en ekte «fra jord til bord» opplevelse! Vi fortsetter til Finca ViaLig hvor familiens mor venter oss med god og tradisjonell lunsj. Etter lunsj viser de oss sin flotte sommerfuglhage og hvordan de produserer de vakreste sommerfugler som eksporteres til botaniske hager og naturhistoriske museum rundt omkring i verden. Fra Finca ViaLig er det en kort kjøretur til den lille landsbyen Mollejones hvor vertsfamiliene venter på oss. Her blir vi plassert to og to i hvert vårt hjem og på kvelden er vi invitert til felles middag og folkedans på skolen.

(F/L/M)

 

 

 

Fra jord til bord - stikkord: kakao og sjokolade
Dag 6

17. september - Fra fjellene til Stillehavet

Etter frokost forlater vi fjellene til fordel for kysten, og både terreng og klima vil endre seg dramatisk i løpet av dagen. Vi krysser The Continental Divide (det store amerikanske vannskille) og følger den panamerikanske hovedveien, som starter i Alaska i nord og ender opp helt sør i Argentina.

(F/-/-)

 

Fra fjell til hav i dag
Dag 7 - 8

18. - 19. september - Dominical ved Stillehavet

Dominical er en liten surfe-by med en fantastisk kystlinje. Surfebrett-utleie, yogastudioer og økologiske restauranter ligger tett i tett, og her er enkelt å finne roen. Nasjonalparken Marino Ballena ligger like ved og er absolutt verdt et besøk da det er hvalsesong når vi er her. Det er også mulig å ta en fottur inn i regnskogen for å bade i ferskvann og fantastiske fossefall, med Nauyaca Waterfalls som de mest kjente. I tillegg kan dere velge blant vannsportaktiviteter som surfing, dykking, snorkling, hvalsafari, kajakk, hesteridning på stranden etc. Dagene er deres!

Du kan forhåndsbestille to utflukter (65 dager før avreise)

18. september: Hval- og delfinsafari i båt, inkl frukt og vann: kr 970

19. september: Snorkeltur til Caño Island via mangroveskog, inkl lunsj: kr 1 490

(F/-/-)

 

Solnedgang i Dominical
Dag 9

20. september - Fra Dominical til Quepos

Vi har en lat morgen til å nyte bassengliv og hotellets fasiliteter før utsjekk kl. 12. Vi kjører nordover til Quepos.

(F/-/-)

Manuel Antonio Nasjonalpark
Dag 10

21. september - Valgfrie aktiviteter, dag til egen disposisjon

Hva med shopping i Quepos, zip-line, sol og strandliv eller med ei bok i en hengekøye; du bestemmer!
Eller hva med tur til The Rainmaker Reserve som er et naturreservat like nord for Quepos? Her kan du vandre på hengebroer i regnskogen og virkelig få oppleve den mektige floraen og faunaen i en tropisk regnskog. Reiseleder hjelper med å organisere.

(F/-/-)

Costa Ricas verdensberømte rødøyede trefrosk
Dag 11

22. september - Manuel Antonio Nasjonalpark

Manuel Antonio er en liten nasjonalpark bestående av kystregnskog og et stort havområde. Den er kjent for sine utrolig flotte strender og mange turstier. Til tross for sitt lille areal lever det over 100 ulike pattedyr og over 180 fuglearter i nasjonalparken. Pakk badetøy i dagstursekken og bli med på en flott dag på turstier langs kritthvite strender og i kystregnskog som er hjem til både apekatter, dovendyr og eksotiske fugler.

(F/-/-)

Sjansen er stor for å møte på et ekte dovendyr i dag
Dag 12

23. september - Tilbake til San Jose og hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet kl. 12 og starter på returen tilbake til hovedstaden. Underveis stopper vi ved broen ved elven Tarcoles for å se de enorme krokodillene som holder hus akkurat her og om det passer seg så kan vi også spise lunsj her.
Vi ankommer flyplassen i god tid før avgang, så det blir tid til å skifte klær og pakke litt om før innsjekk. Lufthansa har avgang om kvelden, og det blir flybytte og mellomlanding i Frankfurt.

(F/-/-)

Costa Rica + kaffe = sant
Dag 13

24. september - Ankomst Norge

Ankomst Oslo Lufthavn er om kvelden (vår tid).

(-/-/-)

Farvel til Costa Rica for denne gang - men med varme og fargerike minner i kofferten

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 29 980
Tillegg for enkeltrom: kr 6 780

OBS – enkeltromstillegget dekker ikke en natt på homestay, her deler vi to og to.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Costa Rica – Oslo med Lufthansa
For tilslutningsfly fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud. 
Flyskatter og avgifter pr 31. oktober 2019
11 netter på mellomklassehoteller inkl en natt på homestay. Frokost inkludert hver dag
2 middager, 4 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem som møter ved ankomst Costa Rica, er med på hele turen, ikke på flyreisen hjem.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som forhåndsbestilles eller organiseres på plass
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

PASS OG VISUM – HUSK PASSKOPI ETTER BESTILLING
Norske statsborgere trenger ikke visum til Costa Rica for denne reisen. Passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter utreisedato. Har du en annen nasjonalitet, sjekk med ambassade/konsulat.

Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden. Carpe Diem trenger også din passkopi tilsendt etter bestilling : sendes til post@carpe-diem.no eller i post til Carpe Diem, Postboks 6288 Etterstad, 0603 Oslo. 

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser