Hydra er skikkelig vakker:)

Athen, Peloponnes, Poros og Hydra

Vårtur med ekte gresk fortegn, til både storby, øyer og landsby.

Bli med vår lokalkjente reiseleder på en skreddersydd reise! Der vi sammen opplever storby, øyliv, severdigheter og lokalt landsbyliv i perfekt samspill. Ann Kristin snakker flytende gresk, kjenner landet, skikkene og tradisjonene. Hun sørger for at vi får en ekte, gresk opplevelse. Hun gleder seg stort til å vise deg sitt andre hjemland, ikke minst «hennes egen» landsby på Peloponnes.  Dette er langt utenfor turistløypa, og det blir både sosialt, lærerikt og morsomt! Greske måltider nytes i godt selskap og vi kan love genuine og ekte reiseopplevelser.

Ikke nok med det. Vi må bli mer kjent med storbyen Athen, demokratiets og antikkens vugge, med noen som kjenner den godt. Athen har mye mer å by på enn det de fleste av oss har anelse om. Ann Kristin har bodd i byen,kjenner krikene og krokene, kafeene og restaurantene. Athen var et turistmål allerede i antikkens tid og det er fortsatt de antikke monumentene som trekker de fleste turistene til byen. Det imponerende Akropolis med Parthenon-tempelet topper listen. Vi skal dit!

Korintkanalen skal besøkes og beundres og videre blir det ut på øyene. Poros kaller vi gjerne en liten perle, det er egentlig to øyer forbundet med en bro. Skikkelig koselig er det her og vi skal bli kjent. Videre venter Hydra. Egenart, ja takk. Hydra er en liten, kul bohem som ikke har noen biltrafikk. Laid back stemning og kunstnervibber i massevis. Her er det mye å forelske seg i.

Vi synes mai er en perfekt tid for å bli mer kjent med Hellas mange fortreffelige steder, da er det mindre turister og det lokale skinner enda mer gjennom.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Gresk vår/sommer med sol, bad, spennende utflukter og nydelig mat
 • Athen – fortid og nåtid i skjønn forening
 • Anafiotika – et lite stykke Kykladene i storbyen
 • Korintkanalen, bygget for «hånd» og en viktig snarvei
 • Besøk i «Ann Kristins landsby», Karatza
 • Utflukter og program i skjønn forening med litt tid til egne sysler
 • Et av verdens vakreste øyriker – det er jo det
 • Øyliv på både Poros og Hydra for en dukkert eller flere
 • Hydra er bohemen uten biltrafikk men med mange firbeinte stabeiser (les: esler)
 • På Hydra er det mange kunstnere og forfattere som har levd og virket, vår egen Axel Jensen og Leonard Cohen
 • Reiseleder Ann Kristin – bedre reiseleder i Hellas tror vi ikke det er mulig å få

 

 • Milos bord stol Kykladene Hellas
 • Plaka, Athen, Hellas
 • Gresk taverna Sifnos Hellas
 • Paros, Kykladene, dør, blomster
 • Gresk mat Hellas
 • Hellas dame hatt basseng
 • Hellas, mat
 • Sifnos Hellas
 • Mat gresk Hellas
 • Parthenon, Acropolis Athen, Hellas
 • Sifnos, Kykladene, Hellas
 • Paros, Hellas, blomster, tre, dør
Dag 1

23. mai - Avreise Norge, ankomst Athen

Vi reiser fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen med Norwegians direktefly. Etter ankomst Athen om kvelden, busser vi inn til storbyen og innkvarteres på Hotel Fresh med ”midt i smørøyet beliggenhet” like ved markedet og i gangavstand til gamlebyen Plaka og Akropolis. Vi tar kvelden siden det blir sen ankomst og gleder oss til en uke med mange opplevelser!

(-/-/-)

Parthenon, Akropolis er bokstavelig talt et høydepunkt
Dag 2

24. mai - Athen!

Etter en solid frokost er det på tide å bli litt bedre kjent med denne spennende storbyen. Fra hotellet starter vi med en tur innom det lokale markedet som bugner av frisk frukt og grønnsaker, oliven, egg, fisk, kjøtt, krydder og nøtter av alle slag. Videre gjennom sentrum opp mot Syntagmaplassen hvor parlamentet befinner seg. Her voktes den ukjente soldats grav og det er vaktskifte hver hele time.

Videre tar vi turen ned til Monastiraki hvor vi spiser grekernes tradisjonelle ”fast food” – Gyro Pita. Alltid godt.
Etter lunsj går ferden videre gjennom gamlebyen Plaka og innom sjarmerende Anafiotika beliggende tett oppunder Akroplis murer. Anafiotika er som en bitteliten gresk landsby i Kykladene og ble bygget av marmorarbeiderne fra Anafi som ble satt til å arbeide på Akropolis. Vi avslutter med en tur opp på selveste Akropolis beliggende 156 moh. Fra toppen får vi en formidabel utsikt over hele Athen og Piraeus. Fra Akropolis vandrer vi ned til Monastiraki igjen og ettermiddagen fri for shopping, museumsbesøk eller hva du måtte ønske.

Om kvelden blir det felles middag akkompagnert av levende gresk musikk – og skikkelig gresk mezé står på menyen. Mezé er grekernes svar på spanjolenes tapas og består av mange tradisjonelle småretter.

(F/L/M)

Plaka, Athen - trivelig som bare det
Dag 3

25. mai - Korintkanalen, Peloponnes, landsbyliv og Poros

Vi nyter frokost, sjekker ut av hotellet og setter kursen vestover mot Korintkanalen, en busstur på en times tid. Korintkanalen skjærer seg gjennom det smale Korinteidet, mellom Korintbukta og Saroniabukta i Egeerhavet, og skiller halvøya Peloponnes fra resten av Hellas.

Kanalen er 6,3 kilometer lang og 25 meter bred, med klippevegger som reiser seg opp til 73 meter på det høyeste og 8 meters dybde. Den ble bygget i årene mellom 1881 og 1893. Med håndkraft! Det ble holdt en åpningsseremoni 7. august 1893, så den har noen år på beina… Flere av antikkens herskere drømte om å bygge en kanal gjennom Korinteidet, uten å få det til, og den er ansett som en stor teknologisk bragd for sin tid. Den sparer mindre skip for den 400 kilometer lange reisen rundt Peloponnes, men ettersom dagens frakteskip er større enn datidens brukes kanalen hovedsakelig av turistskip nå for tiden.

Under stoppet ved Korintkanalen er det obligatorisk med en liten snack –  souvlakispidd er alltid godt på disse kanter.

Ferden langs veiene på Peloponnes byr på spektakulær utsikt. Vi ser små landsbyer, raviner og stier som snirkler seg oppover fjellsidene. Her vokser det granatepler og rosa oleander, ville krydderurter og oliventrær. Neste stopp blir i Ann Kristins landsby, Karatza. Her nyter vi en gedigen hjemmelaget lunsj på landsbyens eneste taverna. Etterpå tar vi turen innom huset deres og synker maten med gresk ouzo på terrassen.

På ettermiddagen busser vi videre ned mot havet til Galata, der vi tar småbåter over det lille sundet til øya Poros (300 meter). Dette er en liten perle i Den saroniske bukt, og består av to øyer: Sferia i den sørlige delen, der byen ligger, og Kalavria som ligger på den nordlige og største delen. En liten bro forbinder de to øyene over et smalt sund. Her ligger også øyas sandstrender, kun 15-20 minutters gange fra havnen.

I Poros by overnatter vi enkelt, men hyggelig på Hotel Manessi og Hotel Saron som ligger bare 100 meter fra der vi går i land – en perfekt beliggenhet. Denne kvelden legger vi ikke opp til noen felles middag, for landsbylunsjen holder oss mette langt utover kvelden.

(F/L/-)

Korintkanalen
Dag 4

26. mai - Poros

Frokosten spises på hotellene. Etterpå møtes vi til en formiddags vandretur for å bli litt bedre kjent med trivelige Poros. Vi vandrer opp til det vakre klokketårnet og videre opp til kirkegården hvor vi får en flott utsikt over øyriket i Den saroniske bukt, hvorav de nærmeste øyenen er Agistri og Aigina, samt deler av Peloponnes. Ettermiddagen fri og lunsj på egenhånd. Reiseleder arrangerer gjerne felles lunsj dersom det er stemning for det.

Det greske øyriket er uforanderlig, gjestfritt og vakkert. Den greske salaten er god, fetaen er feit og fin, og retsinaen har sin særegenhet. Enkelte ting forandrer seg heldigvis aldri.

Om kvelden blir det deilig middag på taverna Kypos (Gardern Tavern), beliggende få minutters gange fra hotellene. Her nyter vi deilige salater og god hjemmelaget tradisjonsrik mat fra bestemors gryter.

(F/-/M)

Aldri feil med feta
Dag 5

27. mai - Til Hydra

Frokost på hotellene og formiddagen fri. Utsjekkking fra rommene senest kl. 12.00 og bagasjen kan evt. settes til oppbevaring frem til avreise. Lunsj på egenhånd.

Fra Poros tar vi hurtigbåt videre til Hydra, hvis egenart er intakt. Hydra er lekker, sjarmerende og litt bohemsk. Liten, overkommelig og med kort avstand til Athen. Her er det ingen biltrafikk, kun esler, og heller ingen flotte sandstrender. Men det er fine bademuligheter fra klippene i byen og en havtimes vandretur ut av byen er det også strender med grov sand og små rullestein. Øya har også en spennende forhistorie for forfattere og kunstnere av mange slag.

For noen er Hydra kanskje mest kjent for kjærlighetsforholdet mellom Leonard Cohen og norske Marianne Ihlen en gang på 60-tallet. Marianne var først gift med forfatteren Axel Jensen, som var en del av kunstnermiljøet på Hydra den gang.
Cohen kjøpte et hus på Hydra i 1960, og bodde her i 6 år. Det var her de traff hverandre, Marianne og han. Og det var her han debuterte med sin fantastiske musikk, og bl.a. skrev «So long Marianne» fra albumet «Songs From A Room» der det er bilde av henne på coveret – kun ikledd et håndkle. Bohemene samlet seg på Katsikas Bar da Cohen hadde sin første soloopptreden. I dag er navnet på baren Roloi Cafe og ligger mellom fasjonable boutiquer og mer typiske turistbutikker i området rundt havnen. Her ligger fremdeles Douskos Taverne og Pirat Bar der Cohen vanket. Lite er forandret på Hydra siden Cohens dager… Godt er det.

Vi sjekker vi inn på Hotel Hydroussa for de tre siste nettene.
Etter innsjekking er det kanskje fristende med et bad fra klippene i enden av havnen. Her er det flere badetrapper tilgjengelig.
Om kvelden, felles middag på fiskerestaurant med fin utsikt over havnen.

(F/-/M)

Hydra er skikkelig vakker:)
Dag 6

28. mai - Hydra

Frokost på hotellet.

På formiddagen tar vi en felles vandretur langs den flotte kyststien mot strendene Castello, Camini og evt. Vlychos. Tid til å slappe av, sole seg, ta et bad, og tid til å føle på stemningen og atmosfæren.

I Camini nyter vi en deilig mezélunsj og dersom du ikke vil ta vandeturen tilbake kan du kjøpe en enkeltbillett på småbåter som tar deg tilbake til Hydra havn på få minutter. Var oppmerksom på at det er strendene har litt småstein i seg – ikke finfin sand – så ta gjerne med badesko, eller kjøp på stedet.

I kveld går vi ut og spiser middag sammen.

(F/L/M)

Hydra fra en annen side
Dag 7

29. mai - Mer av Hydra

Frokost på hotellet.
Etterpå tar vi en formiddags vandretur i Hydras bakre fasade, gjennom det vi kan kalle sentrum og opp eseltråkket mot øyas kirkegård. Herfra ser byen helt annerledes ut, men like sjarmerende. Ettermiddagen fri og lunsj på egenhånd.

Felles middag om kvelden – og hva er vel bedre enn å avslutte med en siste kveld midt på torget? Helt perfekt.

(F/-/M)

Gresk taverna, deilig mat og god stemning
Dag 8

30. mai - Hydra og hjemreise fra Athen

Frokost på hotellet og vi gjør oss klare for hjemreise.

Utsjekking innen kl. 12.00 og passende båtavgang fra Hydra til Piraeus. Derfra busser vi direkte til flyplassen.
Flyavgang om kvelden med Norwegians direktefly – ankomst Oslo Gardermoen litt over midnatt.

(F/-/-)

 

Vi sier "ha det" til øyas taxier

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 13 490
Enkeltromstillegg: kr 3 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Athen-Oslo med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 23. oktober 2018
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
7 netter på turistklassehotell . Frokost inkludert hver dag
5 middager, 3 lunsjer.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokalguide på Akropolis
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt med ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser