Aktiv ferie i Sogn ved Lusterfjorden

Aktiv ferie i Sogn ved Lusterfjorden

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 12. juni 2022 / 6 dager / Pris fra 12.840,-

Hovedhuset på Nes Gard med utsikt mot fjorden

Nes Gard - her er det godt å være

Nydelige Nes Gard midt i nasjonalromantikken!

Nes Gards beliggenhet er nesten for god til å være sann. Her snakker vi Norgesreklame på sitt ypperste. Innerst i Sognefjorden, bare noen steinkast fra hele tre nasjonalparker. Både Breheimen, Jostedalen og Jotunheimen beærer oss med sitt nærvær. Akkurat der ligger gjestegården med panoramautsikt til Lusterfjorden og Feigumfossen. Norge vårt Norge kan knapt bli vakrere. Om du drømmer om å befinne deg midt i en reklame for melkesjokolade - her kan det oppfylles!

Fjell og nasjonalparker som perler på en snor inviterer til aktive og spreke fotturer, som er pur glede for øynene i slike omgivelser. Men det er mer: Nes Gard har vertskapet, tradisjonene og gjestfriheten vi lengter etter. Derfor er det en stor glede å kunne invitere til Carpe Diem-tur hit! Her er det godt å være. Apropos godt - maten her er skikkelig kortreist med de beste råvarer.

Høydepunktene kommer både i form av lokalkultur og historie, kortreist mat og med hovedrolleinnehaver: naturen og omgivelsene. Turmulighetene er mange, og vi har valgt ut flere av de flotteste rutene for deg – Molden, Mørkrisdalen, og bretur i Jostedalen. Gled deg til mange dager ved vakre Lusterfjorden i Sogn!

Du må være i normalt god form og vant til å gå, samt å være i aktivitet i ulendt terreng for å være med på vandreturer. Programmet kan endres og tilpasses værforholdene. Legg merke til at de to avgangene har forskjellig dagsprogram.

Høydepunkter

 • Nes Gard i vakre Sogn, for en beliggenhet!
 • Reiseleder fra Carpe Diem i tillegg til vertskapet på gården
 • Utvalgte fotturer med lokal guide, turer for deg som setter pris på vakkert fjord- og brelandskap
 • Nydelig mat - alle måltider inkludert fra middag dag 1 til frokost siste dagen
 • Nes Gards nye vinbar "Nes Bar"!
Beitedyr som vandrer i gresset ved Lustrafjorden

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 12.06.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 12.840,-

  Velg avgang

 • Avreise: 15.09.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 12.290,-

  Velg avgang

+12
+11
 1. Program 12. juni

  5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

  Dag 1

  Ankomst Nes Gard - velkommen og middag

  Middag

  Ankomst: Kom når du vil i løpet av dagen med egen bil, fly eller nyt turen om bord på Sogneekspressen. Med privat bil fra Oslo S til Nes Gard beregner du ca 5,5 timer. Sogneekspressen fra Oslo tar ca 6,5 timer. Velger du buss, kan du bli hentet av hotellet i Sogndal, eller ta lokalbussen videre til Høyheimsvik (se www.kringom.no). Ankommer du tidlig denne dagen, blir det litt tid til å gjøre deg i litt kjent på gården og den nydelige eiendommen. Du møter også Carpe Diems reiseleder her på Nes Gard.

  Nes Gard er en gjestegård med spesielt miljø. Det er 8. generasjon som nå driver gården, som tidligere drev med husdyr og fruktproduksjon. Nå er gårdstunet fra rundt 1850 bygget om og restaurert og har plass til 35 gjester.

  Alle rom har forskjellig interiør og planløsning. Vi disponerer enkeltrom, enkeltrom med delt bad og standard twinrom.

  Enkeltrommene med delt bad ligger i en liten leilighet med to separate soverom, bad, samt en liten stue. Her deler du bad med én i reisefølget vårt. Standard twin er rom av god størrelse med separate senger, her deler du med en i reisefølget vårt. Noen standard twinrom har egen balkong/terrasse og en liten stue.

  Ved fjordkanten er det en badebrygge, komplett med badestamp og et naust, og over dette var det tidligere et stort rom for tørking av tobakk. Dette er nå satt i stand til møterom og festsal, med et rustikt miljø og vakker utsikt. Nes Bar er en ny vin- og ølbar i det gamle grisefjøset under låven på gårdstunet. Baren åpnet høsten 2020 og er blitt et hyggelig samlingssted med et godt utvalg av spennende drikkevarer fra fjern og nær. Det siste tilskuddet på gården er en helt spesiell speilhytte, Fjordspeilet.

  Restauranten på Nes er i en klasse for seg selv. Det serveres himmelske retter til middag hver kveld - her blir det ingenting igjen på tallerkenen!

  Les mer om Nes Gard her

  Dag 2

  Vi bestiger Molden og besøker Solvorn + ølsmaking

  Frokost, lunsj og middag

  cirka 5 timer

  ca 8 km t/r

  ca 750 høydemeter

  Forhåpentligvis våkner du utsovet og uthvilt etter en god natts søvn her ved vakre Lusterfjorden. Nå venter en deilig buffetfrokost. Du smører også matpakke for dagen og fyller termosen din som du tar med på turen.

  Vår lokale guide ankommer gården og vi er klar for en kort transport til startpunktet for dagens fottur. Vi skal bestige Molden, som ligger på en halvøy som stikker ut i Lusterfjorden. Denne turen er en favoritt i området, og du vil fort forstå hvorfor. Halvveis opp til toppen, finner vi en støl som utgjør en fin hvileplass, med flott utsyn til Urnes og utover Sognefjorden. På toppen blir du belønnet med enda mer storslagen utsikt på toppen til fjorden, Jostedalsbreen og tindene i Vest-Jotunheimen. Turen opp og ned tar ca 4 timer pluss pauser.

  Før vi setter kursen tilbake til gården, tar vi turen ned til en annen av Sognefjordens små perler. I den lille eplebygda Solvorn, kan du få følelsen av å reise tilbake i tid og en svipptur til Sørlandet. Små hus og små hager ligger tett i tett blant epletrær og bærbusker. Her finner du også gjestehuset og juiceprodusenten Eplet Bed and Apple, hvor du kan kjøpe deg deg kortreist og deilig juice, saft og syltetøy.

  Norges eldste hotell, Walaker er også her. Vi passer på å besøke Walaker Galleri som ble åpnet i 1990 i anledning familien Nitter Walakers 300 års jubileum. Det er tradisjon, det.

  Tilbake på Nes Gard skal vi på ølsmaking! VI får smake lokal øl fra Balder Brygg i Leikanger. De har mange typer smaksrike og spennende øl i sitt sortiment. Selv skriver de følgende:

  «Balder Brygg satser på kvalitet og nisjar. Ei tydeleg nisje er vårt undergjæra øl. På denne måten foredlar vi det gode i gammal, lokal heimebryggtradisjon – ølet som sjølv gudane elskar – og deler det med våre kresne kundar». Det er bare å glede seg! Etterpå samles vi til en deilig treretters middag på hotellets hyggelige restaurant.


  Dag 3

  Vi utforsker Breheimen og Jostedalen

  Frokost, lunsj og middag

  cirka 4 timer

  Frokost og smøring av nistepakke.

  I dag går turen innover Jostedalen, med en tur i Vigdalen som første post. Vigdalen er en sidedal til Jostedalen, og bilturen opp til startstedet Vårstølen er en opplevelse i seg selv. Svak stigning opp til Vigdalstøl, der stien går langs vakre fossestryk. Videre over Vigdøla og forbi stølsområdet Breidsete tilbake til utgangspunktet. Deretter kjører vi lenger inn i Jostedalen, for å komme tettere på en av brearmene til den gigantiske breen. Vi vandrer innover Krundalen mot Bergsetbreen. Dette er nærmest et loddrett brefall som henger i fjellsida ned fra Jostedalsbreen. En idyllisk dal og et flott skue! Begge turene tar cirka 2 timer, 4 timer til sammen.

  Breheimen er kanskje ikke så kjent? Her finnes et nydelig nettverk av grønne, vakre daler omgitt av mektige elver og fossefall.

  På veien kjører vi innom Breheimsenteret, som gir innblikk i Jostedalsbreens historie gjennom flere tusen år.

  Tilbake på Nes kan du legge beina høyt, lese en bok, eller filosofere mens du skuer utover fjorden. Det er også muligheter for å leie kajakk eller robåt hvis været tillater det (begrenset antall).

  I kveld spiser vi nok en deilig middag på gården.

  Dag 4

  Fottur Vorfjellet og stølen Navarsete

  Frokost, lunsj og middag

  Cirka 6 timer

  cirka 14 kilometer

  Frokost først og smøring av nistepakker.

  Vi starter dagens tur i Engjedalen. Da kjører vi minibuss til Gaupne og oppover noen bratte hårnålssvinger og opp på cirka 500 meters høyde hvor fotturen starter. Vi følger en sti langs en flott rygg opp til Vorfjellet hvor vi etter hvert får flott utsikt i alle retninger. Akkurat sånn det skal være. Vestover kan vi se Jostedalen og deler av Jostedalsbreen, mens skuer vi østover, dukker de alpine toppene i Hurrungane i Jotunheimen opp. Hvis været er fint blir det lunsjpause på toppen av Vorfjellet som ligger på 1209 m.o.h. Fra toppen er det to alternativer på returen, enten samme vei tilbake eller videre forbi toppen og via Heggedalsvatnet og ned Heggedalen, forbi Navarsete og tilbake til bussen.

  Vel tilbake på Nes får vi litt fritid til å slappe av før enda en deilig treretters middag

  Dag 5

  Fottur i Mørkridsdalen, Harastølen og avslutningsmiddag

  Frokost, lunsj og middag

  cirka 5 timer

  ca 14 km

  Etter frokost og smøring av nistepakken er det igjen tid for tur. I dag kjører vi innover i fjorden, mot Mørkridsdalen. Mange holder Mørkridsdalen som en av Sør-Norges vakreste daler, et av de få, større urørte vassdrag på Vestlandet. Vi følger stien som går mot Arentzbu i Breheimen, som byr på mektige fossefall og trolsk stemning. Landskapet skifter stadig, snart over gressgrodde åpne sletter, snart gjennom trange slukter hvor elven presser seg frem. Turen tar cirka 5 timer.

  Etter fotturen besøker vi Harastølen som er noe så spesielt som et nedlagt sanatorium fra begynnelsen av 1900-tallet. Det ligger høyt oppe i fjellsiden ovenfor Luster sentrum. Klart at denne fjellufta var perfekt for de som en gang kom hit for rekreasjon. Det er forresten store planer for bygningen: den restaureres og skal bli et hotell med skikkelig særpreg. Neste gang bor du kanskje her?

  I kveld samles vi til oppholdets siste, deilige middag og kanskje blir det en tur i Nes Bar etterpå?

  Dag 6

  Hjemreise

  Frokost

  Alt har sin ende, også dette deilige oppholdet vårt i Luster. Etter frokost sjekker vi ut av rommene og du setter kursen hjemover – eller kanskje fortsetter din ferie i vårt vakre land?

 2. Program 15. september

  5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

  Dag 1

  Ankomst Nes Gard - velkommen og middag

  Middag

  Ankomst: Kom når du vil i løpet av dagen med egen bil, fly eller nyt turen om bord på Sogneekspressen. Med privat bil fra Oslo S til Nes Gard beregner du ca 5,5 timer. Sogneekspressen fra Oslo tar ca 6,5 timer. Velger du buss, kan du bli hentet av hotellet i Sogndal, eller ta lokalbussen videre til Høyheimsvik (se www.kringom.no). Ankommer du tidlig denne dagen, blir det litt tid til å gjøre deg i litt kjent på gården og den nydelige eiendommen. Du møter også Carpe Diems reiseleder her på Nes Gard.

  Nes Gard er en gjestegård med spesielt miljø. Det er 8. generasjon som nå driver gården, som tidligere drev med husdyr og fruktproduksjon. Nå er gårdstunet fra rundt 1850 bygget om og restaurert og har plass til 35 gjester.

  Alle rom har forskjellig interiør og planløsning. Vi disponerer enkeltrom, enkeltrom med delt bad og standard twinrom.

  Enkeltrommene med delt bad ligger i en liten leilighet med to separate soverom, bad, samt en liten stue. Her deler du bad med én i reisefølget vårt. Standard twin er rom av god størrelse med separate senger, her deler du med en i reisefølget vårt. Noen standard twinrom har egen balkong/terrasse og en liten stue.

  Ved fjordkanten er det en badebrygge, komplett med badestamp og et naust, og over dette var det tidligere et stort rom for tørking av tobakk. Dette er nå satt i stand til møterom og festsal, med et rustikt miljø og vakker utsikt. Nes Bar er en ny vin- og ølbar i det gamle grisefjøset under låven på gårdstunet. Baren åpnet høsten 2020 og er blitt et hyggelig samlingssted med et godt utvalg av spennende drikkevarer fra fjern og nær. Det siste tilskuddet på gården er en helt spesiell speilhytte, Fjordspeilet.

  Restauranten på Nes er i en klasse for seg selv. Det serveres himmelske retter til middag hver kveld - her blir det ingenting igjen på tallerkenen!

  Les mer om Nes Gard her

  Dag 2

  Vi bestiger Molden

  Frokost, lunsj og middag

  cirka 5 timer

  ca 8 km t/r

  ca 750 høydemeter

  Forhåpentligvis våkner du utsovet og uthvilt etter en god natts søvn her ved vakre Lusterfjorden. Nå venter en deilig buffetfrokost. Du smører også matpakke for dagen og fyller termosen din som du tar med på turen.

  Vi starter med en kort transport til startpunktet for dagens fottur. Vi skal bestige Molden, som ligger på en halvøy som stikker ut i Lusterfjorden. Denne turen er en favoritt i området, og du vil fort forstå hvorfor. Halvveis opp til toppen, finner vi en støl som utgjør en fin hvileplass, med flott utsyn til Urnes og utover Sognefjorden. På toppen blir du belønnet med enda mer storslagen utsikt på toppen til fjorden, Jostedalsbreen og tindene i Vest-Jotunheimen. Turen opp og ned tar ca 4 timer pluss pauser.

  Tilbake på Nes Gard skal vi på ølsmaking! VI får smake lokal øl fra Balder Brygg i Leikanger. De har mange typer smaksrike og spennende øl i sitt sortiment. Selv skriver de følgende:

  «Balder Brygg satser på kvalitet og nisjar. Ei tydeleg nisje er vårt undergjæra øl. På denne måten foredlar vi det gode i gammal, lokal heimebryggtradisjon – ølet som sjølv gudane elskar – og deler det med våre kresne kundar». Det er bare å glede seg! Etterpå samles vi til en deilig treretters middag på hotellets hyggelige restaurant.

  Dag 3

  Vi utforsker Breheimen og Jostedalen

  Frokost, lunsj og middag

  cirka 4 timer

  Frokost og smøring av nistepakke.

  I dag går turen innover Jostedalen, med en tur i Vigdalen som første post. Vigdalen er en sidedal til Jostedalen, og bilturen opp til startstedet Vårstølen er en opplevelse i seg selv. Svak stigning opp til Vigdalstøl, der stien går langs vakre fossestryk. Videre over Vigdøla og forbi stølsområdet Breidsete tilbake til utgangspunktet. Deretter kjører vi lenger inn i Jostedalen, for å komme tettere på en av brearmene til den gigantiske breen. Vi vandrer innover Krundalen mot Bergsetbreen. Dette er nærmest et loddrett brefall som henger i fjellsida ned fra Jostedalsbreen. En idyllisk dal og et flott skue! Begge turene tar cirka 2 timer, 4 timer til sammen.

  Breheimen er kanskje ikke så kjent? Her finnes et nydelig nettverk av grønne, vakre daler omgitt av mektige elver og fossefall.

  På veien kjører vi innom Breheimsenteret, som gir innblikk i Jostedalsbreens historie gjennom flere tusen år.

  Tilbake på Nes kan du legge beina høyt, lese en bok, eller filosofere mens du skuer utover fjorden. Det er også muligheter for å leie kajakk eller robåt hvis været tillater det (begrenset antall).

  I kveld spiser vi nok en deilig middag på gården.

  Dag 4

  Lusterfjorden rundt med Urnes Stavkirke, Solvorn, Lerum-museet og Harastølen

  Frokost, lunsj og middag

  Frokost først og smøring av nistepakker. Mye står på planen i dag! Rundt Lustrafjorden ligger severdighetene på rad og rekke - dette blir en innholdsrik dag!

  Vi starter i Solvorn, den lille eplebygda. Her kan du få følelsen av å reise tilbake i tid og en svipptur til Sørlandet. Små hus og små hager ligger tett i tett blant epletrær og bærbusker. Her finner du også gjestehuset og juiceprodusenten Eplet Bed and Apple, hvor du kan kjøpe deg deg kortreist og deilig juice, saft og syltetøy. Solvorn er rett og slett en perle! Norges eldste hotell, Walaker er også her. Vi passer på å besøke Walaker Galleri som ble åpnet i 1990 i anledning familien Nitter Walakers 300 års jubileum. Det er tradisjon, det.

  Turen fortsetter med den lille fergen over til Urnes Stavkirke, Norges eldste stavkirke og på UNESCO’s liste over kulturminnesmerker. Den regnes også som den mest dekorerte av de 28 stavkirkene som står igjen i dag. Vi får en guidet omvisning i den lille, flotte kirken. Videre innover mot Skjolden kommer vi først til Munthehuset, Gerard Munthe sitt herskapelige våningshus, hvor han samlet sine kunstnervenner, bl.a. Tidemand og Gude. Lunsjpause i hagen om været tillater.

  Om ikke tar vi lunsjen og en kopp kaffe på den lille, nye kafeen i Feigom. Herfra kan de som ønsker ta en vandretur opp til utsiktspunktet for Feigumfossen, et av Norges høyeste fossefall. Turen tar ca 40 minutter tur/retur og er noe bratt.

  Vi stopper ved Lerummuseet, her hvor safteventyret startet i 1907. I tilknytning til museet ligger det en gammel landhandel anno 1920 med mange nostalgiske detaljer. Inngang til museet er ikke inkludert. Videre på vår vei stopper vi innom Lustrabui, håndverksbakeriet som baker kvalitetsvarer og har skikkelig gode fruktjuicer fra området.

  Etter alt dette besøker vi Harastølen som er noe så spesielt som et nedlagt sanatorium fra begynnelsen av 1900-tallet. Det ligger høyt oppe i fjellsiden ovenfor Luster sentrum. Bussen vår må forsere en del svinger før vi oppe på toppen. Klart at denne fjellufta var perfekt for de som en gang kom hit for rekreasjon. Det er forresten store planer for bygningen: den restaureres og skal bli et hotell med skikkelig særpreg. Neste gang bor du kanskje her?

  Vel tilbake på Nes Gard møtes vi til en deilig treretters middag på hotellets hyggelige restaurant.

  Dag 5

  Fottur i Mørkridsdalen og avslutningsmiddag

  Frokost, lunsj og middag

  cirka 5 timer

  ca 14 km

  Etter frokost og smøring av nistepakken er det igjen tid for tur. I dag kjører vi innover i fjorden, mot Mørkridsdalen. Mange holder Mørkridsdalen som en av Sør-Norges vakreste daler, et av de få, større urørte vassdrag på Vestlandet. Vi følger stien som går mot Arentzbu i Breheimen, som byr på mektige fossefall og trolsk stemning. Landskapet skifter stadig, snart over gressgrodde åpne sletter, snart gjennom trange slukter hvor elven presser seg frem. Turen tar cirka 5 timer. På veien tilbake tar vi en tur innom trivelige Luster, som ligger langs fjorden.

  I kveld samles vi til oppholdets siste, deilige middag og kanskje blir det en tur i Nes Bar etterpå?

  Dag 6

  Hjemreise

  Frokost

  Alt har sin ende, også dette deilige oppholdet vårt i Luster. Etter frokost sjekker vi ut av rommene og du setter kursen hjemover – eller kanskje fortsetter din ferie i vårt vakre land?

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • 5 netter på Nes Gard
 • Fullpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 6
 • Nistepakker på vandredagene
 • Alle turer som beskrevet inkl. transport og lokal guide (valg av turer kan endres)
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Transport til og fra Nes Gard
 • Shuttle til/fra Sogndal for deg som ønsker dette (150 kroner per vei, bestilles ved påmelding)