Aktiv ferie i Kroatia – Dalmatia

Perfekt miks av aktiviteter til lands og til vanns i Kroatia.

Bli med vår fantastiske reiseleder Karina på tur i sitt eget hjemland! Nå har vi satt sammen en ny godbit av en reise til deg som vi vet du kommer til å sette pris på. Med masse aktivitet og spennende opplevelser.

En aktiv ferie der du kanskje også utfordrer og flytter grensene dine litt, er noe som sitter i deg lenge etter at du har kommet hjem igjen. Når det i tillegg foregår i naturskjønne omgivelser i Kroatia, blir det en vinn vinn situasjon. Kroatia har blitt et kjent og kjært feriemål for mange, og det er ikke uten grunn. Som nabolandet Italia er det et variert land der hver region har sitt særpreg og sine lokkende, kulinariske fristelser. På denne turen har vi valgt å holde oss i den vakre Dalmatia-regionen og Trilj, der vi bor på samme hotell hele uken. Hotellet ligger rett ved elven. Vi er aktive både til vanns og til lands samtidig som vi nyter natur, kultur, historie og ikke minst sol og bad. Med basseng på hotellet er det også muligheter for avslapning innimellom. Og Kroatia er kjent for å ha glassklart vann i nydelige fargenyanser – slett ingen ulempe. Det er mulig å ta turen ned til kysten om du vil.

Vi gjør oppmerksom på at programmet og aktivitetene kan endres noe grunnet værforhold. Du må kunne svømme og være i normal form for å delta på aktivitetene.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Varierte utflukter der vi kjenner litt på adrenalin
 • Padling i kano nedover Cetina-elven
 • På to hjul via Grab med sine kjente møller
 • Rafting nedover Cetina-elven (kategori 2-4)
 • Vandring i de grønne omgivelsene rundt Trilj
 • Finn din indre Tarzan gjennom zip-lining – åtte traseer og over to kilometer
 • På fridagen: Mulighet for å besøke lekre Split med det unike og imponerende hvite Diokletians-palasset i marmor
 • Kortreist mat med fokus på lokale råvarer
 • Tid til å nyte det gode liv
 • Det meste av måltider inkludert – middag hver dag samt lunsj/piknik alle dagene med aktivitet
 • Reiseleder Karina!

Aktivitet gjør noe med appetitten. Og det florerer av herlig, ekte kortreist mat: vin, ost, olivenolje og urter. Kroatias kjøkken er en perfekt blanding av nabolandet Italias kulinariske lekkerbiskener og noe særegent. En kokekunst som er en sjarmerende blanding av noe overdådig og uhyre enkelt.

 

 • Split, Kroatia, Dalmatia
 • Hvar, Kroatia
Dag 1

26. mai - Avreise Norge, ankomst Split og Trilj

Vi reiser fra Oslo på morgenen direkte med Norwegian, og ankommer Split om formiddagen. Bussen kjører oss til Trilj, som ligger cirka 40 minutter unna. Vi sjekker inn på hotellet der vi skal være i hele uken og gjør oss litt kjent i nærområdet sammen med reiseleder før vi spiser velkomstmiddag på hotellet.

Les om Hotel Sv. Mihovil

Trilj med områdene rundt er populært og har en perfekt beliggenhet for en aktiv ferie. Med elven på den ene siden og fjellene på den andre, er det nesten ingen grenser for hva man kan gjøre av utendørsaktiviteter. Det er også flere steder som tilbyr ridning – om du skulle ønske å gjøre noe som ikke er i programmet vårt. Vi tør påstå at dagene kommer til å bli ganske så varierte. I Kroatia er det aldri langt mellom de historiske stedene – Trilj har også sine rester fra romernes eskapader i området. Men dette er først og fremst en tur der vi skal være ute, ha det sosialt og hyggelig samt kose oss med deilig mat og drikke mellom opplevelsene.

(-/-/M)

 

Hotellet vi skal bo på i Trilj
Dag 2

27. mai - Kanotur

Etter frokost skal vi ut å gjøre oss nærmere kjent med området rundt Trilj til vanns og da er kano det perfekte å gjøre det fra. Vi får transport til landsbyen Han der vi får sikkerhetsbriefing og henter kanoene vi skal bruke. Hver kano er for 2-4 personer, man padler altså sammen.

Med guide som kyndig veiviser, padler vi sakte men sikkert nedover elven Cetina i et par timers tid. Elven er kjent for å ha et deilig, klart vann og et rikt fugleliv. Upåklagelige omgivelser for noen herlige timer der det går ganske så rolig for seg. Vi tar denne turen som en øvelse til vi skal rafte senere i uken, da blir det litt mer futt og fart!

Vel ferdig med padling og felles bespisning, er tiden på egen hånd til vi møtes til middag på hotellet.

(F/L/M)

Cetina-elven, Omis og Adriaterhavet
Dag 3

28. mai - Sykkeltur med mountain bike

Ut på tur! I dag blir det med tohjulingen som er vår følgesvenn når vi skal se nærmere på noe av det som finnes i regionen. Da kommer vi lenger unna og får med oss mer! På reiseruten står det cirka 35 kilometer på sykkelsetet og vi begynner ved hotellet og i de grønne dalene i nærområdet.

Elven Grab er nok en naturperle i området her. Grab har ikke bare naturskjønne omgivelser, men her finnes også møller med historisk verdi og interesse. I over 600 år har det blitt laget mel på disse kanter og det gjøres det fortsatt i dag. Man bruker samme metoder som man alltid har gjort, her er det ikke mye som er modernisert og endret på. Er det ikke utrolig? Vi stopper for rast og får hjemmelagede smultringer på lokalt vis (donuts) for å kompensere for de kaloriene vi har brukt til nå. Balanse i dette regnskapet er viktig…

Vi må opp på sykkelsetet igjen – 35 kilometer sykler ikke seg selv. Gjennom vakkert landskap er det lett å tråkke, og belønningen er når vi kommer frem til kilden Rude. Klare kilder er alltid deilig, og er været passende for deg til å bade, er det bare å hoppe uti. En forfriskende svømmetur er ikke å forakte!

Tilbake på hotellet er det som alltid felles middag.

(F/L/M)

Gamle, idylliske kornmøller langs Grab-elven
Dag 4

29. mai - Rafting på Cetina-elven

I dag skal vi til vanns igjen. Nå venter rafting! Først blir det transport til landsbyen Pensici ved Cetina, her begynner turen. I hver rafting-flåte er det 5-8 personer. Kategori 2-4 er ratingen på dagens tur. Det tilsier at det kan være alt fra vann i bevegelse til sterk strøm i større stryk. Det blir selvsagt briefing om sikkerhet, prosedyrer og utdeling av utstyr før vi setter utfor.

Vi må ikke glemme å se oss litt om, her er høye fjell blandet med grønn vegetasjon som danner en flott ramme rundt dagens lille eventyr. Etter endt rafting (ta med et skift med tørre klær) tar vi turen til byen Omis der Cetina ender.

Byen Omis er omgitt av massive raviner og historien vises overalt med både fort og kirker. Piratene fra Omis snakkes det fortsatt om, der de regjerte deler av Middelhavet og Adriaterhavet i omkring 300 år, frem til 1420 da venetianerne fosset frem. Selve byen Omis tok det enda 24 år før venetianerne fikk innpass i, piratene var ekstraordinære båtbyggere og seilere og forsvarte byen vel.

(F/L/M)

Rafting på Cetina-elven
Dag 5

30. mai - Dag til egen disposisjon, frivillig utflukt til Split

Dagen i dag er din egen – reiseleder gir forslag om hva du kan gjøre og organiserer gjerne noe for de som vil. Kanskje en tur til «hovedstaden» Split? Utflukten til Split forhåndsbestilles innen 20. mars og koster kr 700.

Split er Kroatias nest største by og hovedstaden i Dalmatia-regionen. Byen har vært heldig med beliggenheten – de dramatiske fjellene i bakgrunnen og det vakre Adriaterhavet i forgrunnen gjør absolutt sitt.

Havneområdet er riktig så vakkert, den brede promenaden er beplantet med lekre palmer. Et karakteristisk skue i byen er det hvite Diokletians-palasset – bygget med skinnende marmor fra Brac og på UNESCOs verdensarvliste. Det er flere landemerker i byen som er vel verdt en titt. Det er mange butikker og kafeer og fint å rusle rundt her så dette er en by det er bare positivt å bli bedre kjent med denne storbyen.

Om du er med på utflukt til Split sammen med reiseleder, spiser dere middag der. Om du er på hotellet, spiser dere middag der.

(F/-/M)

 

 

Split
Dag 6

31. mai - Vandring i terrenget rundt Trilj

Etter frokost skal vi snøre på oss gode sko, for nå er det apostlenes hester som skal få være aktive. Vi vil forresten også nevne noen andre, ordentlige firbeinte skapninger. Underveis på vandringen i dag passerer vi en av områdets staller. Her holdes tradisjonene i hevd, for hestene her benyttes og trenes på noe som basert på en 300 år gammel ridderturnering. Alkar er navnet på dette.

I 1715 ble Sinj, en liten by i regionen, angrepet av en diger hær av tyrkere som etter harde kamper måtte kapitulere. Noen mener at byen ble reddet av et mirakel i form av Jomfru Maria. Derfor markeres dette hvert år den første helgen i august i form av en ridekonkurranse med tradisjonelle klær fra den tiden. Alka er en stor jernsirkel med en mindre inni. Rytterne skal treffe midt i «blinken» som er kun 33 millimeter med sin lanse som er kun 32 millimeter. I full galopp…

Vi går opp på Gardun og ser det arkeologiske Tilurium – en gang militærleiren til den 7. romerske legionen. Historisk! Så krysses hengebroen i Trilj før vi kommer til grønne heier og vinrankene ved landsbyen Bravici. Her virker det som tiden har stått stille noen år, vi opplever litt av det lokale livet til innbyggerne og får servert litt enkelt men godt å bite i.

Turen går tilbake til hotellet og felles middag.

(F/L/M)

 

Dag 7

1. juni - Hu og hei som det går - zip line!

Etter frokost kjører vi til Omis der vi snart skal bevege oss høyt over tretopper i god fart. For en lite adrenalin-kick dette kommer til å bli! Det er over to kilometer fordelt på åtte ulike traseer. Den lengste er 700 meter og det høyeste punktet er 150 meter over Cetina-elven. Snakk om å se og oppleve elven fra mange ulike kanter! Etter et par timers susing over elven, roer vi helt ned. Nå blir det anledning til å bade litt, en perfekt syssel etter slike eskapader.

Om kvelden møtes vi på hotellet for avskjedsmiddag. En hyggelig uke skal oppsummeres:)

(F/L/M)

 

Dag 8

2. juni- Split - Norge

Etter frokost går turen ut til flyplassen i Split – vårt kroatiske eventyr er over for denne gangen. Norwegian tar oss hjem til Norge, med avgang om formiddagen. Vi lander samme ettermiddag på Oslo Lufthavn.

(F/-/-)

Split

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 11 540
Enkeltromstillegg: kr 1 400

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Split-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 27. juli 2017
7 netter på hotell inkl. frokost
5 lunsjer
7 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem møter ved ankomst Kroatia og er med på hele turen til avreise fra Split
Lokale guider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips
Reisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

PASS OG VISUM
Norske borgere trenger ikke visum for denne reisen. Passet må være gyldig under hele oppholdet. Dersom du ikke er norsk statsborger – ta kontakt med de respektive ambassader/konsulater for veiledning. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 22. september 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser