Aktiv, arktisk sommer på Svalbard

Aktiv, arktisk sommer på Svalbard

12. august 2022 / 5 dager / Pris fra 19.990,-

Vakre fjell speiler seg i glassklart vann

Svalbard er mektig annerledes om sommeren

Den arktiske sommeren på Svalbard er kort, men frister til aktivitet og uteliv. Midnattssolen beærer oss med sitt nærvær - vi rekker den akkurat. Dette er turen for deg som er litt eventyrlysten. Svalbard er litt eksotisk og ganske så annerledes. Er du i normalt, god form og samler på naturopplevelser - velkommen!

Når både komfort, effektivitet og moro forenes - da blir det bra. Sammen sykler vi på el-sykkel i og rundt Longyearbyen. Vi tar også en avstikker innover mot Adventdalen. På asfalt og grusveier passer det godt å både få med "byens" severdigheter i samspill med både natur og et rikt fugleliv. Så kommer kontrasten til gruvedriften på Svalbard som vi også ser glimt av på vår ferd med miljøvennlig motor.

Fra to hjul til to bein: Vandretur til Sarkofagen må vi få med oss, her oppdager vi virkelig Longyearbyens bakgård. Selvsagt omringet av klassisk Svalbardnatur og fotturen krones med utsikt.

Vi har noen valgfrie utflukter som beriker turen enda mer: enten på land og hundesledetur (med hjul om sommeren) eller til vanns ved å padle kajakk i Adventfjorden. Om du vil vandre mer, er det en tøff fottur opp på Hiorthfjellet du kan bli med på. Den er utfordrende, men så verdt det!

Naturen lokker oss alle ut på uforglemmelige opplevelser. Samtidig blir dagene balansert av koselige måltider med deilig mat i hyggelig selskap. Det er også en viktig del av livet på Svalbard. Om kveldene blir det innekos på Barentz Pub og ølsmaking. En villmarkscamp på Camp Barentz er det bare å glede seg til.

Svalbard kommer alltid med et OBS: Vær forberedt på at grunnet vær og vind kan det oppstå endringer underveis i det oppsatte programmet.

Høydepunkter

 • Svalbards unike historie på nært hold
 • Midnattssolen varer og rekker på Svalbard
 • Naturen her er helt spesiell og du blir sikkert hekta
 • Vi er på villmarkscamp, med middag og gode historier
 • Vi bor godt og sentralt på Radisson Blu Polar
Tre mennesker ute og vandrer i fjellet med strålende sol og blå himmel

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 12.08.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 5

  Priser fra: 19.990,-

  Reiseleder: Kjersti Holmang

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+17
+16

Program

4 frokoster, 1 lunsj og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo, villmarkscamp på Barentz

Middag

Avreise fra Oslo med Norwegians direktefly om ettermiddagen med ankomst Longyearbyen tidlig kveld. Busstransport til det fine hotellet, Radisson Blu Polar som ligger så sentralt til som det går an. Beliggenhet er viktig, også på disse kanter. Vi sjekker inn og begynner straks på Svalbard-opplevelsene. Vi skal på villmarkscamp!

Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen, ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet midt i Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. I campen har vi Barentz hus, en gamme, og har også mulighet til å sette opp en lavvo. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentsz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen.

Bussen stopper et stykke utenfor campen, og dere blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger dere det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av Arktis?

Dette er en innendørs aktivitet, men vi vil anbefale behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

Dag 2

Fottur til Sarkofagen, el-sykkel i Longyearbyen og burgerkveld

Frokost, lunsj og middag

Cirka 6 timer

Cirka 8 kilometer

450 meter

Frokost først før vi skal ut på fottur til Sarkofagen.

Ruten vi tar i dag, utforsker Longyearbyens bakgård, og gir en fantastisk utsikt over Longyearbyen og fjellene omkring. Vi begynner å gå fra Nybyen hvor vi som det aller første må krysse elva som kommer fra isbreene lengre inne i dalen. Etter å ha krysset elva går vi gjennom Larsbreens morene, langs en labyrintaktig sti av steiner og permafrost. Dette er klassisk Svalbardnatur.

Under turens gang får vi flott utsikt over Longyearbyen, se eldre infrastruktur fra nedlagte gruver og ikke minst, de flotte fjella rundt Longyearbyen.

Turen oppover kan være utfordrende noen steder, men belønningen er den fantastiske utsikten fra toppen av Sarkofagen (513 meter). Der tar vi oss noe varmt å drikke og litt snacks mens vi nyter utsikten-

På veien tilbake går vi over flere små søkk i terrenget før vi går ut på Longyearbreen. På vei nedover isbreen er det mulighet til å lete etter bladfossiler fra Paleogen perioden. Veien ned går langs smeltevannselva fra Longyearbreen, mot den gamle veien fra Longyearbyen hvor turen ender.

Type terreng: Ingen stier, isbre, stein, bratt, gress, morene, tundra, elvekryssing, utsikt over Longyearbyen.

Etter tur på to bein, venter to hjul denne ettermiddagen. Vi må jo få en følelse av Longyearbyen og områdene rundt på flere måter. El-sykkel i Arktis er en stilig ting å gjøre og turen tar cirka tre timer. Du bør ha erfaring med el-sykkel, (i hvert fall være vant til å sykle) samt ha god balanse for å være med.

Komforten og effektiviteten ved el-sykkel gjør at vi opplever en rekke av Longyearbyens severdigheter og samtidig kommer nært på naturen. Denne sykkelen er ganske tung, og er det perfekte fremkomstmiddelet på asfalt- og grusveiene rundt. De gir god kombinasjonen av veigrep, komfort og stabilitet. Og det er en god følelse når hvert tråkk gir deg en ekstra dytt fremover.

En rundtur i Longyearbyen gir et godt overblikk over byen før turen går mot Burmaveien og Neset i vest. Her ute ligger hyttefeltet til de fastboende og det er også her mange sjø- og vadefugler hekker. Til tross for de nordlige breddegradene er det et unikt dyre- og planteliv rundt Svalbard. Særlig fuglelivet er rikt om sommeren.

Vi snur sykkelstyret østover, og tråkker utover i Adventdalen for å ta en titt på innlandsfugl og –fauna samt Longyearbyens grunnmur; gruvedriften. Det finnes 44 kilometer med bilvei i og rundt Longyearbyen og nå og da raser store lastebiler som bugner over av sort kull forbi på veien. Dette i stor kontrast til den fredelige arktiske naturen som ellers omringer oss på alle kanter. Et lite tegn som vitner om Svalbards historie og den kulturelle arven til Longyearbyen.

Sykkelturen avsluttes tilbake i Longyearbyen, rik på både kultur- og naturopplevelser. Vi skal ut å spise burger på Pub Barentz om kvelden. Smaker godt etter mye frisk luft!

Dag 3

Valgfri fottur til Hiorthfjellet

Frokost

Frokost først, så bestemmer du selv hva dagen bringer. Vi du vandre mer, blir du med på valgfri tur. Vil du slappe av eller gjøre deg mer kjent med Longyearbyens tilbud, er dette dagen.

Du kan også oppdage mer av Longyearbyen, verdens nordligste by. Gå i butikker, gå på kafe eller pub. Eller se mer:

Byens imponerende museum, Svalbard Museum, er der hvor Svalbards unike historie kommer til liv. Svalbard Museum er et natur- og kulturhistorisk museum. Museet presenterer en moderne utstilling i mer tradisjonell form med interessante modeller, rekonstruerte miljøer og autentiske gjenstander underveis.

Ikke glem North Pole Expedition Museum, en kuriositet av et museum som handler om luftskipsekspedisjoner med mål Nordpolen. Flere kastet seg inn i kappløpet med høytsvevende mål og ulike innretninger. Med høyst ulike utfall.

Andrée med hydrogenballongen "Ørnen" som måtte lande på isen langt fra målet. Han og mannskapet fikk en brutal endelikt blant isbjørner. Og Roald Amundsen med luftskipet "Norge" som fløy mot Alaska sammen med konstruktøren Umberto Nobile.

Reiseleder vil organisere middag for de som vil vil i kveld.

Ekstra tillegg

Dag 4

Dagen er din: til avslapping, valgfri hundekjøring eller kajakkpadling

Frokost og middag

Dagen begynner for oss alle med frokost på hotellet. I dag kan du være med valgfri utflukt som bestilles innen 10. juni. Siden de går samtidig, kan du bare velg en utflukt.

Du kan også oppdage mer av Longyearbyen, verdens nordligste by. Gå i butikker, gå på kafe eller pub. Se også forslag dag 3.

Felles middag om kvelden, vi skal jo markere siste kvelden.

Ekstra tillegg

Dag 5

Hjemreise

Frokost

Det er fortsatt litt tid til å rusle en liten tur i Longyearbyen om du vil etter frokost. Turen går så til flyplassen hvor SAS` direktefly venter, avgang om ettermiddagen. Vi beregner å lande i Oslo tidlig kveld.

Symbol i Spitsbergen med advarsel om en isbjørn. Og det er 3043 km til London fra Longyearbyen flyplass.

Turen går til...

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • 4 netter på hotell inkl frokost
 • Måltider i henhold til program
 • Utflukter i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Tilvalgte utflukter (kajakk, hundekjøring og fottur Hiorthfjellet forhåndsbestilles)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips