Pernilla Jönsson

Pernilla Jonsson 1
Vakker solnedgang over kinesiske fiskegarn og en båt i Kochi, Kerala, India

Pernilla kaller seg selv en ekte wanderlust - ”someone with a strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world”. Det å reise er en livsstil som begynte å forme seg i ung alder. Som barn spisset hun alltid ørene når noen fortalte om spennende reiser, hun leste eller så noe på TV. Fortellingen om hun som vasket klær i Nilen med krokodillene som lurte i nærheten, satte spor. Så sterke at hun som 20-åring reiste helt til Sudan og Khartoum der Den hvite og blå Nilen møtes. Alene på tur langt unna alt det kjente, ga bare mersmak, og hun visste at dette måtte hun bare fortsette med.

Hun er en aktiv og rastløs person som ikke kan ligge lenge i solstolen før hun må klatre til topps av en vulkan i Indonesia, svømme i Amazonas eller overnatte dypt inne i regnskogen Taman Negara. Regnskogen og jungelen ga henne en spesiell indre følelse, og hun reiser gjerne langt og lenge for å få denne igjen!

Hun har også bakgrunn fra restaurantbransjen, har en stor pasjon for mat og elsker matlaging. Både Asia og Italia er favoritter der, men injera, en afrikansk rett er høyt på lista. Pernilla er sosial som få, og elsker mennesker. I jobben som sykepleier er det nettopp livshistoriene og møtene hun verdsetter. Utdanningen tok hun blant annet i Tanzania og Australia. Ellers er hun godt kjent med både India og Malaysia. Valgets kval: nye reisemål eller tilbake til kjente steder? Pernilla sier: " Ja takk begge deler" Nå tar hun fatt på mer av Europa og har til og med begynt å like snø og vinter!