Hjerteform laget med hender som omslutter den kypriotiske morgensolen i horisonten.

Korona

Reiser nå og fremover

Oppdateringer

Vi i Carpe Diem setter våre gjesters trygghet i første rekke. Situasjonen rundt koronaviruset endrer seg dag for dag og vi følger situasjonen tett. Vi befinner oss i en ekstraordinær situasjon både for deg som reisende og oss som turoperatør. Hvis du lurer på noe i forbindelse med din Carpe Diem-reise, vit at du er velkommen til å ringe oss på telefon 22 46 48 48 (mandag – fredag kl 10-14). Du kan også nå oss på post@carpe-diem.no.

Du kan lese om våre smittevernstiltak for reiser i Norge her

Du kan lese om våre smittevernstiltak for reiser i Europa her

Oppdateringer rundt koronasituasjonen

Oppdatering 24. september: UDs globale reiseråd fjernes fra 1. oktober

Reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land utenom EU/EØS, Storbritannia og Sveits, samt enkelte land og områder utenfor Europa, forlenges ikke etter utløpsdatoen 1. oktober.

Enkelte land vil fortsatt ha reiseråd etter at det globale reiserådet oppheves, både av pandemi- og sikkerhetsrelaterte årsaker. Sjekk hvilke land dette gjelder her.

Vi anbefaler alle våre gjester å laste ned appen Reiseklar (du finner den på App Store eller Google Play). Her finner du reiseinformasjon til alle land Norge har utenriksstasjoner i.

Oppdatering 27. august:

Det globale reiserådet forlenges til 1. oktober. Utenriksdepartementet forlenger reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS, Sveits og Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge.

Oppdatering 6. august:

Det globale reiserådet forlenges til 1. september. Utenriksdepartementet forlenger reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS, Sveits og Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge.

Oppdatering 18. juni:

Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen og Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste FHI anser som trygge. Det vil likevel fortsatt være restriksjoner og innreisekarantene fra flere av landene, basert på de kriteriene helsemyndighetene setter.

Oppdatering 21. mai:

Det globale reiserådet forlenges frem til 1. juli, men det åpnes for fritidsreiser innenlands. Om utenlandsreisen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 10. mai:

Det globale reiserådet forlenges frem til 25. mai. Fritidsreiser innenlands frarådes fremdeles. Vi følger situasjonen tett. Avgjørelsen om en Norgestur skal gjennomføres eller ikke tas senest 14 dager før avreise. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 26. mars:

Det globale reiserådet forlenges frem til 15. mai. Fritidsreiser innenlands frarådes fremdeles. Vi følger situasjonen tett. Avgjørelsen om en Norgestur skal gjennomføres eller ikke tas senest 14 dager før avreise. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få reisens pris refundert.

Oppdatering 9. februar:

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder nå til 15. april. Carpe Diem gjennomfører oppsatte turer til land som er unntatt fra reiserådet - det vil si land som til enhver tid er kategorisert som "gule" av Folkehelseinstituttet. Listen over evt. unntak oppdateres. Du vil høre fra oss dersom din kommende Carpe Diem-reise blir kansellert. Carpe Diem og Escape Travel AS følger Pakkereiselovens vedtekter, og er medlem av det norske Reisegarantifondet.

Myndighetene fraråder også unødvendige reiser innenlands i en periode fremover, dette ble oppdatert 9. november. Vi følger situasjonen tett. Avgjørelsen om en Norgestur skal gjennomføres eller ikke tas senest 14 dager før avreise. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få ditt innbetalte beløp refundert. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål forbundet med dette.

Oppdatering 13. januar:

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder nå til 1. mars. Carpe Diem gjennomfører oppsatte turer til land som er unntatt fra reiserådet - det vil si land som til enhver tid er kategorisert som "gule" av Folkehelseinstituttet. Listen over evt. unntak oppdateres. Du vil høre fra oss dersom din kommende Carpe Diem-reise blir kansellert. Carpe Diem og Escape Travel AS følger Pakkereiselovens vedtekter, og er medlem av det norske Reisegarantifondet.

Myndighetene fraråder også unødvendige reiser innenlands i en periode fremover, dette ble oppdatert 9. november. Vi følger situasjonen tett. Avgjørelsen om en Norgestur skal gjennomføres eller ikke tas senest 14 dager før avreise. Om turen du har bestilt kanselleres, vil du få ditt innbetalte beløp refundert.

Oppdatering 25. september:

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder nå til 15. januar. Carpe Diem gjennomfører oppsatte turer til land som er unntatt fra reiserådet - det vil si land som til enhver tid er kategorisert som "gule" av Folkehelseinstituttet. Listen over evt. unntak oppdateres.

Oppdatering 14. august:

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder nå til 1. oktober. Carpe Diem gjennomfører oppsatte turer til land som er unntatt fra reiserådet – det vil si land som til enhver tid er kategorisert som «gule» av Folkehelseinstituttet. Listen over evt. unntak oppdateres.

Oppdatering 15. mai:

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet av 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Det vil bli gjort en fornyet vurdering av enkelte nærliggende europeiske land 20. juli.

Carpe Diem innstiller derfor alle utenlandsreiser innenfor Europa til og med 20. juli. Alle reiser utenfor Europa kanselleres frem til 20. august. Vi tar fortløpende kontakt med alle våre kunder som er berørt av innstillingene. Carpe Diem og Escape Travel AS følger Pakkereiselovens vedtekter, og er medlem av det norske Reisegarantifondet.

Oppdatering 24. april:

Utenriksdepartementet opprettholder per i dag reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Vi innstiller derfor, i samråd med Virke Reiseliv, alle avreiser 14 dager fremover i tid. Dette skjer fortløpende.

Tilbakebetaling av reiser kansellert på grunn av covid-19: Regjeringen har i dag innført en tilbakebetalingsfrist på 3 måneder for pakkereiser avlyst i perioden 1. mars til 14. juni 2020. Du kan lese mer om dette her.

På tross av den nye forskriften jobber vi hardt for å betale tilbake våre gjesters tilgodehavende så fort som mulig. Som reisende vil du likevel oppleve at innbetaling fra oss tar lenger tid enn normalt. Dette er fordi vi venter på refusjoner av våre utlegg til flyselskaper, hoteller og rederier.Har vi kansellert din pakkereise på grunnlag av UDs reiseråd, vil du få ditt tilgodehavende refundert, iht. pakkereiselovens § 22. Ønsker du å kansellere en tur med avreise lenger frem i tid enn 14 dager, gjelder ordinære avbestillingsregler.

Oppdatering 17. april:

Utenriksdepartementet opprettholder per i dag reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Vi innstiller derfor, i samråd med Virke Reiseliv, alle avreiser 14 dager fremover i tid.

Alle som har kjøpt en pakkereise med Carpe Diem og Escape Travel AS til utlandet med avreise de neste 14 dagene kan avbestille den nå og få sitt tilgodehavende refundert, iht. pakkereiselovens § 22. For reiser med avreise lenger frem i tid gjelder ordinære avbestillingsregler. Om du lurer på hva en pakkereise er, finner du informasjon her. Våre ordinære avbestillingsregler finner du her. Vi er klar over at mange venter på tilbakebetaling fra oss. Vi ønsker med dette å forsikre deg om at tilbakebetaling skjer løpende, men i lys av dagens situasjon vil det dessverre ta betydelig lenger tid enn vanlig. Grunnen til dette er at vi venter på refusjon fra våre utlegg til flyselskaper, hoteller og rederier samt konkrete retningslinjer fra norske myndigheter.Vi håper på forståelse for dette og minner samtidig om at Carpe Diem og Escape Travel AS følger Pakkereiselovens vedtekter, og at vi er medlem av det norske Reisegarantifondet. Du kan lese mer om Pakkereiseloven her og Reisegarantifondet her.

Oppdatering 14. mars:

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april. Som en direkte effekt av dette kansellerer vi alle avreiser til og med 14. april. Vi kommer til å ta kontakt med alle reisende som er berørt av kanselleringene.Vi vil komme tilbake med mer informasjon for reiser som går etter 14. april.Vi har full forståelse for at situasjonen kan virke uoversiktlig. Dette er en ekstraordinær situasjon både for deg som reisende og oss som turoperatør. Hvis du lurer på noe i forbindelse med din Carpe Diem-reise, er du velkommen til å ringe oss på telefon 22 46 48 48 (mandag til fredag kl. 08 - 16). Vi ber om forståelse for at det kan komme til å bli noe lengre svartid enn vanlig.

Oppdatering 12. mars:

Vi avventer oppdaterte reiseråd fra myndighetene i løpet av dagen, men forbereder oss på at det ikke vil bli gjennomført reiser ut av landet de nærmeste tre dagene. Har du en bestilling med avreise til og med søndag 15. mars, vil vi kontakte deg i løpet av dagen. Oppdatering av denne meldingen vil komme fortløpende ettersom mer informasjon foreligger fra myndighetene.

Vi på Carpe Diem setter våre gjesters trygghet i første rekke. Gjennom 20 år har vi håndtert både naturkatastrofer og globale helseutfordringer, og fortsetter å bruke vår erfaring og verdensomspennende kontaktnett for å sikre at alle våre gjester føler seg trygge og ivaretatt på reise med oss. Situasjonen rundt koronaviruset endrer seg dag for dag, og vi følger situasjonen tett. Carpe Diem, som andre norske reiseoperatører, forholder seg til enhver tid til de reiseråd utstedt av Utenriksdepartementet (UD). Alle oppsatte turer går per i dag som normalt, utover de turer som er direkte berørt av UDs reiseråd.

Dersom det foreligger et reiseråd fra UD på reisemålet ditt innenfor de siste 14 dagene før avreise, har du rett til å avbestille reisen gebyrfritt. Du vil da få tilbakebetalt hele reisens pris. Er det ikke utstedt reiseråd fra UD gjelder våre generelle avbestillingsvilkår.

Er din avreise lenger frem i tid enn 14 dager gjelder også våre generelle avbestillingsvilkår. Reiserådene fra UD samt Folkehelseinstituttets reiseråd finner du nederst på siden.

Vi anbefaler våre gjester å tegne en fullverdig reiseforsikring i god tid før avreise. Vi har full forståelse for at situasjonen kan virke uoversiktlig.

Hvis du lurer på noe i forbindelse med din Carpe Diem-reise, er du hjertelig velkommen til å ringe oss på telefon 22 46 48 48.