Sommerferie på Sri Lanka – the local way

Sri Lankas høydepunkter, Kandy Perahera (buddhistfestival), sykkelturer, lokalt landsbyliv, sol og bad.

Bli med på en opplevelsesferie av de sjeldne til den vakre, dråpeformede øya i Det indiske hav. Du får selvfølgelig med deg de viktigste stedene, som det spektakulære klippefortet Sigiriya og vakre Kandy med sin innsjø og historiske og religiøse minnesmerker. I Kandy er vi på akkurat riktig tidspunkt for å få med oss den storslåtte buddhistfestivalen Kandy Perahera. Garantert et minne for livet. Vi besøker også «Little England», Nuwara Eliya, i høylandet som med sine irrgrønne teplantasjer er et skue for øyet. For ikke å glemme den sjarmerende kolonibyen Galle. Men det aller beste med turen, synes vi, er alle møtene du får med de lokale. På sykkelturer gjennom landsbyer og gjennom rismarker, måltid som tilberedes sammen med en lokal familie, velsignelse fra buddhistmunk (om du ønsker) og den nostalgiske togturen gjennom et fantastisk landskap i «te-land». Inniblant alle opplevelsene roer vi ned noen dager på et nydelig hotell i Passekudah på østkysten. På agendaen står nytelse, avslapning og hvit sand mellom tærne.  Og det lokale kjøkken må vi heller ikke glemme…Smaken er som Sri Lanka selv – uforglemmelig.

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Spennende og lærerike møter med lokalt landsbyliv
 • tre dager med sykkelturer på landsbygda hvor du opplever det lokale landsbylivet på nært hold (med mulighet til transport om du synes det blir for langt)
 • Buddhistfestivalen Kandy Perahera i Kandy med storslåtte opptog, festligheter og underholdning
 • Det spektakulære klippefortet Sigiriya, «Løveklippen»
 • Selvlaget lunsj med de lokale, pikniklunsj og matpakkelunsj
 • Vakre Kandy, også på UNESCOs verdensarvliste
 • Irrgrønne Nuwara Eliya, «Little England», med sine teplantasjer i høylandet
 • Vandretur på Horton Plains og besøk på «World’s End» med Sri Lankas vakreste utsikt (i klarvær)
 • Verdensarven Polonnaruwa
 • Spektakulær og nostalgisk togtur i «te-land»
 • Den sjarmerende kolonibyen Galle
 • Stranddager i Passikudha på 5* hotell, der planene er avslapning, sol, bad og sand mellom tærne
 • Et meget smakfullt kjøkken
 • Reiseleder Frode Valland som både er en meget trivelig, sosial og kunnskapsrik kar å reise på tur med, i tillegg til at han kjenner Sri Lanka bedre enn de fleste
 • Sri Lanka, blomster, jente, lotus
 • Sri Lanka, Nuwara Eliya, te
 • Sri Lanka, tempel, blomster
 • Sri Lanka, elefant
 • Sri Lanka, marked, frukt
 • Sri Lanka, buddhist, tempel, lys, ofring
 • Polonnaruwa, Sri Lanka, Vatadage
 • Colombo, Sri Lanka, Vesak, lys, lykt
 • Sri Lanka, buddhist, munk
 • kandy, sri lanka, Dalada Maligawa, temple of the sacred tooth relic
 • Sri Lanka, mat
 • Sri Lanka, te
 • Sigiriya Rock, Sri Lanka
 • Hotel Anantaya Pasikuda Sri Lanka
 • Hotel Anantaya Pasikuda Sri Lanka
 • Hotel Anantaya Pasikuda Sri Lanka
 • Hotel Anantaya Pasikuda Sri Lanka
 • Kandy Perahera, Sri Lanka
 • Kandy Perahera, Sri Lanka
 • Kandy Perahera, Sri Lanka
 • Sykkel, Sri Lanka
 • Hotel Anantaya Pasikuda Sri Lanka
Dag 1

3. august - Avreise Oslo Lufthavn

Avreise fra Oslo Lufthavn med Turkish Airlines. Flyet går om ettermiddagen og vi mellomlander i Istanbul på veien til Colombo, Sri Lanka.

Dag 2

4. august - Ankomst Colombo, til Kandy

Vi lander om ettermiddagen, lokal tid på flyplassen i Colombo. Vi blir tatt imot på flyplassen og får transfer til vårt hotell i Kandy, noe som tar cirka 3,5 timer. Etter en lang reise, skal det bli deilig å sjekke inn på hotellet, skifte klær og spise middag før vi går til ro. I morgen skal vi bli kjent med Kandy, men det kan vente litt.

(-/-/M)

Kandy-innsjøen
Dag 3

5. august - Bli kjent med Kandy

Nå begynner eventyret!

Kongeriket Kandy var det siste på Sri Lanka som stod imot kolonimaktene og overga seg i 1815. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og har mange spennende historiske og religiøse attraksjoner. Her finnes også en kunstig innsjø som Kandys siste konge lot bygge og den bidrar absolutt til idyllen og er perfekt for vandreturer. Bysentrummet som ligger rett ved Kandy-innsjøen, er full av små, lokale butikker, markeder og et godt utvalg av kafeer og restauranter. Kandy har også en vakker botanisk hage med blant annet en solid samling nydelige orkideer å vise frem.

Vi begynner med å besøke tempelet som skal huse en av hjørnetennene til Buddha! Tannen skal ha blitt reddet fra asken etter at han ble kremert i 543 f. Kr og vi kan ikke se den med det blotte øyet. Dette er naturlig nok landets åndelige og og kulturelle hjerte. Dette vil også spille hovedrollen i kveldens festival, Kandy Esala Perahera som vi er så heldige å få med oss.

Festivalen er en av de eldste og største buddhist-festivalene på Sri Lanka. Her bys det på fargerik og feiende flott underholdning i form av musikk, sjonglører, ildslukere og elefanter pyntet til fest. Festivalen feires til ære for tempelet og tannen. Under kveldens storslåtte opptog i gatene tar vi plass på tribunen. Garantert et minne for livet og en opplevelse du ikke deler med så mange andre nordmenn. Det er ikke inkludert middag denne dagen da det meste er stengt av restauranter i dag. Det vil være matservering fra selgere som går rundt på tribunen og tilbyr fast food, og det er også mulig å ta en matbit på hotellet før opptoget starter.

(F/-/-)

 

Kandy Perahera
Dag 4

6. august - Kandy - Naula - Sigiriya, sykling

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og får transport til Naula. Her kommer vi oss opp på sykkelsetet og tråkker sakte av gårde. Det er hjelm til alle, og under sykkelturene de neste dagene deles det ut både vann og litt frukt. Bussen følger med oss, så det er anledning til å kaste inn håndkleet og få skyss om lårmusklene ikke har dagen .

Underveis møter du både blide og nysgjerrige fjes. Det er nesten som å sykle gjennom en teaterscene. Hils, smil og vis respekt, så blir du tatt imot med åpne armer. Litt utenom det vanlige og det er det som er spennende! Rismarker passeres og en kommer så mye nærmere på det lokale livet på to hjul enn i en tett buss. Og trim og frisk luft er bonus! Tenk på at dette ikke er en tur der målet er å komme først, målet er å komme under huden på Sri Lanka på den mer lokale måten. Ved ankomst Kandalama, får vi transport til hotellet i Sigiriya der vi skal bo de neste to nettene og oppleve mer fra sykkelsetet.

Sykling: cirka 20 kilometer

(F/-/-)

Sykkeltur på landsbygda
Dag 5

7. august - Sigiriya, sykling, klippefort og matlaging "the local way"

Etter en tidlig frokost er det på tide å reise ut for å samle nye opplevelser. På sykkelsetet tar vi turen rundt et meget karakteristisk klippefort – den store severdigheten i området. Det imponerende klippefortet Sigiriya er beliggende her i innlandet, nesten midt på øya. Fortet er et av flere steder som er på UNESCOs verdensarvliste på Sri Lanka.

Det ble bygget mellom 477-495 e. Kr. «Løveklippen» reiser seg med tydelig profil 200 meter over slettelandet. Basen var en gang bevoktet av vollgraver og store hager. På toppen av klippen ble det bygget en festning. Trappen oppover voktes av gigantiske løvepoter som er hugget inn i selve klippen. Tidligere gikk man inn gjennom løvens gap, i dag er kun potene igjen. Det er dog en god del trappetrinn å forsere oppover – 1200 trinn… . Mest kjent er klippefortet allikevel for nitten gjenværende fresker. Det var opprinnelig flere hundre av dem en gang – de viser elegante kvinner og dansere fra den tiden dette var stedet å være. En gang var dette hovedstaden, må vite. Turen opp klippene til fortet er et høydepunkt i seg selv, bokstavelig talt.

Etterpå ruller vi videre på landjorda og skal besøke en lokal familie. Her spiser vi lunsj og vi får være med å lage den også! Når lunsjen er fortært, vinker vi farvel til familien og fortsetter i buss til Minneriya Nasjonalpark. Denne parken er stedet hvor flokker av elefanter beiter utenom regntiden når det er tørt og karrig. I parken finnes det også noen arter av leopard og leppebjørn, disse er utrydningstruet og ikke noe man treffer på til vanlig. Som dyrereservat beskyttes vannet fra Minneriya-tanken og er viktig for alt dyreliv. Tanken ble bygget allerede i det 3. århundre av kong Mahasen.

Overnatting i Sigiriya.

Sykling: cirka 15 kilometer

(F/L/-)

Klippefortet Sigiriya (Løveklippen)
Dag 6

8. august - Sigiriya, sykling i Giritale og til Polonnaruwa, Passikudha

Etter frokost skal vi igjen til lokale omgivelser fra sykkelen. Det blir transport til Giritale der lokalt landsbyliv venter oss – mye å se, mye å oppleve.

Etter dette kan du velge: Føler du deg sprek og formen er god, sykler vi videre til Polonnaruwa, den andre hovedstaden på Sri Lanka, grunnlagt mellom år 1000-1100. Storhetstiden var på slutten av 1000-tallet, og byen står på UNESCOs verdensarvliste. Her ser vi blant annet restene av Royal Palace der fire statuer av Buddha er hogget ut i fjellet. Palasset består også av haller, bad og templer.

På tilbaketuren til hotellet passeres også et verksted der de er mestere på treskjæring og lager det meste av landets treverk. Nå er det på tide å komme seg inn i bussen også for syklistene, turen går til neste overnattingssted i Passikudha. Vel fremme på hotellet der vi skal være i tre netter, spiser vi felles middag. Anantaya er et lekkert hotell beliggende ved stranden på østsiden av øya. De neste dagene kan du være så aktiv eller lat du vil 🙂

(F/-/M)

Sykling: cirka 30 kilometer (du kan velge buss om du ikke vil sykle hele distansen)

Blide barn møter du helt sikkert langs veien
Dag 7 og 8

9 - 10. august - Avslapping, sol, strand og bad

Passikudha byr på akkurat det du ønsker deg – gyllen strand og blått hav! I dag er det ikke lagt opp til mye program, det er med vilje slik at du kan slappe av, bade i Det indiske hav og la solstrålene fange deg. Atmosfæren er rolig og fredelig, en plass der livet leves i sakte tempo og de lokale fiskerne er et fargerikt bilde i dagliglivet.

Om du vil oppdage litt mer, sykler vi en tur i nærområdet om ettermiddagen den 9. august for å få overblikk. Begge kveldene møtes vi til felles middag på hotellet.

(F/-/M)

Hotel Anantaya Passikuda
Dag 9

11. august- Til Nuwara Eliya

Etter frokost og utsjekk fra hotellet går turen opp i høyden, til svalere luft og Nuwara Eliya. Turen dit tar cirka 5,5 timer men det stoppes underveis. På veien dit rusler vi en tur rundt den idylliske innsjøen Mahiyangana der vi også setter oss ned for en piknik-lunsj før ferden fortsetter. Etter frisk luft og natur, fokuseres det nå på åndelighet og harmoni når vi besøker et Buddhist-tempel der vi velsignes. Alltid føre var, er det noe som heter. En kan aldri bli velsignet nok:)

Nuwara Eliya er selve sentrum for teproduksjonen på Sri Lanka, og her blir noe av verdens beste te blir produsert. Dette er et idyllisk område med vakre fossefall, grønnfarger i utallige nyanser og et folk som ønsker deg smilende velkommen. Grunnet et noe kjøligere fjellklima, er dette en populær «hill station». Det er godt å forlate det hete klimaet for en stakket stund. Noe britene også satte stor pris på i sin tid, derav navnet «Little England»

Vi spiser felles middag på hotellet.

(F/piknik/M)

 

Grønt, frodig og veldig, veldig vakkert i te-land rundt Nuwara Eliya
Dag 10

12. august- Vandring ved World’s End - Horton Plains

Vi tar med oss frokosten og kjører til Horton Plains (cirka 1 time), et åpent naturområde med høye gressletter og tåkeskog med ypperlige vandreruter. Ved World’s End kaster Horton Plains seg ut i en høydeforskjell på 1000 meter og gir deg Sri Lankas flotteste utsikt…om tåken holder seg unna.

Horton Plains-platået ligger på litt over 2 000 meter og har et yrende fugleliv. Hele 87 ulike arter holder til her, noen ikke bare endemiske på Sri Lanka, men for Horton Plains. Det finnes også ulike dyr her, men elefanten har vært utryddet i dette området siden 40-tallet, noe som også er en av grunnene til at det er trygt å vandre i dette vakre, ville landskapet.
Vi tar livet med ro og nyter den vakre naturen på vår vandrerute.

Etter utelivet venter en nostalgisk togtur i irrgrønt te-land på cirka 1,5 timer fra Pattipola stasjon til Ella.

Herfra blir det transport til Galle og middag på hotellet. Det er cirka 4,5 timers kjøring fra Ella til Galle. Hotellet vårt ligger ved stranden og har basseng, så her kan de siste dagene også nytes med lave skuldre.

(F/-/M)

 

World's end, Horton Plains - Sri Lankas beste utsikt
Dag 11

13. august - Galle

Formiddagen er til avslapning og egne sysler. Reiseleder gir forslag og organiserer om du skulle ville gjøre noe annet. Om kvelden skal vi se mer av Galle.

Galle er Sri Lankas fjerde største by, hvor den asiatiske delen er både travel og kommersiell. Men vi kan også ta turen til Galle Fort, kanskje det best bevarte sjøfortet i Asia. Å gå fra den hektiske asiatiske delen av byen og inn gjennom porten til byen i havgapet er som å krysse en landegrense. Du er bare litt usikker på hvilket land du har kommet til. Her er det i hovedsak nederlandsk og portugisisk kolonistil som råder. Det føles rett og slett som du har kommet til en europeisk by, og tempoet er langt roligere enn utenfor porten. Galle er en perle av en liten by som de fleste stortrives i. Sjarmerende kafeer, barer, lokale håndverksbutikker og verkesteder omkranser gatene sammen med små koselige klesbutikker.  Middag på en lokal restaurant i Galle og retur til hotellet om kvelden.

(F/-/M)

Galle
Dag 12

14. august - Galle - (Ahangama) - hjemreise

Dagen i dag er også til egen disposisjon før vi skal ta fatt på hjemreisen etter hvert. Men før det har du litt tid. Om du vil, kan du bli med til Ahangama med buss for så og besøke en te-fabrikk med tuk-tuk.  Ahangama er også strand i lange baner…

Uansett må kursen snart settes hjemover, nå venter transport til flyplassen i Colombo. Turen tar cirka tre timer. Turkish Airlines har avgang om kvelden og vi mellomlander og bytter fly i Istanbul.

(F/-/-)

Dag 13

15. august - ankomst Oslo Lufthavn

Ankomst Oslo Lufthavn om formiddagen. Ferien er over for denne gang, men minnene varer evig.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 25 490
Enkeltromstillegg: kr 5 290

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Colombo – Oslo med Turkish Airlines
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 19. desember 2016
10 netter på mellomklassehoteller:
2 natt Kandy, 2 netter i Sigiriya, 3 netter i Passikudha, 1 natt i Nuwara Eliya, 2 netter i Galle
Frokost inkludert hver dag
2 lunsjer og 7 middager
All transport iht. program
Alle utflukter og entreer iht. program
Lokale engelsktalende guider
Reiseleder fra Carpe Diem

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik: F= frokost, L= lunsj, M= middag.

HVA ER IKKE INKLUDERT
ETA (elektronisk innreisetillatelse) til Sri Lanka som søkes og betales av hver enkelt på nett, pris pt 35 USD. Se nettside:http://www.eta.gov.lk/slvisa/
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Vaksiner
Tips

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reise-bekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE-OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise¬ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Visum, (ETA) til Sri Lanka søkes på forhånd på nett og betales av hver enkelt, søk her
Pris pr. i dag er USD 35. Passet må være gyldig minst 6 mnd. etter innreise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller benytte lokal reiseleder. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.
Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 7. februar 2017. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Du er selv ansvarlig for å ha alle vaksiner i orden før avreise. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser