Sommerferie i bella Italia

Sjarmerende Sperlonga –  Italias best bevarte hemmelighet mellom Roma og Napoli.

Bli med Carpe Diem på en ekte italiensk sommerferie til en kystperle ukjent for de fleste nordmenn. Sperlonga finner du på kysten av Lazio, mellom Roma og Napoli, der hvite klynger av hus klatrer oppover ved de smale smugene i gamlebyen. Trapper slynger seg opp og ned, hit og dit, og skaper en sjarmerende stemning. Lange, innbydende strender og Det turkise tyrrenske hav frister til late sommerdager. I kjent italiensk stil er det ingen mangel på koselige kafeer og spisesteder. I tillegg til avslapning og feriefølelse i Sperlonga, får vi også tid til et besøk på den vakre klippeøya Ponza. Vi lærer hvordan den myke, milde bøffelmozzarellaen lages, og smaker mens den er helt fersk. Vinsmaking og pizzabaking hører selvfølgelig hjemme på en Italiaferie, så det skal vi også få med oss.

Den idylliske småbyen Terracina skal også avlegges et besøk. Her er det perfekt å bare rusle rundt på måfå. Bare en kort tur med bussen fra Sperlonga, vips så er du i koselige Gaeta – om du ikke bare vil ta livet helt med ro. Vi nordmenn elsker la bella Italia av mange grunner: Kulinariske smaker, ferske råvarer, landsbyer med høy sjarmfaktor og livsglede. Og INGENTING slår den italienske isen! Gelato italiano 🙂

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sperlonga har både flotte strender og en gamleby full av sjarm
 • Sperlonga er midt i smørøyet for utflukter til de hyggelige nabobyene Terracina og Gaeta
 • Alltid god mat og drikke i Italia…og is…
 • Lær om mozzarellaostens fortreffeligheter med smaksprøver
 • Pizzabaking og vinsmaking hører med i Italia
 • Deilige Ponza, en fristende øy som lokker med klipper, natur og et fantastisk fargespill i vannet rundt
 • God fordeling mellom inkluderte utflukter, avslapning og valgfrie turer til nærliggende perler
 • Italia, Lazio, Ponza
 • Italia, Lazio, Ponza
 • Ponza harbor, Italia, Lazio, Ponza, båt
 • Italia, Lazio, Ponza
 • Italia, Lazio, Ponza, harbor, båt
 • Ponza town, Italia, Lazio, Ponza
 • Sperlonga, Lazio, Italia
 • Santa Maria, Ponza, Lazio, Italia
 • harbor, havn, Italia, Ponza, Lazio
 • koster, Italia, Ponza, Lazio
 • scooter, Italia, Ponza, Lazio
 • Ponza harbour, Italia, Lazio, Ponza
 • Chiaia di Luna beach, strand, Italia, Lazio, Ponza
 • Italia, Lazio, Ponza, Ponza harbour
 • Italia, Lazio, Ponza
 • Italia, Lazio, Ponza
 • Ponza harbour, Italia, Lazio, Ponza
 • Italia, Lazio, Sperlonga, is
 • Italia, Lazio, Sperlonga
 • Italia, Lazio, Sperlonga
 • Italia, Lazio, Sperlonga
 • Italia, Lazio, Sperlonga
 • Italia, Lazio, Sperlonga
 • Italia, Lazio, Sperlonga

Sperlonga og Virgilio Grand Hotel 4*

Nesten uansett hvor du ferdes langs Italias lange kystlinje, dukker det opp noe vakkert. Sperlonga er både sjarmerende og hyggelig, og byr på fine strender der det kommer til å bli mange dukkerter. Middelalderbyens atmosfære er genuin, spesielt i den gamle bydelen der det både er bratt og smalt. Det er spennende å bare rusle rundt å se hva som kommer rundt neste hushjørne og hva som dukker opp når du går opp de snirklete trappetrinnene? Det er alltid noe å se på, liv og røre er ensbetydende med Italia, det er aldri folketomt og tyst. Sperlonga er en salig blanding av gammel og nytt, historie og det moderne. Som kystby var de sårbare for angrep fra sjøsiden, dermed finner vi også godt bevarte vakttårn og festninger oppe i høyden. Selveste keiser Tiberius bygde sin prangende, utsmykkede villa her langs kysten. Beliggenheten ble valgt i tilknytning til den nærliggende, naturlige grotten, der navnet Sperlonga kommer fra.

Hotell Virgilio Grand er koselig og har god beliggenhet, nært både strand og byen. Stranden er hotellets private og nås etter en liten spasertur, eller du kan benytte hotellets transport. Det meste er kun en liten promenade unna. Det er svømmebasseng om du ikke ønsker å gå ned til stranden. Rommene har air condition, safe, telefon og TV. Det er hårføner på baderommene. Ellers finner vi restaurant, barer og et fitnessenter. For eget velbefinnende er det spa med sauna og behandlinger som kan bestilles og betales på egen hånd.

Dagene kommer til å bli litt til mens vi er der når vi ikke skal ut på tur. Reiseleder kommer til å organisere diverse turer til nærliggende steder som for eksempel Gaeta for den som vil rive seg løs fra stranden.

 

Sperlonga
Dag 1

18. juli - Ankomst Sperlonga

Avreise går fra Oslo Lufthavn på ettermiddagen med Norwegians direktefly til Roma. Herfra får vi transfer (cirka to timer) til Lazios kyst der Sperlonga og hotellet venter oss. Det er sent og vi går til ro for natten i påvente av morgendagen.

(-/-/-)

 

Sperlonga
Dag 2

19. juli - Kjenn på feriefølelsen i Sperlonga

Denne første ordentlige feriedagen kan brukes til å gjøre seg kjent med både hotellet og Sperlongas omgivelser. Sol og bad står helt sikkert på programmet, bikinien og badebuksa må frem. Reiseleder er behjelpelig med å organisere turer i nærområdet om det er stemning for det.

Om kvelden koser vi oss med felles middag.

(F/-/M)

Sperlonga
Dag 3

20. juli - Pizzabakekurs og vinsmaking

Italia=deilig pizza. Italia=god vin. Godt håndverk, rett og slett. Det er opplest og vedtatt – men klarer du å lage like god pizza som italienerne? Vi elsker jo kombinasjoner av gode ting og derfor dagens tema! Testen på om vi fikser pizzabakingen kommer i dag. Sammen skal vi besøke noen som vet vi de driver med, ikke så langt fra Sperlonga. Både smaking og baking finner sted hos en vinprodusent, samme sted er gode på begge deler.

Og hva er dagens lunsj – selvsagt hjemmelaget pizza og vi regner med den blir særdeles velsmakende! Etter dette vender vi nesen tilbake til Sperlonga og om det blir middag – får vi se. Reiseleder organiserer middag om kvelden for den som ønsker å være med.

(F/L/-)

 

Dag 4

21. juli - Dag til egen disposisjon

Litt mer feriefølelse og sakte tempo etter gårsdagens lille utflukt, kanskje? Om det blir strand eller en utflukt til en av de nærliggende småbyene, finner vi ut. En mulighet er en dagstur til Gaeta.

Gaeta ligger idyllisk inne i en bukt og kan rett og slett beskrives som pittoresk. En liten fiskelandsby som egentlig har det meste på stell. Her er vakre sandstrender som de besøkende ynder å benytte seg av om sommeren. Her er historie i hver en krok – de første sporene fra bosetninger går tilbake til 700-tallet f.Kr. Det var selvsagt romerne som etter hvert fikk fart på sakene og gjorde Gaeta til et moderne og attraktivt sted. Etter mange angrep utenfra, ble festningen bygget på 700-tallet e.Kr. På den ene siden har man fjellene som stuper rett ned i havet, på den andre siden er det strendene og de pastellfargede husene som pynter opp.  Gaeta blomstret, som så mange andre byer, i middelalderen. Over den gamle bydelen hviler historien siden om side med det moderne.

Reiseleder organiserer middag om kvelden for den som vil være med.

(F/-/-)

Gaeta
Dag 5

22. juli - Ut på tur til øya Ponza

Ponza er en perle som ligger utenfor kysten av Terracina. Ut mot havet og ut på øyene – det har alltid virket tiltrekkende på de besøkende og de som bor på fastlandet. På Ponza er det ikke nødvendigvis sandstrendene som lokker, men det er det glassklare havet i sjatteringer av grønt, turkis og blått. Øyas vulkanske opprinnelse sørger for dramatiske kontraster mellom ruvende klipper og strender og bukter med fin sand. Det å sitte på klippene å se utover havet er ren terapi for sjelen.

I dag møtes vi av et fargekart og bebyggelse i duse, rolige farger, som kontrast til fjellene og de grønne olivenlundene og vinrankene. Det er havet og fargene som er trekkplasteret, men det er ingen mangel på koselige uteserveringer både på piazzaen og i smugene under smijernsbalkongene. I dag er øya nærmest et paradis, men slik har det ikke alltid vært. Jo, den naturlige skjønnheten har alltid vært tilstedeværende, men det var hit bråkmakerne og kritikerne av fascismen ble sendt av Mussolini. Paradoksalt nok gjorde skjebnen det slik at han selv ble deportert hit en liten periode, da han ble arrestert i 1943.

Vi rusler rundt sammen eller på egen hånd, tar dagen i eget tempo og nyter det å være på tur. Det er også mulighet å ta en tur med lokalbussen for å få et større perspektiv. Det er felles lunsj på øya før vi sen ettermiddag reiser tilbake til Sperlonga.

Inspirasjon om Ponza i artikkel fra Vagabond

(F/L/-)

Ponza
Dag 6

23. juli - Mmm - mozzarella og vakre Terracina

I dag blir det både godsaker for ganen og for øyet. Først besøker vi en lokal mozzarellaprodusent som tryller frem den lekreste, milde bøffelmozzarellaen som er selvskreven på det italienske matbordet. Her skal vi både se og lære mer om selve produksjonen, vi får også demonstrert hvordan «treccia», flettet mozzarella lages. Smaksprøver blir det og du kan også kjøpe med deg om du ønsker. Ferskt brød, fersk mozzarella og knallrøde, modne tomater med litt basilikum – en perfekt lunsj. Mozzarella er også fast følge på den italienske pizzaen, som mange mener er aller, aller best i Napoli. Men derom strides de lærde…

Omtrent midt mellom storbyene Roma og Napoli, ligger Terracina. Den koselige byen med den lange, finkornede stranden trekker til seg besøkende om sommeren. Den gamle bydelen har et rustikk preg og oser av atmosfære og hyggelige steder å sette seg ned med noe godt i glasset. Butikker og spisesteder er det heller ingen mangel på – og på toppen troner Jupiter Anxur, restene av det antikke tempelet med romerske buer som ble påbegynt allerede i det fjerde århundret. Terracina har mye historie i seg, Via Appia gikk gjennom byen den gang Roma ble ansett som verdens sentrum. Men mest av alt er det en typisk italiensk småby der alle trives godt. Stranden er fin-fin og kanskje blir det et bad? Vi rusler rundt i eget tempo og trekker inn stemningen i byen og gjør litt som vi vil.

Vel tilbake i Sperlonga arrangerer reiseleder felles middag for den som vil.

(F/-/-)

Dag 7

24. juli - Dag til egen disposisjon

Siste hele dagen…Ta livet med ro eller utnytt dagen slik du selv liker best:) Felles middag i Sperlonga på kvelden arrangeres av reiseleder.

(F/-/M)

Ponza
Dag 8

25. juli - Hjemreise

Om formiddagen tar vi farvel med Lazio og Sperlonga for denne gangen og setter kursen mot flyplassen i Roma. Avreise om ettermiddagen med Norwegians direktefly, med ankomst Oslo ettermiddag.  (F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 640
Enkeltromstillegg: kr 1 490

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma t/r med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 16. september 2016
7 netter på  4* hotell inkludert frokost
2 middager
2 lunsjer
Mozzarellasmaking
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem er med på hele reisen til avreise fra flyplassen i Italia

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 23. februar 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser