På sommertokt med Christian Radich i Oslofjorden

Med snarvisitt på Koster.

Det sies at det skjer noe med deg om bord på Christian Radich. Der ute på åpent hav i sjøsprøyt og blest, under stjernene hvor du er ett med himmel og hav. Der hvor resten av verden bokstavelig talt kan seile sin egen sjø, for akkurat nå er det skuta, dine medseilere, havet, vinden og deg selv som er verden, Christian Radichs verden. Det er her det skjer. Det er her du bryter noen barrierer. Det er her du finner samhold og vennskap som du ikke trodde kunne skapes på så kort tid. I sommer tar vi det i litt roligere tempo og seiler i eget farvann. Om du ikke visste det fra før, så vil du raskt oppdage at Oslofjorden er vakker – intet mindre.  En tur innom nydelige Koster utenfor Strömstad blir det også. Og når du og dine medseilere kommer tilbake, inn Oslofjorden, ser Akershuskaia – da er hjertet fylt med stolthet og glede. Vi lover – slik er det med den saken 🙂 Ingen mønstrer uberørte av Radich’en.

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Livet ombord passer for alle eventyrlystne, uten de store, rullende bølgene på åpent hav
 • Oslofjorden – mye vakrere enn du trodde
 • Besøk på nydelige Koster, en sommerperle med sjarm
 • Uforglemmelig tokt med CR
 • Minner for livet
 • Radich er kun for Carpe Diems gjester på dette toktet

På Christian Radich finner du latter og moro, konsentrert arbeid på vakt og en god bok eller kanskje klatring i riggen på frivakt. Det er her du spiser godt og sover søtt i hengekøye på banjer. Det er kanskje her du blir kjent med deg selv litt på ny. Kort sagt: å være med Christian Radich på tokt og være en av mannskapet om bord, gir deg opplevelser både for kropp og sjel. Det er selvutvikling, vennskap, en fantastisk naturopplevelse og det er ferie. Kanskje den aller beste ferien du noensinne har hatt. Og det beste er at dette ikke er noen svulstig reklametekst – det er nemlig helt sant!

 

 • Christian Radich
 • Christian Radich
 • Christian Radich
 • Koster, Christian Radich
 • Christian Radich
 • foto Ulf Hansen, Christian Radich
 • foto Ulf Hansen, Christian Radich
 • Christian Radich
 • foto Ulf Hansen, Christian Radich
 • Christian Radich
 • Christian Radich
 • foto Roald Helmersen, Christian Radich
 • Christian Radich
 • Christian Radich
 • foto Svein Tvetenstrand, Christian Radich
 • foto: Kari Heggen, Christian Radich
 • foto: Kari Heggen, Christian Radich
 • foto: Kari Heggen, Christian Radich
 • Christian Radich, Carpe Diem, Oslo
 • Christian_Radich
 • Christian_Radich
Dag 1

20. august - Avreise fra Oslo, introduksjon og riggtrening

Radich ligger ved kaia i Oslo og vi møtes om bord på dagen. Det vil være ulike ankomsttider avhengig av hvor du kommer fra. Vi beregner å seile ved 15-tiden.

(M)

Fineste skuta i Norge - uten tvil
Dag 2-4

21. - 23. august - På tokt

Den 21. august seiler vi og den 22. august legger vi til i havnen på Koster. Etter lunsj ombord, går vi i land for å nyte Kosters sommerstemning. For vi har jo bestilt bra vær:) Forhåpentligvis blir det noen deilige timer her før vi er tilbake om bord for middag.

PÅ TOKT
Passasjerer på tokt kalles for medseilere fordi alle er aktivt med om bord. Det er en opplevelse å være medseiler når en av verdens siste skværriggere går for fulle seil! Kanskje det er nettopp derfor så mange blir med på tokt igjen og igjen. Det kreves ingen forkunnskaper om seiling, dine oppgaver om bord tilpasses dine evner, interesser og fysikk. En seiltokt er en positiv utfordring for kropp og sjel. På havet knyttes vennskapsbånd på tvers av alder og nasjonalitet. Christian Radich kan ha 80 medseilere og har hatt opptil 13 nasjonaliteter om bord på en etappe! På denne turen er det dog kun en lukket gruppe fra Carpe Diem, men det kan være variert nok, det.

Hverdagen om bord
Du blir med på ett av tre vaktlag som jobber fire timer og har åtte timer fri, dag og natt. Medseilerene holder blant annet utkikk, går sikkerhetsrunder, setter seil og står til rors, alt under kyndig instruksjon. Seilmanøvrene er innsatskrevende og veldig spektakulære. Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Du sover i hengekøyer eller faste køyer i to komfortable, luftkondisjonerte banjere (sovesaler). Om bord finnes ingen dobbeltrom eller enkeltrom. Skuta har gode dusjrom/bad. Du får god forpleining om bord, tre måltider per dag. Det er en liten suvenirbutikk som også har toalettartikler og snacks.

(F/L/M)

Du kan klatre så høyt du vil...tør du? foto: Kari Heggen
Oslofjordens fortreffeligheter og Koster

Det er da lite som slår Oslo og det å være på fjorden en sommerdag? Denne langstrakte sjarmøren er et elsket friluftsområde av Oslo-boere og besøkende. På denne tiden er det et yrende liv her med masser av båter. Det er ingen mangel på øyer av ulik størrelse, det er kafeliv, padling, fisking og bading og alle gleder seg over de lyse sommertimene. Vi nyter dagene ombord og lærer masse om livet på Radich sammen med medseilerne.

Den 22. august legger vi til havnen ved Koster på et lite besøk hos naboen Söta Bror. Skjærgårdsidyll av ypperste klasse venter i noen timer. Solvarme sandstrender (med værforbehold…), mange badeviker et glitrende hav og ytterst koselige hus er Kosters varemerke og det som er så tiltrekkende. Det er ingen mangel på uteserveringer og ombygde sjøboder som bidrar til at den maritime og trivelige atmosfæren. Dette er et sted der skuldre senker seg og der det skandinaviske ordet hygge får en forsterket betydning. Det naturskjønne landskapet er for det meste naturreservat. Nordkoster har et femtitalls fastboende mens Sydkoster har omtrent 250. Dette tallet øker naturligvis dramatisk om sommeren, Øyene er også det vestligste stedet med fast bosetting i Sverige.

 

Koster
Dag 4

23. august – Innseiling til Oslo og festmiddag på dekk

Vi avslutter seilingen om ettermiddagen (ved 16-17-tiden) og da dekkes det opp til festmiddag /grilling på dekk i god tid før vi klapper til kai kl 19. Drikke til maten kjøpes av hver enkelt og det blir en sosial og hyggelig markering på en flott reise! Vi avslutter middagen og går i land ved 20-tiden, og om du ikke vil sove bort sommernatta venter kanskje Aker Brygge på deg?

(F/L/M)

Carpe Diems Christian Radich-seilere ankommer Akershuskaia i august 2015 - og Carpe Diem var velkomstkomité med tårer i øynene

Før avreise
Nærmere informasjon om bagasje og nødvendig utstyr for turen blir tilsendt sammen med deltakerhåndbok etter påmelding.”Christian Radich”- håndboka forteller om livet om bord. Vi anbefaler at du leser boka, men det forventes ikke at du skal kunne alle detaljer! Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer. Beregn derfor svært god tid ved tilslutning til andre typer transportmidler etter seilturen.

Aldersgrense
Aldersgrensen om bord er 15 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 12 år. Mange godt voksne er også med. Er du over 70, må vi forhåndsgodkjenne en attest fra din lege. Christian Radich er dessverre ikke veldig handicapvennlig, epileptikere kan normalt ikke seile med oss. Allergi og matintoleranse er ikke noe problem.

Christian Radich + Carpe Diem = vennskap og uforglemmelige minner

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt banjer om bord: 5 490
(Det finnes ingen andre alternativ enn delt banjer om bord)

HVA ER INKLUDERT
3 netter på Christian Radich
Alle måltider inkludert på Christian Radich
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise:  kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise:  50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden. Carpe Diem trenger også din passkopi tilsendt etter bestilling som skal videreformidles til Radich. Det er andre regler til sjøs for dette og vi krysser utenfor den norske sonen. 

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser