Nyttårstur med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes

Herlig nyttårscruise med Hurtigruten.

Carpe Diem + Hurtigruten= sant! Bli med på årets mest spektakulære nyttårstur! Uansett hvilken tid på året du velger å være med på dette eventyret, blir det en stor og mektig opplevelse. Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes er selve klassikeren, og en tur man kan ta igjen og igjen. Det beste er å velge ulike årstider, for som vi nordmenn vet, enhver årstid har sin sjarm og særpreg! Om vinteren er det friskt og oppkvikkende å puste inn den rene sjøluften fra dekket. Fjell pyntet i sin fineste vinterkappe flankerer duse og klare fargenyanser og sjatteringer fra både himmel og sjø. Selv om dagen er kort og lyset glimrer med sitt fravær nordpå, er det topp stemning underveis her i våre hjemlige strøk. Om bord i komfortable omgivelser på MS Richard With nyter vi deilig mat og samvær sammen med andre reiseglade likesinnede. Det blir både sosialt og hyggelig underveis på skipet – og selvsagt ingen mangel på deilig mat og drikke, omhyggelig preparert og laget på lokale råvarer.

Bli med på vinterens vakreste eventyr med Carpe Diem og Hurtigruten!

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Enkeltlugar uten tillegg – det er ikke vanlig kost ombord på skip
 • Helpensjon ombord fra middag dag 1 til frokost siste dag
 • Hurtigruten er Norges fremste ambassadør og alltid herlig å reise med
 • Om vinteren venter skiftende, vakre landskap og stemningsfulle stopp
 • Kryss Polarsirkelen
 • Vi satser på å se det magiske nordlyset underveis nå om vinteren
 • Bli med på Hurtigrutens mange ekstrautflukter om bord – om du vil
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
 • Aurora Borealis, nordlys, Tromsø, Norge
 • Bergen, vinter, Norge, desember
Dag 1

30. desember - Avreise Oslo ankomst Bergen

Avreise fra Norge om ettermiddagen med SAS og direktefly til Bergen. Etter landing får vi transfer ned til kaia der MS Richard With ønsker oss velkommen om bord. Vi får utdelt lugarer og møtes til middag og hygge utover kvelden for å vite mer om hva som venter. Bergen trenger ingen nærmere introduksjon – dette er byen som oser av sjarm, tradisjoner og stil blandet med fantastisk natur. De fargerike husene danner en koselig ramme rundt det mer moderne og de besøkende elsker Bryggen og sjømaten herfra.

Vi seiler nordover fra Bergen i Hjeltefjorden og følger dermed i vikingenes farvann. Våre barske forfedre satte i sin tid kursen mot Shetland og videre herfra og det er litt av en historie å følge opp. Vi har litt mer komfort rundt oss og litt mindre håp om å oppdage nytt land – eller har vi ikke alle en oppdager i oss? Og kanskje turen nordover blir nye oppdagelser for mange.

Om du ønsker å være med på noen av skipets utflukter underveis, er dette opp til deg og betales direkte om bord. Det er sikkert noen som ønsker litt av hvert, andre foretrekker å gå i land og ta det litt som det kommer. Turen blir litt til mens vi er på vei.

(-/-/M)

Bergen
Dag 2

31. desember - Naturens egne kunstverk - Ålesund

I løpet av natten har skipet vært innom Florø og Måløy, og skipet navigerer nordover forbi skjær og øyer. Her er det fabrikker og mekaniske bedrifter i hver fjordarm. Deretter seiler vi forbi øya Runde, som er Vest-Norges sydligste fuglefjell med bortimot 500 000 fugler. Det var utenfor fugleøya at noen sportsdykkere i 1972 fant den kjente «Rundeskatten». Ved lunsjtider kommer vi til Ålesund, som etter brannen i 1904 ble bygget opp i vakker og imponerende jugendstil. Store deler av byen er bevart i denne stilen. Se den inspirerende arkitekturen i Apotekergata og Kongensgate – som er perfekte eksempler på jugendstilen.

Neste stopp er Molde, rosenes by med panoramautsikt til de 87 tindene i Romsdalsalpene. Tre av våre største diktere har hatt tilknytning til byen: Bjørnson gikk på skole her, Ibsen ferierte og bodde på vakre Moldegård og Kielland residerte som amtmann. I dag er det den årlige jazzfestivalen som er Moldes mest kjente kulturarrangement.
Før midnatt blir det et kort opphold i Kristiansund, «klippfiskbyen» som «flyter» på tre øyer. Her var det havn allerede i eldre steinalder.

Og ikke glem, godt nyttår og velkommen til 2018!

(F/L/M)

Ålesund
Dag 3

1. januar - Den gamle hovedstaden - Trondheim

I løpet av morgentimene seiler vi inn Trondheimsfjorden og det er tidlig morgen når vi kommer til Trondheim, Norges første hovedstad. De gamle, stemningsfulle trehusene langs Nidelven er bygget på trepilarer og en nydelig del av byen. Her i Trondheim flommer det rent over av kultur, arkitektur og historie. Den storslagne Nidarosdomen, Erkebispegården, Stiftsgården, bryggene, den gamle Bybrua, den gamle trebebyggelsen… ja, her er det mye å ta inn.

Om ettermiddagen setter skipet kursen mot nordvest. Vi passerer Kjeungskjær fyr, hvor over 6 000 holmer, små øyer og skjær omkranser leia. Etter å ha seilt gjennom det trange Stokksundet, legger vi til kai i sjarmerende Rørvik

(F/L/M)

Nidarosdomen
Dag 4

2. januar - Polarsirkelen og Lofoten

Yes! I dag krysser vi den – polarsirkelen! Denne usynlige linjen ligger på 66 grader og 33 minutter nord og markerer grensen til Arktis. Vinterstid har du størst sjanse for å oppleve nordlys jo lenger nord du befinner deg. Selv om du ikke skulle være våken når vi krysser polarsirkelen, vil kapteinen sørge for at det blir en minneverdig opplevelse etterpå. Dersom du seiler i arktiske farvann for første gang, kan du delta i en polarsirkel-dåp på dekk. For sånt må markeres, såklart.

Senere på ettermiddagen dukker synet av den 1000 meter høye Lofotveggen opp i horisonten. Lofoten er magisk! Mellom majestetiske fjell og hvite sandstrender ligger den og er en opplevelse helt utenom det vanlige. De små, idylliske fiskeværene med en avslappede stemning er en fryd å se. Vi anbefaler spasertur mellom fiskehjellene og rorbuene, noe som også gir historisk innblikk i den gamle fisketradisjonen som Lofoten er så kjent for.

Når polarsirkelen krysses vinterstid, er jakten på nordlyset i gang. Vi feirer kryssingen med multimediashowet, «Det magiske lyset, Aurora Borealis» – med bilder, tekst og musikk. Under innseilingen til trange Raftsundet, gjør vi et stopp ved munningen av Trollfjorden. Her serveres det ferske fiskekaker på dekk. Du får også høre historien om «Slaget ved Trollfjorden», som fant sted vinteren år 1890. Ser du godt etter, vil du kanskje oppdage noen troll oppe i fjellsiden – eller kanskje ikke … Det hjelper med «trua!  Tro kan jo flytte fjell?

(F/L/M)

Kanskje er du heldig og får oppleve nordlys i Lofoten
Dag 5

3. januar - Tromsø - porten til Ishavet

Gjør deg klar for en aktiv dag, uansett årstid! I løpet av morgentimene gjør vi noen raske stopp i Risøyhamn, Harstad og Finnsnes. Deretter fortsetter vi mot Tromsø, «Hovedstaden i Arktis», hvor vi har et lengre opphold. En rekke berømte arktiske ekspedisjoner startet i Tromsø i sin tid og dette «Nordens Paris» har mange bein å stå på. Vill og vakker natur – sjekk. Snøkledde alper – sjekk. Koselig kafe- og publiv – sjekk. Bra shopping – sjekk. Tromsø er i høyeste grad en levende og flott by der de aller fleste trives.

Etter en spennende dag i Tromsø, fortsetter vi nordover. Om vinteren vil kapteinen invitere til tørrfisksmaking på dekk. Vi seiler nå inn i farvann som – mellom oktober og mars – gir deg gode muligheter til å oppleve nordlyset. Da samles vi på dekk for å nyte dette fantastiske lysshowet. Kryss fingrene for magisk og «klyp meg i armen-opplevelse» –  nordlys !

(F/L/M).

Ishavskatedralen i Tromsø
Dag 6

4. januar - På toppen av Norge - Finnmark

Nyt det flotte subarktiske landskapet når vi krysser 71. breddegrad på reisen vår mot Nordkapp, et av de nordligste punktene på det europeiske kontinentet.

Etter et kort stopp i Hammerfest og Havøysund, kommer vi til Honningsvåg, porten til spektakulære Nordkapp. Honningsvåg er kjent for sitt rike kulturliv og er et av Norges største fiskerisentre.

Reisen fortsetter nordover og vi seiler inn i samenes rike. Vi passerer Finnkirka, mens vi nærmer oss neste stopp; fiskeværet Kjøllefjord.

(F/L/M)

Nordkapp
Dag 7

5. januar - Kirkenes og hjemreise

Er du morgenfugl kan du få med deg Vardø, ellers ankommer vi Kirkenes langt mot 30 grader øst. Her blir naturen mer og mer dramatisk jo mer vi nærmer oss. Kirkenes er kjent som hovedstaden i Barentsregionen og porten mot øst. Byen ligger til og med lenger øst enn både Istanbul og St. Petersburg! Her avsluttes vår reise med MS Richard With med naturopplevelser og hyggelig selskap. Vi sjekker ut fra skipet og får buss til flyplassen.  Avreise midt på dagen med SAS` direktefly til Oslo, der vi lander et par timer senere. Takk for turen, Hurtigruten!

(F/L/M)

 

Praktisk informasjon fra Hurtigruten

Endringer på reiserute og på utfluktene
Vi seiler på steder hvor det er elementene som rår, og vær, sjø og isforhold kan endre reiseruten eller utfluktene. Derfor er hver eneste reise unik, og reiserutene og utfluktene er kun en indikasjon og kan endres. Utflukter er også avhengig av minimum/maksimumsantall påmeldte. Hurtigruten AS forbeholder seg retten til å endre reise – og dagsprogrammet og utfluktene uten forhåndsvarsling.

Cruise kort/betaling/kredittkort
Ved ombordstigning deler vi ut et cruisekort som en del av innsjekkingen.
Alle gjester bes om å bære dette kortet når de forlater skipet i samtlige havner og på utflukter. Kortet fungerer som et kontrollsystem slik at personalet hele tiden vet hvem som er om bord og hvem som går av. Kortet er, i tillegg til å være et nøkkelkort, også betalingskort om bord. Dette kortet er altså det eneste betalingsmiddelet om bord. For å aktivere Cruise Kortkontoen din trenger du et Visa, American Express, Diners eller MasterCard som må være gyldig minimum 3 måneder etter hjemkomst. Når du bruker kredittkort om bord på skipet vil beløpene som blir trukket fra kontoen din være i norske kroner. Valutakurs bestemmes av kredittkortselskapet ditt. Du vil få en regning på alt du har kjøpt om bord på reisen den siste kvelden, og denne regningen får du levert på lugaren din. Vi beklager at vi ikke har minibank eller mulighet for å veksle valuta om bord men det kan gjøres i land.

Elektrisitet
Kontaktene om bord er 220V/50hz. Suitene har kontakter med 110V for barbermaskiner. Det brukes vanlige stikkontakter med to stikk om bord. Du kan kjøpe adaptere om bord.

Antrekk
Kleskoden om bord er uformell. Selv om noen av våre gjester velger å kle seg om til middag er det helt opp til alle og enhver. Været kan variere i løpet av reisen, og i løpet av dagen. Vi anbefaler at du derfor kler deg lagvis. Vi anbefaler pustende regn- og vindtette klær. Lue, hansker, skjerf og varme klær sammen med ullundertøy kan være nyttig. På land anbefaler vi solide sko.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar til bruk alene:

I2 – lugar uten vindu (kategori Polar innvendig) kr 14 770
L2 – lugar med begrenset utsikt eller kuøye på lavere dekk (kategori Polar utvendig) kr 16 190
O2 – lugar med vindu (kategori Polar utvendig) kr 16 560
P2 – lugar med vindu på promenadedekk (kategori Arctic Superior) kr 17 460
U2 – lugar med vindu på øvre dekk (kategori Arctic Superior) kr 18 280

For mer informasjon om skipet, vennligst Hurtigrutens nettsider her 

Forbehold om endringer i seilingsruten og programmet:
Dette er en tur hvor elementene rår, og været, og vindforhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet er høyeste prioritet og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Bergen//Kirkenes-Oslo med SAS
Ved avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 25. juli 2017
Seks netter ombord på Hurtigrutens MS Richard With i valgt lugarkategori
Helpensjon om bord fra middag dag 1 til frokost siste dag
All transport i følge program
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter via Hurtigruten som ikke er en del av reiseprogrammet (mer informasjon om pris og innhold fås om bord eller på Hurtigrutens nettsider)
Drikkevarer
Tips

INFORMASJON TIL HURTIGRUTEN
De trenger fullt navn, fødselsdato og nasjonalitet på alle passasjerer. Gi derfor beskjed ved bestilling om du ikke er norsk statsborger, så videreformidler Carpe Diem dette.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 30 dager før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser