Fisker på Inlesjøen

Nord-Vietnam og Myanmar

Nord-Vietnam og Myanmar – to skjønnheter i superkombinasjon!

Carpe Diem kjenner og kan Vietnam som få andre. Og enda bedre blir reisen når vi kombinerer med et fargerikt og ualminnelig vakkert Myanmar.

I Vietnam får du med deg høydepunktene i nord, i tillegg til et unikt innblikk i det lokale hverdagslivet i både by og bygd. Vi avslutter oppholdet i Vietnam med uforglemmelige dager på en djunk-båt i Bai Tu Long Bay, nord-øst for Halong. Her er det minst like vakkert som i Halong Bay, men med enda klarere vann og en skikkelig bonus: uten turisthordene.

Så venter herlige og vakre Myanmar. Myanmar kalles ofte Asias sovende skjønnet, og landet har så langt forblitt nærmest upåvirket av den moderne verdens teknologi. Men nå – nå skjer noe! Alle kjenner vi Aung San Suu Kyis kamp for demokrati og frihet. Dette lærer vi mer om. Ikke minst får vi oppleve Myanmars unike kulturarv, gulldekkede pagoder, fargerike basarer og idylliske landskap. Vennlige, imøtekommende mennesker danner en fantastisk ramme rundt besøket i landet.

NB! Dette er en ekstratur med kort tid til avreise, vi har derfor påmeldingsfrist senest 15. august.

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Fargerike og uforglemmelige opplevelser i to av Asias vakreste land
 • Fra en street food restaurant til en annen i Hanoi…bak på en Vespa…Magisk!
 • Overnattinger i homestay – en nær, lærerik og fin opplevelse med nye venner
 • Hanoi, en elegant blanding av stilarter, kultur, liv og røre – landsbyfølelse i storbyen
 • Litteraturmuseet, One Pillar Pagoda og Ho Chi Minh-museet i Hanoi
 • Morgentur rundt Sverdsjøen i Hanoi, kanskje du hiver deg med på en Tai Chi-klasse…eller latteryoga
 • Cruise i Bai Tu Long Bay, smaragdgrønt vann dottet med nesten utallige kalksteinsøyer – ufattelig vakkert og uten turisthordene du finner hos nabo’n i Halong Bay
 • Uforglemmelige matopplevelser
 • Hektiske Yangon og det travle bybildet kantet av gylne pagoder som den praktfulle Shwedagon-pagoden
 • Bagan – en eventyrlig drømmeverden av pagoder. Vi farter blant annet rundt på el – sykkel!
 • Inlesjøen med de flytende hagene og en eventyrlig annerledes-følelse – og ikke glem stupaene i Indein
 • Begge land er et eldorado for den som liker å fotografere

 

 • Ha Long Bay, Vietnam
 • Burma, Myanmar, Inle Lake, Inlesjøen
 • Burma, Myanmar, Inle Lake, Inlesjøen
 • Vietnam Saigon HCMC vespa
 • lotusblomst, Mekong, Vietnam
 • Vietnam kvinne fototur Hoi An
 • Burma, Myanmar, Inle Lake, Inlesjøen
 • Vietnam, jente, rismarker
 • Vietnam Mekong
 • Litteraturtempelet Hanoi
 • Vietnam flytende marked pho Mekong
 • Vietnam mat nudler
 • Vietnam båt Mekong
 • Vietnam te
 • Vietnam blomst
 • Vietnam flagg
 • Vietnam Hoi An mann fototur
 • Hanoi old town Vietnam
 • Vietnam Mekong
 • Yangon, Shwedagon, Burma, Myanmar
 • Burma_bagan_myanmar
 • Burma, Myanmar, Inle Lake, Inlesjøen
 • Burma, Myanmar, Inle Lake, Inlesjøen
 • Burma, Myanmar, Inle Lake, Inlesjøen
 • Burma, Myanmar, Inle Lake, Inlesjøen
Dag 1

15. oktober – avreise Oslo Lufthavn

Oslo – Hanoi. Avreise fra Oslo om ettermiddagen med Emirates. Mellomlanding og flybytte i Dubai.

Hanoi
Dag 2

16. oktober - Ankomst Hanoi

Vi ankommer Hanoi om om ettermiddagen og blir ønsket velkommen av vår lokalguide. Transfer til hotellet, hvor vi sjekker inn og tar denne første dagen litt med ro. Vi spiser middag etterhvert og går til ro for natten.

Visste du forresten at Vietnam har et meget spennende kjøkken og anses for å være et av Asias aller beste? Spennende eventyr venter oss de neste ukene, så her er det mye å glede seg til.

(-/-/M)

Huc-broen (den røde bro) i Sverdsjøen (Hoem Kiem lake) i Hanoi
Dag 3

17. oktober - Hanoi med severdigheter, vanndukkeshow og foodie-tur på Vespa

Frokost på hotellet før vi skal vi bli bedre kjent med Vietnams hovedstad og en av Asias vakreste byer. Området rundt landsfaderen Ho Chi Minhs siste hvilested er et kjent pilegrimsted for vietnameserne som kommer i hopetall for å ære ham. I nærheten finner vi også Ho Chi Minhs søylehus i naturskjønne omgivelser. Ho Chi Minh levde her i huset mellom 1958 og 1969, og det er inspirert av ulike etniske minoriteter i landet. Den spesielle one pillar pagoda ligger også i dette populære området.

Litteraturtempelet ble bygget i år 1070 av keiser Ly Thanh Tong. Tempelet er et kjent historisk lærested, dedikert Konfucius` lære. Dette var Vietnams første universitet og ble etablert allerede i år 1076. Etter sightseeing og lunsj besøker vi Vi besøker også det idyllisk beliggende Ngoc Son-templet som ligger ute i innsjøen Hoan Kiem. Innsjøen kalles også Sverdsjøen, og legenden forteller om en keiser, en skilpaddegud, en dragekongegud…og et sverd. Midt ute i innsjøen står også skilpaddetårnet og en rød gammel trebro viser vei til tempelet. Broen er forøvrig et yndet fotoobjekt i Hanoi, så her er det bare å hente frem kameraet.

Vietnam har en lang tradisjon for dukketeater – men det foregår i vann. De fargerike vanndukkene danser og spiller seg gjennom kveldens show.

Så venter noe helt spesielt – igjen! Hanoi har omtrent 8 millioner og nesten like mange scootere. Ja, det er kaotisk og overveldende ved første møte, men – det er faktisk et system i kaoset, og forhåpentligvis blir du raskt sjarmert av det yrende livet i gatene, ikke minst av hvor mye det faktisk går an å lesse på en scooter av både mennesker, dyr og remedier. På fortauene, mer eller mindre logisk plassert, finner du gatemat-restaurantene i hopetall. Hver restaurant – sin spesialitet, og her snakker vi ferskvare. Små plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet – lettere henslengt der det er plass. Og husk, det er på de restaurantene hvor det er mest papirsøppel på bakken du finner den beste maten (mest besøk).

Og istedenfor middag på én restaurant skal vi slå sammen scooter og mat i kveld – vi skal på mat-sightseeing med Vespa! Ingen grunn til å bli skjelven – våre sjåfører vet hva de driver med, og igjen: det ER et system i kaoset. Vi hopper på hver vår Vespa, og vi får en uforglemmelig tur gjennom Hanois gater med stopp på ypperlige street food-restauranter. Vi tipper dette kommer til å bli et måltid og en opplevelse du vil huske lenge. Bare å glede seg!

(F/L/M)

Street food og Vespa - en genial kombinasjon
Dag 4

18. oktober - Hoan Kiem-innsjøen i Hanoi og videre til Ky Son

Vi starter dagen grytidlig, slik resten av lokalbefolkningen gjør og tar til Hoan Kiem-innsjøen. Vi skal rusle rundt innsjøen og få med oss alle aktivitetene som foregår der i tidlige morgentimer. Akkurat hva vi kommer til å se av aktiviteter i dag er ikke godt å si, men noe er sikker…tai chi-klassene. I dyp konsentrasjon beveger de seg smidig og med en imponerende balanse, de fleste er godt voksne. Bare prøv – lett er det ikke i første forsøk. Kanskje er det en gjeng som danser tango…eller macarena. Kanskje dukker Mr. Kung Fu opp, han som trener slag mot en betongstolpe og ser ut som han kommer rett fra filmens verden. Ganske sikkert er det at du vil se mange som står alene med ansiktet vendt mot sjøen – i dyp meditasjon. Her skal kroppen gjøres klar både fysisk og mentalt til en ny dag, og en bedre start på dagen finnes neppe. En fin start på dagen er det også for oss, om vi velger å delta i aktiviteter eller ei.

Vi fortsetter inn i de smale gatene i Old Quarter og skal igjen gjøre akkurat som de lokale, spise frokost på gaten. Og frokosten er selvfølgelig nasjonalretten Pho – en nudelsuppe som serveres med biff eller kylling. Noen er skeptiske til å spise gatemat, men det er her du finner den ferskeste maten og helt klart den beste. Mange av street food-restaurantene har små plaststoler og bord i norsk barnestørrelse, men de fungerer utmerket for voksne også.

Etter en garantert minnerik frokost i eksotiske omgivelser skal vi straks ha et mer lokalt fokus. Turen går nå til Ky Son.

Etter et par timers kjøretur i buss kommer vi til landsbyen Ky Son. Her skal vi bo på et ganske så spennende sted, en såkalt homestay. Vi bor hos en lokal familie i det som nesten må sies å være en en liten landsby i landsbyen. Her finner du tradisjonelle, gamle hus – hus på påler, såkalt stilt house, dekorert på tradisjonelt vis.  Her finner du også en stor hage full av frukt og blomster – og det er altså her du skal bo de neste dagene. Her får du komme så nær det autentiske Vietnam som det er mulig å komme. Gled deg til å oppleve et fantastisk vertskap og omgivelser – og det er god standard her. Ingen luksus såklart, men veldig koselig, rent og autentisk. Det er i utgangspunktet ikke enkeltrom under oppholdet her, så her deler man rom.

Etter velkomstdrinken i form av frisk, grønn te, og litt rekognosering, er det snart tid for litt mat.  Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke – nå skal vi være med på litt kokkelering i form av et kokkekurs der vi helt sikkert får input og lærdom som vi kan imponere med etter hjemkomst. Etterpå nyter vi det vi selv har vært med på å lage før vi kan nyte litt god massasje, denne gangen i form av håndmassasje og som virkelig gjør godt. Etter hvert skal vi bli kjent med de nye omgivelsene og ikke minst noe av det som dyrkes og som vi etter hvert skal spise: mais, søtpoteter, agurk, peanøtter og mye mer.

Så venter mer velvære i form av hånd-spa. Fingrene dyppes i en velduftende bolle som inneholder lime. Det er helt herlig enkelt men veldig behagelig.

Etterpå har du litt tid til å slappe av, eller du kan være sammen med vår vertsfamilie og lære mer om lokal mat, kultur og tradisjoner. Er du interessert i det vietnamesiske språk, så har du nå anledning til å lære deg noen gloser av en av familiemedlemmene. Det å kunne si hei, ha det bra, takk, fortelle hva du heter, dette smaker godt og andre nyttige fraser anbefales på det sterkeste. Vietnameserne er umåtelig blide og hyggelige mennesker, spesielt på landsbygda, men de blir enda blidere om du viser at du prøver å kommunisere på deres eget språk.

Om ettermiddagen skal vi opp på sykkelsetet – du kan velge mellom en kortere tur på 6 kilometer eller en lang tur på 12 kilometer. Nærmere beskjed om eksakt innhold får du av våre verter. Uansett hvilken tur du velger, vil den være spekket av lokale opplevelser der vi besøker familier som f.eks fletter bambuskurver eller driver med innhøsting. Det blir landsbybesøk, gårdsbesøk, pagoder, et unikt tempel og mye mer. Vel tilbake blir det litt tid til avslapping før middagen. Igjen skal vi få god forpleining – nå venter et avslappende dampbad med urter.  Og når det fylles med velduftende urter som gjør godt for både kropp og sjel, ja da er det bare å nyte i vei.

Så skal vi overvære bønnestunden og hvordan Buddha tilbes her i landsbyen. Et verdig innblikk i et viktig rituale før middag.

Etter middagen er det føttene som skal få litt ekstra pleie – nå venter et oppfriskende fotbad som inneholder ingefær, salt og medisinske urter. Deilig og avslappende! Tipper du kommer til å sove godt.

(F/L/M)

Vår homestay i en liten landsby utenfor Hanoi
Dag 5

19. oktober - Ky Son, gøy på landet

Vi starter tidlig og igjen gjør vi som de lokale, en halvtimes morgentrim med Yijin Jing venter (noe lignende qigong og tai chi). Deretter venter frokost før vi skal bli bedre kjent i vår landsby, Ky Son. Et aldri så lite eventyr venter i dag også.

Vi tar turen ut i landsbyen og møter de lokale for å lære om deres hverdagsliv og ikke minst skal vi lære om landbruket her ute på landsbygda. Du kan besøke birøkteren og healer-familien som lager urtemedisin. Kanskje blir det anledning til å trå til ute på jordene og hjelpe til om det nå er pløying, såing eller innhøsting som står på dagens agenda. Akkurat dette med å hjelpe til faller seg kanskje ikke så naturlig for verken oss eller landsbyboerne, men vi ser hva som skjer! Med et smil og litt gestikulering kommer en langt.

Etter en formiddag med mange inntrykk rusler vi tilbake til vår lille oase for lunsj. Etterpå kan du enten bli med å fiske, være med å lage lokale søtsaker som ris-smultinger eller kanskje heller hjelpe til med å lage diverse blomsterpynt?  Kanskje har du lyst til å få foreviget et bilde av deg selv i tradisjonelle vietnamesiske klær…med stråhatt? Om kvelden er det felles middag med familie og nye venner.

(F/L/M)

Vietnamesisk mat er fantastisk godt, rett og slett!
Dag 6

20. oktober - Ky Son - Hanoi

Tidlig frokost og litt tid på egen hånd før vi sier farvel til våre nye venner. Vi forlater Ky Son ved 10-tiden. Kursen settes mot hovedstaden igjen, Hanoi ønsker oss velkommen tilbake. I løpet av dagen blir det felles lunsj og også felles middag om kvelden på en lokal restaurant. I morgen venter båttur på Bai Tu Long Bay. Gled deg!

(F/L/M)

 

 

Dag 7

21. oktober - Hanoi - Bai Tu Long Bay (like vidunderlig som Halong Bay men uten turisthordene)!

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og er på vei til et av Sør-Øst Asias mest fantastiske og unike steder. Vi velger oss Bai Tu Long Bay, litt nord-øst for det mer kjente Halong Bay. Siden det er litt mer utilgjengelig men derfor enda mer genuint, blir opplevelsene bare enda sterkere. Og vannet er enda klarere her! En trolsk verden av mystikk og utallige, naturlige kalksteinsøyer venter oss. Hjemmet vårt det neste døgnet vil bli en «djunke», en tradisjonell båt fra disse kanter. Det grønne vannet skifter farge etter sollys og værforhold. Kommer det litt tåke, bidrar det bare til at stemningen blir mer trolsk og det virker nesten som en tapt verden.

For å se enda mer og for å komme nærmere det lokale livet rundt omkring, brukes det en mindre båt når vi legger til land. I ettermiddag besøkes både en liten fiskelandsby og stranden Ban Chan Beach og stranden på Hon Co Island. Husk badetøy!

I løpet av ettermiddagen venter det typisk herlige ting å gjøre som svømming og avslapping – ikke verst! Vi ankrer opp i kveldingen og får etterhvert en demonstrasjon og litt læring i form av matlaging om bord. Om kvelden koser vi oss med god mat og drikke og nyter utsikten i lange drag.

Med komfort og måltider om bord, er det bare å nyte den friske luften og turen videre.

(F/L/M)

 

Dag 8

22. oktober - Bai Tu Long Bay - Hanoi - Myanmar

Begynn dagen tidlig med en vakker soloppgang om værgudene står oss bi – eller kanskje litt oppfriskende tai chi for å få i gang kroppen. En deilig morgen om bord venter der vi glir vi videre i bukta. Naturens egne dekorasjoner er alltid de vakreste. Uten sidestykke. Og her er det flust av dem. Vi tar også turen til Thien Canh Son-grotten, den er godt gjemt men vi finner den!

Ombord blir det servert brunsj før vi går i land. Vi skal videre til nye opplevelser, men først venter en transportetappe ut til flyplassen i Hanoi. Så flyr vi videre over til Myanmar der det blir felles middag.

(Lett F/Brunsj/M)

Carpe Diem-gjest hilser på en liten, lokal sjarmør i Yangon
Dag 9

23. oktober - Myanmar og Yangon

Myanmar er et av de største landene i Sørøst-Asia og strekker seg nesten 2000 kilometer fra nord til sør. Innbyggerantall er 45 millioner og disse består av rundt 130 etniske grupper. Folk lever enkelt. Både menn og kvinner kler seg i longyi som er et omslagsskjørt. Gled deg til å bli kjent med et land som er annerledes på så mange måter.

Nå blir vi møtt av vår lokale guide som snart gleder seg til å vise oss byen og landet sitt.

Yangon (tidligere Rangoon) regnes av de fleste som hovedstaden i landet og her bor over fire millioner mennesker. Opprinnelig en liten fiskelandsby, men den engelske kolonimakten gjorde den til hovedstad. Det må nevnes at militærjuntaen bestemte å flytte hovedstaden til Naypyidaw i 2005. Siden beliggenheten er midt i landet, skulle det være mer sentralt.

Etter hvert skal vi ut å oppleve mer, det lokale, hvordan livet leves her. Hva er da bedre enn å sette kursen mot togstasjonen der det alltid er liv og røre? Vi tar en kort togtur i byen på 20 minutter (meget enkel standard), hvor du vil få et spennende innblikk i hverdagslivet.

Vi stiger av på Kyee Myin Station, en av de vakreste stasjonsbygningene i landet. Herfra tar vi en kort trishaw-tur med fører (sykkeldrosje) gjennom noen av de lokale nabolagene. Her yrer det som regel av liv og røre – barna skal på skolen, det er frokost på gang ute i gatene og munker og nonner er ute og samler inn mat til klosteret. Rett og slett slik dagliglivet er i Yangon. Vi fortsetter så til Shan Road-markedet og som på markeder flest, er det litt av hvert å se på. Fargerikt er det i hvert fall med fersk frukt, grønnsaker og kjøtt i skjønn forening. Noe som eget som et bananmarked får vi også med oss. Her er så klart bananer i lange baner, også røde (!). Etterpå er det mer håndverk og håndarbeid som skal ses nærmere på, før vi besøker et tehus der vi også kan smake litt på noen lokale retter.

Myanmar=pagoder. Sånn er det. De er mange og de er flotte. Og den flotteste av alle er uten twil Schwedagon-pagoden som dominerer bybildet totalt. Et magisk skue er det når den speiler seg i det stille vannet ved solnedgang. Den er rundt 2500 år gammel og nesten 100 meter høy. Gyllen og storslått – det er gull nesten alt som glitrer. Stupaen er belagt med tusenvis av diamanter, rubiner, safirer og topaser og det er ikke vanskelig å forstå at dette er en av buddhismens aller helligste bygninger. Det skal også være åtte hårstrå fra selveste Buddha her, så dette er hellig grunn. Her får burmeserne styrke og innsikt til å nå nirvana, og pagoden er selvfølgelig et viktig valfartssted. Omgitt av rikdommen, kneles det i bønn, meditasjon eller stille samtaler. Vår vestlige verden virker så uendelig langt borte.

Etter en liten dose kultur og det første imponerende møtet med Yangon, blir det velkomstmiddag på en lokal restaurant.

(F/L/M)

 

 

Fantastiske Shwedagon bokstavelig talt lyser opp Yangon
Dag 10

24. oktober - Yangon - Bagan

Etter frokost flyr vi fra Yangon og etter kort tid er vi midt oppe i en forunderlig, gyllen verden av pagoder. Som et arkeologisk under brer Bagan seg utover langs Irrawaddy-elven. Spir, stupaer, gull og helligdommer så langt øyet kan se. Klyp-meg-i-armen-landskap. Grunnlagt i det ellevte århundre, gullalderen kom neste århundre med kong Kyanzittha. Som en meget religiøs mann, begynte han byggingen av de utallige pagodene som nå gjør Bagan til det stedet alle må se. Allerede den gangen ble Bagan kalt «Byen med de fire millioner pagoder». Hvor mange er det? Det sies at det er omtrent to tusen. Vi skal ikke se alle, men noen av dem må beskues ekstra. Pagoder og stupaer er en viktig og ikke minst, vakker del av Myanmar.

Lunsjen i dag tar vi lokalt. Da får vi et unikt innblikk i hverdagen og hvordan livet leves her i Bagan. Et hjemmelaget måltid står for tur.

Når vi farter til fots rundt mellom de gylne herlighetene, får vi samtidig en god innføring i det lokale livet og dette er som et levende utendørsmuseum. Plutselig kommer vi til Ananda, et utsøkt eksempel på noe svært gammelt som er bevart og som overlevde jordskjelvet i 1975. Den majestetiske pagoden er viktig for burmeserne og den er høyt æret. Shwezigon-pagoden, derimot, brukes som en modell for andre stupaer bygget i resten av landet.

Håndverk er også en viktig del av kultur og arv i Myanmar. Et av landet mest populære er «laquer» – kvalitetsarbeid i lakk. Videre kommer vi til å se mye vakkert og ærverdig – Dhammayangyi-tempelet viser blant annet frem utsøkt murarbeid som en kontrast. Tårnene på Thatbyinnyu-tempelet rager over monumentene i Bagan. Solnedgangen over byen venter – den fargelegger og skyggelegger slettene og pagodene som blir innhyllet i en helt annen stemning på denne tiden. Et syn for guder…

Middagen tas på en lokal restaurant, godt med litt å spise etter en innholdsrik dag.

(F/L/M)

Her nyter en Carpe Diem-gjest soloppgangen i Bagan
Dag 11

25. oktober – Bagan på to hjul og solnedgangscruise

Det er noe med å sette seg opp på sykkelsetet og få overblikk. I dag er vi moderne og får utdelt el-sykler! På denne måten kommer vi mye nærmere stedene vi passerer og får et helt annen opplevelse av omgivelsene enn å sitte og se ut av vinduet av en buss. Pluss at frisk luft er en stor bonus. Vi sykler både blant templer og til landsbyer i nærheten. Vi ser hvordan livet leves langsomt, men det er alltid travelt og noe å gjøre. Bomull spinnes fortsatt for hånd, husdyrene skal ha stell og olje utvinnes av peanøtter. Slik det alltid har blitt gjort. Tempoet er rolig, det er ikke noe slit og fysisk med e-sykler heller, meningen med turen er å se, føle og oppleve.

Om ettermiddagen får vi transport ned til elven der vi ønskes velkommen om bord. Dette er ikke hvilken som helst farkost, her er sjel og stemning som bare det, i denne gamle trebåten av en elvecruisebåt. Vi cruiser ned Irrawaddyelven og underveis dukker det opp litt av hvert å hvile øynene på. Lokale fiskebåter er ute og på leting etter dagens fangst, og utsikten mot de mange pagodene er lekker herfra elven. Det er alltid kjekt med litt ulike perspektiv. Med noe forfriskende i glasset, nyter vi atter solnedgangen over unike Bagan. Sakte, sakte forsvinner solen og vi, vi tar turen i land. En avslappende slutt på en deilig dag.

Middag er på en lokal restaurant.

(F/L/M)

Bagan
Dag 12

26. oktober - Bagan - Heho - Inle

I dag flyr vi til Heho, inngangsporten til Inle-sjøen. Nyaung Shwe er stedet som fører ut til Inle.

Inle-sjøen er selve livsnerven og pulsen her i området. De som bor her har tilpasset seg livet etter sjøen. Flytende grønnsaks- og blomsterhager og markeder er fargeklatter, men helt nødvendig for at livet skal gå sin gang. Her plantes grønnsaker og blomster på et bed av sjøgress og vannliljer. Hagene, som er forankret på bambusstokker, følger vannstanden og er motstandsdyktige mot oversvømmelser. De flytende hagene kan deles opp, flyttes og selges videre alt etter behov. Det er estetisk vakkert og livsviktig for de som bor her.

Vi skal ut på en times kjøretur hvor det er plenty å hvile øynene på underveis til Nyaung Shwe.  Det vil være mulig å stoppe for å kjøpe/se på håndlagde paraplyer og papirkunst av lokale som har lært håndverket sitt gjennom mange år og generasjoner. For ikke å glemme teak-klosteret ved Schweyanpyay, med sine intrikate og vakre utskjæringer i tre. Munkene der har virkelig håndlaget.

Vi tar en avstikker litt utenfor løypa og besøker en sjarmerende Shan-landsby. Her er det travelt i morgentimene som i de fleste andre byer, og vi får en smakebit på det lokale landsbylivet. Vi besøker først markedet som er det selvsagte sentrum for der det skjer. Varer kjøpes og varer selges og det er alltid liv og røre. Her kommer båtene inn for å lempe av solmodne, knallrøde tomater og alt av frukt og grønnsaker. Kurver bytter hender og skuldre fra mopeder, båter og små lastebiler og det er hektisk aktivitet. Vi, derimot, setter oss etterhvert bak i en sykkeldrosje og har store øyne mens vi ser på omgivelsene og farter gjennom de smale gatene. Vi stopper ved «tomathuset» som er nesten som et varehus der disse godbitene sorteres og prises for videre salg. Det er også flere vakre og viktige klostre underveis som vi gjerne stopper ved for å ta en nærmere titt og for å ta fine bilder.

Når vi kommer frem til innsjøen, venter en privat båt som tar oss ut på sjøen. Det er her livet utspiller seg. Landsbyer med hus på stylter hos inthafolket, kanoer det fiskes fra og farger og vegetasjon som ikke er lik mye annet. De flytende hagene er et syn som aldri glemmes.

Igjen passer vi på å oppleve det lokale – vi lunsjer hjemme hos en inthafamilie. Det er jo disse som er essensen her i området – de som bor her og forvalter de flytende hagene. Et uforglemmelig møte!

Videre kommer vi til pagoden Paung Daw Oo, det mest hellige stedet på disse kanter. Fem Buddhaer er ikledd uhorvelige mengder bladgull som gjør at formene er nærmest abnorme.

Rundt Inle kan vi også se at det bygges tradisjonelle båter slik de alltid har gjort det og til og med en sigarfabrikk finnes på disse kanter. Det er den burmesiske sigartypen «cheroot» som lages. I tillegg smis det både sølv og annet, så her arbeides det som bare det.

Om kvelden spiser vi felles middag på hotellet. (F/L/M)

 

 

Fisker på Inlesjøen
Dag 13

27. oktober - Jordens undere og besøk til de utrolige stupaene i Indein

Jordbruk og utnyttelse av markens grøde er alfa og omega for at folk skal overleve. Det er interessant å se og høre hvordan det dyrkes her ved innsjøen. Vi tar en liten rusletur i nydelige omgivelser ved Thalae U, en typisk landsby, for å nyte naturen og se på det lokale livet. Vi fortsetter til Alae Myaung der innbyggerne er helt avhengige av den fruktbare jorda for avlingene sine som selges videre. Beliggenheten til denne landsbyen er helt nydelig – innsjøen til øst og fjellene i vest skaper en kontrast som fester seg til netthinnen.

For å komme til Indein og de hundrevis av forbløffende stupaene fra 1600-tallet, tar vi båt. Det er ikke umulig at vi deler den smale vannveien med badende vannbøfler der livet går sin gang for både mennesker og dyr. Flere dammer er bygget for at vannet skal renne saktere. Ved ankomst Pa-Oh, landsbyen til Indein, rusler vi opp på toppen for å få overblikk.

Stupaene i Indein er værbitte, slitte men absolutt et imponerende syn. Det føles nesten som å komme midt i en innspilling av en Indiana Jones film! De er kledd med mose og vegetasjonen har nesten tatt over hele området. Det er en meget spesiell og magisk stemning på dette stedet. På båtturen tilbake kan vi stoppe ved Inthar Heritage House for å lære mer om menneskene, historien og kulturen her ved denne fascinerende innsjøen.

Vel tilbake på hotellet blir det felles middag.

(F/L/M)

 

 

Indein-stupaene
Dag 14

28. oktober - Inle - Heho- Yangon - Hjemreise

Etter frokost setter vi kursen mot flyplassen i Heho for å fly tilbake til Yangon. Etter ankomst skal vi se enda mer av byen der koloniale bygninger dominerer bybildet. Vi begynner på Mahanbandoola Road der vi finner en baptistkirke fra 1800-tallet, Immanuel Baptist Church. Ved Pensodan Street er gatebildet fargerikt og livlig, selgerne sitter tett og tilbyr litt av hvert av ting og tang.

Som kontrast til gatelivet er det meget ærverdige Strand Hotel. Langs Strand Road dukker både Tollhuset og Justisbygningen opp i kolonial prakt. Langs Bank Street fører veien til Sule-pagoden som ble begynt konstruert allerede for 2000 år siden. Herfra ses også Independence Museum i Mahabandoola Gardens, et monument etter frigjøringen fra britene i 1948.

Vi fortsetter videre på oppdagelsesferd i den tidligere hovedstaden til vi kommer til det meget fargerike hindutempelet Sri Kali.

Lunsj underveis og middag før turen ubønnhørlig går ut til flyplassen om kvelden. Vi har tilgang til hotellrom som vi deler to og to, slik at det er mulig å ta en dusj og freshe seg opp litt før avreisen.  Emirates har avgang over midnatt.

(F/L/M)

Shwedagon-pagoden - uvirkelig vakker
Dag 15

29. oktober - Hjemreise

Mellomlanding og flybytte i Dubai før vi lander på norsk jord igjen midt på dagen, lokal tid.

(flymat)

Priser og betingelser

Pr. person i dobbeltrom: 28 780
Tillegg for enkeltrom: 4 210

NB! Enkeltromstillegget dekker ikke overnattingene i home stay, her deler vi rom.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Hanoi//Yangon tur/retur med Emirates samt Hanoi – Yangon med Vietnam Airlines
Innenriksfly Yangon – Bagan, Bagan – Heho og Heho – Yangon
Flyskatt og avgifter pr 27. februar 2017
12 netter fordelt på gode mellomklassehoteller, homestay med enkel standard, men rent og ordentlig samt lugar på djunk-båt, natt på fly
Frokost hver dag
12 lunsjer (hvorav en brunsj), 13 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Myanmar (se mer info under pass og visum)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum for innreise til Myanmar, men ikke til Vietnam. Kontroller at passet er gyldig i minst seks måneder etter hjemreise, samt at det finnes minst én blank side i passet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

Norske borgere kan søke om e-visum før avreise til Myanmar. Ikke gjør dette før turen er bekreftet å gå. E-visum søkes via http://evisa.moip.gov.mm/. Prisen er pt. USD 50. På denne siden finnes det viktig og god informasjon som forklarer prosessen. Det vedlegges også litt informasjon om søknaden etter bestilling av reisen, da du vil finne informasjon på Min Side for å fylle ut søknaden. Du trenger et digitalt bilde av deg som skal lastes opp i løpet av prosessen.

Passkopi:
Carpe Diem trenger også din passkopi tilsendt. Vennligst send dette så fort som mulig til
post@carpe-diem.no eller i post til:
Carpe Diem, Postboks 6288 Etterstad, 0603 Oslo

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller reiseklinikk for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 18 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (USD ) pr. 22. juni 2017. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser