Sjarmerende Hoi An - umulig å ikke trives her...

Langtidsferie Vietnam

Vinteren er bedre i Vietnam!

Bli med til Vietnam og opplev landet som har så mye, mye mer å by på enn de fleste er klar over. Først et kort men spennende møte med Saigon, hvor du møter det tradisjonsrike og hypermoderne – hånd i hånd. Høydepunktet er en Vespa-tur! Vi velger oss så resten av oppholdet i Hoi An, en av Asias vakreste byer. Den er ikke bare vakker, men her finner du også Vietnams beste kjøkken, de beste skredderne og strendene. Historie finnes i hver krik og krok her, fra det helt gamle i Champariket til det langt nyere fra Vietnamkrigen. Så har du arkitekturen og lanternene, lyset, naturen og en meget gjestfri lokalbefolkning. Det er rett og slett uforglemmelige møter og uforglemmelige minner som venter deg. Chào mùng – Velkommen!

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 • Enkeltrom uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Møt et meget gjestfritt folk og et land med rik kultur og historie
 • Et kort, spennende møte med storbypuls og tradisjoner i Saigon (HCMC)
 • Saigon med Cu Chi-tunnelene og Vespa Foodie tur
 • Bo mange netter i Hoi An – en av Asias vakreste byer
 • Mulighet for å forhåndsbestille unike og spennende utflukter fra Hoi An
  • uforglemmelig sykkeltur på landsbygda (flere av bildene i kollasjen under er fra denne turen)
  • magisk fototur i morgentimer (bilder i kollasjen under)
  • matkurs ganske utenom det vanlige
  • besøk på Cham Islands
  • reiseleder organiserer flere utflukter etter ønske
 • Uforglemmelige matopplevelser
 • Vietnams beste skreddere finner du i Hoi An
 • Noen av Vietnams beste strender også

 

 • hoi an vietnam frukt mat
 • hoi_an_vietnam
 • hoi an vietnam
 • hoi_an_vietnam
 • vietnam_blomster
 • sykkeltur_hoi_an_vietnam
 • sykkeltur_hoi_an_vietnam
 • Ho Chi Minh City / Saigon
Dag 1

20. februar – avreise Oslo Lufthavn

Avreise fra Oslo om ettermiddag med Turkish Airlines. Mellomlanding og flybytte i Istanbul. (Måltider på flyreisene)

Dag 2

21. februar - ankomst Ho Chi Minh City ( Saigon)

Vi ankommer Saigon om kvelden og blir ønsket velkommen av vår lokalguide. Transfer til hotellet, hvor vi sjekker inn.

Saigon (på folkemunne, men offisielt Ho Chi Minh City) er det finansielle sentrum i Vietnam. Her finner du hypermoderne bygninger og businessområder, men også det historiske Saigon med et utall av spennende områder, bygninger og gater. Vi avslutter dagen med middag på en lokal restaurant og lader opp til flere opplevelser.

(-/-/M)

 

Ho Chi Minh City / Saigon
Dag 3

22. februar - Saigon - Cu Chi-tunnelene - Vespa Foodie tur

Etter frokost går turen til et av verdens mest kjente tunnelsystem – Cu Chi-tunnelene. Dette imponerende nettverket av tunneler ble bygd av den vietnamesiske motstandsbevegelsen under Vietnamkrigen, eller Amerikakrigen som den kalles i Vietnam. Tunnelene ble brukt av Viet Cong-geriljaen som hjemmested under kampene. De fungerte også som kommunikasjons- og forsyningsruter, sykehus, våpenlager og rett og slett «boliger» for tusenvis av geriljakrigere. I dag kan du få et lite inntrykk av hvordan det var å «bo» nede i tunnelsystemet, men merk at tunnelene som i dag er åpne for publikum er utvidet i forhold til opprinnelig størrelse. De fleste sitter igjen med sterke inntrykk etter et besøk her. Vi spiser lunsj før vi drar tilbake til Saigon.

Vi skal selvfølgelig bli mer kjent med byen som har over fem millioner innbyggere og nesten like mange scootere. Ja, det er kaotisk og overveldende ved første møte, men – det er faktisk et system i kaoset, og forhåpentligvis blir du raskt sjarmert av det yrende livet i gatene, ikke minst av hvor mye det faktisk går an å lesse på en scooter av både mennesker, dyr og remedier. På fortauene, mer eller mindre logisk plassert, finner du gatemat-restaurantene i hopetall. Hver restaurant – sin spesialitet, og her snakker vi ferskvare. Små plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet – lettere henslengt der det er plass. Og husk, det er på de restaurantene hvor det er mest papirsøppel på bakken du finner den beste maten (mest besøk).

Og istedenfor middag på én restaurant skal vi slå sammen scooter og mat i kveld – vi skal på mat-sightseeing med Vespa! Ingen grunn til å bli skjelven – våre sjåfører vet hva de driver med, og igjen: det ER et system i kaoset. Vi hopper på hver vår Vespa, og vi får en uforglemmelig tur gjennom Saigons snirklete gater med stopp på ypperlige street food-restauranter. Vi tipper dette kommer til å bli et måltid og en opplevelse du vil huske lenge. Bare å glede seg!

(F/L/M)

Street food og Vespa - en genial kombinasjon
Dag 4

23. februar - Saigon - videre til Hoi An

Etter frokost er det litt tid på egen hånd før sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen mot flyplassen. Nå skal vi fly til Da Nang i Sentral-Vietnam (omtrent midt mellom Hanoi og Saigon), en knapp halvtimes flytur. Fra Da Nang går turen videre med buss (cirka 30 minutter) til Hoi An. Byen som leserne til et av verdens ledende reisemagasiner, Conde Nast Traveler, i 2013 kåret til Asias nest beste by. Du vil snart forstå hvorfor. Etter å ha sjekket inn på hotellet, er ettermiddagen til egen disposisjon. Om kvelden samles vi til middag på en lokal restaurant.

(F/-/M)

 

 

Hoi An - en av Asias vakreste byer
Dag 5

24. februar - Hoi An

Etter frokost drar vi inn til gamlebyen og får en guidet vandretur i byen som siden 1999 har stått på Unescos verdensarvliste. Hoi An, eller Fai Fo som den tidligere het, var frem til begynnelsen av 1800-tallet Vietnams viktigste havneby. Men da elvenmunningen ble grunnere og grunnere kunne ikke skipene lenger ta seg inn til byen, og Danang overtok som havneby. Sjøfarerne og handelsmennene fra Kina, Frankrike og Japan rakk imidlertid å sette sitt preg på byen. Her finnes for eksempel ærverdige kinesiske handelshus hvor skipsvarene hadde høy omløpshastighet. Her finnes kinesiske templer og vakre pagoder. Selve landemerket i Hoi An er Den japanske broen – liten og lyserød er den et av de mest fotograferte motivene i byen. Det er i det hele tatt en meget fotogen by vi skal bo i de kommende ukene. Det livlige markedet, elven som virker som en magnet på både besøkende og lokalbefolkningen, de små, hyggelige gatene, som mange er stengt for motorisert ferdsel (noe du garantert vil sette stor pris på etter besøket i Saigon…), og lanternene – de er et kapittel for seg selv. I alle regnbuens farger kreeres de av lokale håndverkere, og i ymse fasonger. De er rett og slett et eventyrlig skue når de lyser opp byen i mørke kveldstimer.

Hoi An er en liten og oversiktlig by som det er lett å bli kjent i, og det skal godt gjøres å ikke trives her. Med dagens guidede tur får du en oversikt og et første innblikk slik at du kan utforske krikene og krokene mer på egen hånd de kommende ukene. Det finnes forresten ingenting som er bedre enn å sitte på en av cafeene ved elvebredden og skue utover det yrende livet på og rundt elven. Hoi An er Vietnams kulinariske sentrum med et vell av meget gode restauranter og det er også landets beste sted for å få sydd seg ny garderobe. Med hyggelige priser er sjansen stor for at du har med deg mange nye antrekk i kofferten hjem. Resten av dagen på egen hånd.

(F/L/-)

Sjarmerende Hoi An - umulig å ikke trives her...
Dag 6 - 22

25. februar -13. mars – Hoi An

Du har nå herlige uker foran deg til å gjøre akkurat som du vil. Nyte late dager ved bassengkanten eller på de milelange strendene som befinner seg 20 minutters sykkeltråkk fra hotellet (cirka 5 kilometer), eller ta turen inn til gamlebyen (cirka 5 minutter å gå). Sykler er til gratis utlån på hotellet. Hotellet har også gratis shuttlebuss som har flere avganger daglig både til sentrum og til stranden. Det er uendelig mange aktivitetsmuligheter i Hoi An – enten du liker shopping, god mat, oppdagelsesferd i små fiskelandsbyer, utforske Cham Island, besøke den gamle keiserbyen Hue, oppsøke krigsminnesmerker (Cua Dai Beach og An Bang Beach som «hører til» Hoi An er en del av den såkalte China Beach, hvor amerikanske tropper 8. mars 1965 kom i land for å forsvare den amerikanske flybasen i Da Nang). Her finnes synlig historie fra Champa-riket, som samlingen av hindutempler noen mil utenfor Hoi An – My Son. Er du interessert i arkitektur, så har du mye å glede deg over i Hoi An-sentrum. Er du glad i å lære om andre kulturer og møte lokalbefolkningen når du er ute og reiser, da er du virkelig på rett sted. Du kan lære deg «Xin Chao» først som sist – «hei» betyr det (avlevert med et stort smil) og er den frasen du kommer til å høre mest fra de lokale, spesielt om du begir deg ut på landsbygda. Smil og hils tilbake. Og det vietnamesiske kjøkken og shoppingmulighetene har vi allerede nevnt. I det hele tatt: det er usedvanlig mye man kan oppleve i området rundt Hoi An uansett hvilke interesser du måtte ha. Det er inkludert to middager i denne perioden. Reiseleder organiserer felles middag de øvrige kveldene, men disse måltidene er ikke inkludert. Det er imidlertid ikke store summer du trenger å avsette til måltider i løpet av disse ukene da man spiser svært billig her, selv om det også er mulig å finne restauranter med litt stivere priser. Internasjonale restauranter og hoteller har vanligvis høyere priser enn restaurantene med lokalt kjøkken.(F/-/2xM)

 

Dag 22

13. mars - Danang - Saigon - Doha

Etter frokost sjekker vi ut og reiser til flyplassen i Danang. Herfra flyr vi først til Saigon før ferden forsetter mot Istanbul med Turkish Airlines. (F/-/-)

 

Dag 23

14. mars - Ankomst Norge

Etter mellomlanding og flybytte i Istanbul, beregner vi å lande på Oslo Lufthavn tidlig om formiddagen.

Den japanske broen, Hoi An
Utfluktene forhåndsbestilles. Dagene er ikke fastsatt, men arrangeres med god spredning i forhold til oppholdet.

Sykkeltur på landsbygda og langs en «hemmelig» strand

En garantert minneverdig opplevelse som anbefales på det varmeste. Opplev det ekte og genuine Vietnam, langt fra trafikk og turisttråkk. Langs ruten får du oppleve tradisjonsrikt håndverk, noen ganger på de forunderligste steder – som i grøftekanten. Du sykler gjennom rismarker og får prøve deg som kaptein i en tradisjonsrik kurvbåt. Elver krysses på flytende broer – du vinker og roper «Xin Chao» til barn og voksne langs veien. Og de smiler – det er lett å føle seg velkommen her. Og mer velkommen skal du føle deg når lunsjen inntas hos en lokal familie. Det er enkelt, men meget velsmakende. Etter lunsj er det tid til litt avslapning hvor du kan flate ut i en hengekøye under et mangotre, eller lære mer om livet på landsbygda fra vår lokale vertsfamilie. Stappfulle av både mat og inntrykk, er vi klare til å utforske mer av denne, for oss, ukjente verden. Siste del av turen, er for mange kanskje den beste og mest surrealistiske. For etter å ha syklet gjennom en sjarmerende liten fiskerlandsby, åpenbarer stranden seg. 50 kilometer uberørt av utbyggingshender. Omkranset av stranden på den ene siden og havet på den andre, begir vi oss ut på tidenes sykkeltur. Sjansen er liten for å treffe andre mennesker på stranden, bortsett fra lokale fiskere. Og om vi er så heldige å treffe på sistnevnte, er sjansen stor for at vi får tilbud om å bidra med å ta inn nettene. Vi bruker ettermiddagen på stranden – sykler, bader og nyter, før vi tar fatt på tilbaketuren. Dette er en heldagstur i et lett sykkelterreng (småveier, stier og strand) i rolig tempo (ca. 15 km).

Kr 580

 

 

På sykkeltur i Hoi An

En kulinarisk, kortreist opplevelse i Hoi An

Denne turen er et «must» om du synes mat er spennende og du er nysgjerrig på andre lands mattradisjoner på den lokale måten. Og hvem er ikke det? Med tilgangen på alle ferske råvarer i fristende farger, er det umulig å ikke bli en «foodie» i dette landet – om du mot formodning ikke var det fra før. Vi blir plukket opp på hotellet tidlig morgen og begir oss først til det lokale markedet. Vi møter selgere og lærer om vekster vi aldri før har sett eller hørt om, en spennende morgen for både øyet og ganen! Etterpå setter vi kursen ut på landet for å lære mer om matlaging. Etter en liten båttur, ønskes vi velkommen inn til landsbyen. I dag skal lokale tradisjoner om matlaging læres og oppleves i helt genuine omgivelser. Krydder og urter plukkes rett fra hagene utenfor og vi skal snart lære å bruke råvarene på beste mulige måte. Vår mentor og kjøkkensjef vil være bestemoren i familien. Hun bor i huset der vi etterhvert skal lære å bli gode på vietnamesisk mat, for blant annet å kunne briljere hjemme. Hun styrer og steller med kyndig og kjærlig hånd, sammen med sin familie. Vi vil lære å lage vietnamesisk mat og samtidig ha det sosialt og morsomt med både lokale og medreisende. En super dag! Reiseleder på tur til Hoi An i juli 2016, Anne Bisgaard, har reist verden rundt som reiseleder og vært med på utallige matkurs. «Fantastisk», sa hun – «det beste jeg har vært med på noensinne». Og det sier ikke så rent lite…

Kr 410

Hoi An - Vietnams mathovedstad

Fototur i morgentimer

En ting er sikkert – Hoi An og områdene rundt er av de absolutt mest «fotogene» stedene det er mulig å oppdrive i Asia. Om du stiller med mobilkamera eller telelinse på en halv meter, så kommer du uansett til å gå bananas med utløserknappen. Det er så ufattelig mye som trigger øyet og som du bare må få med som minne hjem. En uendelighet av farger og kontraster – arkitekturen, markedene med råvarene, naturen og ikke minst menneskene. For hva er vel vakrere enn en liten værbitt gammel dame i rosa gevanter, med tannløst smil og stråhatt som sløyer fisk en tidlig tidlig morgen mens lyset er på sitt aller vakreste? De fleste vietnamesere smiler og nikker om du ber om å få ta et bilde, men det er ikke alltid man tør å spørre og plutselig så er motivet borte.

På denne utflukten har du en unik mulighet til å komme svært tett på lokalbefolkningen og oppleve dagliglivet i en liten fiskerlandsby rett utenfor Hoi An en tidlig morgen. Uansett kameratype (mobilkamera går helt greit) og dine ferdigheter som fotograf,er dette en sjelden mulighet til å lære smarte tips om komposisjon, blender og lukketid (om du har speilreflekskamera), lys og motlys, men best av alt: fotografen som er vår guide og veileder har avtale med landsbyboerne, slik at det er helt ok å ta akkurat de bildene du føler for, fra de rareste vinkler og av de motivene du kommer over – med eller uten mennesker. Men selvfølgelig, alt innenfor rimelighetens grenser. Tidspunktet er tidlig morgen, veldig tidlig. Du blir hentet på hotellet kl. 4.45 og ferden går videre ut til fiskerlandsbyen med båt (cirka 20 minutter). På turen over får du en innføring i det grunnleggende rundt det å ta gode bilder, og når vi er fremme i landsbyen er det bare å starte. Vår fotograf og veileder vil gå rundt og veilede hver enkelt og gi råd og tips. En meget praktisk undervisning som fort kan gi forbløffende gode resultater.

Det er et yrende liv i vannkanten når fiskerne kommer til lands med nattens fangst. Det gestikuleres og fisken fordeles i en mer eller mindre gemyttlig tone. Fisken sløyes av hender ikledd fargerike gummihansker, og det går unna i et rasende tempo. Det er stråhatter med små mennesker sittende på huk under, det er fiskebåter i alle regnbuens farger – og alt bader i et trolsk lys fra solen som titter opp i øst. Dette er en eventyrstund du kommer til å huske lenge. Underveis i fotograferingen har vi tid til å sette oss ned for en kaffekopp og lett frokost. Til info så er kaffen i Vietnam lett å bli avhengig av – ikke fordi det er noe lureri oppi den, men rett og slett fordi den er vanvittig god. Vi fortsetter fotograferingen utover morgenkvisten og om du har husket å ta med et minnekort med mye plass på, så har du garantert fått foreviget en herlig samling bilder av en helt vanlig dag i en vietnamesisk fiskerlandsby, som du for noen timer siden ikke ante at fantes.

Kr 410

Fototur i soloppgang - magisk!

Cham Island

Om morgenen hentes vi på hotellet og får transport ned til havnen i Cua Dai. I dag blir det luft i luggen, i hvert fall en liten halvtimes tid. Cham Islands kan skues fra stranden i Cua Dai og idet vi nærmer oss øygruppen blir naturens verk mer og mer synlig for det blotte øye. Cham Islands er idyll, litt tilbake til «gamledager», historie, kultur og natur blandet sammen i en naturlig miks.

Vi ankommer landsbyen Lang der vi skal høre mer om hvorfor øyene er så interessante, sett med historiske øyne. Det var på øyene her chamfolket  først ankom. Chamfolket stammer fra kongeriket Champa og danner kjernen i de muslimske samfunnene i både Vietnam og Kambodsja. Her på øya bor det omtrent 3000 innbyggere og de fleste livnærer seg naturlig nok av fiske og bærer preg av det. Vi besøker Hai Tang-pagoden, en værbitt, men ærverdig og vakker helligdom som nesten lener seg mot fjellene som ruver i bakgrunnen. Det blir også besøk på et lokalt marked før resten av dagen brukes til avslapning. Under overflaten gleder vi oss til å se undersjøiske, små «byer» av koraller der innbyggerne er fisker som piler nysgjerrig rundt. I dag er det lagt opp til mye fritid for å bade, snorkle, slappe av på stranden og bli kjent med det rike undervannslivet bak dykkermasken med snorkel på. Øyenes rike og unike marine liv er beskyttet og tas godt vare på av myndighetene som naturlig er. Lunsj underveis.

Her må vi ha minimum 10 deltakere

Kr 330

Været i Hoi An i februar/mars

Februar er første måned av den tørre årstiden. Det betyr ikke at det ikke kan regne, men regnskurene er vanligvis korte og sporadiske. Temperaturen ligger normalt på det vi vil kalle en god norsk sommertemperatur med en dagtemperatur på mellom 20-27 grader. Nattetemperaturen ligger på rundt 19-20 grader, men februar 2015 hadde noen netter som viste 14-15 grader. Se forøvrig en oversikt over historiske temperaturer HER. Mars er vanligvis en av de beste månedene i Hoi An med temperaturer på dagtid mellom 25 og 30 grader. Nattetemperaturene ligger i første halvdel av måneden rundt 20 grader. Historisk info om været i mars i Hoi An finner du HER.

På sykkeltur i Hoi An

Visum

Norske borgere som skal besøke Vietnam i mer enn 15 dager behøver visum. Visumet er gyldig for opphold inntil 30 dager. Nå er e-visa tilgjengelig for norske statsborgere. Har du en annen nasjonalitet, kontakt din ambassade/konsulat for å sjekke hva som gjelder. For alle innreiser til Vietnam gjelder det at pass er gyldig i minimum 6 måneder fra innreisedato.

For å søke e-visa trenger du:

 • et elektronisk bilde av deg
 • en kopi av passet ditt som må lastes opp elektronisk (bildefil)
 • et kredittkort for betaling. Pris er pt. USD 25 og betales på nett med kredittkort underveis i søknadsprosessen.

Det er to offisielle sider du kan bruke, det hender dessverre at siden er nede – prøv da igjen. Søk visum til Vietnam her: https://www.immigration.gov.vn/
eller her: https://www.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/

Klikk på «Electronic Visa» og deretter på «Foreigner» og følg instruksjonene på skjermen. Du finner opplysningene du trenger på Min Side.

Det tar cirka 3 dager å få tilbakemelding på om alt er i orden.

Så gjør du følgende:

 • Det kommer svar tilbake til deg på e-post til deg sammen med en registreringskode.
 • Etter denne e-posten har kommet, gå inn på siden over igjen for å hente opp og skrive ut ditt e-visa.
 • Du må først fylle inn registreringskoden, e-post og fødselsdato for å finne tilbake og skrive ut ditt godkjente e-visa.

Visum kan også søkes gjennom den vietnamesiske ambassade i Oslo eller gjennom Visumservice. Begge disse alternativene er dyrere og du må levere inn passet ditt sammen med søknaden, men du mottar visum før avreise til Vietnam. Link til ambassaden finner du HER. Link til Visumservice finner du HER.

Visum søkes cirka 30 dager før avreise. Men ikke vent for lenge!

 

Hoi An Silk Marina Resort & Spa

Med meget sentral beliggenhet nær Thu Bon-elven og i gangavstand til den japanske broen og gamlebyen (ca. fem-syv minutter), er dette et godt sted å være. Dette sjarmerende 4* hotellet er midt i smørøyet for et langt og deilig opphold. Hotellet ligger omtrent fem kilometer fra stranden (Cua Dai Beach). Alle rommene har aircondition, flatskjerm-TV, balkong, bad med dusj eller badekar, safe, minibar og hårføner. Det er gratis trådløs internettilgang på rommene og i fellesområder. Gratis lån av sykkel. Hotellet har utendørs svømmebasseng, restaurant og bar samt eget spa. Det er mulig å være med på forskjellige aktiviteter som hotellet organiserer. Våre tidligere gjester på dette hotellet ga det topp score både mht beliggenhet, service, renhold og mat.

Du kan lese mer om hotellet her: Hoi An Silk Marina Resort & Spa

 

 

 

 

 

Hoi An Silk Marina - vårt hotell

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 27 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Vietnam tur/retur med Turkish Airlines
Innenriksfly HCMC-Da Nang t/r
Flyskatt og avgifter pr 7. april 17
20 netter på 4* hotell. Frokost hver dag
2 lunsjer, 5 middager
Utflukter i Saigon (øvrige utflukter i Hoi An er ikke inkludert og må forhåndsbestilles innen 20. januar)
All transport iflg. program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Visum til Vietnam (se eget punkt ovenfor)
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter i Hoi An (forhåndsbestilles innen 20. januar)
Drikkevarer
Tips

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske borgere som skal besøke Vietnam i mer enn 15 dager behøver visum. Ved ankomst til Vietnam må passet være gyldig i minst seks måneder etter innreise. Se mer info om visumsøknad i eget avsnitt i programmet ovenfor. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller reiseklinkk for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 17 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å benytte oss av lokal engelsktalende reiseleder eller annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om trykkfeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs (USD) pr. 8. mai 2017. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser