Kypros

Langtidsferie Kypros – solrik og snøfri januar

Langtidsferie – tre uker på flotte Kypros.

Kypros er så populært vår, vinter og høst at det virker som vi aldri får nok plasser. Det blir flere turer hvert år og det er spesielt mange som ser frem til å være her i ukesvis. Og her på Kypros i januar/februar er livet og tempoet noe helt annet enn i sommermånedene – det kan vi virkelig like! Med supert hotell, noen utflukter og masse tid til egne sysler, er det et deilig sted å tilbringe snøfrie uker med behagelig temperatur. Reiseleder Marios sørger aktiviteter og forslag til egne eller felles sysler.

Det er i januar/februar at de vakre mandel- og kirsebærtrærne springer ut i full blomst. På denne tiden har Kypros en gjennomsnittstemperatur på 14 grader, så dette klimaet frister mange! Det kan gjerne komme opp i gode 16 -17 grader på dagtid.

På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter du ønsker deg på ferie. Tre uker (og litt til) her i langsom takt og med mye dagslys er tingen!

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • 23 netter på strandhotellet Athena Royal Beach (4*).
 • Vandring i vakre landskap
 • Troodosfjellene
 • Piknik ved Afrodites fødested
 • Utflukt til hovedstaden Nikosia – den delte byen har masse sjarm
 • Halvpensjon hver dag og to lunsjer inkludert
 • Reiseleder Marios med sin enorme lokalkunnskap og sprudlende humør
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!

For elskere av Middelhavet er Kypros et absolutt must. Som Middelhavets tredje største øy, har den flere variasjoner som vi besøkende setter stor pris på. I tillegg byr Kypros på herlige strender.

Vi bor på et lekkert hotell med en fantastisk beliggenhet. Det er fire inkluderte utflukter samt kokkekurs, med to lunsjer underveis. Det er halvpensjon på hele turen – frokost og middag i hotellets buffetrestaurant. Vi varierer også litt med måltidene og går ut i Pafos og spiser tre middager på gode, lokale restauranter. Landskapet er vakkert og dette oppleves gjennom varierte utflukter du kan bli med på under oppholdet. Det er perfekt å være borte fra Norge om vinteren, det er garantert fritt for sludd, snø og hålkeføre på denne ferien!

Og selvsagt enkeltrom uten tillegg i pris.

 • fra Lysos mot Pafos_skogen blomster foto_Geoff_Burgess
 • Pafos Kypros foto_Geoff_Burgess
 • marios reiseleder kypros pafos
 • Kypros
 • Omodos Kypros
 • Kypros foto_Geoff_Burgess
 • Troodos kloster Kypros
 • Kypros blomst
 • Kypros blomst
 • Kypros_appelsin_mat
 • Kypros_Afrodite_strand_stein
 • Kypros
 • Kypros vandring afrodite
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Kypros_Pafos_Athena_Royal_Beach
 • Nikosia, Nord-Kypros, foto:Geoff Burgess
 • Nikosia, Nord-Kypros, foto:Geoff Burgess
Dag 1

12. januar - Avreise Norge og ankomst Kypros

Vi forlater Norge med Austrian Airlines en grytidlig morgen. Etter mellomlanding og flybytte i Wien, beregner vi å lande på Larnaca flyplass om ettermiddagen. Det blir transport til hotellet og middag.

 

Hotellet vårt Athena Royal Beach

Hotellet vårt, Athena Royal Beach Hotel, 4* har god standard og super beliggenhet ved sjøen. Det har en velstelt hage, et stort og flott bassengområde og oppvarmet innendørsbasseng i tillegg til egen spa-avdeling. Hotellet byr også på et godt utvalg av aktiviteter som vanngymnastikk, bordtennis, minigolf, boule, stretching, kokkedemonstrasjon, cocktaildemonstrasjon, danseundervisning, quiz og bingo. Aktivitetene er gratis for hotellets gjester. Her finnes noe for enhver. Rett utenfor hotellet går en lang strandpromenade som innbyr til vandretur eller for de som foretrekker – en joggetur. Om du ønsker å spasere langs strandpromenaden inn til byen, tar dette ca 30 min.

Rommene er lyse og romslige med TV, kjøleskap, badekåpe, tøfler, hårføner, strykejern og brett, vannkoker, pulverkaffe og te. Det er sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene. Du kan velge om man ønsker sjøutsikt eller landutsikt ved bestilling.

Les mer om Athena Royal Beach

Kypros og Pafos

Kypros
Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya i etter Sicilia og Sardinia med et areal på 9.251 kvadratkilometer. Her finnes flotte strender, sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). Sistnevnte er bare anerkjent i Tyrkia.

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder alle de store byene på Sør-Kypros sammen. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos
Fram til begynnelsen på 80-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken.

Klima
Kypros kan skryte av nesten 340 soldager i løpet av året og behagelige temperaturer vår, høst og vinter. Det kan komme noen regnskurer så det lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en god fleece i bagasjen.

Mat og drikke
Et sunt og smakfullt middelhavskosthold finner vi på Kypros. Nasjonalretten meze er Kypros svar på spanske tapas, et stort antall småretter bestående av grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så det her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering! Kypros produserer også deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre kypriotiske godbiter er kleftiko- ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas- gryterett med kalvekjøtt, souflakia- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt servert i pitabrød, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter. God solmoden frukt og grønnsaker er selvfølgelig med i det kypriotiske kostholdet.Du vil fine gode lokale viner på Kypros, både røde som hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, Carlsberg har også et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, ofte tilsatt sukker.

Utflukter og aktiviteter

Aktiviteter/utflukter

Vår langtidsferie strekker seg over drøye 3 uker, og vår kypriotiske reiseleder kommer til å være med gruppen hele tiden. Reiseleder vil komme med forslag til aktiviteter du kan være med på. I tillegg har vi flere fellesutflukter inkludert i reisen som spres utover disse ukene: Vi skal bli kjent med Pafos by, samt oppleve de mektige Troodos-fjellene. Vi drar i tillegg på vandretur til Afrodites fødested hvor vi også koser oss med piknik. Hovedstaden Nikosia er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd.

Byrundtur i Pafos

Pafos er europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Det er en koselig by med en flott gammel bydel men det er også mye historie rundt i området. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Et par kilometer utenfor Pafos ligger også Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære.

Vi avslutter turen i gamle Pafos havn der vi setter oss ned og nyter utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

Troodos-fjellene, vandring med vinsmaking

De naturskjønne fjellene danner en flott ramme rundt turen vår oppover i dag. Vi kommer til den mest kjente landsbyen, Platres, hvor vi skal begynne dagens innholdsrike vandring på fine fjellstier, langs elvebredden og ved et og annet forfriskende fossefall. Vandringen tar ca. 1 time og stigningen er på +/- 100 meter. Det produseres og dyrkes mye vin på Kypros og i dag skal vi møte på en av øyas mest kjente ønologer. En ønolog har inngående kunnskap om vindyrking og fremstilling. Rett og slett en ekspert!

Vi prøvesmaker viner og får helt sikkert svar på noe vi ikke engang tenkte at vi lurte på om vin. Ferden fortsetter til landsbyen Omodhos, som ligger på en høyde. Her stikker vi innom en tradisjonell taverna der vi skal lære mer om lokal mat og om meze.

Kjærlighetgudinnen Afrodite, flora og lett vandring

På denne utflukten er det områdets natur og litt av den mytiske historien om Afrodite vi skal bli nærmere kjent med. Vi begynner der hvor gudinnen for kjærlighet og skjønnhet steg i land på stranden. Så legger vi ut på en liten vandring på et par timer hvor vi ser områdets flora. Plantelivet på Kypros er faktisk ulikt det vi finner andre steder ved Middelhavet, øya ligger ganske isolert til. Etter vandringen blir det piknik med lokale spesialiteter med tilhørende drikke.

Hovedstaden Nikosia

Hovedstaden er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd. De gamle venetianske bymurene omringer et moderne kafèliv og historiske bygninger.

Famagusta-porten er den største og mest imponerende av de tre portene i bymuren. Vi fortsetter til Erkebiskopens palass som ble bygget på 1700-tallet og er både et religiøst, politisk og nasjonalt symbol. St. Johns Cathedral besøkes også. Ikke så stor og imponerende utenfra, men innvendig finnes det som gjør den spesiell. Her er flotte og velbevarte veggmalerier med motiver hentet fra Bibelen. Nikosia er fremdeles «delt». Vi krysser over til Nord-Kypros, kun anerkjent av Tyrkia, og besøker Sofia-katedralen samt det gamle karavanserai (skysstasjonen).

Det vil bli god tid til lunsj. Etterpå er Laiki Yeitonia et koselig nabolag å rusle rundt i med sjarmerende, snirklete små gater, gamle hus og masser av butikker.

Kokkekurs på hotellet

Mat er alltid spennende å lære mer om – og det står på agendaen i dag. Deilig Middelhavsmat med kypriotiske spesialiteter og tips til ingredienser og hvordan man lager ulike retter. Dette er sosialt og lærerikt – latter og moro også!

Kypros på egenhånd

Det finnes mange fine turmuligheter der man kan spasere eller sykle i eget tempo. Hva med å leie bil å dra på oppdagelsesferd på øya? Det er lett å ta seg fram og mye å oppleve på Kypros. Vår reiseleder er behjelpelig med mer informasjon.

Dag 24

4. februar - Avreise Kypros og ankomst Norge

Vi forlater Kypros for denne gangen og setter kursen nordover. Austrian Airlines har avgang om ettermiddagen. Det blir mellomlanding og flybytte i Wien, før vi skal lande på Oslo Lufthavn sent om kvelden.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 17 460
Tillegg for havutsikt: kr 2 150

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca t/r med Austrian Airlines
Flyskatt og avgifter pr 25. april 2017
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
23 netter på Athena Royal Beach (4*). Frokost inkludert
Middag hver dag (hvorav 3 på lokale restauranter)
2 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport ifølge programmet
Reiseleder fra Carpe Diem er svensktalende og møter gruppen på flyplassen i Larnaca etter bagasjeutleveringen. Reiseleder er med på hele turen frem til avreisen fra Larnaca flyplass igjen.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Utflukter som ikke er inkl. i programmet

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2 500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise¬ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Nordmenn trenger gyldig pass for innreise til Kypros. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 deltakere. Skulle det bli for få deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 24. juli 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser