Vårt "hjem" i Italia

Landsbyferie i Umbria, Italia i sommer

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte.

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk «passione» og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle. Det gode liv-utflukt til vakre Montefalco og Assisi. Vingårdsbesøk og møte med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Sosial kokkelering på hotellet og tur til nydelige Bevagna står også på programmet.

Basseng finnes på hotellet og i landsbyen, så det er mulig å kjøle seg ned i sommervarmen – i tillegg blir det en dag på stranden. Alle måltider er inkludert og tilhørende drikke.

 • Nesten all inclusive

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Hotell med sjel og masse historie i veggene
 • Assisi, både historisk og dønn full av atmosfære i de smale gatene
 • Blomsterbyen Spello – lunsj med utsikt
 • Middelalderbyen Bevagna med den flotte Piazza Silvestri
 • Sagrantinovin og vingårdsbesøk i Montefalco
 • Sosialt kokkekurs
 • En dag ute ved stand og sjø ved kysten
 • Alle måltider fra lunsj dag en til frokost siste dag samt drikke til måltidene er inkludert

 

 • Conero nasjonalpark, Marche, Italia, strand
 • sirolo strand, Marche, Italia

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på toppen av landsbyen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

23. juli - Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn tidlig morgen med Norwegian til Roma, Fiumcino. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer og vi stopper underveis for lunsj på en lokal restaurant i den vakre byen Narni. Den irske forfatteren C. S. Lewis som skrev bøkene om Narnia, skal ha funnet inspirasjon til de levende barnebøkene nettopp her. Forfatteren var meget interessert i romersk historie, og byens romerske navn var nettopp Narnia. Så går ferden videre og vi ankommer hotellet om ettermiddagen.

Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini, kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant. (-/L/M)

 

Montefalco
Dag 2

24. juli - Vakre Assisi

Etter frokost setter vi kursen for Assisi, en halvtimes kjøretur fra Trevi. Assisi ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen, Frans av Assisi født i 1181 og her oppstod franciskanerordenen. Med vår nye pave som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirke med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene. Vi ser også det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by og den oser av historie – rett og slett en by man må besøke når man befinner seg i Umbria.

Vi spiser lunsj i Assisi og middagen tar vi på hotellet vårt i Trevi.

(F/L/M)

Dag 3

25. juli- Vingårdsbesøk og Montefalco

Etter frokost er det på tide å lære litt mer områdets vin. Turen går da til den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vigården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk…

Vi gjør oss klar for smaking av edle varer, denne gangen vin. Vi får servert en enkel men velsmakende lunsj og smaker på sju forskjellige, lokale viner. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone, og meget populær blant vinkjennere. Vi gjør en liten stopp i vakre Montefalco som ligger fem kilometer fra vingården, før vi returnerer mette og fornøyde tilbake til Trevi og har resten av ettermiddagen på egen hånd. Felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

(F/L/M)

 

Montefalco
Dag 4

26. juli - En dag på stranden

Etter frokost går turen ut mot strand og vann for å få litt mer luft under vingene. Det er sommer, det er ganske sikkert sol og det er varmt. Hva er da bedre enn å tilbringe deler av dagen på stranden? Turen går til en av strendene ute ved kysten, litt over en times bussing fra Trevi. Vi slapper først litt av på stranden, bader og tar livet med ro, før det er tid for en matbit. Her inntar vi en hyggelig lunsj på ekte italiensk vis. før vi setter kursen tilbake til Trevi og er tilbake sen ettermiddag. Felles middag på hotellet om kvelden.

(F/L/M)

 

 

Dag 5

27. juli - Bevagna og Spello

I dag skal vi se mer av vakre Umbria og besøke den skikkelig koselige middelalderbyen Bevagna som ligger cirka 20 minutter fra Trevi. Byen er godt bevart, oser av sjarm, og viser oss en herlig miks mellom ulike stilarter og historie. Piazza Silvestri regnes som en av de flotteste i landet – og det sier ikke lite. Etter Bevagna setter vi kursen mot landsbyen Spello (et kvarter fra Assisi mot Trevi), kjent som Blomsterbyen. Restauranten har terrasse med en fantastisk panoramautsikt over Spoletodalen. Etter lunsj blir det tid til å rusle rundt i byen før vi returnerer til Trevi og hotellet.

(F/L/M)

Spello, Umbria
Dag 6

28. juli - Trevi

I dag nyter vi livet i Trevi. Det eneste som står på programmet er et kokkekurs med hotellets meget dyktige kokk.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i formiddag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Resten av dagen kan du tilbringe på Piazza Mazzini, kanskje med noe godt i glasset – du kan slappe av ved hotellets lille basseng, eller ta turen til Trevis eget svømmebasseng. Nede i dalen, kun få kilometer unna, ligger det også et kjøpesenter for de som har lyst til å tilbringe noen timer der.

Om kvelden møtes vi igjen til middag på hotellet.

(F/L/M)

Trevi
Dag 7

29. juli - Hjemreise

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. Norwegian flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Italia. Direkteflyet har avgang om ettermiddagen og lander på Oslo Lufthavn senere samme ettermiddag. En ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gang. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Trevi

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 12 070
Enkeltromstillegg: kr 1 240

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 23. september 2016
6 netter på 4* hotell inkl frokost
6 lunsjer, 6 middager (inkl. lokal vin)
(Vårt all inclusive-konsept betyr at all mat og drikke (vin) er inkludert under måltidene)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem møter på flyplassen i Roma og er med på hele turen

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over (drikke fra baren og andre drikker enn vin og mineralvann under måltidene)
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 16 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 18. januar 2017 (euro). Eventuelle tillegg nevnt ovenfor vil bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser