Vårt "hjem" i Italia

Landsbyferie i Umbria, Italia – Carpe Diem-favoritten

Opplev ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria!

Dette er det virkelige Italia – hvor maten tilberedes med italiensk passione og tempoet er piano. Her får du tid til å virkelig ta inn den italienske stemningen og du bor midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell, eller rettere et vakkert palass som har en ualminnelig spennende historie å fortelle.

Opplevelsene kommer som perler på en snor. Vi nevner en unik vin- og ølsafari til fots i Montefalco-området, hvor du blant annet får stifte bekjentskap med Sagrantinovinen, unik for området og på høyde med Barolo. Ut på tur skal vi også sammen med en av våre eminente lokalguider. Denne gangen opplever vi mer av det som er rundt Trevi der vi går i vakre, historiske omgivelser ved Monte Subasio. Det blir også sosial kokkelering på hotellet der tips og triks læres bort med et smil. All mat, og drikke til måltidene er jo inkludert, så det må være god plass… Bli med!

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Sjarmerende Trevi og Umbria med nydelige og kortreiste matopplevelser
  • Hotell med sjel og masse historie i veggene
  • Vandretur på Monte Subasio langs en vakker, romersk akvedukt
  • Sosialt kokkekurs
  • Vin- og ølsafari hvor vi vandrer fra vingård til vingård til… lokalt bryggeri
  • Vertskapet på hotellet ordner «alt» og viser stolt frem landsbyen sin og områdene rundt
  • Alle måltider fra lunsj dag en til frokost siste dag samt drikke til måltidene er inkludert

 

  • Antica Dimora alla Rocca, Trevi, Italia, Umbria
  • Montefalco
  • Spello Umbria Italia

Trevi

Trevi er en liten, idyllisk middelalderby i Umbria, vakkert beliggende med utsikt over den grønnkledte Spoletodalen – og i hjertet av tusenvis av oliventrær. Selve livsnerven i Trevi er mat, vin og olivenolje. All mat lages med en stor porsjon kjærlighet og lidenskap.

Lokal og kortreist mat og drikke av superb kvalitet er ensbetydende med mange regioner og landsbyer i Italia. Trevis gastronomi er viden kjent, lokale tavernaer og spisesteder har kokkekunst og råvarer med skyhøy standard. Slow food og feel good på ekte italiensk carpe diem-vis!

I borghi più belli d’Italia er en eksklusiv organisasjon som består av de vakreste landsbyene i Italia. Organisasjonen ble opprettet for å fremme den fantastiske arven hva gjelder historie, kunst, kultur og tradisjoner som de små italienske byene bærer med seg, og hvor de aller fleste ikke flommer over av turister, men hvor du finner det ekte og genuine Italia – der lokalbefolkningen er i flertall, ikke turistene. Trevi er en av «I borghi più belli d’Italia» og en av 24 slike landsbyer i Umbria. Ja, faktisk er Umbria den regionen i Italia som har flest av disse vakre landsbyene. Det er bare å glede seg 🙂

Trevi

Hotel Antica dimora alla Rocca

Hotell Antica Dimora alla Rocca er en historisk, nydelig renessansepalass fra byens storhetstid, 1500-tallet, beliggende på på toppen av byen og nabo til den vakre St Emiliano-kirken. Hotellet er nylig renovert og er stilfullt innredet med moderne supplering til det opprinnelige. Hotellet har også rom i to nabopalass – alle med bøttevis av historie i veggene. Her har det vært pavebesøk, sykehus under svartedauen, og her har noen av de rikeste og noble familiene bodd. Ikke to rom er like. Hotellet er kjent for sitt ypperlige kjøkken og gode, personlige service, så vi har mye godt å se frem til i dagene som kommer.

Hotel Antica Dimora Alla Rocca, Trevi
Dag 1

25. juni - Oslo - Roma - Trevi (Umbria)

Avreise Oslo Lufthavn tidlig morgen med Norwegian til Roma, Fiumcino.  Ankomst Roma er midt på dagen. Vi fortsetter med buss mot Trevi. Bussturen tar cirka 2,5 timer, men vi stopper underveis for lunsj.

Roberto eller Valentina, vårt vertskap, tar oss med på en knapp times vandretur i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. Den historiske delen av byen er på omtrent en kvadratkilometer, men her finner vi noe nytt og interessant i nesten hver eneste krik og krok. Og det er mange kriker og kroker. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk, her finnes murer og søyler bygget av romerne og porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene er vitnesbyrd fra mange adelsfamilier der rikdommen kom fra byens «gull», olivenoljen. Vakre Piazza Mazzini,  kirker og museer – for ikke å glemme lokalbefolkningen. Det er faktisk slik her at etter noen dager er det stor sjanse for at du blir «gjenkjent» av de lokale. Det hilses, smiles og gestikuleres på italiensk vis – og for en stakket stund føler du deg nesten som en ekte «italiano».

En herlig velkomstmiddag venter om kvelden i hotellets restaurant. (-/L/M)

Trevi
Dag 2

26. juni - Vandring og opplevelser i Trevis omegn

I dag snører vi på oss gode sko og lader kameraet, for nå skal vi ut på tur for å se og føle på områdets herlige natur og utsikt.

I dag blir det en vandringstur i områdene ved Monte Subasio og det er en av våre eminente lokalguider, Daniele, som skal vise vei. Underveis er det mye å se og lytte til, og med en sådan lokal kjentmann skal det godt gjøres å ikke få all den kunnskapen du måtte lure på eller som du ikke visste at du lurte på. Deler av turen går langsmed Spellos romerske akvedukt, så det er ingenting å si på omgivelsene. Spello er forresten kjent som blomsterbyen, og er en herlig liten by. Ingen vandringshelter duger uten mat og drikke, og det blir stopp på veien for lunsj. Herfra har vi en helt super utsikt over Spoletodalen. Et landsbybesøk i lille Pale får vi også med oss, og i området her skal vi gå litt mer for å forbrenne litt av lunsjen. Selv kvalitetskalorier må av!

Vi vandrer totalt cirka fire timer denne dagen (tre timer først og en time etterpå) og turen er med forbehold om bra vær. Og tenk på at det kan være litt kjøligere i høyden enn i Trevi.

Felles middag om kvelden i hotellets restaurant.

(F/L/M)

 

 

Utsikt fra Trevi
Dag 3

27. juni - Kokkekurs og tid på egen hånd

I dag skal formiddagen nytes «hjemme» i Trevi.

Det er sikkert mange som skulle ønske at de kunne lage mat som italienerne og ikke minst ha de ferske råvarene til å kunne briljere med. Det sies jo at så lenge råvarene er ypperlige, skal det ikke så mye til for å kunne presentere et deilig, velsmakende måltid. Uansett, i dag skal vi veiledes og inspireres av lokal ekspertise. Det er alltid morsomt å delta selv, det blir uhøytidelig med mye latter, men også dyp konsentrasjon for å få et bra resultat. Det er fintfolk som skal nyte av vårt harde arbeid, må vite, nemlig oss selv! Lunsjen i dag er selvlaget og vår mentor sørger for at den også blir vellaget!

Om ettermiddagen er det tid til egen disposisjon, gjør akkurat hva du føler for! Både reiseleder og hotellet er fulle av forslag til hva du kan finne på om du ikke vil ta livet helt med ro. Felles middag på hotellet.

(F/L/M)

Dag 4

28. juni- Vin- og ølsafari til fots

Safari kan være så mangt. I dag blir det en noe spesiell variant som det bare er å glede seg til. I kombinasjon med vandring i vakre omgivelser, gjør vi oss klare for smaking av edle varer, denne gangen vin og øl. Alt foregår i det vakre Montefalco-området, hvor Sagrantinovinen, den lokale stoltheten, produseres. Du får god anledning til å stifte bekjentskap med de edle dråpene i løpet av dagen. Vi skal besøke tre vingårder (cantinas) og et bryggeri (birrificio). Vi vandrer mellom «slagene», det er omtrent 40 minutter mellom hvert rast og omgivelsene er upåklagelige. Nå i november er området dekket av et rødt teppe, og vinrankene har blitt forvandlet fra frodig grønt til skarpt rødt – vakkert rett og slett! Vandreturen er på cirka ni kilometer tilsammen.

Turen starter på den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli. Vingården har en spennende historie og det hele startet med en prins fra Roma. I dag drives vingården av kusine og fetter – og her finnes også bånd til Norge og klippfisk… Sagrantinoen er kraftfull og velsmakende. Etter manges mening vel på høyde med Barolo og Amarone, og meget populær blant vinkjennere.

Deretter følger besøk og smaking på Cantina Perticaia og Cantina Colle Ciocco, før vi avslutter med noe helt annet. Siste stopp er Birrificio Perugini, bryggeriet der vi smaker det kalde, skummende Craft-ølet. Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke. I tillegg til drikke, blir også typiske, italienske godbiter servert som velkomment snack der vi stopper. Det er vanskelig å unngå vann i munnen av lokale oster, skinke, bruschetta og litt pizza.

Om kvelden er det bare å glede seg til nok en deilig middag på hotellet. Denne siste kvelden er det bare å sette seg tilbake, nyte maten og la praten gå. Skuldrene er forhåpentligvis senket for lenge siden, Trevi har som regel den virkningen på oss besøkende. Våre verter har tatt godt vare på oss underveis.

(F/L/M)

 

 

Montefalco
Dag 5

29. juni - Hjemreise

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Roma. Norwegian flyr oss tilbake til Norge etter et herlig opphold i bella Umbria. Flyet har avgang om formiddagen og lander på Oslo Lufthavn om ettermiddagen. En kort ferie med mange gode opplevelser og rustikk kvalitetsmat er over for denne gangen. ARRIVEDERCI!

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 9 960
Enkeltromstillegg: kr 1 200

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Roma-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter 23.september 2016
4 netter på 4* hotell inkl frokost
4 lunsjer, 4 middager (inkl. lokal vin)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer utover det som er nevnt over
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen, benytte lokal reiseleder eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 13. januar 2017 (euro). Eventuelle tillegg nevnt ovenfor vil bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på våre betingelser.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

 

Se våre generelle reisebetingelser