Italia med Amarone, Barolo, trøffel, Parma og opera i Verona

En herlig reise til Italia akkompagnert av superb vin, opera og lokale råvarer.

Italia inviterer deg inn i sin enormt rike vin- og matkultur. Og for en reise dette blir! Jorden her er velsignet med frodige vinmarker som produserer druene til de berømte Amaronevinene fra Valpolicella og den like kjente Barolo fra Piemonte.  Store navn alle nikker gjenkjennende til og har respekt for, med dype, fløyelsmyke toner. For skandinaver er disse kraftvinene perfekt følge til det nordiske kjøkkenet.

I løpet av turen får du den optimale opplevelsen av mat – og vinkultur fra vinenes egne distrikter, og mange tips og gode ideer til egne kjøkkeneskapader. Tenk løvtynn Parmaskinke, vellagret Parmesanost og eksklusive trøfler og kjenn at pulsen stiger aldri så lite. Kulturalibiet blant alle kulinariske opplevelser, er friluftsopera i det helt fantastiske amfiteateret i Verona. Den imponerende romerske arenaen er helt unik og du får en mektig opplevelse du aldri glemmer. Fra storslått til mindre forhold – en av verdens mest berømte balkonger finnes i Verona. Vi snakker selvsagt om Julies balkong fra Shakespeares dramatiske «Romeo og Julie».

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Se Tosca på Veronas romerske amfiteater – mektig!
  • Vinsmakingene underveis av de dyprøde italienerne
  • Verdenskjente, men lokale råvarer i Parma
  • Bli med på trøffeljakt!
  • Veronas sjarmerende bybilde med Julies balkong
  • Overnattinger på koselige hotell i Verona og Alba i Piemonte
  • Måltider, vinsmakinger og kulinariske opplevelser inkludert
  • Ta en stor bit og lev det gode liv!

 

Dag 1

23. august - Vinsmaking i Franciacorta - innsjekk hotell i Verona

Avreise fra Oslo på formiddagen direkte med Norwegian, og ankomst flyplassen i Milano tidlig ettermiddag.

Vi stiger inn i bussen som setter kursen mot Verona, med stopp underveis i vindistriktet Franciacorta. Her blir det lett lunsj og vinsmaking på Agriturismo Al Rocol, en hyggelig vingård som ligger midt i smørøyet. Gården drives av Castellinifamiliens arvinger, Gianluigi og søsteren Francesa. Her produseres runde og fyldige viner, grappa, olivenolje samt nydelig honning av kastanjer, blomster og akasie. På gårdens smakes de lokale rettene med områdets vakre omgivelser som bakteppe. Om været tillater, sitter vi ute på terrassen.

Deretter vendes nesen mot Verona. Det blir felles middag på hotellet om kvelden. Hotel Italia Verona (3*) er sentralt beliggende i hjertet av den koselige byen, med gangavstand til det meste.

(-/L/M)

 

 

Dag 2

24. august - Byvandring Verona

Etter frokost blir vi kjent med selve Verona og vi rusler først inn til byen der vi skal begynne. Romeo ble byforvist og mente det ikke fantes noen verden utenfor Veronas murer. Julie var innenfor murene og historiens mest dramatiske kjærestepar er den dag i dag en viktig del av Veronas historie. Vi skal på byrundtur i romantikkens høyborg. Ta med gode sko – Verona er best sett til fots! På besøkslisten står den romerske arenaen, minst like praktfull som Colosseum i Roma, Piazza Erbe, romernes bysentrum, Forum Romanum, Piazza Signori og selvsagt huset til Julie.

Vi rusler gjennom den antikke romerske bydelen og ser den gamle Stenbroen, Ponte Pietra og Veronas største kirke Sant’Anastasia-basilikaen. Vi hører spennende historier om Scala-gravkamrene og Dantes plass. Den berømte Via Mazzini er Veronas gågate og er selvsagt kantet med mange eksklusive forretninger. Vi er jo i Italia der det er viktig å være elegant! Maten må harmonere og gode råvarer er en selvfølge på disse kanter. Lunsjen spiser vi på en lokal vinbar i rustikk stil, rett bak Piazza Bra.

Etter lunsj blir det tid på egen hånd, kanskje litt shopping? Ellers blir det transport tilbake til hotellet. Vi samles til middag om kvelden, den spises på hotellet.

(F/L/M)

Verona Italia
Dag 3

25. august - Valpolicella med vinsmakinger og opera i Verona!

Etter frokost og en god start på dagen, skal vi ut på tur i vinenes deilige verden. Gled deg til en tur gjennom den vakre Valpolicelladalen, hvor amarone- og ripassovinene har sin opprinnelse. Dalen med mange kjellere, oversettes Valpolicella med, og det er jammen sant. Her har de produsert vin siden de gamle grekerne introduserte teknikken. Beliggenheten ved foten av fjellet Monte Lessini, betyr at dalen berikes med et herlig mikroklima. Med den enorme Gardasjøen fra vest og kjølig bris fra alpene i nord, trives både druene og de besøkende utmerket i denne luften.

Det er altså her alt begynner, og det er her de legger grunnlaget for det solide, tradisjonsrike håndverket det er å lage nydelig vin. Først besøker vi en vinprodusent der vi både skal se og lære mer om vinmarkene, produksjonen, vinkjelleren og naturligvis smake på gårdens egenproduksjon av viner.

Midt på dagen blir det en lett lunsj kombinert med nok en vinsmaking på lokal vingård. Etter en innholdsrik dag med masse ny lærdom om vin, går turen tilbake. Middag spiser vi på hotellet.

Så skal vi til Veronas formidable opera. På kveldens program står Tosca. For en kontrast til romertidens gladiatorkamper – en kamp på liv og død! Opera er dramatisk, men med tanke på historien innenfor murene, er det uten sammenligning. Arenaen i Verona er et amfiteater fra romertiden (år 20 e.Kr.) med en så fantastisk akustikk at mikrofoner er helt overflødig. Hver og en av av de 25 000 i publikum, kan høre selv den svakeste tone. Du trenger ikke være operaelsker for å sette pris på denne forestillingen i disse omgivelsene.  Mange sier de ikke ønsker å se forestillingen de har sett i Verona på andre operascener, fordi opplevelsen er så unik.

Vi får transport til og fra arenaen, men siden bussene ikke har anledning til å kjøre inn i sentrum, må man gå et stykke uansett.

(F/L/M).

Arena di Verona
Dag 4

26. august - Til Piemonte via Parma

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og fortsetter mot flere, gode gastronomiske opplevelser. Vi forlater Amaronedistriktet og veien videre går mot Barolodistriktet. På denne strekningen passer det perfekt at vi kjører gjennom Parmaregionen. Her er det snadder og råvarer i toppklasse. Regionen er viden kjent for produksjon av råskinke (Parmaskinke) og vellagret ost (Parmesan). Vi stopper hos en produsent, der vi får et innblikk i hvordan produktene fremstilles. Og det beste er naturligvis
prøvesmaking som i dag kombineres med lunsj.

Så går turen videre til Piemonte og Alba for innsjekk på hotellet. Alba er velkjent for gastronomi og har et velfortjent godt rykte. Både trøfler, sjokolade og vin bidrar til denne æresbevisningen. Om høsten er byen vert for en trøffelfestival, denne tiltrekker seg besøkende langt utenfor landets grenser. Kveldens middag blir på hotellet. Hotel Savona (4*) ligger hjertet av Albas historiske sentrum, nær shoppingområdet og mange gode restauranter.

(F/L/M)

Alba, Piemonte, Italia
Dag 5

27. august - På trøffeljakt!

I dag skal vi ut på en litt spesiell jakt, noe litt utenom det vanlige. Turen går til den lille byen Roddi, kjent for sine trøfler. Her besøker vi italienske Gianni på universitet for trøffelhunder (!) og hans trøffelhund Lila. Dette er både en vitenskap og en jakt som er viktig for hele regionen. Gianni forteller om de forskjellige trøflene som finnes og gir oss et raskt innblikk i hvordan finne trøfler. Det er ikke enkelt. Deretter går turen ut i skog og mark hvor vi alle sammen, godt hjulpet av Lilas gode, veltrente nese, går på jakt etter de velsmakende trøflene.

Når området er finkjemmet for trøfler, fortjener vi en avslappende pause på en liten, lokal vingård. Igjen vil vi få vite mer om produksjonen og får servert noen smaksprøver av gårdens egne viner. Middag på hotellet.

(F/L/M)

 

Trøffeljakt med hund
Dag 6

28. august - Hjemreise

Siste dagen i Italia har kommet og det blir utsjekk fra hotellet og avreise. Vi får transfer til flyplassen i Milano der Norwegians direktefly har avgang om ettermiddagen. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er mot kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 14 440
Enkeltromstillegg: kr 1 490,-

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Milano-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 14. november
5  netter på 3* og 4* hotell i Verona og Piemonte inkl. frokost
5 lunsjer
5 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem
Lokale guider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

PASS OG VISUM
Norske borgere trenger ikke visum for denne reisen. Passet må være gyldig så lenge reisen varer. Dersom du ikke er norsk statsborger – ta kontakt med de respektive ambassader/konsulater for veiledning. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.
Prisen er basert på valutakurs pr. 17. november 2016 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser