Høst i Sorrento, Ischia, Capri og Amalfikysten

En reise på Italias sjarmøretappe – Sorrento, Amalfi og Ischia.

Bli med på en av våre mest populære turer! Sorrentohalvøya, Amalfikysten, Capri og Ischia byr på det gode liv i helt fantastiske omgivelser. Amalfikysten kan med rette krones å være Europas mest spektakulære kyststripe. Pompeii er uten tvil verdenshistoriens beste eksempel på et frosset øyeblikk, samtidig som det er et enestående vitnesbyrd fra det gamle Romerriket. Rett i nærheten, på Sorrentohalvøya, finner vi vår italienske sjarmør Sorrento. Her skal vi bo i fire netter på vårt flotte hotell mens vi utforsker Sorrentohalvøya og Amalfikysten. Limoncello-smaking og pizzabakekurs er en selvfølge!

Vi får også med oss tre netter på den vakre øya Ischia. Perfekt for avslapning med sine termalbad og vakre natur. Shoppingmulighetene er også upåklagelige…

Sorrento har en skjønnhet og en fargepalett som har inspirert, og som fortsatt inspirerer, store kunstnere. Vår egen Henrik Ibsen tilbrakte mye tid i her, og fullførte blant annet «Peer Gynt» og «Gengangere». Det er lett å forstå hva kunstnere og forfattere fant så tiltrekkende. Vi skuer utover duse pastellfargede hus som klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i det turkise Middelhavet. Lukten av sitroner, appelsiner, blomster, og ikke minst duften av det italienske kjøkken med ferske, lokale råvarer, er ikke noe man kan gjenskape. Og hva med en «gelato» eller to, italiensk iskrem er vår favoritt!

Sist, men ikke minst, det er ikke uten grunn at greske filosofer allerede skrev om Sirenene i romantiske reisebrev fra Capri for flere tusen år siden… Og fjellrike Ischia med sin lange kystlinje… Ta alt dette og bland det med den beste italienske kokekunst, vin og råvarer – og du får du la dolce vita som venter deg på reise til Amalfikysten, Sorrento og Ischia i høst!

La det gode liv begynne!

 

Avreiser & Bestilling

  • Avreise 07.09.2018
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 8 dager
  • Priser fra 15 370,-

Høydepunkter

  • Sjarmerende Sorrento og vårt meget hyggelige hotell Cristina
  • Pompeii, levende begravet etter Vesuvs utbrudd
  • Den storslåtte naturen langs Amalfikysten – og vi overdriver ikke…
  • Pizzabakekurs og limoncello-smaking
  • Vakre Capri (for den som ønsker å ta turen dit)
  • Herlige Ischia – med termalbad, shopping, turkis vann og spektakulær natur

 

Dag 1

7. september- avreise og ankomst Roma og Sorrento

Vi reiser fra Oslo Lufthavn en tidlig morgen med Lufthansa via Frankfurt til Napoli. Ankomst tidlig ettermiddag. Transfer til hotellet vårt nær Sorrento – Hotel Cristina, som blir vår koselige base i Sorrento. På hotell Cristina er det svømmebasseng, så alt ligger til rette for et solrikt opphold og avslappende dager ved bassengkanten innimellom store opplevelser i området rundt. Selve hotellet ligger på en høyde som har utsikt over den lille byen Sant Agnello. De sjarmerende husene, kirkene og piazzaene (torgene), i Sorrento er heller ikke så langt unna. Middag på hotellet på kvelden.

(-/-/M)

Marina Grande, Sorrento
Dag 2

8. september– Pompeii og pizza

Etter frokost venter en halvdagstur til et av Sør-Italias høydepunkt: Pompeii. Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske, som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningen fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen.

Pompeii ble bevart som et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket. Etter dette trenger vi absolutt noe å styrke oss på, og lunsjen vår inntas i fjellene til en Fattoria i nærheten av Sorrento. Vi får demonstrert hvordan de lager den deilige, sprø italienske pizzaen og ja – det blir smaksprøver underveis! Amalfikysten er spesielt kjent for sine knallgule, smakfulle sitroner – de både ses og duftes i hele området.

Vel tilbake på hotellet blir det felles middag.

(F/L/M)

Pompeii
Dag 3

9. september – Dag til egen disposisjon - mulighet for utflukt til Capri

Slapp av på hotellet eller gjør hva du ønsker for dagen. Det er også mulig å ta fergen til Capri og øyas vakre plazaer, herlige små butikker og yrende folkeliv. Du kan bli med fiskerne ut til de blå grottene eller bare sitte på en café og kose deg. Eller, om det ikke er for varmt, ta en spasertur opp til Villa Jovis, en romersk praktvilla bygget av keiser Tiberius. Felles middag om kvelden. (F/-/M)

Bella Capri - et besøk hit anbefales
Dag 4

10. september – Amalfi, Ravello og Positano Campania Felix – den lykkelige kyststripen

Det var navnet romerne ga Amalfikysten. I dag skal vi oppleve herligheten. Vi reiser med buss og båt langs den sjarmerende Amalfikysten og stopper i selve byen Amalfi (båttur avhenger av værforholdene, alternativt blir det kun buss). Byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Og det å oppleve Amalfi uten tusenvis av turister, det er en opplevelse i seg selv. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeingang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Rusler du noen få minutter videre langs kysten mot Atrani, finner du Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

En knapp halvtimes busstur retning oppover fra Amalfi finner vi Ravello. Vårt neste stopp. Den lille byen er akk så koselig, men det er Villa Rufolo som kommer til å ta pusten fra deg…i alle fall om vi unngår tåke…Atmosfæren her, nesten litt mystisk, kommer fra maurerne og den arabiske byggestilen som påvirket mye av Sør- Europa i en lang periode. En av bygningene, nesten 30 meter høy, ble tidligere brukt som vakttårn, og selve villaen har huset mange adelsslekter opp gjennom årene. Som mange andre nydelige steder på denne kysten, har flere kunstnere latt seg imponere og inspirere av området. Villa Rufolos hage sies å ha gitt Richard Wagner ideen til hvordan kulissene til operaen «Parsifal» skulle se ut. For det er virkelig en nesten ufattelig vakker hage og spektakulære utsikt (ja, vi har bestilt finvær denne dagen…) Villa Rufolo kan by på. Et eldorado for den som liker å ta bilder.

Turen går tilbake til hotellet på ettermiddagen, og om kvelden samles vi igjen til felles middag i hotellets restaurant.

(F/-/M)

Ravello, Amalfikysten - Fantastisk utsikt fra Villa Rufolo :-)
Dag 5

11. september– Napoli med vandretur i gamlebyen, båt over til Ischia

Etter frokost sjekker vi ut fra Hotel Cristina og begir vi oss først ut til Italias tredje største by, Napoli. Mye er sagt og skrevet om denne byen: «Se Napoli og dø,» het det blant briter på dannelsestur i Europa på 1700- og 1800-tallet. Dette er jo kanskje vel dramatisk, og i senere tid mener man at dette utsagnet er helt feiltolket i forbindelse med en oversettelse… Byens historiske sentrum er på den prestisjefylte verdensarvlisten til UNESCO, og beliggenheten er upåklagelig i nærheten av Vesuv med utsikt utover Napolibukta.

Visste du at metroen i Napoli også er et undergrunns-kunstmuseum? Ganske så stilig. Det historiske sentrum med sine smale gater, er fulle av liv og humør, noe vi skal få puste godt inn i dag.

Kirkene og kapellene er et kapittel for seg selv – Capella Sansevero og Chiesa Gesù Nuovo er flotte eksempler på det. Via San Gregorio Armeno-kirken ligger i gaten med samme navn. Kirken er av de de ypperste eksempler på barokk arkitektur i Napoli. Nydelig dekorert innvendig med mange symbolske detaljer.

Når vår guidede vandring er over har du litt tid til å utforske godbitene på egen hånd.
Som i storbyer flest er det slik at hver bydel har sin «stil» og sine kjennetegn – og ja, det er noen bydeler du ikke skal besøke (her som i andre storbyer). Vomero den mer fasjonable bydelen som troner over Napoli med sine stilige, striglede hus og rolige gater. Men mange, i alle fall vi i Carpe Diem, trekkes mot smale gater med bygninger som er på halv åtte, hvor murpussen har flakket av, der klesvasken henger fargerik på balkongene. Der limoncello selges i plastglass til 1 euro og lokalbefolkningen stimler sammen utenfor baren om ettermiddagen for å diskutere udugelige politikere, fotball og livet generelt. Bokhandelen med like mange bøker ute på gaten som inne i butikken, og i døren står eieren med nesen i en bok og enser ikke verden utenfor.  I Centro Storico og i Quartieri Spagnoli finner du denne herlige atmosfæren, Og du, kanskje har du ikke spesielt sans for storbyer og kanskje har du ymse fordommer mot denne byen (helt vanlig)…som mafia, søppel, forfall, you name it, men et tips til deg fra oss: åpne sansene og opplev denne shabby sjarmøren som absolutt ikke er sparklet klar for turister, men for byens innbyggere – kanskje kommer du også (i likhet med hun som skriver denne teksten) til å falle pladask for byen som er noe helt for seg selv, på godt og vondt.

Tips: Les Elena Ferrantes fire bøker om venninnene Lenù og Lina og deres liv i Napoli før du reiser.

Etter en dose med Napoli, vender vi nesen mot havnen der vi tar båt over til Ischia (ca 50 min.) Transfer til vårt hotell, Continental Mare, hvor vi spiser middag.

(F/-/M)

Ischia
Dag 6 og 7

12-13. september– Ischia – velvære og tid til egen disposisjon

Øya Ischia ligger ca 30 km fra Napoli. Her finner vi en lang kystlinje samtidig som øya er dekket av fjell. Vulkanen Epomeo er den høyeste toppen på 788 moh. Øya er velkjent for sine varme kilder og termalbad. Allerede de gamle grekerne og romerne som satt dette høyt i kurs, visste å benytte seg av vannet og leiren mens de holdt hus her. Vannet kommer fra en kilde som befinner seg under jorden som er ekstremt rikt på mineraler med gode helende egenskaper, i følge mange. Vi bor på Hotel Continental Mare med enkel standard. Det som er så lekkert her er den flotte hagen, to svømmebasseng og vakker utsikt over Napoligulfen.  Middag på hotellet.

(F/-/M)

Ischia
Dag 8

14. september – Transfer og avreise

Nå er det på tide å vende nesen nordover. Vi starter med båttur fra Ischia til Napoli og får deretter transfer til flyplassen samme by. Beregnet flyavgang er på ettermiddagen med Lufthansa fra Napoli og etter en mellomlanding og flybytte i Frankfurt lander vi om kvelden på Oslo Lufthavn.

(F/-/-)

Limoncello og sitroner

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 15 370
Enkeltromstillegg: kr 2 950

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Napoli – Oslo med Lufthansa
(For avreise fra andre byer, ta kontakt for informasjon)
Flyskatt og avgifter pr. 14. februar 2018
7 netter på mellomklassehotell
1 lunsj, 7 middager.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale engelsk/svensktalende guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. For at påmeldingen skal være bindende, må depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 18 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 19. feb 2018. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser