Amsterdam

Elvecruise på Rhinen – Amsterdam til Strasbourg

Elvecruise er rett og slett den beste måten å oppleve Rhinen og den naturskjønne Rhindalen på! Cruiset begynner i vakre Amsterdam og avsluttes i Strasbourg, en by full av atmosfære. Inntrykkene underveis er mange. Middelalderslott og borger, autentiske landsbyer hvor tiden synes å ha stått stille, glir vi sakte forbi. Gammelt og nytt – hånd i hånd, med en storslått natur som bakteppe. Det er nettopp denne miksen som gjør cruiset så spennende. Dagene går med til innholdsrike utflukter og til avslapning og sosialt samvær om bord.

Du velger selv om du vil ta dagene litt som de kommer å bestemme hva du gjør når skipet legger til kai, eller om du vil forhåndsbestille utfluktspakke og ha et hav av opplevelser inkludert. Bli med på elvecruise – en behagelig ferieform spekket med opplevelser!

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Avslappende ferie om bord kombinert med opplevelser på land
 • Sjarmerende småbyer og spennende storbyer
 • Turen om bord og landskapet langs breddene
 • Deilig mat kombinert med godt drikke på båten
 • Sosialt og hyggelig, vi koser oss i godt selskap

Det er en grunn til at elvecruise har tatt av som ferieform de siste årene, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipene fra det franske rederiet Croisi Europe er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert. All drikke er inkludert under hele cruiset (bortsett fra vin fra vinlisten og champagne)

MS Leonard de Vinci
Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2003 og renovert i 2011. Lugarene er små, men koselige og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Skipet tar 144 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Det er air condition i lugarer og fellesområder. Lugarene på hoveddekk har små vinduer og på øvre dekk er det panoramavinduer. Utover dette er lugarene like.

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i to ulike utfluktspakker (Classic eller Discovery) innen 30 dager før avreise. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet. Reiseleder er med på den utflukten flest gjester har booket.

Utfluktspakke Classic, kr 1 930:

 • Kanalbåt i Amsterdam
 • Byrundtur i Amsterdam
 • Volendam
 • Kröller Müller
 • Rüdesheim med vinsmaking
 • Heidelberg

Utfluktspakke Discovery (med mer fokus på aktivitet), kr 2 050:

 • Kanalbåt i Amsterdam
 • Byrundtur i Amsterdam på sykkel
 • Volendam
 • På to hjul i naturparken Hoge Veluwe
 • Rüdesheim med vinsmaking
 • Heidelberg
Dag 1

12. oktober – Oslo - Amsterdam

Vi reiser fra Oslo Lufthavn om morgenen og flyr direkte med SAS til Amsterdam, hvor vi lander om formiddagen. Skipet Leonard da Vinci ligger vanligvis sentralt i forhold til sentrum av byen, og vi går inn og setter fra oss bagasjen. Før vi kan sjekke inn om ettermiddagen, er det bare å nyte en høstdag i vakre Amsterdam så lenge. Reiseleder organiserer og hjelper til med å orientere seg.

Vi sjekker inn på elvecruiseskipet om ettermiddagen, finner oss vel til rette og møtes for en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet før middag om bord. Om kvelden er det anledning til å bli med på en guidet kanalbåttur på kanalene som går på kryss og tvers gjennom bykjernen, for de som skal med på utflukt.

(-/-/M)

Dag 2

13. oktober – Deilige Amsterdam

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da det var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Etter frokost blir det byrundtur i Amsterdam om du skal med på utflukt. Byen har ellers noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Diamanter og Amsterdam hører sammen, og byens diamantdistrikt er velkjent.

Om ettermiddagen er det valgfri utflukt til Volendam, en sjarmerende kystby med karakteristiske små hus, kanaler og en rekkevindebroer. Det besøkes også Zaanse Schans friluftsmuseum – med tradisjonelle trehus, vindmøller og gamle butikker for ost og tre-sko. Retur til skipet for middag.

Om kvelden kan du ta en spasertur i land på egen hånd eller bli med skipets guide på en vandring gjennom Red Light District (ikke inkludert), kjent for sitt livlige natteliv. Skipet seiler om natten og vi ankommer Nijmegen.

(F/L/M)

Amsterdam
Dag 3

14. oktober – Amsterdam – Nijmegen - Krefeld

I dag kan du enten slappe av og ha tid til egen disposisjon i Nijmegen, eller være med på en utflukter. Turen går da til Kröller-Müller museum som ligger i hjertet av Hoge Veluwe nasjonalpark. Om du vil være mer aktiv, velger du sykkelturen.

Museet har samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malere og impresjonister. Her finnes også en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Uansett hva du velger, er det felles lunsj om bord før skipet seiler videre mot Krefeld. Nyt en rolig ettermiddag om bord mens skipet seiler forbi byer som Wesel og Duisburg. Sent om kvelden ankommer vi Krefeld hvor skipet ligger til kai over natten.

(F/L/M)

Dag 4

15. oktober – Krefeld – Köln – Königswinter

Tidlig om morgenen fortsetter cruiset. På vei mot Köln ser vi mange arbeidsomme lektere seile forbi på Tysklands viktigste vannvei. Underveis passerer vi Düsseldorf, hovedstaden i Nordrhein-Westfalen – Tysklands mest folkerike delstat, og middelalderbyen Zons. Vi spiser lunsj om bord før vi ankommer Köln om ettermiddagen. Kirken slapp mirakuløst unna de alliertes bomberaid under 2. verdenskrig. Å prøve det lokale ølet er nesten et «must» og ølstuene ligger tett i den gamle bydelen.

Før middag er alle tilbake om bord og cruiset fortsetter mot Königswinter og den gamle universitetsbyen Bonn, hvor selveste Ludwig van Beethoven så dagens lys en kald desemberdag i 1770. Bonn og Königswinter ligger ovenfor hverandre på her sin side av Rhinen; Bonn på vestbredden og Königswinter på østsiden av elven. Skipet ligger til kai over natten i Königswinter.

(F/L/M)

Køln
Dag 5

16. oktober – Königswinter – Rüdesheim

I dag skal vi seile gjennom det som regnes som den vakreste strekningen av Rhinen. Bølgende vinmarker, gamle borger og slott bidrar til å gi denne delen av elven tilnavnet «romantiske Rhinen». Fra soldekket ser vi Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen, og den legendariske Lorelei-klippen. I følge sagnet var Lorelei en vakker kvinne som av k jærlighetssorg kastet seg utfor klippen. Hun ble forvandlet til en sirene som trollbandt forbipasserende med sin fagre sang slik at de forliste i denne smalen delen av Rhinen. Lunsjen om bord blir en dobbel nytelse med postkortlandskapet langs elvebreddene og skipets kulinariske gleder om bord. Dette er elvecruise på sitt aller beste.

Vi ankommer Rüdesheim og går i land for en utflukt for den som skal med. Byen er kjent for deilig vin, og turen inkluderer vinsmaking. Her besøker dere også Siegfrieds mekaniske musikkinsrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling med mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret.

Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en spasertur på berømte Drosselgasse, byens brosteinsbelagte gågate, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin på enhyggelig weinstube. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste morgen.

(F/L/M)

Rüdesheim, Rhinen
Dag 6

17. oktober – Rüdesheim – Mannheim eller Speyer

Båten kaster loss tidlig og vi seiler videre sørover på Rhinen. Vi passerer Wiesbaden, Nierstein og Worms før vi ankommer Mannheim. Etter lunsj er det valgfri utflukt til Heidelberg. Her i romantikkens høyborg, har de funnet det tidligste beviset for mennesker i Europa. I 1907 fant de et kjeveben av «Heidelbergmannen» som er minst 500 000 år gammelt. Tysklands eldste universitet ligger også her. Det ble grunnlagt i 1386 og er meget prestisjefullt. Den gamle bydelen preges av vakker arkitektur og en hyggelig atmosfære. Tilbake på skipet gjør vi oss klare til festmiddag etterfulgt av dans i salongen. I nattetimene legger skipet ut på siste strekning som går langs grensen mellom Tyskland og Frankrike mot Strasbourg.

(F/L/M)

Rhinen_Croisi
Dag 7

18. oktober – Strasbourg - Oslo

Ankomst Strasbourg om morgenen. Etter frokost om bord forlater vi skipet og setter bagasjen inn i bussen som skal ta oss tilbake til Tyskland. Så kjøres vi til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar litt over to timer. Avreise med fly fra Frankfurt til Oslo, med flybytte og mellomlanding i København. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Strasbourg, France

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar på hoveddekk: kr 13 860
Tillegg lugar på øvre dekk: kr 1 130

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Amsterdam//Frankfurt t/r med SAS
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 27. januar 2017
6 netter på elvecruisebåt i enkeltlugar
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
All transport i følge programmet.
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utflukter (med mindre en utfluktspakke er forhåndskjøpt)
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Du trenger gyldig pass som gyldig legitimasjon. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 10 personer. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 31. januar 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Folkehelseinstituttet www.fhi.no har utfyllende informasjon om reisehelse.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser