Elvecruise på Donau fra Bucuresti til Budapest

Fem land langs Donau – Romania, Bulgaria, Kroatia, Serbia og Ungarn

Bli med på et helt herlig elvecruise med det lekre 4* skipet River Discovery! Her får du med deg hele fem land og en smakebit av tre hovedsteder: Bucuresti, Beograd og Budapest. Og det til drømmepris i enkeltlugar. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Elvecruiseskipene fra rederiet CruiseAway er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Følg med for ny dato: http://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Opplev Romania, Bulgaria, Kroatia, Serbia og Ungarn på en og samme tur – uten stress
 • Lekkert skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon – inkludert ettermiddagskaffe og kaker samt kveldssnacks
 • Levende musikk i salongen
 • Fine utflukter
 • Enkeltlugar til knallpris!

Skipet vårt –MS River Discovery II (4*+)

Byggeår: 2012
Lengde: 135 m
Passasjerer 170

Lekkert 4* skip bygget i Nederland i 2012 som har kapasitet til 170 gjester. Skipet har fire dekk (nedre-, midt- og øvre-dekk, samt et innbydende soldekk). Det er en stor restaurant, lounge/bar, resepsjon, suvenirbutikk, bibliotek, Captains Club, heis mellom dekkene (nedre- og øvre dekk) og hydraulisk stolheis til soldekket. Gratis Wi-Fi (forbehold om tilgjengelighet/dekning). I skipets restaurant serveres de inkluderte måltider bestående av rikholdig frokostbuffé, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe og kaker. Kveldssnacks serveres senere om kvelden.

Alle lugarene er utvendige, er komfortabelt innredet, eget bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, telefon, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på midt- og øvre dekk har franske balkonger som delvis kan åpnes. Lugarene på nedre dekk har standard vinduer som ikke kan åpnes.

 • Romania, Bucuresti
 • Serbia, Beograd
 • Romania, Bucuresti
 • River Discovery II Elvecruise
 • River Discovery II Elvecruise
 • River Discovery II, Elvecruise
 • River Discovery II Elvecruise
 • River Discovery II Elvecruise
 • Romania, Bucuresti, Parliament Palace
 • River Discovery II, Standard Cabin Elvecruise
 • River Discovery II, Elvecruise
 • River Discovery II Elvecruise
 • River Discovery II, Elvecruise
 • River Discovery II, Elvecruise
 • Serbia, Beograd
 • River Discovery II, Elvecruise
 • River Discovery II, Elvecruise
Dag 1

13. oktober - Avreise Norge, ankomst Bucuresti

Fly fra Oslo om morgenen til Bucuresti med KLM. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet. Etter ankomst drar vi direkte på en kort byrundtur og ser blant annet Revolusjonsplassen, Athenaeum og Folkets Hus. Det vil være mørkt når vi ankommer men hovedattraksjonene vil være synlige og belyste. Vi tar et kort fotostopp ved parlamentet.

Fra Bucuresti er det cirka to og en halv times kjøretur til elvehavnebyen Turnu Magurele hvor MS River Discovery II venter, da vi ankommer sent. I bussen får vi utdelt litt vann og en liten matpakke.

Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette om bord – middagen venter. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

(-/-/M)

Parliament Palace, Bucuresti
Dag 2

14. oktober - Vidin

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler langs grensen mellom Romania og Bulgaria. Det blir en presentasjon av kapteinen og mannskapet, før vi om ettermid­dagen kommer til den lille bulgarske havne­byen Vidin. Her skal vi på byvandring og ser blant annet Baba Vida-festningen – byens historiske landemerke. Etter byvandringen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradsjik, cirka femti kilometer fra Vidin. Belogradsjik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også et stort festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.
(F/L/M)

River Discovery II
Dag 3

15. oktober - Jernporten

Vi tilbringer hele dagen om bord mens skipet seiler gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser.

(F/L/M)

Dag 4

16. oktober - Beograd

Velkommen til Serbia! Etter frokost skal vi på byrundtur i Beograd, Serbias hovedstad, og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset, prinsesse Ljubicas palass og St. Markus-kirken. Deretter kjører vi til den lille landsbyen Jarak i Vojvodina-regionen, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Vi får smake på hjemmelaget, serbisk mat og underholdes av landsbyens musikanter. Om kvelden er det serbisk aften om bord og ved inngangen til restauranten ønskes vi velkommen på tradisjonelt vis med brød og salt. Det serbiske temaet fortsetter etter middag med folkloreshow i salongen og motefremvisning av de håndstrikkede Sirogojno-genserene, kjent for sine vakre landskapsmotiv.

(F/L/M)

Beograd
Dag 5

17. oktober - Novi Sad

Tidlig om morgenen kommer vi til Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Vi tar en tur i land og møter vår lokale guide som tar oss med på en byvandring gjennom sentrum til Fiskemarkedet og gjennom den gamle bydelen. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi parlamentet og universitetet til Petrovaradin-festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau.

Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret i Fruska Gora-fjellet. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad blir det et stopp i den lille vinbyen Sremski Karlovci. Her besøker vi en privat vin­produsent, kjent for Bermet vin, og får smake på ulike typer vin. Cruiset fortsetter om kvelden.

(F/L/M)

Novi Sad
Dag 6

18. oktober - Osijek

I dag gjør vi en liten avstikker til den kroatiske byen Osijek, som ligger ved Drava, en av sideelvene til Donau. Vi blir kjørt med buss til den tidligere befestede, gamle bydelen, Tvrda – kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Byvandringen avsluttes med en orgelkonsert i en av byens kirker, etterfulgt av forfriskninger servert i hagen. Det blir tid til en liten rusletur på egen hånd, før vi returnerer til skipet for lunsj. Cruiset fortsetter og i løpet av kvelden krysser vi grensen mot Ungarn.

(F/L/M)

River Disvoery II
Dag 7

19. oktober - Budapest

Vi seiler gjennom det ungarske slettelandskapet før vi ankommer Budapest tidlig ettermiddag. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Etter ankomst er det byrundtur, hvor vi ser blant annet Helteplassen, med minnesmerke over Ungarns falne helter, og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land, som avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

(F/L/M)

Budapest
Dag 8

20. oktober - Budapest og hjemreise

Etter frokost er det tid for å sjekke ut av lugarene. Dette er siste dagen på cruiset og skipet ligger i Budapest om formiddagen, så det kan være tid til å se litt mer av byen på egen hånd eller sammen med reiseleder. Nøyaktig informasjon fås av reiseleder vedrørende denne siste dagen.

Etter hvert får vi transport ut til flyplassen der KLM flyr oss først til Amsterdam. Avgang er om ettermiddagen. Etter flybytte og mellomlanding, beregnes landing på Oslo Lufthavn sent på kvelden.

(F/-/-)

River Discovery II

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar midtdekk: kr 14 990
Tillegg for enkeltlugar øvre dekk: kr 1 000
Tillegg for enkeltlugar øvre dekk i juniorsuite: 1 920

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Bucuresti//Budapest- Oslo med KLM
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 18. mai 2017
7 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Ettermiddags kaffe/kaker
Kaffe og te hele døgnet om bord
Kveldssnacks
Utflukter ihht. program
Levende musikk i salongen
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter nevnt i programmet (kjøpes/betales om bord)
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
Reise- og avbestillingsforsikring

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 deltakere. Om det skulle blir for få påmeldte, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 2. juni 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser