Egotripp til Marokko

Opplev Marokkos mangfold!

Det perfekte stedet å begynne i Marokko er Marrakech – Marokkos gamle hovedstad og senter for århundrelange handelsruter. Beliggenheten er upåklagelig perfekt ved landets nordligste palmeoase og ved foten av de snøkledde Atlasfjellene. Bygningene er hovedsaklig i rosa-toner – det er en virkelig lekker by, estetisk sett, med arkitektoniske perler og riader som er en fryd for øyet. Som kontrast elsker vi å gå oss bittelitt bort i den kaotiske men ytterst spennende medinaen der du virkelig kan «shop till you drop». Utvalget er mildt sagt varierende, alt fra designskatter, tekstiler, møbler og kunsthåndverk til dyreskrotter, velduftende krydder og smykker. Marokko er en gammel fransk koloni, og det myldrer av franskinspirerte caféer og restauranter som preger utelivet.

Vi reiser så videre til den ytterst sjarmerende byen Essaouira, Thorbjørn Egners egen «Kardemommeby». Her er det sjarm og småbystemning til tusen. Stranden utenfor bymurene er lang og innbydende og i den bilfrie medinaen kan du shoppe sølvsmykker og annet håndverk eller krimskrams. Byen var på 1970-tallet et yndet feriested for hippier fra hele verden, og litt av den samme «spiriten» lever ennå.

Turen avrundes i Agadir der den lange, herlige standpromenaden er perfekt å rusle langs. Hotellet vårt har basseng og fin beliggenhet nær stranden. Og siste kvelden møtes vi hjemme hos reiseleder Anne Marthe for middag og en deilig avslutning på en egotripp.

 

 • Kun 1 plass igjen til MANN i delt twin-rom.

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 03.03.2018
 • Tilgjengelighet Få ledige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 13 860,-

Høydepunkter

 • Reiseleder Anne Marthe kjenner Marokko som sin egen bukselomme
 • Magiske Marrakech, virkelig!
 • Essaouira – vidunderlig avslappende og flott for shopping av kvalitetsprodukter
 • Agadir – fest og strand
 • Avskjedsmiddag hjemme hos Anne Marthe i hennes eget eventyrhjem
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!

 

 • Marokko
 • Essaouira Marokko
 • Riad Al Madina Patio Marokko
 • Marrakech Marokko
 • Marokko
 • Marokko argantre geit Essaouira
 • Marokko argantre geit Essaouira
Dag 1

3. mars - Oslo - Marrakech

Vi flyr fra Gardermoen midt på dagen og lander i Marrakech – en av Afrikas mest spennende byer – om ettermiddagen. Her møter du reiseleder Anne Marthe. Etter ankomst, kjører vi direkte til hotellet Riad Karmela som ligger midt inne i Marrakech sin fargerike medina. Riadet er et gammelt herskapshus omgjort til et utsøkt lite hotell spesielt utvalgt for Carpe Diems reise i Marokko. Her skal vi bo i tre netter, nyte godt av det vakre interiøret, de varme fargene og riadets ideelle beliggenhet, få minutter fra Djemma El Fna, byens sentrum. På takterrassen nyter vi den fantastiske utsikten over Marrakech sin gamle medina og spiser vårt første tradisjonelle marokkanske måltid mens vi blir bedre kjent med hverandre.
(-/-/M)

Marrakesh, Marokko
Dag 2

4. mars- Marrakech - shopping i medinaen

Dagen starter med en byrundtur, som går direkte inn i ”medinaen”, gamlebyen. Her finnes flere gamle håndverkskvartaler med håndknyttede tepper, keramikk, rustikke afrikanske smykker, sko, merkevarer og fantastiske tekstiler. På kryddermarkedet får vi en lærerik innføring i marokkanske krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin.
Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen og som gjør den til ”jet-setternes” private paradis og et eldorado for shoppere.

Her i Marrakech får vi også med oss det nye museet som ærer moteskaperen Yves Saint Laurent. Det åpnet dørene høsten 2017. Her kan vi nyte av haute-couture på sitt beste, skisser og fotografier av et av verdens største moteikoner.

Det vakkert dekorerte Bahia- palasset må besøkes. Her får du høre den spennende historien om gamledagers haremsliv. Ettermiddagen er fri til shopping eller sett deg gjerne med et glass nytrukket myntete på takterrassene rundt Djemma El Fna og nyt livet!

Senere på kvelden blir det middag på en av de mest populære restaurantene i Marrakech, Le Comptoir Darna.

(F/-/M)

Marokko
Dag 3

5. mars – Mer av Marrakech, bli med på frivillig kokkekurs

Vi benytter gjerne anledningen til et dypdykk i byens historie med et besøk på Maison Tiskiwin, landets største private håndverksamling. Her representerer hvert rom et meget interessant karavane-stopp langs den opprinnelige handelsruten fra Sahara til Marrakech. Spennende, historisk og tradisjonelt!

Det er etter dette mulig å delta på et kokkekurs hvor man lærer å sjonglere med alle de smakfulle krydderiene som Marokko har å by på. Kurset koster kr 620 og må forhåndsbestilles.

Ved solnedgang setter vi oss inn i de fargerike hestedrosjene og får oppleve ”Marrakech by night”. Turen ender opp på Djemma El Fna hvor du får rikelig anledning til å studere gjøglere, eventyrfortellere og mattradisjoner, da torget på denne tiden er omgjort til en av verdens største utendørsrestauranter og syder av liv.
Siden rusler vi langs smale gater inn til en av byens beste tradisjonelle restauranter, Dar Es-Salam, hvor vi får servert et riktig marokkansk måltid.

(F/-/M)

Marokko
Dag 4

6. mars - Marrakech – Essaouira: gnauakonsert

Denne dagen vender vi nesen mot Essaouira men før det, blir det tid til et besøk i Marrakech sin mest besøkte hage. Majorellehagen var en gang den store franske moteskaperen Yves Saint Laurents yndlingssted. Her ligger hans smakfulle villa og her ligger minnesteinen, plassert der kort tid etter hans død.
I denne vakre oasen av kaktus, palmer og bambus og hvor fargene danner fantastiske kontraster, er det en fryd å vandre rundt, langt fra storbyens kjas og mas.

På vår vei i dag vokser det meget spesielle argantreet, som eneste sted i verden. I en liten berberlandsby besøker vi kvinnekooperativet hvor vi kan følge produksjonen fra argannøtter til olje, og høre mer om hvordan berberkvinnene lever i Marokko. Her blir det også anledning til å kjøpe rimlige kosmetikkprodukter.

Essaouira, den lille kunstnerbyen ved Atlanterhavskysten, var en gang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. Senere ble Essaouira hovedsenter for slavekaravanene som gikk fra Timbuktu, lastet med skinn, gull, strutsefjær og slaver.
Langt senere, tidlig på 1970-tallet, blomstrer byen opp igjen, denne gangen som «paradis» for hippiegenerasjonen og ble bebodd av stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix. I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin gnauamusikk, musikk som har inspirert mange artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones.

I Essaouira bor vi på Riad Al Madina, et meget spesielt “kulthotell” langt inne i den bilfrie medinaen og dermed midt i smørøyet. Vi har valgt å bo nettopp her på grunn av hotellets sjarm og upåklagelige beliggenhet, som veier opp for den noe meget enkle standarden. Rommene er av veldig ulik standard og størrelse. Det er nettopp slike steder vi verdsetter som reisende, der sjel og historie hviler i bygningen.

På hotellet blir det middag og en feiende gnauakonsert spilt byens beste gnauamusikere.

(F/-/M)

Riad Al Madina, Essaouira Marokko
Dag 5

7. mars - Essaouira – byvandring og hammam

Dagen på egenhånd. Ta en spasertur langs byens smale gater, besøk La Scala, piratborgen med livlige smug og ekte marokkansk folkeliv. Essaouiras sjarm er en blanding av pittoresk fiskelandsby og kjølig eleganse som du snart oppdager på din vandretur i byen. Bli med til byens fantastiske sølvmarked, Marokkos beste. Her finner du gamle berbersmykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder – til meget rimelige priser. Havnen i Essaouira med sitt rike folkeliv og store fiskemarked er også vel verdt et besøk. Lunsjen spiser vi på riadet vårt.

På ettermiddagen drar vi til et hammam – et tradisjonelt marokkansk spa.
Et besøk i her innledes alltid med et timelangt opphold i dampbadet, hvor man først smøres inn med ”savon beldi”, en naturlig såpe laget av olivenolje. I hammamen er sjenanse er et ukjent begrep. Her sitter man så lenge man orker til porene har åpnet seg og svetten renner. Først da er man klar for ”skrubbedamene”. Disse er utstyrt med spesielle hansker og bruker mye energi på å skrubbe deg fra topp til tå. Håret vaskes, hard hud under bena tas bort og man blir nesten som ny! Siden smøres kroppen inn med kroppsmasker av velluktende oljer og essenser.
På kvelden blir det velsmakende middag på restaurant Fish.

(F/L/M)

Essaouira Marokko
Dag 6

8. mars - Essaouira – Agadir

I dag går turen fra Essaouira til Agadir.

Det unike argantreet vokser langs veien her. Ikke nok med det – er vi heldige, ser vi geitene klatre i trærne! Se bilder i bildespillet øverst på siden, det er helt sant!

Vi passerer surfebyen Taghazout som ikke overraskende tiltrekker seg mange unge surfe-entusiaster. Tiden i Agadir er på egen hånd, reiseleder hjelper til med å organisere sysler og måltid for kvelden.

(F/-/-)

Dag 7

9. mars - Agadir – liv langs strandpromenaden og fest!

Gjør deg kjent i Agadir, Marokkos badeby nummer én. Agadir ligger ved en 9 km lang, finkornet sandstrand. Den vakre strandpromenaden syder av liv dag som natt med en rekke innbydende restauranter og serveringssteder. Byen byr også på bra shoppingområder. Det finnes muligheter for besøk på et av byens luksuriøse spa (hva med en aganoljemassasje?), eller hvorfor ikke en spennende tur med landrover i Paris – Dakars fotspor.

På kvelden reiser vi ut av byen for en stor avskjedsfest hjemme hos reiseleder Anne Marthe i hennes eventyrlige designerhjem.

(F/-/M)

 

Anne Marthes hjem
Dag 8

10. mars – Agadir – hjemreise

Dagen er til egen disposisjon før vi forbereder hjemreisen og får transfer ut til flyplassen i Agadir. Vårt direktefly med Norwegian har avgang om ettermiddagen og beregner å lande på Oslo Lufthavn om kvelden.
(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 13 860
Enkeltromstillegg: kr 1 950

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Marrakech/Agadir-Oslo (direktefly) med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 19. mai 2017
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
3 netter på hotell i Marrakesh (4* riad) med frokost
2 netter på hotell i Essaouira (3* riad) med frokost
2 netter på hotell i Agadir (3*) med frokost
6 middager, 1 lunsj
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem (Anne Marthe Barfod), møter ved ankomst Marrakech

HVA ER IKKE INKLUDERT
Kokkekurs ( kr 620)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise¬ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes på reisen til Marokko. Det er ikke visum for innreise til Marokko, men man må gjennom immigrasjon og får stempel i passet ved innreise og avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 18 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.
Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 21. august 2017.  Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser